Jump to content

Тражитељ

Члан
 • Број садржаја

  320
 • На ЖРУ од

 • Последња посета


Репутација активности

 1. Свиђа ми се
  Тражитељ got a reaction from Orion in Протести у Београду, јул 2020   
  Гледај овако, бар нисам плитки и банални безвезњаковић који на прву конкретизацију приче око тога ко од нас двојице једе "сендвич" реагује са "не знам ко си и не занима ме" и сакрива се иза саркастичних цепања постова на атоме и покушаја духовитости. Ћути и стиди се задњице, кад образа немаш.
 2. Свиђа ми се
  Тражитељ got a reaction from Orion in Протести у Београду, јул 2020   
  То су флоскуле којом су комунисти заводили власт - народ су они који мисле као ми и они које ти доведу на суђење да ти вичу "на смрт!" док ти суди народна власт.
  Људи који беже од избора као ђаво од крста или било које друге методе да се види колики је то % народа нису народ него фантоми, попут оних из "1 од 5 милиона" за које сам увек говорио да су "1 од 5 промила", као и "Не да(ви)мо Београд" и сви остали "народи".
  Пази, апсолутно скидам капу свакоме ко успе преко друштвених мрежа да анимира и 1.000 људи, а не 5.000. Али буди баја па реци "нас 5.000" (па и Спартанаца је било 300!), него сви у "нааарод". Одштампао транспарент на коме пише да су он и његови ортаци народ, а Н1 усликао.
 3. Свиђа ми се
  Тражитељ got a reaction from Orion in Протести у Београду, јул 2020   
  Пази, уопште ми теза да има убачених провокатора не делује невероватно - то су толико разрађене ствари да су део теоријске и практичне обуке. Али да 30% демонстраната чине провокатори и да их власт активира и организује у року од одмах... па то онда није неспособна власт, него најорганизованија и најспособнија власт у целом свету.
  Лажу, наравно. Излио се бес и сад треба искористити моменат да се преузму протести, а из њих не само избаце све аутентичне будале, него сви агресивни анти-Вучићевци прогласе за тајне агенте. Проверена тактика која да је најбоље резултате - оптужи човека да је Вучићев бот и сам ће се ућутати као да те неко из КПЈ назове непријатељем народне власти.
 4. Свиђа ми се
  Тражитељ got a reaction from Orion in Протести у Београду, јул 2020   
  Не занима те, зато што си плитак и баналан, па ти уопште није битно са ким разговараш, само док се лупају етикете и вређају људи. Бавиш се пројекцијама ствари које те очигледно живцирају и избацују из такта и мислиш да тиме испадаш Бог зна како проницљив, а не испадаш: испадаш плитак и баналан. Присталицу СНС-а не би препознао ни да ти прође испред носа, толико си одушевљен тим цртаним филмовима и карикатурама које себи пушташ у глави. А зашто? Гле чуда: зато што си плитак и баналан. И, што је највећа иронија, све ово тобоже радиш јер ти је "стало" до Србије и да људи попут мене, а који су одавде отишли и одлазе свакодневно, остану у њој, а негираш мене да сам оно што јесам и што сам ти написао, него ми и даље те своје прљаве "сендвиче" гураш у уста. Тога треба да се стидиш и што чињеницу да сам нашао да о личном примеру говорим пред тобом користиш да ме саркастично називаш "интелектуалном и моралном громадом". И стидео би се да као дискутант ниси плитак и баналан, верзиран једино да ниво дискусије сроза на овај ниво па да на њему "доминира", али то је већ ваљда до искуства и свакодневне праксе.
 5. Свиђа ми се
  Тражитељ је реаговао/ла на obi-wan у Протести у Београду, јул 2020   
  "Ne mislim da je zemlja ravna ploča, nisam na ulici zbog 5g mreže, ne bih ubio niti jednog migranta iako je ta ista policija nesposobna da me zaštiti od istih (podsećam da sam napadnut nožem ispred Skupštine).
  Neka redom odjebu od naroda svi politički činioci. Osim naučnika i intelektualaca iz vlasti neka na taj način učine uslugu narodu Đilas, Jeremić, Obradović, Nogo, Tepić, Trifunović i svi njihovi propagandi megafoni i lažni deo naroda Ivanović, Kesić, Bećković.
  Takođe, ne zanima me nasilje i ne pozdravljam ga. Takođe, znam da je na protestu bilo govnara koji nedvosmisleno tvrde da ih boli kurac za KiM i Srbe u Crnoj Gori u masi koja zapravo spočitava vlasti izdaju po tim pitanjima. Isto tako znam da su sinoć sa nama bili časni i pošteni ljudi koji su apolitični.
