Jump to content

Kafanski amater

Члан
 • Број садржаја

  265
 • На ЖРУ од

 • Последња посета


Репутација активности

 1. Свиђа ми се
  Kafanski amater је реаговао/ла на БанеЛ у Наше фотографије дана (не учитавајте туђе са нета већ своје)   
  Играо сам се данас мало са макро камером. 
 2. Свиђа ми се
  Kafanski amater је реаговао/ла на fsa у Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту   
 3. Волим
  Kafanski amater је реаговао/ла на Dominika у Наше фотографије дана (не учитавајте туђе са нета већ своје)   
  Nesto srpsko u Varsavi (konkretno: gurmanjska pljeskavica)

 4. Свиђа ми се
  Kafanski amater је реаговао/ла на БанеЛ у Слике форумаша   
 5. Волим
 6. Волим
  Kafanski amater је реаговао/ла на PredragVId у Наше фотографије дана (не учитавајте туђе са нета већ своје)   
  Нека је са срећом
 7. Волим
 8. Волим
  Kafanski amater је реаговао/ла на Vasilije. у Наше фотографије дана (не учитавајте туђе са нета већ своје)   
  Porasle moje bebice.

 9. Свиђа ми се
  Kafanski amater је реаговао/ла на Иван Ц. у Поуке и даље постоје... али под овим условима   
  Дакле, долазимо до оног другог, много важнијег дела, како и на који начин Поуке могу да постоје, бар док ја будем овде:
  1. Поуке су замишљене као мисионарски сајт. Дакле, место где ће неко, ко први пут дође, одмах моћи да пронађе неку значајну информацију о томе шта је Црква и зашто је битно да буде активан судеоник Свете Цркве. Самим тим, Поуке НИСУ политички сајт, нису ни црквено-политички. Зато од сада, свако ко на било који начин покуша да сврста Поуке на било коју политичку страну, да администрацију вређа и назива овим или оним именима каквим се ките одређене политичке опције, биће без упозорења удаљен са сајта, форумским мерама одобравањем порука, забраном писања на одређени период или бановањем за сва времена.
  2. Свестан сам чињенице да ми не можемо да пренебрегнемо чињеницу да су људи у Србији и у Цркви прилично подељени. То је сасвим јасно. Зато такве теме су потребне да постоје на форуму. Није решење све брисати и све одбацивати. Зато смо направили подфорум САМО ЗА ЧЛАНОВЕ , који желе да такве теме читају. Они ће морати да имају написаних бар 5 порука на јавном форуму, да би могли да проступе овом делу где се налазе теме и поруке које нису за јавни део јер лично сматрам да немају никакву мисионарску улогу, али разумем ту потребу да се о њима разговара. На њима ће се моћи разговарати на исти начин као на јавном делу, поштујући општи Правилник сајта Поуке.
  3. Поштовање различитих политичких, црквених и осталих мишљења је сасвим нормална и оправдана. То је негде и срж здравог разговора и дијалога. Но, свесни смо чињенице да се та линија лако пређе, јер многи не желе да поштују другог саговорника већ покушавају да наметну искључиво своје мишљење. Бојим се да су и таквима дани одбројани на Поукама. Неко ће рећи - па добро, ко ће остати? Остаће они којима је да овог сајта стало. Са њима ћу саградити потпуно нову заједницу и неће ми бити тешко. Биће ми чак и радост да то урадим, а поред свих својих огромних обавеза које имам сваког дана.
  Ако сам се о некога огрешио, којим случајем, а сигурно да јесам - може увек да ме конкатира на мој мејл urednik@pouke.org, са свим уважавањем у разговору. За нормалне људе којима је стало до овог места, увек постоји шанса.
  4. Долазимо до дела где треба да се заједно удружимо и помогнемо опстанак и одржавање сајта на дуже стазе. Молим вас, ви који не желите да помажете, који не желите да учествујете у раду сајта - немојте да се јављате везано за ово. Одморите. Ако не помажете - немојте одмагати.  За оне који желе да помогну, могу то да учине овде где је написано на који начин то може да се уради ОВДЕ
  5. Чврст сам у убеђењу да Поукама треба дати шансу. Обих дана сам покренуо мој нови пројекат Живе Речи, где ћу са са својим пријатељима, теолозима, свештеницима, епископима, лекарима, професорима... радити једну уживо емисију на Јутјубу и фејсбуку, уз прегршт текстова и информација везаних за живот Цркве. Тај сајт има своју публику. За само 4 дана је ушао у првих 1500 сајтова у Србији, што показује да је људима стало за једно такво место. Поуке треба да буду подршка том пројекту, као и да Живе речи помогну Поукама.
  6. Молим вас драги моји, ви којима је заиста стало до овог места, да све што сам написао схватите на најбољи начин. Потпуно сам искрен. Верујем да су многи и свесни кроз каква све искушења морам да прођем да бих одржао ово место. Неки то знају из прве руке. Они који не знају, само их молим да ми не одмажу бар не овде... Имате друга места, борбу за веру, твитере, фесјбук, свуда где год желите... Пишите, пљујте, радите шта хоћете. Овде нећу да вам дозволим, ни ја ни администрација.
  7. Молим оне који су спремни да помогну рад администрације, на било који начин, технички, писањем, модерирањем... да ми се јаве приватном поруком овде на Поукама.
   
