Jump to content
 • advertisement_alt
 • advertisement_alt
 • advertisement_alt

Bezuhova

Члан
 • Број садржаја

  51
 • На ЖРУ од

 • Последња посета


Репутација активности

 1. Свиђа ми се
  Bezuhova је реаговао/ла на Goran Likić у Драгомир Анђелковић: Брутално и примитивно блаћење +Амфилохија   
  Odličan način da se opere Vučić od napada na Amfilohija. 
 2. Свиђа ми се
  Bezuhova је реаговао/ла на Страле у Свештеник Зоран Ђуровић за "Еспресо": Мишљења о Цркви су нажалост резултат дуготрајног спиновања!   
  Опет мешање баба и жаба, да ли је  култур-расизам рећи бобу боб, а попу поп? Да ли, као духовник, треба бити искрен према своме духовном чеду и свима? Немам ништа против да она, да свако има духовника, али духовник није украс. Добро питање  би било, да ли  појединца који истиче да има духовника, а чије деловање и даље пре свега бива саблажњујуће по људе како црквене, тако и нецрквене, може због таквог свог иступања повезаности са Црквом, нашкодити Цркви?
 3. Свиђа ми се
  Bezuhova је реаговао/ла на Goran Likić у Драгомир Анђелковић: Брутално и примитивно блаћење +Амфилохија   
  Dragomir Anđelković je režimski analitičar koji radi za Vučića. 
  Ovo je jeftin pokušaj da se Vučić opere od napada na Amfilohija koji dolazi sa Vidovdana i drugih režimskih medija. 
   
 4. Свиђа ми се
  Bezuhova је реаговао/ла на Владислав Голић у Саопштење за јавност   
  Па да, и онда се Синод сагласио са отцепљењем Митрополије јер не каже да је овај Закон против СРПСКЕ Православне Цркве у ЦГ већ само Православне Цркве у ЦГ. Ето, наговорише и Синод да ради на расколу! 

