Jump to content

Србољуб+

Члан
 • Број садржаја

  391
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

Posts posted by Србољуб+

 1. пре 9 часа, GeniusAtWork рече

  Е, како си ти са здрављем? Јеси изашао из болнице, боље ли је?

  Хвала на распитивању. 

  Хвала Дарагом Богу одлично и бићу боље што и Вама желим.

  Изашао у прошлу недеље 28. марта. Теже обострано запаљење плућа. Добио седам лекова. Мишићно стање као и при пријему, атрофирао, замор, малаксалост..... али на путу оздрављења. Омршао око 7-8 кг , имам и сада вишка.

  Сада је доста боље , код куће, излазим до продавница у околини. Одједном прелазим стотинак метара па клупица. Не гурам до максимума можда 20-30%. Управо читајући овакве студије а пратећи искуства око мене. Више њих се још опаравља од децембарског ковида. Више од пола их има проблема са срцем, запаљење срчаног мишића. Имам младих, 25год, који још вуку последице од октобра.

  Несаница је остала чак и када не спавам у току дана. Почела дан или два пред отпуст. Докторка се насмејала и каже ковид као штуцање пре обољевања. Удара на нервни систем. Мислио шала а она каже више пацијената исто. 

  Пио сам доста додатака исхрани па сам зато релативно добро прошао. Сада када се сетим дамсу млађи и здравији од мене морали да оду на места где могу да добију више од 25 лит/минути и озбиљнију негу. Да су дошли на ногама носећи   сопствене ствари а отишли у колицима са кисеоничком маском гурајући боцу исппред себе. Надам се да су добро.

  Захвалан сам Богу што ме поштедео.

  Стање се свакако поправља али споро.

  Из болнице сам једном другару одговорио Жућином самртном поруком:

  "Општа ситуација је повољна. Непријатељ одступа по свим правцима. "

  Чувај те сви. Свако добро.

   

 2. WWW.NSPM.RS

  Сви углавном говоре о умрлима од коронавируса, а мало о онима који су га преживели. Не прича се о томе хоће ли они и у коликој мери имати здравствених последица, односно...

   

 3. пре 3 минута, illuminated рече
  пре 5 минута, illuminated рече

  Молитве нећу прекидати али ни покушаје уразумљења разговором.

   

  Многима помогло. И мени. Убеђивање је често изгубљена битка, нема ту разума. Свако добро желим у труду.

 4. On 24.3.2021. at 9:37, illuminated рече

  @Србољуб+ Хвала, али ово је изгледа мало озбиљнији проблем. Особа иде редовно у цркву, пости, причешћује се, има духовника.

  Моје тумачење је да је у питању (готово) класична прелест настала неадекватним образовањем о вери која се временом учврстила и постала део личности.

  И мислим да је најбољи начин да ја разговарам о томе са њеним духовником - најбоље је познаје и може најбоље да јој помогне.

  Мене, и поред свих мојих покушаја, не доживљава као ауторитет по овим питањима па разлике у мишљењу тумачи пре као искушење да истраје по своме него као позив да размисли и сама.

  Прекини приче и моли се. 

 5. On 22.3.2021. at 19:11, illuminated рече

  @Justin Waters  Не могу ово, на жалост, никако да избегнем.

  Некада помаже:   "Да, али.... "

  "Све симу праву тако каже и Свето Писмо , Старци,.....

  Па шта?!

  Верујеш у спасење?!

  Шта Ти радиш по том питању ?! Да ли радиш на сопственом спасењу?! Када си се последњи пут помолио, би у Цркви,.... Свако ради свој посао Ти ради свој!"

  Спирала у којој се такви људи налазе саму себе храни и трује. Немој је хранити, него благо одговарај са овим питањима. Можда се расправе смање и преусмере на душекорисну причу а не пранзнословље. Пружиш руку и утеху, ако прихвати одлично ако не, свако има слободу избора.

   

  Ово је неко моје искуство.

   

 6. пре 13 часа, Марек рече

  Ovo ću da objavljujem na svakoj stranici i mislim da je to dovoljan statement s moje strane što se tiče ove teme. 

