Jump to content

Lavandica

Члан
 • Број садржаја

  92
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

Репутација активности

 1. Волим
  Lavandica је реаговао/ла на БанеЛ у Зашто треба и како треба покривати тело (облачити се)?   
  Ко ће све да преслуша.  Хвала ти, пазићу се! 
 2. Волим
  Lavandica је реаговао/ла на БанеЛ у Зашто треба и како треба покривати тело (облачити се)?   
  Јесам, не много, али по мало. 
 3. Волим
  Lavandica је реаговао/ла на БанеЛ у Зашто треба и како треба покривати тело (облачити се)?   
  Оооо, добродошао Милане и хвала на одговору. 
 4. Волим
  Lavandica је реаговао/ла на БанеЛ у Зашто треба и како треба покривати тело (облачити се)?   
  А ко последњи, њему жена.  Видиш шта значи брзина. 
 5. Волим
  Lavandica је реаговао/ла на БанеЛ у Зашто треба и како треба покривати тело (облачити се)?   
  Опет се враћам на онај клип који сам поставио горе. 
  Драгана објашњава да оне девојке које мисле да могу лепотом и оскудном одећом да привуку што већи број свиђања на инстаграму привлаче углавном мушкарце које у њима виде само сексуалне објекте и ништа озбиљније. Дакле, продају се јефтино. 
  Са друге стране, мушкарци се продају јефтино ако зарад везе са неком девојком/женом дозвољавају да буду под њеном папучом. 
  Дакле, не треба спуштати себи цену, радити на себи и кретати се у кругу људи који цени исте вредности као и ви. 
 6. Волим
  Lavandica је реаговао/ла на БанеЛ у Свакодневна читања   
  Субота седма по Педесетници
     
  Рим. 108 зач. (XII, 1-3).

  Браћо, молим вас ради милости Божије, да дате тјелеса своја у жртву живу, свету, угодну Богу, као своје духовно богослужење. И не саображавајте се овоме вијеку, него се преображавајте обновљењем ума свога, да искуством познате шта је добра и угодна и савршена воља Божија. Јер кроз благодат која ми је дата, говорим свакоме који је међу вама: да не мисли о себи више него што ваља мислити, него да мисли смиреноумно, сваки по мјери вјере како му је Бог удијелио.


  Мт. 39 зач. (X, 37 - XI, 1).

  Рече Господ: који љуби оца или матер већма него мене, није мене достојан; и који љуби сина или кћер већма него мене, није мене достојан. И који не узме крст свој и не пође за мном, није мене достојан. Који чува живот свој, изгубиће га, а који изгуби живот свој мене ради, наћи ће га. Који вас прима, мене прима; а који прима мене, прима Онога који ме је послао. Који прима пророка у име пророчко, плату пророчку примиће; и који прима праведника у име праведничко, плату праведничку примиће. И ако неко напоји једнога од ових малих само чашом студене воде у име ученичко, заиста вам кажем, неће му плата пропасти. И када заврши Исус заповијести Дванаесторици ученика својих, отиде оданде да учи и проповиједа по градовима њиховим.
   
  Субота седма по Педесетници - Мисли за сваки дан у години - Св. Теофан Затворник
     
   
  Који прима пророка у име пророчко, плату пророчку примиће; и који прима праведника у име праведничко, плату праведничку примиће (Мт.10,41). Тиме се разрешавају све недоумице при давању милостиње. Спремност на давање сиромасима се пресеца или знатно умањује питањима: „Ко проси“ и „Где ћe отићи милостиња?“ Господ таквима говори: „Твоја награда ћe бити сразмерна начину на који примаш онога који проси и помажеш му. Не гледај на онога који проси, него обрати пажњу на своје помисли. Какве буду твоје помисли, таква ћe бити и вредност твог дела“. Мисли, пак, о бедном се одређују другом речју: Који милује ништег, Богу даје у зајам, или – Кад учинисте једноме од ове најмање браће, мени учинисте. И тако, примај сваког који има потребу као Господа. Учини за њега шта можеш учинити, са мишљу да чиниш за Бога, те ћеш добити нe само пророчку и праведничку, него и Господњу награду.
   
 7. Хахаха
  Lavandica је реаговао/ла на БанеЛ у Danas: Синод скида владику Максима са факултета   
  Мене немој ништа да питаш, у потпису Фирга(Врућ ветар). 
 8. Волим
  Lavandica је реаговао/ла на БанеЛ у Шта ЈА тренутно слушам...   
  Добро јутро! 
   