  Interesuje me narodna volja i visoko podignut srednji prst kao odgovor na mogući policijski čas. Jer imali ste svoju šansu ali ste lagali gospodo jebem vas u izbore na koje nije izašlo ni pedeset posto biračkog tela a 70 posto građana. Ali je u redu okupljanje zbog Rističevićevog sakoa. Pa ćemo da vidimo šta nam dalje smeta kada mi to kao većina odlučimo.
  IZAĐITE NA ULICU!"
  Vladimir Nišević
 6. Свиђа ми се
  Тражитељ је реаговао/ла на Bilbija у Протести у Београду, јул 2020   
  Ja sam demokrata i za visepartijski izborni sistem. Za postovanje volje naroda izrazene na izborima i za obavezu drzave da stiti slobodu gradjana.
  I to branim.
  A da li je a izborima pobedio Vucic, Milosevic, Djindjic, Tadic je nebitno. Vlast se menja mirno na izborima.
 7. Свиђа ми се
  Тражитељ је реаговао/ла на Bilbija у Протести у Београду, јул 2020   
 8. Свиђа ми се
  Тражитељ је реаговао/ла на PredragVId у Протести у Београду, јул 2020   
  Власт није проблем, за то се сви они боре. Проблем је непостојање добре опозиције. Од како је Вучић дошао на власт и остале радикалне фракције Србија нема квалитетну опозицију. Колико год да смешно звучи ти момци су били опозиција близу 30 година и знали су одлично свој посао. Доласком СНС на власт Србија је изгубила много а бојим се да се они никад неће вратити у опозицију, као баш као што није ни Тома Николић. Сад  немамо ни добру опозицију нит` добру власт. Док се ови науче да владају а ови предходни да буду стрпљива опозиција има да прође још дуго, дуго... Знају како се напада власт али не знају како се чува. Смешно али истинито. И ко то користи? Закључите сами. Купују све што им се понуди...
 9. Свиђа ми се
  Тражитељ got a reaction from Orion in Протести у Београду, јул 2020   
  Јој, извини што те овде сасекох! Не Вучић. Вучић је једино одговоран за то што их нервира. Мислио сам на Оби Вана јер си њега цитирао и то не у смислу да је он као он одговоран, него да је одговорно континуирано пумпање беса и неповерења у све око нас, јер на то смиренији човек реагује тако што тим бесом постепено ждере себе, док ће млад и јак клинац пун хормона некоме разбити главу, али на први знак рушилачких окупљања биће тамо да празни нагомилану негативност.
 10. Свиђа ми се
  Тражитељ је реаговао/ла на Orion у Протести у Београду, јул 2020   
  Ok, tvoj stav je da je Vučić odgovoran za sav ovaj haos i nasilje. 
  Moj stav je drugačiji. 
  Ovo je potpuno isti obrazac ponašanja u vreme skidanja Miloševića sa vlasti. 
  Nekada je bio "Otpor", sada imamo Inicijativu "Ne davimo Beograd". 
  Imamo identične poruke onih koji učestvuju u nemirima, tipa "gotov je"... "izdaja KiM"... "Vučić se dogovorio sa Tačijem", a nekada je bilo "Milošević se dogovorio sa Tudjmanom". 
  Ono što se posebno ističe, to je jedan deo iste ekipe koja je rušila Miloševića i sada učestvuje u ovom rušenju vlasti. Ta ekipa isključivo nasiljem dolazi na vlast. 
  Sledeća sličnost je da smo pre neko veče mogli videti na N1, "poljoprivrednika" koji više ne može da trpi tiraniju (zanimljivo je da svako može da zapazi da na njegovim rukama nema žuljeva od teškog rada), a u vreme rušenja Miloševića, imali smo bageristu. 
  Inicijativa "Ne davimo Beograd" je lokalni politički pokret, koji se zalaže za unapređenje uslova života, izgradnju demokratskih institucija, razvoj grada, urbane i kulturne politike... itd. 
  U vreme rušenja Miloševića, imali smo G17 plus, prvobitno nevladinu organizaciju koja je isticala stručnost ispred politike. Tvrdili su da ih politika i vlast ne zanima, već isključivo stručnost, da bi ubrzo bili preregistrovani u stranku G17 plus. 
  Kako to da tada niko nije reagovao na bahati ulazak Mladjana Dinkića sa puškama u NBJ? 
  Kako se tada nije pumpao bes, dok su njihovi "eksperti" pokrali sve što su mogli? 
  Gde je bunt zbog gašenja brojnih domaćih banaka? 
  Gde je pumpanje besa, dok se Djelić bogatio, a istovremeno tvrdio da je "podstanar"? 
  Mladjan Dinkić je slagao građane Srbije, obećao im 1.000 evra za besplatne akcije. 
  I?.... Gde je tu bes? 
   
