Jump to content

Пије Десети

Члан
 • Број садржаја

  59
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

О Пије Десети

 • Ранг
  Ту је, мало гледа-мало пише

Profile Information

 • Пол :
  Мушко

Скорашњи посетиоци профила

194 посетилаца
 1. ПБФ без благослова Патријарха или Светог Синода је једна ружна секташка зграда у ружном делу града. Довољно је да патријарх уђе у зграду факултета и да каже "Не свиђате ми се, не учите православно, немате мој благослов." И онда да лупи штапом о под. То је довољно да се институција угаси.
 2. Није тачно. Верници су одувек једно причали а друго радили, још од Јуде. Али је Црква ипак успела да све народе покрсти. А када су дошли протестанти онда је се све пореметило, врло брзо су кренуле секуларне идеологије и револуције, утицаји, то се раширило на све народе и ето ти га сад. Сваком је јасно да је протестантска побуна ђавоље масло, то може да призна и СербКро. Признај. Do it.
 3. Не смемо спустити гард док се на факултет не поставе професори који верују у митарства, а са гнушањем осуђују контрацепцију. А не они довели ове либералне примитивце, малограђани.
 4. Напад је најбоља одбрана. Док се год не вратиш Цркви и Евхаристији, немој превише да се надаш па макар научио Библију напамет.
 5. Прво ти заобиђи Вучића, шта ти њему судиш?! Дај Богу Божије а председнику председниково. Бог је рекао да ћеш ићи у пакао ако се не причешћујеш, не ја. То се ти са Богом расправљај.
 6. Па добро јутро, живимо кроз атрибуте задњих времена, пуно је позваних, мало је оних који се одазову. Али тих 85% "православаца" има већу шансу за спасење од тебе. Јер они ако доживе старост и буду се припремали за смрт, можда коначно схвате да нема среће у овом свету, па се искрено покају, па приме свету тајну исповести и причешћа и оду у рај. А шта ћеш ти? У пакао највероватније, зна се. Јер у теби нема живота, нема Евхаристије, нема силе Светог Духа у светим тајнама, ти си само папагај који понавља ван контекста цитате из лоше преведене Библије.
 7. Радимо поводом тога далеко више од лажних протестантских свештеника. Служимо Литургије у сваком кутку земље и у сваком том кутку имамо вернике који се труде за спасење. Дајемо народу Евхаристију, проповед апостолску и свете тајне што нам је Бог заповедио, не секташимо около.
 8. Прво, немој православцима говорити о прогонству. То што Срби живе у безакоњу се дешава баш зато што су се одвојили суштински од Цркве. Због секуларизма, безбожништва и свега осталог што се дало испилити током побуне против Цркве. Све се то прво родило у протестантском свету. Ја немам ништа против тог ордена, то је твоје субјективно политичко мишљење. И нећу о томе да расправљам. Сваки православац у срцу зна разлику када се клања Христовој икони или икони свеца, и то је још од 8. века 1000 пута објашњено, него то је вама изговор да површном теологијом останете ван Цркве тј. у ца
 9. Сумњив си, надгледаћу твој рад, сваки следећи пут кад будеш хтео да се разводниш и распилавиш, ја ћу бити одмах ту иза ћошка да те исправим. Ето нпр. више не можеш да причаш около о теорији невидљиве Цркве. Не заборави да је Христос у Јеванђељу највише говорио прво о свом Божанству, а потом о паклу. Лажни пророци тј. лажни свештеници се неће добро провести. Али увек им морамо дати бенефит сумње. Можда се последње секунде покају и умру желећи да буду у Цркви.
 10. Наравно, разводњени православци увек говоре нејасно. Модернисти се у мутним водама роје, у нејасноћама, тако да када их сатерате у ћошак са светим предањем, да могу да се изљигаве, а чим нема неког да обраћа пажњу, они иду около и сеју конфузију и убеђују неправославне да не морају да пређу у Цркву да би били спашени. Ево Десидериус, докажи своју православност и кажи у лице ΙΧΘΥϹ-у да није свештеник и да мора да пређе у Цркву да би се спасао. Do it.
 11. И ђаво држи делимичну веру. И Ислам. И ти. Увек је Црква инсистирала на пуноћи вере за спасење. Зато Сабор каже да су чланови Цркве само они који су примили НЕИСКВАРЕНУ веру, а не делимичну како разводњени уче.
 12. Не желиш да улазиш у дубљу расправу са мном јер немаш шансе против Светог Предања Цркве. Ја ти чиним услугу више од ових разводњених православаца који те тапшу по рамену и говоре ти да је у реду да останеш ван Цркве. Приказујем ти јасно да си у заблуди. Десидериус Ерасмус је исто интелектуално протестант, иако је правно формално православац. Он трује учење Цркве и минира Њену проповед тако што иде около и говори протестантима да су спашени ван Цркве. А ако га сатерате у ћошак, онда каже "Е па добро, Православље је можда мало бржи начин спасења." Бљутаво, бљутаво... нема соли.
 13. Па ја ти фино кажем, да учиш јеретичку теорију невидљиве Цркве, то што је теби неко симпатичан не значи да је део Цркве или зато што је неки православац превео дело неког неправославца. Да зли необавештени језици не би рекли да ја причам нешто своје, са задовољством ћу да цитирам Свето Предање Цркве: Декрет 11. Свеправославног Сабора у Јерусалиму 1672: - "Ми верујемо да су чланови Католичанске Цркве САМО они верни који су истински примили неискварену веру Спаситеља Христа, од самог Христа и апостола и светих Васељенских сабора, који се држе те вере без сумње." Јесу протестанти
×
×
 • Креирај ново...