Jump to content

Тражитељ

Члан
 • Број садржаја

  403
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

О Тражитељ

 • Ранг
  Интересује се

Скорашњи посетиоци профила

525 посетилаца
 1. Ма не кажем ја да си мушко, него кажем да ако си ти женско, онда сам ја јапански цар. Све сам до сада видео, женске тролове никад и нигде, а мушке тролове са женским псеудонимом увек и свуда.
 2. А што је највећа иронија, од многих људи овде би могао штошта да научиш и о фолклору и о хришћанству и о старој словенској вери и генерално религијама античког света. Дакле, ниси могао да дођеш на боље место од овога, и уместо да своје знање унапредиш, ти бираш да своје време користиш овако. Мислим, од воље ти, ако су власници форума ОК са тим, то је онда ОК за све. Ја само не волим интернет ратнике и не волим када се о интересантним темама дискутује на овако увредљиво плитак начин.
 3. Пола људи овде не иде у цркву, има неправославних и има атеиста/агностика, али се нико не представља да је оно што није и нико никог не осуђује због онога што јесте, а "тему" ако хоћеш да ти оставе на миру, имаш секцију "Блогови корисника", ово је део форума за расправу.
 4. Народ није племе, него огромна хетерогена маса са унутрашњим разликама које су и хоризонталне (географске) и вертикалне (ниво урбанизације и просвећења) и нико против тога не негодује, може се негодовати једино против банализовања и симплификације онога шта народ јесте. Ја негодујем против ствари против којих и иначе негодујем, а које сматрам непоштеним: против затрпавања форума и преузимања тема. Поготов против тога да се неко ко је острашћени противник хришћанства региструје на хришћански форум и од њега прави свој блог. Да сам ја модератор, као што нисам, свим вама бих овакве теме обрисао, а налог вам трајно бановао и дао вам још само једну шансу да се поново региструјете, поштено и коректно представите (и не бавите се виртуелном травестијом, представљате као жене ако то нисте и узимате погодна словенска имена) и на одговарајућем месту покренете разговор, а не да другима држите слово а сами не да не познајете ни основне елементе хришћанства (још га попут родоверних фашиста погрдно називате "пустињском религијом"), него не познајете ни разлику између религије, митологије и фолклора.
 5. А фолклорни елементи попут паљења ватре или култова везаних за дрвеће су још старији од словенског паганизма, тако да је то још додатни ниво грешења, јер нам о самој вери Старих Словена не говоре - ништа. Таман толико колико нам паљење Бадњака говори о хришћанству.
 6. Није то сатанизам, али постављач свакако брка религију и фолклор и у глави не може то да раздвоји. Као што не постоје паганске, хришћанске или исламске "најк" патике саме по себи, него то зависи од човека који их носи. Француске беретке се, на пример, без проблема користе као исламска такија (религиозна капа). Фолклор који је некад био део неких других религиозних система, данас је хришћански фолклор и он није религија ни сад, нити је био онда.