  Odvojila se Crna Gora. 
  Ko i kako je reagovao na samoproglašenje nezavisnosti tzv. Kosova? 
  Ko je reagovao na ubistvo srpske dece u Goraždevcu? 
  Gde je pumpanje besa zbog martovskog pogroma srpskog stanovništva 2004. godine? 
  Gde je bes uperen protiv DS koja je na sva usta pljuvala SPS, a kasnije sa njima bila u koaliciji? 
  Gde je bes zbog brutalnosti policije i ubistva Ranka Panića? 
  Ima toga još mnogo i možemo do sutra da nabrajamo. Kao što vidiš "pumpalo" se samo tako. 
  Sami Amerikanci su obelodanili koliko su uložili u rušenje Miloševića i svi smo mogli videti kako su se pojedinci preko noći obogatili, primili su novac. Jednog dana ćemo saznati koliko je uloženo u ovo što se danas radi i neko će opet napuniti džepove i dobro obezbediti svoje potomke. 
 11. Свиђа ми се
  Тражитељ got a reaction from Bilbija in Протести у Београду, јул 2020   
  Ово као да сам ја писао. Управо о овоме сам говорио раније и пре ових избора: Шапић бирачком телу није понудио НИШТА друго осим пристојног и нормалног понашања у политичком неслагању. Има СПАС и свој програм и своје људе, али исто то има и Живковићева Нова Странка или Тадићева СДС, није то оно што је допрло до људи. Плус, ми нисмо нација попут Американаца, да нам се кандидује глумац или спортиста па да победи због раније популарности, ми по том питању такве ствари чак убрајамо у минус. Шапићу није никакав плус ни репрезентативна слава, а још су му мање плус докторати на непознатим факултетима. Једино што човек има је то да је препознат као ОК лик, што ови остали нису. Само на основу тога сам му прогнозирао сигуран пролазак цензуса, предизборне анкете ("плаћене") су једино за њега показивале гарантован прелаз цензуса поред СНС и СПС и то се на изборима и потврдило... и "лидери" попут Вука Јеремића са ставом као да су Наполеон који долази на своје, а не неко ко тек треба да победи у својој месној заједници. Убеђују себе да су људи идиоти, па кад је СНС успео да изманипулише те идиоте, сад ће они квалитетнијим методама да ураде то исто... па се чуде што их ти "идиоти" никако неће. А неће их, јер смо ми такав народ да хоће људи да пођу за оним ко их третира као стоку, али за оним ко их третира као идиоте, неће никад.
 12. Свиђа ми се
  Тражитељ је реаговао/ла на Bilbija у Протести у Београду, јул 2020   
  Znas sta, ja se po nekada zezam ali ponekada i ne ...
  Sledi ozbiljan ja:
  Vucica na vlasti drzi nesposobna i agresivna opozicija koja svojim po nasanjem ne dozvoljava da se u Srbiji razvije parlamentarizam i demokratski dijalog jer sadasnji opozicioni lideri nisu u stanju da prihvate poraz i odrzavaju kostantno tenziju koja ih nigde ne vodi a narocito ne Srbiju.
  Onaj Sapic je osoba kakva treba Srbiji, neko poput Micunovica koji nece da se maklja. On bi mozda mogao da privuce umerene i opozicionare i naprednjake koji nisu odusevljeni Vucicem ali nnemaju previse izbora jer glasati za opoziciju u kojoj je Obradovic ili Radulovic je za neke tesko..
 13. Свиђа ми се
  Тражитељ је реаговао/ла на Вилер Текс у Протести у Београду, јул 2020   