 5. Оплаках :))
  Bezuhova је реаговао/ла на HOA+ у Саопштење за јавност   
  Чим је овако срочено, значи да је било мучно.
  Вучић је сигурно Патријарху показао извештаје о тајним договорима Амфилохија и екипе око њега са Милом.
 6. Свиђа ми се
  Bezuhova је реаговао/ла на RYLAH у (VIDEO)ĆIRILICA - Vlast Crne Gore otima imovinu SPC sramnim aktom   
  Ајд ми се више само скини. Није први пут да ово тражим. Нема потребе било шта да ми објашањаваш, ти и такви попут тебе не могу било коме ко нешто зна било шта да објасне.
  Престани да ме помињеш, престани да ме вређаш, престани да ме јуриш по темама и покушаваш да ми било шта објасниш, престани да лажеш и да ми у уста стављаш нешто што никад нисам говорио, и престани све ово што радиш нон стоп. 
  Не знам одакле оволика опсесија мојим ликом и делом, али не указује на здраво разнмишљање и понашање.
 7. Свиђа ми се
  Bezuhova је реаговао/ла на Лала из Банатa у (VIDEO)ĆIRILICA - Vlast Crne Gore otima imovinu SPC sramnim aktom   
  Није у питању недостатак аргумената него недостатак времена и воље за надгорњавањем са човеком који има опсесивну потребу да поклопи и понизи свакога ко не дели исто мишљење са њим. Ево, данас слави крсну славу, и опет мора да се убаци на форум. Као да је овде на радном задатаку. А, вероватно и јесте кад је спреман да толико времена утроши на писање оноликих текстова. 
  Да се разумемо, немам ништа против да људи износе различита мишљења али то буде дијалог који доликује људима цркве. Пошто дијалог на овом форуму већ дуже времена није такав многи су се повукли са њега. За ово добар део одговорности сноси и администрација форума. Некако сте постали сами себи довољни. Ово је на жалост тренд који је прилично модеран у последње време у нашој црквеној реалности. 
 8. Свиђа ми се
  Bezuhova је реаговао/ла на RYLAH у (VIDEO)ĆIRILICA - Vlast Crne Gore otima imovinu SPC sramnim aktom   
  Побогу човече, немој више да се правиш луд. Написао сам ти горе хуињаду ствари, макар одговори па ме бануј. Не могу да пишем нормално са неким ко ме нон стоп вређа, псује, измишља најгоре лажи о мени, ко ме јури, помиње и вређа у јавном разоговору са другим људима. И ко ће више да санкционише ону канализацију од човека кад крене са својим тирадама?
  Шта би ти написао некоме ко ти је мртав ладан рекао да си писао да Патријарх има ванбрачну децу?! Па шта је такав човек него идиот?!
  И молим те да одговориш и на све остале ствари за које сам те питао, нисам их писао безвезе. Ово је већ много куловско понашање, а за таквог те нисам сматрао.
 9. Свиђа ми се
  Bezuhova је реаговао/ла на RYLAH у (VIDEO)ĆIRILICA - Vlast Crne Gore otima imovinu SPC sramnim aktom   
  @Поуке.орг инфо
  Немам проблем са тим да будем банован, апсолутно. Али ово већ стварно превазилази сваку меру. На форуму је лик који ми упућује свакакве, најгоре могуће, увреде, и ником ништа. Оно што си превидео јесте да сам био идиот, кретен, малоуман, ретардиран, ђавоиман, па све до псовки које ми је упућивао. И нико га за то никад није опоменуо. И није фрка, не интересује ме, како ми се обрати, тако ће да буде отпоздрављен. Да не буде да смо исти, сваки покушај нормалне комуникације са њим који не подразумева у длаку исте ставове које он заступа буде отпоздрављен салвом увреда, што ти је и више него познато. Ја имам такву комуникацију само са њим, а за њега види по пријавама за које не сумњам да и данас пристижу као и раније кад сам их и ја гледао, па види где је проблем. 
  Покушао сам чак и да му се уопште не обраћам једно десетак дана, али лик ме опсесивно и мамијачки јури по другим темама и константно ме помиње и вређа у разговорима са другим људима. Што је такође прошло без икакве опомене.
  Или ме одмах бануј, или седи овде стално и цензуриши сву канализацију која иде из његових уста (и на коју ће увек добије одговор), или престани више да се мешаш на овакав начин. Нит си му отац, нит ми делује као да му треба неки заштитник његовог лика и дела који ће да скочи кад му неко одговори како доликује. Немам проблем да са неким причам нормално и без вређања, али његове приче су све само не цивилизоване и нормалне, а ти га оваквим повлађивањем само подстичеш у томе.