 7. Ботовање је заправо, бар изворно, писање скрипти за аутоматизовано гласање и генерисање коментара. У пренесеном смислу се, с обзиром на технолошку заосталост наших странака, односи на стварна људска бића која обављају посао скрипти: организовано гласају и постављају коментаре, трудећи се да се представе аутентично попут "Миле са Чубуре" или "Сале НС" и томе слично, обично за бедан хонорар или само сендвич. А пошто се некако негује лажна теза да такве ствари ради само СНС, опозициона машинерија је прво почела и све аутентичне присталице СНС на интернету да проглашава за "ботове", а на крају и све оне који се усуде да критикују опозицију, или не дај Боже Н1 телевизију, као оличење поштеног и објективног новинарства. Ја, наравно, не говорим да си бот, јасно је да је твој политички став плод твојих искрених убеђења, а не да то радиш по наредби или из личних интереса. Бар тако делује. Али пропагандно делујеш и одржаваш у животу тему у којој више нико не учествује, него су по страницама само твоји ретвитови и шерови. Надам се бар да си направио неку срипту која то уместо тебе ради аутоматски, да не трошиш своје време за ово. И ово, наравно, није нити напад на тебе, нити неки мој покушај да "изигравам модератора" како су неки сугерисали, једноставно ме занима како у себи мириш то да друге нападаш да су ботови, а да не раде ни 1% онога што ти радиш?
 8. Где ме нађе, о овоме бих могао да пишем сатима! :) Искуство је катастрофално, на свим нивоима. Студентске службе, државне фирме, државне установе, банке, црква, министарства, приватне фирме. Ако је у питању нешто за шта ниси ти њима потребан, најчешће се не потруде ни да одговоре, а и ако одговоре, боље да нису. У одговорима се не поштује правопис, нити форма. Част изузецима, које препознајем као истинску господу. Оно што ми је посебно поражавајуће је ситуација у Хрватској! Значи, небо и земља у односу на нас! У пар наврата сам у туђе име електронски писао њиховим институцијама и унапред уверавао људе да нико то не чита, да највероватније неће ни одговорити, а још 10 пута вероватније јер пишемо из Србије. На моје запрепашћење, одговарали су екстремно брзо, културно и писмено, решавали ствари и слали битне информације, чак у једном случају дали доказ да је наша бирократија забрљала, а што су овде покушале да прикрију наше службе, а које, наравно, нити одговарају на мејлове, нити подижу слушалицу, него све као Чварков и Торбица - дођи, чекај четири сата да предаш захтев, па дођи лично у наредни четвртак.
 9. Кад су основали удружење, представили су се као Срби из ЦГ који не желе да се одрекну свог црногорског идентитета, као одговор на монтенегринство. У ту причу нон-стоп убацују и Херцеговце, иако код Херцеговаца нема шизофреније око националног идентитета, а више истичу како су Црногорци и Херцеговци "једно" (а што тврди и монтенегринска идеологија) него што то истичу за Србе из Србије. Али како време тече, изгледа да показују своје право лице. Ја сам више пута рекао да немам никакав проблем са независношћу ЦГ, имам само проблем са антисрпством, непријатељству према Србији и псеудо-расистичком презиру према Србима из Србије.
 10. Чекај, стани мало, тајм-аут. Пре него што те ухвати вирус "авокадитиса", нити желим да те "пљуцкам" нити желим да те на било који начин увредим као човека и ако сам то учинио, извини. Ево, ово за теме о корони, причешћу и ситуацији у ЦГ, то стварно није било фер, признајем. Али да ли мислиш да ово што радиш није затрпавање теме и њено вештачко одржавање у животу? Људски те питам, без жеље за "пљуцкањем". Хајде да кажемо да је то легитимно, али зар се не сећаш да су ти једне од првих порука биле да си друге прозивао да су Вучићеви ботови и да си мене напао са тим и довео ме у ситуацију да се браним, а ти сада радиш нешто што је ботовање по дефиницији. Ево реци ми, да ли грешим негде у перцепцији или сам у праву да ту нешто не штима?
 11. Тражитељ