  Ове демонстрације колико ја видим немају чело, а многи би да се поставе на чело. На жалост ја не видим како би ови отишли мирно,јер да нису уништили земљу не би се бојали него би отишли и рекли идемо на пецање а ви видите шта ћете. Што се тиче избора, какви су, ја мислим да снсовци никада не би прихватили да су изгубили изборе већ би намештали резултате као Слоба, што је на крају довело до 5. октобра. Нажалост мислим да је то реалност. А волео бих да се склоне и да дају оставке и покају се за све и да све буде мирно.
 14. Свиђа ми се
  Тражитељ got a reaction from Вилер Текс in Протести у Београду, јул 2020   
  Ово за изборе што сам болдовао, то да се деси, и ја бих изашао на улицу да гутам сузавац па ма колико година тад имао и ко год победио... добро, не бих баш за "кога год" лично устао, али бих подржао оне који су устали.
 15. Свиђа ми се
  Тражитељ got a reaction from Bilbija in Протести у Београду, јул 2020   
  Ма мени се чини да нико у Србији досад осим Коштунице и Николића није добровољно уступио позиције моћи кад су хтели да их смене... а и Николић се батргао. Ја бих радикалније демонстрације подржао једино у случајевима да подржавам оног ко их организује, да будем брутално искрен. Ако се и на челу нечега у шта лично верујем нађу ликови попут Ђиласа, Обрадовића или Вучића, мене тамо највероватније неће бити, евентуално ћу подржати пасивно. Моја, назовимо је тако, тренутна "пасивност" према СНС-у је само због тога што је сада тешко разделити шта је ту странка и њени људи, а шта су државне институције. Ја заиста колико год да је лоша партија на власти (осим ако су комунисти), не бих рушио државу да бих њих скинуо. А људи то нажалост не виде, убијањем људи у појам како гласање није битно, како не треба ни гласати ако твоја странка нема шансе да победи и генерално пумпање неповерења према свему: изборима, школству, полицији, лекарима... ја сам дубоког убеђења да то оставља трајне последице по саму шансу да овде икад заживи нешто што ће бар личити на нормално.
  Осим, наравно, ако нам не скроје државу попут САД, где ће 50% људи да верује у људе-гуштере и летеће тањире, а државом управљати крупни капитал који контролише медије, док ће се сами политичари смењивати као марионете.
 16. Волим
  Тражитељ got a reaction from Agaton Vuzman in Протести у Београду, јул 2020   
  Ма мени се чини да нико у Србији досад осим Коштунице и Николића није добровољно уступио позиције моћи кад су хтели да их смене... а и Николић се батргао. Ја бих радикалније демонстрације подржао једино у случајевима да подржавам оног ко их организује, да будем брутално искрен. Ако се и на челу нечега у шта лично верујем нађу ликови попут Ђиласа, Обрадовића или Вучића, мене тамо највероватније неће бити, евентуално ћу подржати пасивно. Моја, назовимо је тако, тренутна "пасивност" према СНС-у је само због тога што је сада тешко разделити шта је ту странка и њени људи, а шта су државне институције. Ја заиста колико год да је лоша партија на власти (осим ако су комунисти), не бих рушио државу да бих њих скинуо. А људи то нажалост не виде, убијањем људи у појам како гласање није битно, како не треба ни гласати ако твоја странка нема шансе да победи и генерално пумпање неповерења према свему: изборима, школству, полицији, лекарима... ја сам дубоког убеђења да то оставља трајне последице по саму шансу да овде икад заживи нешто што ће бар личити на нормално.