 9. Тужан
  Lavandica је реаговао/ла на Ćiriličar у Шта ЈА тренутно слушам...   
 10. Волим
  Lavandica је реаговао/ла на Просечан србенда у Шта ЈА тренутно слушам...   
  PREVOD PESME

  Metallica – The Unforgiven

  Novi život se rađa na Zemlji
  I brzo ga potčinjavaju
  Kroz stalni bol i sramoru
  Mali dečak uči njihova pravila

  Vremenom se to dete povlači
  U ovog izmučenog dečaka koji pravi greške
  Lišenog sopstvenih misli
  Mladića koji nastavlja de se bori, kako zna i ume
  Daje zavet sebi
  Da više nikada neće dozvoliti
  Da mu otmu ono što je njegovo

  Ono što sam osećao
  Ono što sam znao
  Nikada se nije videlo kroz ono što sam pokazao
  Ne postojim
  Ne vidim
  Neću saznati šta sam mogao da budem

  Ono što sam osećao
  Ono što sam znao
  Nikada se nije videlo kroz ono što samo pokazao
  Nikada slobodan
  Nikada ono što jesam
  Zato me zovu večiti krivac (neoprošten)

  Oni posvećuju svoj život
  Uništavanju njegovog
  On pokušava svima da udovolji
  Taj ogorčeni čovek
  Bez obzira na to, celog života
  Stalno vodio bitku
  U kojoj nije mogao da pobedi
  Umoran je i više mu nije važno
  Postaje starac i priprema se
  Da pokorno napusti svet
  Taj starac, to sam ja

  Ono što sam osećao
  Ono što sam znao
  Nikada se nije videlo kroz ono što sam pokazao
  Ne postojim
  Ne vidim
  Neću saznati šta sam mogao da budem

  Ono što sam osećao
  Ono što sam znao
  Nikada se nije videlo kroz ono što samo pokazao
  Nikada slobodan
  Nikada ono što jesam
  Zato me zovu večiti krivac (neoprošten)

  Vi ste me obeležili
  Sada ću ja obeležiti vas
  Zato nosim ime večiti krivac (neoprošten)
 11. Волим
 12. Тужан
  Lavandica је реаговао/ла на Ćiriličar у Шта ЈА тренутно слушам...   
  Dad, what a democracy ?!
   
 13. Тужан
  Lavandica је реаговао/ла на Ćiriličar у Шта ЈА тренутно слушам...   
  Слава Новорусији!

 14. Тужан
  Lavandica је реаговао/ла на Kafanski amater у Жена блудница. А он?   
  Говорећи о последицама случајних блудних веза треба поменути појаву као што је телегонија. Отприлике пре 150 година одгајивачи коња који су стварали нове врсте коња ради побољшања њихове издржљивости одлучили су да спаре коња и зебру. Експерименти нису били успешни: није дошло ни до једног зачећа: ни кобила од мужјака зебре, ни зебри од расних ждребаца. Експерименти су прекинути и научници су се трудили да забораве на њих мислећи да је ствар завршена. Међутим, неколико година касније после спајања расних жребаца и чистокрвних мајки (које су за време експеримената биле с мужјацима зебри) почела су да се рађају ждребад на штрафте. Како је то могло да се догоди да не оставши у другом стању од мужјака зебре, родивши неколико пута ждребад од расних коња, кобила одједном рађа туђинца? Запањени научни свет је ову појаву назвао телегонија.
  Ескперименти савременика Ч.Дарвина професора Флинта и Фелиска Ледантека као и других научника с другим животињама потврдили су овај феномен. Ф.Ледантек је написао књигу у којој је у глави под називом „Телегонија или Утицај првог мужјака“ описао експерименте који су вршени. Само се одгајивачи паса практичари нису чудили, јер су одавно знали: ако се расна кучка макар једном споји с „џукцем“ и чак ако услед тога не буде имала младунчад, касније нема смисла чекати од ње расне мужкаје.
