Jump to content

ViktorijaV

Члан
 • Број садржаја

  261
 • На ЖРУ од

 • Последња посета


Репутација активности

 1. Свиђа ми се
  ViktorijaV је реаговао/ла на Дуња у Врти ми се у глави...   
  Ne mogu se ratosiljati ove pesmičice. 
   
   
 2. Волим
  ViktorijaV got a reaction from Milica Bajic in Ђецо...маните се романтике !   
 3. Волим
  ViktorijaV је реаговао/ла на RYLAH у Зоран Ђуровић: Пуч на Православном Богословском Факултету Универзитета у Београду   
  Није поента у терању контре, него у разобличавању. И не само Зорана, него и већине осталих са теме који су се разобличили као најгори лицемери, а неки и обични муљатори. И чак и то могу да разумем док се не пређе одређена граница, коју су многи са ове теме, и са свих осталих тема на којима се претерсају актуелне црквене прљавштине, прешли одавно.
  Надам се да су ове моралне вратоломије видели и остали који прате ове теме, и да је овај снег довољан да покаже ко је ко од оних који се хорски јављају на оваквим темама, колико вреде њихове речи, и колико су искрени њихови ставови и трактати.
 4. Хахаха
  ViktorijaV је реаговао/ла на Драшко у Ђецо...маните се романтике !   
  tako treba
   
  samo nisam partizanovac
 5. Свиђа ми се
  ViktorijaV got a reaction from RYLAH in Зоран Ђуровић: Пуч на Православном Богословском Факултету Универзитета у Београду   
  Tu ste u pravu, svedoci smo da su episkopu Maksimu zamerali upravo njegov lični stav i istupanje i za to ga i dan danas terete. Ovo je ozbiljnije mnogo. Ne razumem zašto se sve bljuvotine o Maksimu puštaju na Pouke a ovaj snimak koji je realan uzbrisan.
  Zašto je taj snimak izbrisan?
 6. Волим
  ViktorijaV је реаговао/ла на AnaLaz у Свакодневна читања   
  Четвртак двадесет други по Педесетници
    Кол. 260 (4:2-9)

  Браћо, у молитви будите истрајни; бдите у њој са захваљивањем, 3. Молећи се уједно и за нас, да нам Бог отвори врата ријечи, да казујемо тајну Христову, због које сам и свезан, 4. Да је објавим као што треба да говорим. 5. Мудро се владајте према онима који су изван, користећи вријеме. 6. Ријеч ваша да бива свагда у благодати, сољу зачињена, да знате како треба свакоме одговорити. 7. За мене казаће вам све Тихик, љубљени брат и вјерни служитељ и сарадник у Господу, 8. Којега послах к вама за то исто, да сазна како сте ви, и да утјеши срца ваша, 9. С Онисимом, вјерним и љубљеним братом, који је од вас. Они ће вам казати све како је овдје.


  Лк. 48 (9:49-56)