  Осим, наравно, ако нам не скроје државу попут САД, где ће 50% људи да верује у људе-гуштере и летеће тањире, а државом управљати крупни капитал који контролише медије, док ће се сами политичари смењивати као марионете.
 17. Волим
  Тражитељ got a reaction from Agaton Vuzman in Протести у Београду, јул 2020   
  На крају се дешава управо оно што сам наговештавао: пумпа се бес без нуђења решења, па нека пукне хаос на улици. И што је највећа иронија, ово беснило је до сада једини озбиљнији удар на Вучићев ауторитет откако је на власти.
 18. Свиђа ми се
  Тражитељ got a reaction from Иван Ц. in Протести у Београду, јул 2020   
  Извини, али ово није тачно. Овде на форуму, где су махом мирни и колико-толико нормални људи, дежурни противници СНС редовно пишу да је ова власт тиранија и да не може да оде мирно. Кад тако пишу христолики људи, шта очекивати од адолесцената који са пивским флашама и металним штанглама урлају у камеру и праве гримасе?
  Мирно, ђавола. Циљано се ишло довде, видећемо само како ће се развијати даље.
 19. Волим
  Тражитељ got a reaction from Agaton Vuzman in Протести у Београду, јул 2020   
  Капирам, само код свргавања са власти насилним путем немаш апсолутно никакву контролу над тиме ко то ради и за чије интересе. У Србији је од свих анти-Вучићевских струја најутицајнија она која своје пипке пружа кроз медије типа Н1 и фантомских стручњака и организација који су на њиховим насловним страницама, а та струја није само против ове, хајде да кажемо, криминалне власти, него је исто тако за унитарну БиХ, косовску независност, истребљење Срба у ЦГ, маргинализацију и цепање СПЦ, непријатељство према Русији и Кини и промптно приступање НАТО савезу, а ја такве не желим да доведем на власт.
  Чврсто верујем да морамо да прођемо кроз процес сазревања и развијања парламентаризма. Ја не могу да схватим да од кад се Коштуница повукао, Ђинђића убили, а Шешељ пролупао, ми немамо странке које са програмом и људима излазе на изборе и узимају 5%, 10%, 15%, небитно - уопште није битно да мора да победи, само да парламент користи достојанствено, а не као циркус. Поражавајуће ми је да ми немамо угледну опозицију, а да власт насилно желе да руше они које је народ тестирао, па одбацио. А не питам се откуд бес, само констатујем да је некоме у интересу да се тај бес неконтролисано излива и да се прави хаос, док сам ја за то да се тај бес каналише кроз нешто што ће контруктивно да склони све што не ваља из СНС. Али не да се руши СНС због СНС, или зато што "мрзимо Вучића", него баш због свега овога што си навео, од криминала па до Ђурића и Вулина. Ова власт толико материјала даје свакој нормалној опозицији да само ушета кроз изборе и узме бар 30%, а она се понаша као да и сама ради за Вучића и да те "сендвиче" које другима приписују заправо сами једу.
 20. Свиђа ми се
  Тражитељ је реаговао/ла на Bilbija у Протести у Београду, јул 2020   
  "Nasilnog prevrata neće biti, a Vučić je bio u pravu"
  WWW.B92.NET    
   