  Данас ово зна сваки одгајивач паса. Голубари то такође добро знају. Ако је голуб који није расан „нагазио“ расну голубицу она се одмах убија зато што ће касније, чак и уз „најелитинијег“ мужјака њено потомство бити деца без педигреа: или перје на репу не ваља, или не ваља боја кљуна, или нешто друго.
  У наше време је настала парадоксална ситуација: за ову појаву, која има директне везе с рођењем пуновредног потомства знају само одгајивачи животиња. Иначе у Русији не би било најбољих раса животиња: ни расних тркачких коња, ни млечних крава, ни префињених самура, који дају најбоље крзно на свету.
  Узгред речено, домаће крзно је освојило трећину светског тржишта крзна. Тада, пре 150 година, савременици су одмах почели да постављају физиолозима питање: „Да се овај ефекат телегоније не односи на људе?“ Међутим, научнике већ није требало терати на истраживања. Почела су интензивна физиолошка, антрополошка, социолошка и статистичка истраживања, па чак и експерименти, разуме се, ако је постојала таква могућност. И после дугогодишњих многобројних разноврсних експеримената непристрасна наука је категорички изјавила: „Да, ефекат телегоније се односи и на људе и то у много јасније израженој форми него у животињском свету!“
  Дакле, телегонија (од „теле“ – далеко и „гонија“ – рођење, порекло) – наука која тврди да на потомство женке у овој или оној мери утичу сви њени ранији полни партнери независно од тога да ли су имали децу или не. Познато је да су чак и неколико година после ванбрачних веза с члановима глумачке трупе на међународним фестивалима, великим спортским такмичењима, на градилиштима и ван њих наше Рускиње почеле да рађају децу од белих генетских здравих и савремених својих мужева „ни на мајку, ни на оца, већ на делију пролазника“.
  Данас се већ појављују научна објашњења за то како гени партнера могу да се уткају у генетски систем жене. Истраживања су показала да ће жена, која чак није ни затруднела носити у себи јајне ћелије у које ће бити уграђени низови ДНК свих њених претходних полних партнера и она ће свом будућем потомству моћи да пренесе њихове гене заједно с генима дететовог оца.
  Ево, управо се ту подигла завеса с тајне! Данас званична наука не признаје појаву телегоније, јер би то чврсто затворило врата за разноразне сексуалне револуције од којих се зарађује огроман новац.
  из књиге "Једном за цео живот" о. Илија Шугајев, Беседа 5, Грехови против породице, Момак и девојка
 15. Свиђа ми се
  Lavandica је реаговао/ла на Bokisd у Питање предестинације у учењу Светог Августина   
  Pa, ima Milane u Simvolu vere po kontekstu stvari,.... jednosustnog  Ocu.....
 16. Волим
  Lavandica је реаговао/ла на Ćiriličar у Raskol se zahuktava   
  "Љубав не тражи своје..."
 17. Волим
  Lavandica је реаговао/ла на Ćiriličar у Danas: Синод скида владику Максима са факултета   
  Мени је супруга стручњак за заштиту ауторских права, ајте да заради неку лову: где се још налази? Тужићемо их у Требињу ако неће да скину.
 18. Волим
  Lavandica је реаговао/ла на Ćiriličar у Предстојећи Сусрет са Делегацијом са Фанара   
  Зннамо како разбојници походе руску крајину...ево како руски свети људи походе Истамбул:
   