  У вријеме оно, приступи Исусу један од ученика Његових, и рече Му: Наставниче, видјесмо једнога гдје именом твојим изгони демоне, и забранисмо му, јер не иде с нама за тобом. 50. И рече му Исус: Не забрањујте, јер није против вас; а ко није против вас, с вама је. 51. И када се навршаваху дани његовог узлажења (на небо), он чврсто одлучи да иде у Јерусалим. 52. И посла гласнике пред собом; и они отидоше и дођоше у село самарјанско да припреме за њега. 53. И не примише га, зато што он иђаше у Јерусалим. 54. А кад видјеше ученици његови Јаков и Јован, рекоше: Господе, хоћеш ли да речемо да огањ сиђе с неба и да их истријеби, као и Илија што учини? 55. А он окренувши се запријети им и рече: Не знате каквога сте ви духа. 56. Јер Син Човјечији не дође да погуби душе људске него да спасе. И отидоше у друго село.
  Четвртак двадесет други по Педесетници - Мисли за сваки дан у години - Свети Теофан Затворник
    Како се односити према онима који не верују, који не исповедају Господа? Исто онако како се Господ поставио према селу које га није примило. Показујући много жара, младалачка ревност је хтела да са неба на њих сиђе огањ. Међутим, Господ је задржавао: Не знате каквог сте ви духа… Господ Спаситељ није ништа урадио онима који га нису примили (иако прихватити Њега значи прихватити спасење). Обишавши их, Он је пошао у друго село (Лк.9,55-56). Њих је оставио себи самима. Тако и сада треба чинити. Пусти неверујуће да иду својим путем, а верујуће својим. Бог је Онај који ће све распоредити у своје време. За њих се треба молити и треба их жалити. Треба желети да и они познају истину и тражити прилику да им се помене о њој. Међутим, када гласно стану да нападају истину, треба им дати одговор са љубављу и поуком. И то је довољно.
 7. Волим
  ViktorijaV је реаговао/ла на RYLAH у Зоран Ђуровић: Пуч на Православном Богословском Факултету Универзитета у Београду   
  Не лупетај. Овде се данима и данима распредало о томе да је један Епископ заузео став о небитној теми попут Теорије еволуције и био је разапет. 
  Ево га сад један који у само два минута разваљује саборски став о КиМ, напада и клевеће своју браћу архијереје да су били за бомбардовање и да су за независно Косово, и вас сад као заболе за то. 
  А сложићемо се да се ради о питању које је за све нас много битије од Теорије еволуције.
 8. Свиђа ми се
  ViktorijaV got a reaction from stevanjuric in Зоран Ђуровић: Пуч на Православном Богословском Факултету Универзитета у Београду   
  Ne znam detalje i zaista ne znam ko koga radi kao male majmune, u ovom slučaju nakon dostupnih tekstova i pročitanog obrazloženja imam konstantaciju koju sam iznela. 
  Vi znate i ko je pisao i ko je potpisao i šta je mislio, mi obični posmatrači sa strane nemamo takav uvid u celu materiju. Nama to što se servira mi to i konzumiramo.
  I još jedno pitanje kako je moguće da je izabran za episkopa kao profesor PBF-a i na taj način funkcioniše već sigurno deceniju?
  Laički gledano sve je konfuzno i nepotkrepljeno jakim argumentima.
  Stoga, svi imamo prava da pomislimo da je peticija ispravana i da je čoveku namešteno.
   
 9. Свиђа ми се
  ViktorijaV got a reaction from stevanjuric in Зоран Ђуровић: Пуч на Православном Богословском Факултету Универзитета у Београду   
  Prvo smo čitali da su Atanasije i Amfilohije potvrdili da je njegova teologija ispravna a zar nisu oni vrsni teolozi od ovih Sinodskih, pitam?
  Kako jedni teolozi tvrde da je ispravan a drugi teolozi tvrde da nije?
  Pa čak i da je tvrdnja Sinoda tačna i dalje mi nije jasno da se nastava mora odvijati u duhu vernosti svetom pismu i svetom predanju na PBF u Beogradu, a ne mora se odvijati u Libertvilu po svetom pismu i predanju.
  Konfuzno, potpuno konfuzno.
  I ko je nadležan da pobije tvrdnje dva velika teologa Amfilohija i Atanasija koji su izneli jasan stav da je teologija episkopa Maksima ispravna.
  Kako vreme odmiče, stvari gube kontrolu i samo to obrazloženje gubi vrednost.
 10. Не свиђа ми се
  ViktorijaV got a reaction from farisejski.bukvojed in Зоран Ђуровић: Пуч на Православном Богословском Факултету Универзитета у Београду   
  Ne znam detalje i zaista ne znam ko koga radi kao male majmune, u ovom slučaju nakon dostupnih tekstova i pročitanog obrazloženja imam konstantaciju koju sam iznela. 
  Vi znate i ko je pisao i ko je potpisao i šta je mislio, mi obični posmatrači sa strane nemamo takav uvid u celu materiju. Nama to što se servira mi to i konzumiramo.
  I još jedno pitanje kako je moguće da je izabran za episkopa kao profesor PBF-a i na taj način funkcioniše već sigurno deceniju?
  Laički gledano sve je konfuzno i nepotkrepljeno jakim argumentima.
  Stoga, svi imamo prava da pomislimo da je peticija ispravana i da je čoveku namešteno.
   