  "Ona je primetila i da kada pozivate na nasilje i nasilnu smenu vlasti, što su SzS i drugi politički lideri činili više od godinu dana, onda se desi da na ulicu izađu još veći nasilnici i huligani, desničarske organizacije pa je Jeremić jedva izvukao živu glavu juče, a posle i Trifunović."
   
  Jedina dobra stvar na ovim protestima je sto su klosari poput Trifunovica dobili po tamburi ... Neprocenjivo!!!
 21. Не свиђа ми се
  Тражитељ је реаговао/ла на obi-wan у Протести у Београду, јул 2020   
  Ko i dalje podrzava ove nekrste i sotone njihov je saucesnik, i zlotvor je i sam.
  ...
   
 22. Свиђа ми се
  Тражитељ је реаговао/ла на Иван Ц. у Поуке и даље постоје... али под овим условима   
  Дакле, долазимо до оног другог, много важнијег дела, како и на који начин Поуке могу да постоје, бар док ја будем овде:
  1. Поуке су замишљене као мисионарски сајт. Дакле, место где ће неко, ко први пут дође, одмах моћи да пронађе неку значајну информацију о томе шта је Црква и зашто је битно да буде активан судеоник Свете Цркве. Самим тим, Поуке НИСУ политички сајт, нису ни црквено-политички. Зато од сада, свако ко на било који начин покуша да сврста Поуке на било коју политичку страну, да администрацију вређа и назива овим или оним именима каквим се ките одређене политичке опције, биће без упозорења удаљен са сајта, форумским мерама одобравањем порука, забраном писања на одређени период или бановањем за сва времена.
  2. Свестан сам чињенице да ми не можемо да пренебрегнемо чињеницу да су људи у Србији и у Цркви прилично подељени. То је сасвим јасно. Зато такве теме су потребне да постоје на форуму. Није решење све брисати и све одбацивати. Зато смо направили подфорум САМО ЗА ЧЛАНОВЕ , који желе да такве теме читају. Они ће морати да имају написаних бар 5 порука на јавном форуму, да би могли да проступе овом делу где се налазе теме и поруке које нису за јавни део јер лично сматрам да немају никакву мисионарску улогу, али разумем ту потребу да се о њима разговара. На њима ће се моћи разговарати на исти начин као на јавном делу, поштујући општи Правилник сајта Поуке.
  3. Поштовање различитих политичких, црквених и осталих мишљења је сасвим нормална и оправдана. То је негде и срж здравог разговора и дијалога. Но, свесни смо чињенице да се та линија лако пређе, јер многи не желе да поштују другог саговорника већ покушавају да наметну искључиво своје мишљење. Бојим се да су и таквима дани одбројани на Поукама. Неко ће рећи - па добро, ко ће остати? Остаће они којима је да овог сајта стало. Са њима ћу саградити потпуно нову заједницу и неће ми бити тешко. Биће ми чак и радост да то урадим, а поред свих својих огромних обавеза које имам сваког дана.
  Ако сам се о некога огрешио, којим случајем, а сигурно да јесам - може увек да ме конкатира на мој мејл urednik@pouke.org, са свим уважавањем у разговору. За нормалне људе којима је стало до овог места, увек постоји шанса.
  4. Долазимо до дела где треба да се заједно удружимо и помогнемо опстанак и одржавање сајта на дуже стазе. Молим вас, ви који не желите да помажете, који не желите да учествујете у раду сајта - немојте да се јављате везано за ово. Одморите. Ако не помажете - немојте одмагати.  За оне који желе да помогну, могу то да учине овде где је написано на који начин то може да се уради ОВДЕ
  5. Чврст сам у убеђењу да Поукама треба дати шансу. Обих дана сам покренуо мој нови пројекат Живе Речи, где ћу са са својим пријатељима, теолозима, свештеницима, епископима, лекарима, професорима... радити једну уживо емисију на Јутјубу и фејсбуку, уз прегршт текстова и информација везаних за живот Цркве. Тај сајт има своју публику. За само 4 дана је ушао у првих 1500 сајтова у Србији, што показује да је људима стало за једно такво место. Поуке треба да буду подршка том пројекту, као и да Живе речи помогну Поукама.
  6. Молим вас драги моји, ви којима је заиста стало до овог места, да све што сам написао схватите на најбољи начин. Потпуно сам искрен. Верујем да су многи и свесни кроз каква све искушења морам да прођем да бих одржао ово место. Неки то знају из прве руке. Они који не знају, само их молим да ми не одмажу бар не овде... Имате друга места, борбу за веру, твитере, фесјбук, свуда где год желите... Пишите, пљујте, радите шта хоћете. Овде нећу да вам дозволим, ни ја ни администрација.
  7. Молим оне који су спремни да помогну рад администрације, на било који начин, технички, писањем, модерирањем... да ми се јаве приватном поруком овде на Поукама.
   