  Нисам ставио због патетике или сажаљења. Некима је много горе. Мислим да велики број људи није свестан каква се борба овде води. Двојцу су пребацили на одељења где могу добити већи проток кисеоника. Сатурације биле испод 80%. Примају по 6-7 инфузија дневно. Обојца снажни у напону животне снаге. Сестрице развозе боце од 80 килограма њих три на нас 50-60. Један дан дошла само једна остале позитивне. Замена има седам дана стажа. Само зује около. Мере, деле терапију, ваде крв,возају на рентген, скенер... Мали змајеви. Има и неки брат па када вичу сестро а он додаје сестро-брате. Било би лепо када би људи схватили да је неколико хиљада људи у јако тешком стању и да без подршке коју на оваквим местима вероватно не би преживели.

 7. пре 4 минута, Просечан србенда рече

  Брате јеси ли ти тамо? 

  Да и ја сам скоро најбољи овде. Кашљуцам. Могу сам до нужника. Кисеоник константно. Добра сатурација. Субјективно се добро осећам. Било фрке када сам дошао. 

 8. Неће му бити лако да измири Србље. Погледајте коментаре на једном порталу који слови за национални.

  WWW.NSPM.RS

  Српска православна црква добила је свог 46. поглавара у својој историји а у питању је митрополит загребачко-љубљански Порфирије.  Новог патријарха - наследника...

  Морамо утростручити молитве. Како је Патријарх рекао.

  Достојан !

 9. Koliko nas posle korone drži "hronični umor"? Da li su oštećenja centralnog nervnog sistema kod obolelih od kovida veća nego kod onih koji su imali infarkt srca? Sa nama je doktor Branislav Milovanović, profesor Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, predsednik Udruženja za neurokardiologiju Srbije i šef Neurokardiološke laboratorije KBC Bežanijska kosa.

   

   

 10. According to the latest official data from February 3, the number of newly infected is lower by about 121,000 cases, while the number of hospitalizations has decreased by 42 percent, and the number of deaths seems to be decreasing, said the director of the American Center for Disease Prevention and Control, Rochelle Valensky.

   

 11. Пре сат времена, Марек рече

  Da imaš malo pojma znao bi da se sa sidom danas mnogo lakše živi zahvaljujući LEKOVIMA i terapijama koje su obezbedila medicinska istraživanja. Da si barem malo pročitao znao bi da sida više nije neizlečiva bolest. 

  Ali, avaj...

  EN.WIKIPEDIA.ORG

  There is currently no cure, nor an effective HIV vaccine. Treatment consists of highly active antiretroviral therapy (HAART) which slows progression of the disease.[152] As of 2010 more than 6.6 million people were receiving this in low- and middle-income countries.[153] Treatment also includes preventive and active treatment of opportunistic infections. As of March 2020, two persons have been successfully cleared of HIV.[154] Rapid initiation of anti-retroviral therapy within one week of diagnosis appear to improve treatment outcomes in low and medium-income settings.[155]

 12. On 4.2.2021. at 10:32, sampaganini92 рече

  Само један кратак осврт на ово ради потпуније слике како функционише академска наука. Ствари су кудикамо нормалније, здравије и транспарентније него у већини других друштвених сегмената и ту нема спорења. Међутим постоје извесне шкакљиве теме унутар науке пре свега вакцине и теорија еволуције и слична грањања када академска наука функционише по принципу затворене секте. Разлози иду од чињенично поткрепљеног неслагања преко страха од реакције дела заједнице који прихвата опште уврежено мишљење до наравно финансијских проблема.

  Људи на факултетима, инситутима су по тренутно функционишућем моделу хтели не хтели привољени да штанцују научне радове и чланке, студије да би оправдали свој положај на факултету, били цитирани од стране колега и допринели угледу своје институције-универзитета итд. Tако долазимо до тога да се многи не посвећују озбиљном и дубинском истраживању него објављују гомилу потпуних бесмислица које не доприносе апослутно никоме и ничему и које су једно обично пресипање из шупљег у празно. Многи у академском свету су свесни овакве потавке ствари, и зато многи такви радови и бивају објављени упркос фамозној рецензији од стране стручне јавности илити "peer-review" процесу. У оквиру овог процеса се дешавају и разне друге махинације попут потурања својих референци као услов за објављивање рада, самоцитација итд. 