  Поред тога, ово је некад било место где се није толерисало вређање великодостојника СПЦ, псовање, преношење проблематичних текстова са расколничких сајтова, отворено лагање... Све оно што он свакодневно ради.
  Ако је његов останак овде везан за неке друге интересе које имаш, што такође није ништа страшно, опет макар пробај да глумиш избалансираност. Ако је проблем оно што причам у разговорима са њим кад увреде оставимо по страни, опет ме одмах бануј и сви мирни, али немој ово више да радиш.
  И било би фино да коначно јавно одговориш око ових ствари, а не да ћутиш као увек до сад кад неко јавно спомене његово понашање.
 10. Свиђа ми се
  Bezuhova је реаговао/ла на RYLAH у (VIDEO)ĆIRILICA - Vlast Crne Gore otima imovinu SPC sramnim aktom   
  Ајд само да поставимо ретроспективу спиновања, и то само око ове једне теме, за оне који не прате форум толико темељно или се баш не сећају како се вода све мутила:
  1) Прича о закону је спин Митрополије јер су их Ђуровић и њему слични детективи провалили да иду у раскол, и да раскол припремају годинама
  2) Раскол се можда не припрема годинама, можда га још нема, али Ђуровић и слични детективи пишу превентивно, да их упозоре да су на посматрању и да им не падне на памет да иду у раскол
  3) Закон не предвиђа отимање црквене имовине, то је спин
  4) Закон је ујдурма Митрополита и Ђукановића, да се Ђукановићу дају поени пред изборе, то никад неће да се изгласа
  5) Нико није рекао да неће да се изгласа, али неће да се примењује
  6) Закон је заправо у служби стварања аутокефалне ЦПЦ, и то му је једина функција. Нико неће заправо да отима земљу или богослужбене објекте.
  7) Писма подршке која су стизала нису била коментарисана, сем једног, које је дошло од Васељенског пратријарха. Нема везе што се тим писмом стало на страну СПЦ у спору са комуњарама из ЦГ, битно је било да је писмо писано у ЦГ
  8) Нико никада и нигде није говорио да законом није предвиђена отимачина имовине, нити да закон неће да се изгласа, то је најобичнија лаж. Речено је да закон неће "да прође", у смислу да неће да се примењује
  9) Све и да се закон примењује, имовина која ће да се отима није имовина Српске Православне Цркве. То је имовина Митрополије. Чекамо само одговоре на ову гадост, која иде и против Устава СПЦ и против обичаја многих Епархија да имовину у катастрима уписују на себе.
  У међувремену је било толико спиновања да не може да се поброји, ово је само генеза ове приче, која је коначно дошла до онога до чега сам вазда причао да ће да дође: "Па шта ако и отимају, то ионако није наше!".
  Ето, само нек стоји овде као подсетник како иде генеза манипулације. Ово је школски пример покушаја анестезирања и припремања терена за ово што имамо доле. У мђувремену, исте овакве приче су ишле кроз све владине медије у ЦГ, са потпуно истом генезом. Од приче на почетку да Митрополит није нормалан и да нико никад није ни помишљао да одузима цркве, да држави нису потребне цркве, до ових сад прича да је то свеопште добро и да може да буде и посластичарница, само ако се комуњарама то прохте.
 11. Оплаках :))
  Bezuhova је реаговао/ла на Поуке.орг инфо у Игуман Петар (Драгојловић): Мудрост Патријарха и брзоплетост несмирених критичара   
  Свето Предање Цркве од Истока преоси нам једну од многих поучних прича. Она у општим цртама гласи овако:
  Био једном неки свети старац, монах, који је имао свог ученика, младог монаха, али неискусног, гордог и свађалачки настројеног. Силазећи једном приликом, неким послом, са планине где су живели, млади и неискусни монах који је ходао далеко испред свог старца, угледа неког човека домаћина који ради на њиви у недељни дан. Ставши поред њиве он оштро изгрди домаћина који ради недељом, назвавши га разним погрдним именима. Домаћин, иначе нехришћанин, наљути се на младог и несмиреног монаха, па добрано испремлати незрелог јуношу да овај једва живу главу сачува. После одређеног времена прође истим путем и стари и свети монах па видевши човека домаћина како у недељни дан ради на њиви, сажали се и рече – Помаже Бог добри човече и прави мучениче! Како издржаваш по овом сунцу? Зачуђени домаћин се изненади тако лепим и благим речима светог монаха и старца, па ће на то. Хвала Богу, добро, добри старче. Ко си ти? У кога Бога верујеш? И тако ... Незнабожац се кроз разговор са светим старцем увери да хришћани уопште нису лоши људи, па му то би на духовну корист. У преводу, ова прича нам говори само једно, а то је оно што је наш народ рекао у пословици – Лепа реч и гвоздена врата отвара. Као што зла и опака реч и најлепша дрвена врата може затворити за Бога и истину Христову.