  Da li Kina kreće nizbrdo?

  Управо то: ми смо по дифолту њихови непријатељи. И то не зато што смо Срби, него зато што нас је највише и што смо једина нација са државотворном идејом и регионалном мисијом. И опет, све то нисмо због тога што смо Срби, него због тога што нас је највише и што смо најраштрканији. Чињеница да смо увек потенцијални регионални руски експонент само чини да без гриже савести буду бруталнији према нама. Хрватска идеја државности је сепаратистичка и изолационистичка: желе своју државу која ће бити свет за себе. Монтенегринска нешто слично томе, само у много мањем капацитету - да буду приватна, мафијашка држава, ту идеје о нацији нема, само имитација нације. Словенци идеју државности и немају - они су сасвим задовољни и да остану покрајина Аустријског царства, само да им се да право на употребу језика и аутономија у комуналним питањима. Албанцима је једина идеја етничко уједињење и они још нису прошли свој 19. век, али парадоксално, једини су мимо све ове екс-Ју багре са којима би бар постојала нека нада за заједнички језик и закопавање ратне секире, да је остало на договору Милошевића и Берише о Косову као делу Србије. Северомакедонци и Бошњаци су туга и куку-леле. Овим првима је крајња амбиција да постану нешто попут "Јужне Словеније", где ће им господари климати главом да нису ни Срби ни Бугари, а ови други су туга Божја без икакве друге свести осим константне сервилности сваком окупатору и која само сања неку своју "босанску Олују" па да уопште и крене да размишља о држави.
 12. Али ми ти ниси јасан. Овде су летеле прилично гадне увреде за "ботовање" и "сендвичарење" где неко просто изнесе другачије мишљење и нисам те видео да ту улећеш и да говориш другима да није њихово да то одређују. Да ли грешим? А са ове стране имаш класично ботовско понашање - човек се региструје на форум искључиво да би писао о теми ових избора и протеста, првих пар порука су му биле што је неколико људи опљунуо да су "ботови", а затим наставио да се понаша као испрограмирана скрипта. Не чита поруке упућене њему, не одговара на њих, само штанцује. А дежурни ловци на ботове и тролове скрећу поглед и звиждућу, све док се неко не усуди да напише нешто критички на рачун опозиције...
 13. Па и ти одређујеш мени управо сада. Поента је да се не понашамо као аутистични ликови који само гурају своју причу, а све супротно стављају на игнорисање. Форуму доприносимо сами. Не васпитавају дете само родитељи, него цело село.
 14. Па да. Још и кад смо били млади, старији су нам увек говорили да прехладе обавезно одлежимо, да се не "спусте" на срце. Врло ретко се дешавало, али сећам се неколико случајева из генерације из школе и са факултета, да се обична прехлада лечила пар месеци због компликација са срцем. Овај ковид је свакако подмукао, али кроз њега се упознајемо са нечим што је карактеристично за све вирусе. Тим опасније и израженије јер је у питању нов вирус на који не постоји колективни имунитет, па добијамо брдо таквих случајева одједном, уместо да их је далеко мање и да су равномерно распоређени на целу годину.
 15. Шта сад не разумеш и зашто ти се увек јављаш да ти ништа није јасно тек кад се ја укључим? Ја сам човек логике, ако негде грешим исправи ме, али баш да сам толико нејасан, не верујем. Ово је форум, је л' тако. Форум, значи дисусије. Форум Поука који до пре пар недеља замало није затворен јер је главни администратор изгубио вољу да води битку са ветрењачама. И након што је постало јасно да форум наставља са радом, који је наш одговор? Да га саботирамо? Да тражимо да нам Иван изиграва маму и опомиње нас и кажњава за спамовање и твитерисање, или да сами прикочимо? Да ли је сад јасније?

Све поруке на форуму, осим званичних саопштења Српске Православне Цркве, су искључиво лична мишљења чланова форума 'Живе Речи Утехе' и уредништво не сноси никакву материјалну и кривичну одговорност услед погрешних информација. Објављивање информација са сајта у некомерцијалне сврхе могуће је само уз навођење URL адресе дискусије. За све друге видове дистрибуције потребно је имати изричиту дозволу администратора Поука.орг и/или аутора порука.  Коментари се на сајту Поуке.орг објављују у реалном времену и Администрација се не може сматрати одговорним за написано.  Забрањен је говор мржње, псовање, вређање и клеветање. Такав садржај ће бити избрисан чим буде примећен, а аутори могу бити пријављени надлежним институцијама. Чланови имају опцију пријављивања недоличних порука, те непримерен садржај могу пријавити Администрацији. Такође, ако имате проблема са регистрацијом или заборављеном шифром за сајтове Поуке.орг и Црква.нет, пошаљите нам поруку у контакт форми да Вам помогнемо у решавању проблема.

×
×
 • Креирај ново...