   
  Хајде да пробамо још једном. Надам се да ћемо имати среће у томе.
   
  Господ да нам помогне у добрим намерама.
   
   
   
 10. Свиђа ми се
  Kafanski amater је реаговао/ла на Иван Ц. у Поуке и даље постоје... али под овим условима   
  Поштована и драга браћо и сестре, поштовани чланови сајта Поуке и форума ЖРУ,
  Пре неких 15-ак дана сам најавио да ћемо, због разних ствари које се дешавају око нашег сајта, угасити све сервисе сајта Поуке. Са том информацијом сам изашао испред вас из мноштва разлога: личних, финансијских, црквено-политичких, људских...
  После неког времена, пажљиво сам прочитао све коментаре које сте писали на тој теми, која је за кратко време била изузетно праћена и читана, добијао лично гомилу порука и коментара подршке, те сам дошао до одрђених закључка:
  - Многим људима је веома стало до Поука. Искрено им је стало. Не гледају ово место као "једно од многих", већ се труде да заједницу изграђују на корист Цркве и на утврђење људи који овде долазе. Таквих је велики број и то су они због којих сам све и покренуо. Они су спремни да помогну и подрже Поуке, као што је то сада учинила наша администрација (и администрација која са мном сарађује на још неким мојим пројектима).
  - Други су они којима је свеједно, имало-немало... баш их брига. То је свакако легитимно и то су они који су после неколико кратких речи поздрава рекли хвала на свему, лепо је било док смо били заједно, то је то... По мени веома коректно и поштено. Нису се превише давали, нису превише ни добили, једна прича која је била ок док је трајала, некако као симпатија у средњој школи.
   - Било је оних који су одмах кренули да траже алтернативу мимо Поука. Тражили начина да направе неку нову заједницу, те бесплатни софтвер, те дискорд, те ово-те оно... И ако то подржавам, као и сваки сајт који изађе на интернет небу а тиче се Православне Цркве, мислим да је овде некако све промашено. Поуке не могу да имају своју копију. Било је много покушаја где су бивши, бановани или једноставно нечин изазвани чланови покушавали да праве своје неке форуме, сајтове итд... Да ли је један од њих опстао? Није. Јер то није једноставно ни лако. Такође, те бесплатне верзије некаквих сајтова су промашена инвестиција... заправо, покушајте - ко зна, можда и успе нешто - мада ја у то нисам убеђен. Такође, ту креће полемика колико кошта сервер, колико други сервер... наравно, људи не схватају шта све мора да се има и плати да би све функционисало... но, са таквима једноставно о томе не разговарам јер је све то неозбиљно. Поуке су много озбиљан сајт да бих дозволио да се на тако неозбиљан начин са њим ради. Зато је моја девиза - или најбоље или никако.
   - Било је и оних који су дошли на тему и кренули да вређају мене као оснивача, да вређају администрацију, до оних екстремних који су хтели да се чак и обрачунају са некима од нас Наравно, било је и оних који су се отворено радовали гашењу сајта. Њиховој радости није било краја. Немам неки посебан коментар за такве сем да ће им журка бити покварена
  У другој поруци ћу да опишем начин како Поуке могу и даље да постоје, и на који начин ће се то одвијати. Од тих принцима не одустајем, како сам већ рекао, по цену гашења сајта.
   