  У последње време, у нашој свакодневници, као да и ми - људи у мантији, заборављамо понекад на ову лепу и поучну причу из Светог Предања Цркве. Као да су појединци почели да се такмиче у једном не баш похвалном спорту – ко ће са веће удаљености, из западнијих медија и већом количином пљувачке пљунути на Српског Патријарха и Свети Синод. Сложићемо се, ни мало похвално духовно занимање за некога ко је изабрао да иде путем Христовим. Ни светли дан великог Црквено-народног Сабора у Никшићу, и реакције на тај историјски догађај, нису прошли без овог новог, модерног и нехришћанског занимања - пљувања на седог патријарха и Свети Синод.
  Као што знамо, поводом заштите имовине, имена и угледа СПЦ у Црној Гори, у суботу 21. децембра ове године, одржан је велики, благодатни, историјски и величанствени Црквено-народни Сабор у Никшићу. На Сабор у Никшићу су донете и свете мошти светог Василија Острошког Чудотворца, по телу Србина Херцеговца, по духу сина Светлости и сина Божијег по благодати. По веома лошем времену, и поред полицијске полублокаде града под Требјесом, окупили се преко 15 000 верника. Њих исто толико је остало на границама древног града Оногошта, као и на границама Црне Горе са Републиком Српском и Србијом, јер их Милова «милосрдна» полиција независног Монтенегра није пустила да окусе «благодати» слободе НАТО Црне Горе.
  Његова Светост Патријарх Српски Г. Иринеј је неколико дана пре одржавања овог светог, великог и значајног Сабора одлучно, али и у духу братске љубави, позвао власти у Црној Гори да повуку безакони предлог проблематичног и за СПЦ дискриминаторског закона о тзв. Верским слободама у Црној Гори. Том приликом Његова Светост Патријарх Српки Г. Иринеј, је посебно подвукао следеће: „Да није било Митрополије, ко зна како би се развијао живот на тим просторима, она је водила тај народ у најкритичнијим временима. Ако имају иоле памети, треба да одустану од доношења тог закона. Надамо се и молимо да одустану и да наше светиње неће бити угрожене“.
  Оно што је јавности било мање познато, само пар дана пре одржавања Сабора у Никшићу, у истом братском духу, на седницу Светога Синода у Београду, дошао је епископ Будимљанско-никшићки Г. Јоаникије. Тема разговора је била и проблематични црногорски предлог закона и Сабор у Никшићу. Наравно, разговарало се и о томе да ли да Свети Синод пре Сабора изађе са једном поруком државним властима Црне Горе и верном народу. На састанку, уз учешће Патријарха Иринеја и чланова Светог Синода, као и епископа Јоаникија, дошло се до заједничког закључка да Свети Синод не реагује са саопштењем одмах и пре Сабора, већ након Сабора. Браћа архијереји су се потом разишла у братској љубави, миру и једномислију.
  Како су су Патријарх, Свети Синод и епископ Јоаникије људски и коректно испоштовали договор из Београда, мудро је отупљена и оштрица необузданих страсти и реакција црногорских режимлија против СПЦ, Синода и Патријарха Иринеја. И заиста, после завршеног Сабора у Никшићу из врха црногорског режима није било онолико негативних реакција на врх СПЦ, као ранијих прилика, али су се, нажалост, за оштре и неумерене критике према седом Српском Патријарху и Светом Синоду СПЦ побринули  они од којих се то најмање очекивало – људи у мантији из редова саме Цркве. Као неки професионални критичари на скоро све што долази из Патријаршије у Београду, појединци у црном нису штедели ни бирали речи. По њиховом старом али на жалост и лошем обичају, није им ни мало зафалило негативне настројености и опаких коментара на рачун Његове Светости седог Патријарха Иринеја и Светог Синода.