   
 19. Волим
  Lavandica је реаговао/ла на Ćiriličar у Предстојећи Сусрет са Делегацијом са Фанара   
  Руси ће поставити "свог" патријарха у Истамбулу "кад се испуни време". Не из неке освете, него из икономије свесни одговорности РПЦ. Због бизниса са Турском који је у много милијарди, у Русији су ситни трговци и радна снага, навише трговци, а у Истамбулу је руска елита, мхого омладине, тако да лако буде нови патијарх, кад дође време, "турски држављанин" руског порекла.
  Ствар у цариградској патријаршији није ни близу нормалног...не може Фанар ништа Русима у Украјини, јер би то био рат, а видели су да је Црква тврд орах, али неће Руси више трпети - не због уплитања код њих - фанариотска роварења а и теологије на клизавим ногама. Решиће то "кадровски" брзо и ефикасно у догледно време уз помоћ турских власти.
   
  Римски папа потписује руском патријарху да је унијаћење погрешно, а "православни" папа стиже са фанариотизмом. Неће им прећи преко тога јер је то ударац већи него унијатски из 16. века или кад већ беше. Нема преласка преко тога.
  То је као кад би неко узео нама пећку Патријаршију и хтео бити "православан". Пробел, за Фанара, је тај што Руси нису нека прћија, и још већи - оће да им узме место где су крштени. Да си 100 пута кум, неће моћи - "куме". Кумче је сада ново православно царство, а ти куме, оматорио си и нико те ни за шта не пита.
 20. Оплаках :))
  Lavandica је реаговао/ла на Toma у На који селебрити личите? :D   
 21. Волим
  Lavandica је реаговао/ла на sanja84 у In the name of gene - dokumentarac   
  E sad lepo da odgovirum off topic. Nisam ja naucnik, i ne bavim se pronalazenjem cinjenica da Bog postoji. Imam neke dokaze duhovne prirode u svom zivotu u kojima sam videla da Bog zaista pistoji kao licnost i da slusa nase molitve. Nesto se i ne Bavim kreacionizmom, jos manje ubedjujem ljude u postojanje Boga preko nauke, jer si i sam rekao da je to bezveze. Sto si stekao takav utisak o meni? 
 22. Волим
  Lavandica је реаговао/ла на Rašo у Наше фотографије дана (не учитавајте туђе са нета већ своје)   
  Гроб св Јоакима и Ане
 23. Свиђа ми се
  Lavandica је реаговао/ла на Стаљиново унуче у Шта ЈА тренутно слушам...   
 24. Волим
  Lavandica је реаговао/ла на Ćiriličar у Обуци нежност...   
  Нежност је кад:
  Старица Катарина пре петлова потпирује ватру у на огњишту, а дим из сирове грабовине јој уједа оче сузама димљивим, које усаше на сузе мајке која се моли за душе деце коју је сахранила. Онда извади пгачу испод сача и грубим испуцалим рукама очисти пепео. Онда отвори дрвини ковчег и извади ланену крпу испод белог столњака Славског и взену торбу за милоште чувану. А кад петлови најаве зверима да се повуку у јазбине, изађе, закључа коћу, а кључ тури за венчаницу, на старо место за које зна само комшиница-сеја, да обиђе и кућу за не-дај-Боже дад дође да напоји стоку и дометне им пиће. Код капије устргне највећу и најглаткију крушку, па низ друм.
  Мало ће пешке; негде ће наићи неки колар са сеном ил' огрнацима, мало ћиром, а коначиће код јетрве од оне Љубинке наше што се удала тамо у њи'ово село. А другог јутра ће на Службу...и да види сина калуђера.
  И донесоше владики исткану шарену торбу за милоште, послушница његова и духовна ћер'...школована, није се лако дала, упорна, али је волела владику. "Ево, вели, владико, мајка ти је дошла и донела ти ово". Владикин дубоко поглед обузе сета, као да се прену из неког далеког сна-јаве, а лице му се, што данас рекли, "разнежи". Једна ја мајка - Бог па мајка, одма'до Њега. Послупкиња се у себи обрадова кад угледа како се владика "разнежи". Извади погачу, па заповеди јој коме да је однесе. Извади ракију, вунене чарапе - и њих раздели. А кад извади крушку, лице се растужи, а сузе грунуше под беоњаче, али их задржа. И тако у муку, стајаше владика са мајчином крупком у скромној собици, а послупкиња чекаше следћу упуту. Владики се лице смрче, уозбиљи, постаде скоро бесно - и заповеди: "На, носи"! Послупкиња не упеде задржати сузе. Узимајући крушку тихо мољаше: "Немојте владио, узмите макар крупку - то је до мајке...ради ње"! Он је строго сасече очима и заповеди грубо: "НОСИ СВЕ"!
  Нежност је сакривена у речима Моме Капора: "Њ-ежност је н-ежнија"!
  То што ми данас називамо нежношћу је чедо сентименталности у разним облицима. А сентименталност је једна од најпрефињенијих превара духова таме. Она, сентименталиност најчешће краси људе прилично моралне, који желе добро, али добро по њиховим поимањима доброте, а тиме и лепоте. Попто их, као такве, незлобиве и необузете гресима које друштво и оклина осуђују, а и због доброг васпитања,, нечастиви није могао сурвати у блато поганих грехова, онда их је "разнежио". Те зле силе су фалсфикатори, дају нам папир уместо новца. Сентименталност је лажна љубав. Сви облици нежности као чеда сентимента су опасни и имају, често, не баш "нежне" последице.
  Чули смо, често, за неога ко се убије да кажу: "Био је нежна душа".
  Истинска нежност је у рукама оне старице, испуцалим...али је њен син још нежнији, само на другом, духовном пољу.
  И Њ-ежно и н-ежно, и благ и груб човек могу бити нежни, али се треба чувати сентименалности. Путем ње нас непомјаник чини доступним да нас исповређују, најчешће и највише - најближи! Не треба бркати сентименталност и наивност. Наивна су рецимо деца, а сентиментални људи су јако егоцентрични а често и егоисти у мало израженијем облику.
  Ако би смо рекли да Бог облачи (кад смо већ код "стајлинга) човека у љубав ако јој се човек уподоби, сходно томе можемо речи да у сентименалност човека облачи онај други...кад  се човек уподоби да је прими.
  Сва права задржава....
   
 25. Волим
  Lavandica је реаговао/ла на Golub у Danas: Синод скида владику Максима са факултета   
  Пошто видим да се правиш луд, или ти ноге смрде, ево превод са руског на црногорски: 
  Ђедо Христа и српство издати неће, живи били па видели!  и Ђедо зна следеће: 
  ,, Руси су непоновљиви и имају мисију.  Мислим да ће у свеправославном свету последња реч припасти Русима, а ја молим Бога да је они са страхом изговоре. Вартоломеја је ђаво у старим годинама ухватио за ребра. Њему се ближи кончина, али ђаво га је преварио. Он је горд човек. Помислио је да је главни, заборавивши да је први онај ко је најмањи. Код Христа он није главни.''
   
×
×
 • Креирај ново...