 11. Хахаха
  Kafanski amater је реаговао/ла на Zayron у Руска Црква рашчинила схиигумана Сергија који пориче пандемију корона вируса   
  Da, Poljaci vole sve Slovene osim Rusa, Rusi vole sve Slovene osim Ukrajinaca, Srbi vole sve Slovene osim Hrvata, Makedonci vole sve Slovene osim Bugara itd. To je kod nas Slovena normalno. Panslavista - to znači da voli sve slovenske narode osim tog jednog ili dva što mu idi na živce ..... To se podrazumijeva.  
 12. Хахаха
  Kafanski amater је реаговао/ла на Tumaralo. у Дошли смо до краја пута... Поуке одлазе у историју...   
  Ima ona fora
   
 13. Волим
  Kafanski amater је реаговао/ла на Danijela у Слике форумаша   
 14. Свиђа ми се
  Kafanski amater је реаговао/ла на Ayla у Слике форумаша   
  Prije raspjevavanja, nas tri ugrabile 


 15. Волим
  Kafanski amater је реаговао/ла на PredragVId у Наше фотографије дана (не учитавајте туђе са нета већ своје)   
  Биста на гробу патријарха Павла
 16. Свиђа ми се
  Kafanski amater је реаговао/ла на Кашмир мир у Дошли смо до краја пута... Поуке одлазе у историју...   
  Дуго пратим сајт Поуке. Небројено много интересантних и поучних текстова сам пронашла на истом. 
  Регистровала сам се искључиво из једног јединог разлога да подржим останак и опстанак сајта Поуке.
  Свако добро! Радује ме могућност да се сајт не угаси, од ❤️ поздрав.
 17. Волим
  Kafanski amater је реаговао/ла на JESSY у Наш о. Иван добитник Видовданске награде града Крушевца за ширење српске православне духовности   
  "Драги моји пријатељи, ово признање града Крушевца је наше заједничко признање: колико моје-толико и ваше. Бодрили смо једни друге, сведочили Истину да је Бог изнад сваке невоље и да са Богом можемо сваку муку и невољу превазићи. Поздрављамо вас све Драгана и ја, честитајући вам празник Видовдана из царског града Крушевца."-пренео је о. Иван на свом фејсбук профилу
   

   
   
   

   
  https://www.facebook.com/ivanzru/posts/10220284798062604?__tn__=-R
   

  View full Странице
 18. Волим
  Kafanski amater је реаговао/ла на Предраг М у Слике форумаша   
  Видовдан 2020

 19. Хахаха
  Kafanski amater је реаговао/ла на obi-wan у Дошли смо до краја пута... Поуке одлазе у историју...   
  Moja desna ruka - poraslo cedo i sad ide u rat! 
 20. Хахаха
  Kafanski amater је реаговао/ла на Снежана у Дошли смо до краја пута... Поуке одлазе у историју...   
  došla je na kratko i ušla u istoriju - Crknite luzeri 
 21. Свиђа ми се
  Kafanski amater је реаговао/ла на Дејан у Дошли смо до краја пута... Поуке одлазе у историју...   
  Све што нам Бог даје даје нам на корист, самим тим и интернет , интернет сајтове и форуме. Човек је слободно биће које може да користи на добро Божије дарове или их  злоупотребљава. 
  Време је показало , како историско тако и садашње да је ПЦ , Црква која креира изазове времена а не она која даје одговоре на изазове. Нажалост, ту смо почели да каскамо. Када су сви штампали новине Црква је проповедала у храму, када су сви набавили радио Црква је направила новине, када су сви направили телевизији Црква је оформила радио, сада када су сви на интернету, Црква је направила телевизију.Далеко од тога да имам нешто против, напротив, али сматрам да смо увек корак иза уместо да смо испред. Сајт Поуке, само због свог форума је креирао изазов времена, диктирао темпо и свима дао домаћи задатак. Једно је имати сајт где само постављаш текстове, сасвим друго је комуницирати и радити са живим људима.
  Улога форума у последњих 10 турбулентних година је непроцењива.
   