  Прво се јавио наш уважени владика Атанасије Јевтић, необјективно и острашћено напавши на Патријарха, Свети Синод и, између редова, Епископа Новосадског и бачког Г. Иринеја. Преосвећени владика Атанасије је 21. децембра, без много размишљања, рекао следеће увредљиве и опаке речи на рачун мудрог Српског Патријарха и Свети Синод: «Овај Патријарх остаће запамћен у српској историји као најгори српски Патријарх. Целу Цркву и Сабор свео је на Синод, а Синод на једног амбициозног човека». На страну пословична необавештеност и исхитреност нашег уваженог епископа Атанасија, на страну и различити приступи у решавању многих данашњих проблема, на страну чак и то ко је овде у праву (а испоставило се као и много пута раније да су у праву Патријарх и Свети Синод), зар је то начин да се један уважени епископ обраћа Патријарху и Светом Синоду? На жалост ово није први тако груби и непримерени испад против Патријарха и Светог Синода од стране умировљеног владике Атанасија. У најмању руку, чудим се како један хришћанин, па поред тога још и епископ, има такав речник и скоро незадрживи порив да медијски тако често и сурово пљује по неистомишљеницима. И не само то – већ посебно по Патријарху и Светом Синоду. То већ није само ствар гажења општих норми комуникације у Цркви и неке скоро трајно тињајуће потребе да се грубо извређа неистомишљеник, већ је и општа штета за углед наше СПЦ. Питам се: кад је то владика Атанасије доживео да га, на пример, Његова Светост Патријарх Иринеј, Свети Синод или пак владика Иринеј (Буловић) лично, јавно и медијски тако ниско нападају и вређају? Наравно, никада, јер то просто није у духу и духовном коду ни Патријарха Иринеја ни Светога Синода ни епископа Иринеја Бачког. И не само то. И Патријарх Иринеј и Свети Синод имали су на сијасет повода да оштро реагују против нетачних, небратских и опаких испада владике Атанасија, и то нису урадили, штедећи и њега самога и целу Цркву, покушавајући да га својим смирењем и мудрошћу приволе да се смири и укочи са брзоплетим реакцијама. И дан данас, и Патријарх и Свети Синод, и владика Иринеј Бачки, наново показују трпљење и љубав према владици Атанасију. Христа ради, њега ради и мира у Цркви ради. 
  Потом се јавио и поштовани отац Ненад Илић који је на свом ФБ профилу написао следеће: «На Световасилијевском црквено-народном сабору у Никшићу је прочитано писмо Васељенског Патријарха Вароломеја, упућено предсједнику Црне Горе Милу Ђукановићу, затим Одлука Светог Синода Руске Православне цркве, писмо римског Папе Франциска упућено Патријарху Иринеју, писмо и поздрав Митрополита Онуфрија предстојатеља Украјинске Православне Цркве те порука сабору из Свете лавре манастира Хиландара. Стиже ли нешто из Београда»? Драги и поштовани оце Ненаде, стигло је из Београда, и пре Сабора и после Сабора у Никшићу, много тога али је неко очигледно затворио очи да не види и затиснуо уши да не чује речи Патријарха Иринеја. Искрено, мислио сам да о. Неша није подложан брзоплетим реакцијама, али се и њему као заиста врхунском интелектуалцу некада покраде иста. Надао сам се такође и да о. Ненад има више дамара за реалну анализу деловања Патријарха Иринеја и Светога Синода, а мање за брзоплете и нетачне критике против «Боеграда».
  Питам се на крају, као хришћанин: Где је ту опрезност? Где братска љубав? Где хришћаство на делу? Где поштовање светих канона и седог Патријарха? Где послушност Цркви? Где верност договору са домаћином Сабора у Никшићу Епископом Јоаникијем? Где координација са Светим Синодом из Београда? Где добра мисао и добро унутарње око душе? Где поверење у врх Српске Цркве?
  На жалост, појединци у мантијама као да су навикли да брзоплето подражавају неискусног монаха из уводне приче. Да на прву лопту, оштро, грубо, непромишљено и нехришћански нападају по другима и тако својим нестрпљењем и несмирењем праве вишеструку штету целој Цркви.
  У контексту уводне и поучне приче, требамо се сви ми много више учити  од мудрог и светог монаха старца који је на све гледао неисквареним очима хришћанског срца. Пратећи речи и дела нашег Српског Патријарха, мирне душе могу рећи и следеће – учимо се мудрости и од Његове Светости али и од свих мудријих и смиренијих од нас. Не будимо брзоплети, маловерни и злог ока душе.
   