 11. Волим
 12. Свиђа ми се
  ViktorijaV је реаговао/ла на Срђан Шијакињић у Зоран Ђуровић: Пуч на Православном Богословском Факултету Универзитета у Београду   
  Било како било, да сам на месту вл. Максима, био бих врло задовољан како је образложење срочено.
  Невезано за њега, још један неизнуђен ауто-гол СПЦ, која се и овог пута понела као слон у стакларској радњи када је у питању слика коју о себи ствара у јавности (а што директно утиче на њену мисију, што је опет њен основни задатак).
  А тек то што је образложење процурело до Борбе за веру, шта о томе рећи... Дакле, у релативно уском кругу људи који су били укључени у све ово (с обе "стране"), постоји особа којој не смета да сарађује са отвореним противницима Цркве, тако што им шаље поверљиве материјале. Благи ужас, тиха језа.
 13. Тужан
  ViktorijaV је реаговао/ла на AnaLaz у Дјечији бисери   
 14. Збуњен
  ViktorijaV је реаговао/ла на JESSY у Offtopic до миле воље   
  @Драшко

 15. Волим
 16. Радостан
  ViktorijaV је реаговао/ла на Milica Bajic у Ђецо...маните се романтике !   
  Plava zvezda
  Iza suma,iza gora,
  iza reka ,iza mora,
  zbunja, trava,
  opet nocas tebe ceka
  cudna neka zvezda plava.

  Cak i ako ne verujes,
  probaj toga da se setis.
  Kad zazmuris i kad zaspis,
  ti pokusaj da je cujes,
  da odletis,
  da je stignes i uhvatis
  i sacuvas kad se vratis.

  Ali pazi: ako nije
  sasvim plava, sasvim prava,
  mora lepse da se spava:
  da se sanja do svitanja.

  Mora dalje da se luta.
  Tristo puta.
  Petsto puta.

  Mora dugo da se nadje.
  Treca.
  Peta.

  Mora u snu da se zadje
  na kraj sveta.

  I jos dalje iza kraja:
  do beskraja.

  Mora biti takve zvezde.
  Sto se cudis.
  Pazi samo da je negde
  ne ispustis dok se budis.

  Jednog dana,
  jedne noci,
  ne znam kada, ali znam tacno,
  izgledace nebo bez nje
  tako prazno, tako mracno.

  I sva sunca,
  sve lepote
  i sve oci sto se jave,
  nikad bez nje nece biti
  sasvim tvoje sasvim prave.

  Ja ti necu reci sta je
  ova zvezda cudna, sjajna.
  Kad je nadjes - sam ces znati.
  Sad je tajna....
 17. Волим
  ViktorijaV је реаговао/ла на Milica Bajic у Ђецо...маните се романтике !   
  Али Рапсо..Све би можда могло овако када би се живот живео по шаблону, кад би свима било исто.
  Замисли молим те ситуацију, све океј, ти се насањала до двадесетпете , растрезнила и удала, живиш реално хришћански, како ти кажеш. Деси се несрећни непредвидиви обрт. У тридесетпетој остајеш поново сама, само сада сасвим отрежњена од романтинке. Како даље живети? Како би таква могла тражити вољеног у звездама, препознати га у лептиру?Сањати нови сан? Тешко. А Бог да и рецимо поживиш до осамдесете (  ) То би био један јако дуууг период реалности који било стварно тешко изгурати без романтичног детета у себи. Зато ипак гледај плиз да га сачуваш, макар мрву негде у ћошку.
   