   
 22. Свиђа ми се
  Kafanski amater је реаговао/ла на Зосима у Дошли смо до краја пута... Поуке одлазе у историју...   
  Собзиром да сам присутан на православним форумима од првог "БСН",преко "Верујем" до "Поука",могу рећи да је гашење долазило,пре свега што су главни организатори због других интересовања,засићености,немања времена и стицају разних других животних околности,просто одлучили да батале ову причу...
  Дакле ,ако  ова прича треба да се наставити,треба нових младих људи,богослова,ентузијаста,вољни за овај начин мисионарења,као што је некоћ то био о Иван ,коме се захваљујем на уложеном труду и далеко најдужем трајању једног црквеног портала-форума...
 23. Свиђа ми се
  Kafanski amater је реаговао/ла на C.A._R.I.A. у Дошли смо до краја пута... Поуке одлазе у историју...   
  Eво да се јавим, нисам пуно учествовао у раду форума, више сам се јављао у време рада "Верујем" форума.
  Сматрам да су постојале неки погрешни потези приликом рада форума, а са друге стране, свакако да ми је жао што форум нестаје, јер је постао пре свега портал, и тек онда место које окупља људе.
   Остаће на неком серверу на интернету нешто од свега, пошто се све то негде и бележи, али мислим да би било боље да сајт промени намену него да се комплетно угаси.
   Не сматрам да је форум прошлост, напротив, форум и форумски разговори никада неће бити нешто што је застарело.
   Жао ми је што се нисмо видели уживо, јер пре свега најбољи је сусрет "лицем у лице" а форум ипак третирам као нешто што дође између сусрета.
   Не знам колико је овде људи са старог "Верујем" форума јер смо имали сусрете и дружења, тако да је нешто и остало од тога, молим Вас оче да размислите о пренамени свега, ако желите да затворите рецимо форум, да остану "Поуке" као портал са вестима и коментарима, нешто као блог. Ако не, хвала на труду и хвала на залагању и за Кану, и за све остале пројекте којима сте се бавили.
 24. Хахаха
  Kafanski amater је реаговао/ла на gavrosaurus у Дошли смо до краја пута... Поуке одлазе у историју...   
  Уосталом овако је и боље.
  Дојадили су ми више @Драшко @obi-wan @Milica Bajic @Биљана @JESSY @Рапсоди @PredragVId @Саша од Москве @Дејан и многе друге добре, ведре душе које у свему виде "нешто позитивно", све би нешто да помажу, расветле и помогну другоме.
  Све неки иконописци, пчелари, мајстори...Бљак.
  Гаси одма', не чекај ту сад 5 недеља.
  Пали, не жали!
  А и Вучићу п.....
 25. Хахаха
  Kafanski amater је реаговао/ла на Лапис Лазули у Дошли смо до краја пута... Поуке одлазе у историју...   
  A bre Nale, partbrejkeru  taman se svi primili nemoj sad da osvescujes nesveno cek da se izigraju prvo
   

Све поруке на форуму, осим званичних саопштења Српске Православне Цркве, су искључиво лична мишљења чланова форума 'Живе Речи Утехе' и уредништво не сноси никакву материјалну и кривичну одговорност услед погрешних информација. Објављивање информација са сајта у некомерцијалне сврхе могуће је само уз навођење URL адресе дискусије. За све друге видове дистрибуције потребно је имати изричиту дозволу администратора Поука.орг и/или аутора порука.  Коментари се на сајту Поуке.орг објављују у реалном времену и Администрација се не може сматрати одговорним за написано.  Забрањен је говор мржње, псовање, вређање и клеветање. Такав садржај ће бити избрисан чим буде примећен, а аутори могу бити пријављени надлежним институцијама. Чланови имају опцију пријављивања недоличних порука, те непримерен садржај могу пријавити Администрацији. Такође, ако имате проблема са регистрацијом или заборављеном шифром за сајтове Поуке.орг и Црква.нет, пошаљите нам поруку у контакт форми да Вам помогнемо у решавању проблема.

×
×
 • Креирај ново...