  За Поуке.орг    игуман манастира Пиносава, јеромонах Петар (Драгојловић)
   

  View full Странице
 12. Волим
  Bezuhova је реаговао/ла на GeniusAtWork у Кабинет предсједника Србије: Нема говора о некој ”аутокефалној ЦПЦ”, предсједник је чврсто уз своју канонски признату и аутокефалну СПЦ   
  Нисам сигуран, али мислим да је изјавио нешто у стилу
  字地府算業不所飛大新星我但相進制展,
  說像細工話,
  近以雲常地裡哥談於外背的元小成指感無時
 13. Волим
  Bezuhova је реаговао/ла на Балша у Никшићки сабор око моштију Светог Василија: Ни Турци нијесу радили што ови безбожници желе. Неће моћи!   
  Браћо са свих страна,

  Знајте да је овај скуп веома важан за СПЦ. Ово ми је прва порука овдје, морам признати да сам мало изненађен присуством неких струја које би нашу цркву најрадије видели у пламену и који подржавају ове проклетнике који су на Цркву ударили. Замишао сам да је ово једна православна дискусија, неко интернет православно братство. Ево код мене у нашој мјесној цркви, да неко крене овако да говори, мислим да би свако од вјерника имао право да га замоли да изађе. Једно је дискутовати и имати различит став све док се човјек пристојно понаша и не хули на Бога, а сама имена неких дискутаната овдје су таква.  Но, да се не удаљујем од теме: У Никшићу је било дивно. Није баш тачна ова прича да је у једном тренутку огријало сунце - киша је цијело вријеме падала, и то косимице, па кишобран није помагао, још се вода сливала са околних кишобрана тако да је колико - толико сув остао само онај ко је на себи имао цираду. Али, упркос томе, нисте у маси могли видјети ниједно намрштено лице, нико се није жалио што смо покисли до коже, а притом нас онако мокре шиба хладан вјетар који и кишобране ломи, а кад смо после дуже времена напољу (велика маса вјерника се споро кретала, чекаш по неколико минута да крочиш на следећи степеник), и у Храму нас је дочекала промаја, онако потпуно мокре. . Али, мала је то жртва за тако велики дан, толику радост што имамо прилику да се поклонимо и цјеливамо мошти нашег Светог Василија и да га у овој муци замолимо да моли Бога за нас. Видим да и овдје колају гласине које за циљ имају да обесмисле Сабор, али вјерујте ми на ријеч да је било много људи и да су се сви, како вјерници са стране, тако и домаћини Никшићани понашали релативно лијепо и да је све прошло у миру, чак се могла осјетити Божија благодат. Ето, ја сам у том Храму и крштен и бивао сам у њему много пута, али овакав осјећај у њему још нисам имао, а судећи по лицима и понашању других људи, овај дан је заиста био нешто посебно. Што би наш Владика Раде рекао "ал' је ова слава одвојила са простотом и са веселошћу." Не вјерујте злим језицима наше залутале браће који за ситну корист од својих злих господара покушавају да ружно опишу овај Сабор, јер је ваистину све прошло "како ваља и како требује". Видим да се највише манипулише са бројем вјерника на Сабору, и то је заиста бесмислено, јер један поглед на трг са Храма је био довољан да видите да је сва слободна површина испуњена људима. Сви ти кишобрани збијени један до другог као спартански штитови нису показатељ броја људи, посебно на степеницима гдје су вјерници били потпуно збијени, па је један кишобран покривао и 2-3 вјерника. Иако су поједини медији окарактерисали скуп као националистички, нијесте могли видјети ниједан национални барјак на Сабору, до црквене барјаке са крстовима и Свецима, ни ути друге пјесме до молитвене - једино су отпјеване три строфе од "Онам` онамо". Ја сам лично очекивао свашта и био спреман, јер они који су вјерницима на Сабору мислили зло имали су начина да кваре скуп инцидентима, али то се није десило, хвала Богу и Светом Василију. Када је митрополит Амфилохије при бесједи упитао вјернике да ли су спремни и вољни да бране светиње, као да је свакога појединачно лично упитао, у један глас су хиљаде повикале и "хоћемо" и "амин" и то је и мени и свој браћи и сестрама испунило срце радошћу - то се могло видјети на лицима свих нас. 
  Ето, у овом времену поремећеног система вриједности и међубратских односа, видјети толико много људи збијених у масу без иједног лошег догађаја, без иједне лоше ријечи, како скроз покисли и промрзли смирено крећу ка светим моштима је још једно, савремено чудо Светог Василија Чудотворца, слава му и милост, сада и свагда и у вјекове вјекова - АМИН.
 14. Свиђа ми се
  Bezuhova је реаговао/ла на stevanjuric у Никшићки сабор око моштију Светог Василија: Ни Турци нијесу радили што ови безбожници желе. Неће моћи!   
  Не могу да се отмем једном утиску: На овом сабору је било 9 владика, од чега 2 домаћина и 1 пензионер. На прославама крсних слава поједних владика окупи се дупло већи број владика. Један са југа Србије не промашује ни једну славу, промоцију и свечаност, по целој Отаџбини и расејању, а данас га ни од корова. Толико о саборности, једном организму и слично. 
 15. Свиђа ми се
  Bezuhova је реаговао/ла на Olimpijada11 у Зоран Ђуровић: Врела јесен СПЦ коју прорече Ава Римски   
  1. Zorane Djuroviću niste nikakav prorok, jer ste rat vi započeli pod palicom Bačkog i kad vam nije uspeo maj, sad ste proroci. 
  2.Vi ste potpisnik samo ovog teksta, njegov idejni tvorac je Bački i njegov sekretar.
  3. Vladika Atanasije je potpuno u pravu za sve.
  4.Svoj objektivni sud je dao i BU.
  5. Pozdravite Vaše nalogodavce i poručite sekretaru da se zna na koji način skida episkope SPC pa sad ima ideju da ih vraća, sve po potrebi svojoj i svog Mentora Generalnog Cenzora.
  A to je recimo detalj....uigrana hajka sa papirima, licima nesrećnim koja sama od sebe pišu protiv nekog vladike i zavlačenje njegovo po kuloarima beogradskih hotela u crnim sobama po mafijaškom scenariju.
  Bolje bi mu bilo da se smiri, jer ako se istinski naljute svi koji znaju sve o njemu,skidaće se neko drugi.
  Jer smo saznali kako se sekretar sastaje i kako telefonira i kako vrši progon.....i kako daje instrukcije, samo sad im nije uspeo maj i Djurović. Ljudi opasno ste zaglibili. Smirite se.
  Zar ne vidite kome služite?
  A analiza Mitropolitovog snimka i odbrana istog je čist fejk, to ne pije vodu. 
  Molim Mitropolita Porfirija da se uozbilji jer je i sam svedok decenijama šta radi sekretar i njemu lično i njemu bliskima i drugima.. Ljudi dokle?
  Scenario isti. Jadna vam majka.
  Sinodom upravlja jedan čovek. Irinej Bački. 
   