   
  Хајде да пробамо још једном. Надам се да ћемо имати среће у томе.
   
  Господ да нам помогне у добрим намерама.
   
   
   
 23. Свиђа ми се
  Тражитељ је реаговао/ла на Иван Ц. у Поуке и даље постоје... али под овим условима   
  Поштована и драга браћо и сестре, поштовани чланови сајта Поуке и форума ЖРУ,
  Пре неких 15-ак дана сам најавио да ћемо, због разних ствари које се дешавају око нашег сајта, угасити све сервисе сајта Поуке. Са том информацијом сам изашао испред вас из мноштва разлога: личних, финансијских, црквено-политичких, људских...
  После неког времена, пажљиво сам прочитао све коментаре које сте писали на тој теми, која је за кратко време била изузетно праћена и читана, добијао лично гомилу порука и коментара подршке, те сам дошао до одрђених закључка:
  - Многим људима је веома стало до Поука. Искрено им је стало. Не гледају ово место као "једно од многих", већ се труде да заједницу изграђују на корист Цркве и на утврђење људи који овде долазе. Таквих је велики број и то су они због којих сам све и покренуо. Они су спремни да помогну и подрже Поуке, као што је то сада учинила наша администрација (и администрација која са мном сарађује на још неким мојим пројектима).
  - Други су они којима је свеједно, имало-немало... баш их брига. То је свакако легитимно и то су они који су после неколико кратких речи поздрава рекли хвала на свему, лепо је било док смо били заједно, то је то... По мени веома коректно и поштено. Нису се превише давали, нису превише ни добили, једна прича која је била ок док је трајала, некако као симпатија у средњој школи.
   - Било је оних који су одмах кренули да траже алтернативу мимо Поука. Тражили начина да направе неку нову заједницу, те бесплатни софтвер, те дискорд, те ово-те оно... И ако то подржавам, као и сваки сајт који изађе на интернет небу а тиче се Православне Цркве, мислим да је овде некако све промашено. Поуке не могу да имају своју копију. Било је много покушаја где су бивши, бановани или једноставно нечин изазвани чланови покушавали да праве своје неке форуме, сајтове итд... Да ли је један од њих опстао? Није. Јер то није једноставно ни лако. Такође, те бесплатне верзије некаквих сајтова су промашена инвестиција... заправо, покушајте - ко зна, можда и успе нешто - мада ја у то нисам убеђен. Такође, ту креће полемика колико кошта сервер, колико други сервер... наравно, људи не схватају шта све мора да се има и плати да би све функционисало... но, са таквима једноставно о томе не разговарам јер је све то неозбиљно. Поуке су много озбиљан сајт да бих дозволио да се на тако неозбиљан начин са њим ради. Зато је моја девиза - или најбоље или никако.
   - Било је и оних који су дошли на тему и кренули да вређају мене као оснивача, да вређају администрацију, до оних екстремних који су хтели да се чак и обрачунају са некима од нас Наравно, било је и оних који су се отворено радовали гашењу сајта. Њиховој радости није било краја. Немам неки посебан коментар за такве сем да ће им журка бити покварена
  У другој поруци ћу да опишем начин како Поуке могу и даље да постоје, и на који начин ће се то одвијати. Од тих принцима не одустајем, како сам већ рекао, по цену гашења сајта.
   
