Jump to content
Yelp Reddit Banana Lime Leaf Tumblr Blueberry VKontakte Slack Watermelon Chocolate Marble Steam Black
Yelp Reddit Banana Lime Leaf Tumblr Blueberry VKontakte Slack Watermelon Chocolate Marble Steam Black

Ćiriličar

Члан
 • Број садржаја

  2010
 • На ЖРУ од

 • Број дана (победа)

  18

Последњи трофеј

Ćiriličar је имао/ла садржај са највише реакција!

7 Пратилаца

О Ćiriličar

 • Ранг
  Дуго је са нама

Скорашњи посетиоци профила

3922 посетилаца

Појединачни статус

Погледај све објаве од Ćiriličar

 1. Буди се светосавско Српство

   

   

   

   

  1. Show previous comments  1 more
  2. RYLAH

   RYLAH

   Супер је ово. Само ме једна ствар буни, а није везана конкретно за ово што си поставио, ал ако би ко знао да ми појасни: песму "Пукни зоро" је пре пар година одрадио Мањифико, за потребе филма који говори о генерацији југословенских фудбалера.

   Откуд сад да се свира на дефилеу поводом Дана Републике Српске?

   Иначе, аферим за статус, штета што не може више пута да се лајкује :)

  3. Ćiriličar

   Ćiriličar

   Мислим да није важно којим поводом је настала, углавном је дивна песма. А и сам аутор ју је писао у духу српског ратовања за ослобођење, деда му је био Солунац. Чак је и наслов посветио био деди Душану....е сад не знам можда лаже, можда ју је украо...али како год, она је инспирисана српском борбом за слободу. Било шија или врат, исто се вата.

   WWW.BLIC.RS

   Pesma "Pukni zoro" već nekoliko godina je ona "najskuplja" u kafani. Uz nju plačete zbog života, ljubavi, otuđenosti i svega...

    

  4. Ćiriličar

   Ćiriličar

   Узгред, песма је баш моћна и није губитничка. Рат је готов, почиње нови живот - сва песма је нови почетак, али са сећањем на муенике за сободу, сетом и тугом, која треба да буде подстрек патриотизму, мудрости да се народ чува, и држава...јер само јака држава чува народ.

   Песму форсира Додик, и баш је прикладна и за његов национални преображај (био је либерал, па се трансформисао у националисту, патриотског, светосавског типа), а за РСрпску је посебно прикладна, јер је тај народ тек изашао из рата. И није ратна, него ПОратна песма...као таква они је пориче спремност за нека нова ослобађања, али је ПОратна...а народ је уморан од ратова.... политичари треба да мало мање "машу" са народом кад улазе у конфликте политилке који могу да доведу до рата...да не буду сервилни, али ни да жртвују нрод за политичке игре.

   И "Пукни зоро" коју певају српски специјалци, и ове литије носе јадан дух - светосавски, не онај кафански из 90тих, безбожни.

   Немогуће је приписати инспирацију ичему до српској бори за слободу...а посебно је дивна јер је ПОратна...ова дивна песма је наша историја и а и живот многих појединаца.. Песма је ушла у биће народа и ту ће и остати...а то се ипак дешава по некој "вишој сили".

    

   Исто то а мало другачије - прошле године:

    

    

    

×
×
 • Креирај ново...