 16. Не свиђа ми се
  Bezuhova је реаговао/ла на Vuk Mob у Raskol se zahuktava   
  Мислим да Синод прави огромну грешку недостатком транспарентности. Ту има више разлога ментални склоп синодалаца, поштовање традиције итд, међутим дугорочно гледано питање је времена када ће и Синод бити присиљен да буде транспарентнији. У Грчкој се одлуке Синода објављују у црквеном гласнику, нормално се снима Сабор итд. Код нас је све хистерија мистерија, а на крају са два клика преко Вибера сви добију све документе,а Синод испада грбав.
  Конкретно у овом случају, Синоду и онима који су видјели документе је јасно да је владика Игнатије направио неопростиву грешку, због које би добио отказ и у фирми своје маме, а камоли на факуклтеу. Јасно ми је што Синод не жели да објави то јер би га онда морали барем ријешити епархије, ако не и више, те покушавају да се преступ не објављује јер очито не желе да га даље гоне. Толико о злобонсти Синодалаца и њиховој жељи да их скину са катедри. Да су заиста непријатељи, Синод би сад након овога могао да разбуца и Максима и Игнатија, као свиња масну кесу. Но, жеље очито нема.
   Међутим, мени није јасно како се Игнатије и даље држи Максима кад види да га вуче на дно. Игнатије јесте сав у причи, слобода, личност заједница, канони и закони су без везе, али ако ти свјесно потпишеш лажан документ и свјесно љубави ради дјетињасто обманеш Патријарха и Синод, онда је јасно да си прекршио етичке норме. Разлог за смјену декана, па и свих професора по Статуту јесте кршење етике.
  Максим је црна рупа, са собом је у понор повукао Марка Вилотића, ево и владику Игнатија, па сад и Ђаковца итд. Ко још мора да страда да би он и даље гурао своју причу, преко лажи и преваре? Чини се да је Вукашин Миличевић у најави. Не знам шта му је сем простог ината стало до те катедре? Он је био 15 година професор, и да није било свега овога требало је да оде. Гордост је највећи гријех, ништа није научио од свог духовног бабе, који је читав живот све око себе смиравао. 
 17. Свиђа ми се
  Bezuhova је реаговао/ла на RYLAH у Raskol se zahuktava   
  Нема потребе да бежиш у патетику. Ако немаш ништа конкретно, ако све стаје на твојим предвиђањима, реци тако и мирни смо сви, што би избегавао конкретан одговор оволико дуго и што би се правио да се ради о менталним акробацијама? Дакле, има ли ичега, било чега, конкретног када кажеш да се већ годинама ради на расколу у Црној Гори? И ако има, шта је то, а да није хватање за реч поводом овог саопштења?
  То што си ти рекао да нешто треба да ми буде доказ никако не значи да ће нешто за мене да буде доказ. Не знам одакле ти идеја да сам обавезан да се поведем за нечим што си написао или да ти и твоја тумачења треба да ми представљате неки ауторитет. За разлику од оних са којима си навикао да разговараш на темама, мислим својом главом, и видим да једноставно нема тога што тврдиш. На основу једне реченице си исконструисао да прича траје не знам колико година уназад, а кад ти неко тражи нешто конкретно, врдаш најгоре.
  Запрао се цела поставка твоје приче своди на то да неко треба да те прихвати као ауторитет и да не преиспитује било шта што си написао. А кад те неко таквог не прихвати и тражи ти неку подлогу за то што пишеш са таквом сигурношћу, или се љутиш или крећеш да вређаш.
  Ко је причао о Америци? Јесам ја једном поменуо Америку? Зашто је уопште помињеш и зашто бежиш од онога о чему смо разговарали.
  Чек да пробам и ја... РАЗГОВАРАЛИ СМО О ТВОЈИМ ТВРДЊАМА ДА СЕ У МИТРОПОЛИЈИ КУЈЕ РАСКОЛ И ОДВАЈАЊЕ МИТРОПОЛИЈЕ (чак сам и подвукао) ОД СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ, И ДА ТО ТРАЈЕ ГОДИНАМА, А ТИ СИ САСВИМ СИГУРАН У ТО ШТО ПРИЧАШ. Можда сад нећеш да мењаш теме.
  Што се тиче САД, да не буде да нешто избегавам: нисам нешто посебно стигао да испратим, али ако је истина све оно што се писало да су хтели неку полуаутономију и сопствени устав да праве, добро су урадили ови из Синода што су то спречили, не знам коме би нормалном ту могло било шта спорно да буде. Јел сад то можемо ад акта да ставимо кад си сазнао мој став и по том питању и да се фокусирамо на оно што нам је тема?
  Опет шириш причу и љутиш се што нећу да те прихватим као ауторитет, него ти тражим било шта опипљиво за тврдњу да Митрополит већ годинама, заједно са владикама за које си до јуче сигурно знао ко су, припрема велики раскол. 
  Мани ме тобожње увређености што нећу да ти поверујем и тражим подлогу, стани већ једном иза онога што причаш. Потрошисмо толико речи овде беспотребно. Само је довољно било да даш било шта пто би потврдило твоје тврдње, и то је то.
 18. Волим
  Bezuhova је реаговао/ла на о.Небојша у Епископ Григорије: Наду ми даје што видим да имам с ким!   
  Vladika Grigorije: Bosanci su najbolji ljudi
  WWW.6YKA.COM "Nacionalizam je uvijek primitivizam i iz toga se mora izaći", rekao je episkop Grigorije  
  Све зависи од угла гледања илити љепота је у оку посматрача.
 19. Волим
  Bezuhova је реаговао/ла на ana čarnojević у Blic: Синод шаље делегацију нижег ранга на прославу аутокефалије у Никеји   
  @Ćiriličar 
  Čirko ne zanima me Švedska i Amerika i Zapad bre. šta me bre briga za Vol strit
  Gledam u moju zemlju i Gospoda moga. ono što umem da vidim
  a on je za mene  ovde i kraj priče. Amin.