  Друго, казаћу ти пример један а ти ми веруј а и не мораш зато што не могу да се сетим имена тачно научника који је у питању јер ми их много пролази кроз главу дневно. Ако нађем, дописаћу. Реч је о угледном професору универзитета у Великој Британији опет не сећам се тачно ког, можда Бристол, који се целог живота бавио изучавањем утицаја хемије на мождани склоп човека. Радови су му били изузетно цитирани, на најрелевантијој индекс бази за то скопус имао је h-index (фактор цитираности) преко 30. Примера ради да би био Editor in Chief неког озбиљног журнала са јаким impact factorom довољно је да имаш 20. У једном тренутку је кренуо да се бави утицајем неких елемената из вакцина на човекову мождану активност, и кад је рад субмитовао, након иницијалног нормалног процеса, појавио се неко ко је дигао узбуну да се ради о антиваксеру о квазинауци итд. У том тренутку се публишер уплашио наравно за своју репутацију и повукао рад без образложења, на упорне апеле научника остали су неми уз неке генеричке одговоре. У року од пар дана након дизања прашине аутор се налазио на blacklist-и (да то постоји код сваког издавача) без могућности да више икад објављује код њих и многи други су следили. Наравно уследило је ускраћивање свих финансија за даља истраживања од стране свог универзитета исто у страху да не негују антиваксера у својим редовима што ћр им јел уништити репутацију. Само у року од пар дана човек је био избачен из свих релевантних научних токова на сметлиште без права на жалбу да тако кажемо јер с антиваксерима се не да разговарати. И то је само један од примера. 

  И треће, већина издавача има веома високе цене да би се код њих објавио рад. Тако функционише open-access наука данас и то је модел на који ће сви издавачи прећи у будућности. Говоримо о томе да се мора платити рецимо 3000 евра, да би се објавио рад. Наравно аутоматски отпада огромна већина научника из земаља у развоју и неразвијених земаља, друго отпада велики број независних истраживача који немају финанскијске подршке институција-универзитета. И треће они (на западу углавном) који имају јаку финанскијску подршку за своја истраживања скоро никад неће иста добити да би се бавили темама које одступају од тренутно нормираних научних истина попут штетног утицаја вакцина итд јер ће то да их уништи репутацијски-медијски итд. Дакле по принципу затворене секте. 

  Тако да све у свему, да, књигу може написати свако, али исто тако књига може да буде многоструко јаче научно истраживање него неко које је "прошло кроз руке" научне заједнице. А не мора да значи, само кажем да се има у обзиру. Извињавам се на дигресији.

  Имате случај

  EN.WIKIPEDIA.ORG

  који страшно пропатио због истраживања утицаја ГМО хране на пацове. Снимљен филм о томе:

  ARCHIVE.ORG

  Scientists Under Attack ( 2009)This is a documentary about how Agro-Chemical multinational corporations victimize international scientists to prevent them...

  Човек је само објавио резултате свог истраживања.

 13. On 3.2.2021. at 23:18, Ćiriličar рече

  Ово је мутирана небулоза. Као кад би оболели од короице хтео да почисти вирус са плаете а не може ни из самога себе. Треба шејтана из себе избацити, не из овог света. Бил Гејтс прави "рај" у овом свету зато је овакав...капираш. Христос нема тих претензија. Он је донем Мач, Он расеца лаж од Истине, у овом свету....овај свет је циклична смрт, и опстаје једино захваљујући Христу. Кад се ипсуи време, овај свете ће нестати (преобразиче се) и постати нешто друго, али Тада без Сатане...и још неких. Ми се надама да нећемо бити са том клапом, него са Христом!

  Тако је и показује да постоје много опасније болести од физичке смрти.

   

 14. On 3.2.2021. at 13:46, Вилер Текс рече

  Али исто тако сам свестан да политика има огроман утицај на медицину у овом случју и контролише информације. Зато што то ради и у другим.областима живота. Разумеш принцип на основу кога се сумња рађа.

  Већина ће лако поверовати да се неко уградио у реконструкцију Трга републике или нешто слично. Али када су у питању вакцине сматраће да је све исправно и поштено, чисто као суза. Ту нема сумње ту нема лажи и манипулације, а сви који то тврде су идиоти.  Вакцинални лобисти су искључиво добронамерни и поштени. То оправдавају вером у научнике који су неки супер људи оперисани од корупције и неморала.  А они су само обични људи са свим манама и врлинама. Људи су склони да безрезервно верују тзв. ауторитету.

  Фром се тиме бавио у књизи "Бекство од слободе". Скот Пек у "Људи лажи". А непосредно после рата да би разумели понашање немаца направљен је The Milgram Experiment:

   

×
×
 • Креирај ново...