 24. Свиђа ми се
  Тражитељ је реаговао/ла на Зосима у Протести у Београду, јул 2020   
  О чему ти пријатељу причаш,у којој то земљи је  дикататор сишао са власти изборима???!!!
  Да ли ти капираш колико су они огрезли у сваком криминалу,корупцијама,прању  пара,Бгд на води,сава мала,Крушик, Јовањица,корона циркус, тужни кризни штаб,девастирано здравство,врло сумњива убиства,нпр Оливера Ивановића...разни такјуни,грађевинско-инвеститорска мафија,уништавање шума река,МХЕ битанге, нарко дилери,навијачи-хулигани, пинк (не)култура,разорено шклоство ,Јутке,.Палме,Вулини,Ђурићи,Гашићи...да не набрајам више,да ли ти мислиш да ће они заиста мирно да оду са власти?
  Донекле се могу сложити да је велики проблем опозиција,разједињена,подељена,без ауторитета ,све је спало на народ,а ти се питаш откуд бес???!!!
 25. Свиђа ми се
  Тражитељ got a reaction from Жика in Прогон Десанке Максимовић - `оћемо ли још да ћутимо?? Надам се да нећемо.   
  Опет питам: Србима се мења национално-културолошка свест тако што се у 4. разреду гимназије друштвено-језичког смера уместо песме Десанке Максимовић ставља песма Бранка Миљковића?
  Ја не знам, Томе, заиста ти ово људски и братски пишем, без икакве жеље да звучим арогантно, зашто се људи пецају на таблоидне "сензације" и реагују као најгоре паљевине око нечега што не желе ни да прочитају. Нико се не сећа да је у средњој школи обрађивао Десанку Максимовић, а брине се да ће будуће генерације бити "осакаћене" у односу на нашу. Нико не зна ни наслов песме која је изабачена, нити ју је за ових месец дана колико је тема актуелна уопште и прочитао. Зар је могуће да од толико бранитеља Десанке Максимовић ниједан на овој теми осим мене не стави прст на чело и запита се "Чекајте, па зар се Десанка Максимовић не ради у основној школи?"
   

Све поруке на форуму, осим званичних саопштења Српске Православне Цркве, су искључиво лична мишљења чланова форума 'Живе Речи Утехе' и уредништво не сноси никакву материјалну и кривичну одговорност услед погрешних информација. Објављивање информација са сајта у некомерцијалне сврхе могуће је само уз навођење URL адресе дискусије. За све друге видове дистрибуције потребно је имати изричиту дозволу администратора Поука.орг и/или аутора порука.  Коментари се на сајту Поуке.орг објављују у реалном времену и Администрација се не може сматрати одговорним за написано.  Забрањен је говор мржње, псовање, вређање и клеветање. Такав садржај ће бити избрисан чим буде примећен, а аутори могу бити пријављени надлежним институцијама. Чланови имају опцију пријављивања недоличних порука, те непримерен садржај могу пријавити Администрацији. Такође, ако имате проблема са регистрацијом или заборављеном шифром за сајтове Поуке.орг и Црква.нет, пошаљите нам поруку у контакт форми да Вам помогнемо у решавању проблема.

×
×
 • Креирај ново...