   
   
 20. Оплаках :))
  Bezuhova је реаговао/ла на ana čarnojević у Blic: Синод шаље делегацију нижег ранга на прославу аутокефалије у Никеји   
  Vladane, treba javiti Bačkom da kaže vladikama da ne treba fejs i telefon, neka čitaju Pouke. mi znamo sve pre svih...kad je žurka kad je raskol...da ljudi znaju šta se dogadja...
  hvala Jeco 
 21. Волим
  Bezuhova је реаговао/ла на Zoran Đurović у Danas: Патријарх одбио захтев 14 владика за ванредни Сабор; Direktno.rs: Текст захтева   
  То је хипноза. Имаш и оно кад пијанац тврди да није пијан... То је све људски.
 22. Свиђа ми се
  Bezuhova је реаговао/ла на florenntina у Danas: Патријарх одбио захтев 14 владика за ванредни Сабор; Direktno.rs: Текст захтева   
  Nesto se mislim... A sto bi mi uopste morali imati stav prema nekoj licnosti ili biti na ovoj ili onoj strani? Zar ne mozemo jednostavno dizati glas prema konkretnom postupku, bez insinuacija, teorija zavera, insajderskih informacija, poluistina i sl.
  Npr. vl. Amfilohije dodelio orden Seselju-losa odluka. Dati coveku do znanja da se mi vernici (tj. oni koji se tako osecaju) ne slazemo s tim i da zelimo da se distanciramo od toga postupka (ne i od samog vl.). Naterati ga da obrazlozi jasno zasto je to uradio.
  Patrijarh dodelio orden Vucicu-opet isto.
  Gasic gradi crkvu-opet isto. Zahtevati prvo da se kazni u skladu sa zakonom zbog pogibije onih nesretnih pilota pa onda neka gradi crkvu.
  Hocu reci, vezivanjem za licnosti umesto za konkretne postupke ili dela dolazimo u vrlo nezahvalnu poziciju da branimo neodbranljivo ili pak da neuroticno pritiskamo sebe da trpamo sve ILI u beli ILI u crni kos a izmedju stoji celi jedan spektar boja...
  Zasto mi vernici u ovoj situaciji ne bi imali npr. stav tipa “dogovorite se i izadjite sa konkretno i jasno definisanim problemima i predlozima za resenje a mi (verni narod) cemo onda zauzeti stav koje odluke smatramo da su prihvatljive a koje ne”.
  Naterati ih da objasne jasno i glasno zasto ratuju, oko cega se spore! Tako se gradi sistem, procedura, pravilnik i onda vise nije toliko vazno KO nesto radi vec STA to konkretno radi. U protivnom samo cemo skakati iz jedne zamke u drugu.
 23. Хахаха
 24. Волим
  Bezuhova је реаговао/ла на "Tamo daleko" у Danas: Патријарх одбио захтев 14 владика за ванредни Сабор; Direktno.rs: Текст захтева   
  Mislim da se ne radi niokakvoj "vecini ucesnika ovog foruma", vec samo o trenutno glasnijim clanovima kojima se sve propusta kroz prste. Oni koji su osudjivacki nastrojeni su na ceni u ocima administracije, jer se povecava rejting forumu. Vrlo prosta stvar. Autenticni Hriscani se, nadam se mole za svakog brata ili sestru u Hristu, a ponajvise za zabludele. Gospod zna ko je ko. Poverenje je u Onom Koji Zivot daje! Kad je najteze, kazu stari - udri brigu na veselje! Dobro ti nama dosla.
 25. Свиђа ми се
  Bezuhova је реаговао/ла на ana čarnojević у Danas: Патријарх одбио захтев 14 владика за ванредни Сабор; Direktno.rs: Текст захтева   
  pa dobro onda. nisi Jeca.
  ne znam sta je lose. valjda zato sto nekom ne odgovara medij kao sto je Danas, zato sto nekom ne odgovara pretpostavljeni izvor, zato sto se dize tenzija i stvara nemir...razne stvari.
  meni je sve to sekundarno. posto znamo svi pricu o tajnom i javnom...mozda je dosao taj cas. ne znamo.

Све поруке на форуму, осим званичних саопштења Српске Православне Цркве, су искључиво лична мишљења чланова форума 'Живе Речи Утехе' и уредништво не сноси никакву материјалну и кривичну одговорност услед погрешних информација. Објављивање информација са сајта у некомерцијалне сврхе могуће је само уз навођење URL адресе дискусије. За све друге видове дистрибуције потребно је имати изричиту дозволу администратора Поука.орг и/или аутора порука.  Коментари се на сајту Поуке.орг објављују у реалном времену и Администрација се не може сматрати одговорним за написано.  Забрањен је говор мржње, псовање, вређање и клеветање. Такав садржај ће бити избрисан чим буде примећен, а аутори могу бити пријављени надлежним институцијама. Чланови имају опцију пријављивања недоличних порука, те непримерен садржај могу пријавити Администрацији. Такође, ако имате проблема са регистрацијом или заборављеном шифром за сајтове Поуке.орг и Црква.нет, пошаљите нам поруку у контакт форми да Вам помогнемо у решавању проблема.

×
×
 • Create New...