Jump to content

Итака

Члан
 • Број садржаја

  86
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

О Итака

 • Ранг
  Ту је, мало гледа-мало пише

Скорашњи посетиоци профила

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Упознао сам га прошле године. Заиста, велики дар Божији. Оличење кротости, љубави и смирења. Достојан!
 2. Не верујем да ико овде мисли да владика Атанасије није добар човек. Мени лично оштар начин обраћања уопште не смета. Мислим и да је изузетно храбар и да ће рећи оно што други неће или не смеју. Зар то није врлина. Само треба водити рачуна о тренутку, начину и речнику приликом обраћања.
 3. Да ли то значи да циљ оправдава средства? Не питам, чудим се. Има једна лепа изрека: "Више је до човека него до околности".
 4. Видим да појединци покушавају да одбране нешто што је неодбрањиво, замењујући тезе. Нико не спори да је слобода мишљења неприкосновено право. Само се питам да ли је тренутак за то, да ли је Блиц гласило преко кога треба да решавамо несугласице. Садржина је посебна прича. Где су се изгубили разговор, љубав, разумевање, зашто немамо снаге да једни друге саслушамо, покушамо да разумемо. Знам да није лако (полазим од себе када то кажем), али то су питања на која треба да одговоримо. Праштајте, Христос посреди нас!
 5. Уз дужно поштовање, не постоји оправдање за овакво иступање. Тужно је. Сви се позивају на јединство у овом тренутку, што је и разумљиво с обзиром на околности у којима се Црква налази.
 6. Мислим да заиста нема смисла да се надгорњавате више. Ко је шта рекао, или није, ко је какав...... Ова тема то не заслужује. Ове литије, сав овај пробуђени народ је Божије чудо које ће сачувати Цркву. Због тога, маните се имена и појединаца, од њих ништа не зависи.
 7. И како сада ово......до пре неки дан се говорило о покушају раскола у САД-у. Испада сада тотално другачије.
 8. Уопште не мислим да је излазак у јавност преко јутјуба решење. Чак шта више, мислим да је погрешан корак. Али од коментара појединаца се јежим. И не могу да схватим чиме су инспирисани да потежу питање завета које су монахиње положиле. Питам се коме су они положили завет. Христу нису, јер тако Христов војник не говори.
 9. Најсмешније је што су актери који заговарају неопходност разговора управо они који су и пре, а наставили и после ове седнице да излазе у јавност износећи личне ставове о различитим питањима, клевете и оптужбе.
×
×
 • Креирај ново...