   
 18. Радостан
  ViktorijaV got a reaction from Milica Bajic in Ђецо...маните се романтике !   
  Objasni nam.
 19. Хахаха
 20. Волим
  ViktorijaV је реаговао/ла на Dominika у Слике форумаша   
  Manastir sv. Antonija - Qozhaja, Liban 21. Волим
  ViktorijaV је реаговао/ла на Dominika у Наше фотографије дана (не учитавајте туђе са нета већ своје)   
  Manastir maronitski sv. Antonija - Qozhaja, Liban

 22. Волим
  ViktorijaV је реаговао/ла на Ромејац у Тема јасна из прве поруке   
 23. Волим
  ViktorijaV је реаговао/ла на Иван ♪♫ у Да ли сте знали? (разне занимљивости)   
  U Americi postoji istraživačka bolnica koja je specijalizovana za retke i katastrofalne pedijatrijske slučajeve raka. Leče decu iz celog sveta, pa i iz Srbije, potpuno besplatno. Ni jedno dete nije dobilo račun za usluge koje ova organizacija pruža.

  Kada je ova istraživačka bolnica počela sa radom pre 60 godina, 90% dece obolele od raka je umiralo. Kao direktan rezultat njihovog istraživačkog rada, danas se taj procenat smanjio na 12%.

  Sve se finansira dobrovoljnim prilozima individualaca i kompanija.

  Ako poznajete nekoga čije dete ima kompleksan onkološki slučaj savetujte im da se prvo obrate ovoj organizaciji. Kontakt informacije i više detalja na https://www.stjude.org/

  Na donatorskoj večeri koja se održala u San Francisku sam imao čast da čujem životne priče odraslih ljudi koji su kao deca bili pacijenti ove bolnice.

  https://m.facebook.com/seanmilanovic/posts/2504556082934110
   
 24. Волим
  ViktorijaV је реаговао/ла на Биљана, два у Ђецо...маните се романтике !   
  Сад сам стара старица, што је лепше звучи него баба, мада је ово друго форумски истинитије. а кад бејах млађахна ја, упознах једног сликара, и љубав планула је та за свега неколико часова. И пале бомбе сред земље које нестало је, а нас двоје у мало квадрата испунисмо срце своје...Кад чедо наше загугутало је, и проходало, и врата своје собе први пут пред нама затворило, неста чара, јер чар тек илузија беше. Уметнички пројекат где свести о Божијој љубави није било. Сад стара сам старица, и Господу речи своје у срце слажем
  усрци се ти у срце моје, јер двоје су једно тек кад пред Тобом стоје
 25. Волим
  ViktorijaV је реаговао/ла на Рапсоди у Ђецо...маните се романтике !   
  Само да нагласим ....неко рече Десанка је врх и нема даље. Има даље...Дучић јој је био узор  ...значи, даље је Дучић 

Све поруке на форуму, осим званичних саопштења Српске Православне Цркве, су искључиво лична мишљења чланова форума 'Живе Речи Утехе' и уредништво не сноси никакву материјалну и кривичну одговорност услед погрешних информација. Објављивање информација са сајта у некомерцијалне сврхе могуће је само уз навођење URL адресе дискусије. За све друге видове дистрибуције потребно је имати изричиту дозволу администратора Поука.орг и/или аутора порука.  Коментари се на сајту Поуке.орг објављују у реалном времену и Администрација се не може сматрати одговорним за написано.  Забрањен је говор мржње, псовање, вређање и клеветање. Такав садржај ће бити избрисан чим буде примећен, а аутори могу бити пријављени надлежним институцијама. Чланови имају опцију пријављивања недоличних порука, те непримерен садржај могу пријавити Администрацији. Такође, ако имате проблема са регистрацијом или заборављеном шифром за сајтове Поуке.орг и Црква.нет, пошаљите нам поруку у контакт форми да Вам помогнемо у решавању проблема.

×
×
 • Create New...