Jump to content

Ćiriličar

Члан
 • Број садржаја

  3443
 • На ЖРУ од

 • Број дана (победа)

  30

Последњи трофеј

Ćiriličar је имао/ла садржај са највише реакција!

9 Пратилаца

Скорашњи посетиоци профила

6260 посетилаца

Ćiriličar's Achievements

Не мисли да оде

Не мисли да оде (8/9)

5.6k

Форумска репутација

 1. (А пази моћног Св. Синода: Патријарх, владике: (заменици) Иринеј, Давид, Фотије...нема зезања)
 2. Ово је било изненеђујуће. Наравно да аминујем, али сам баш изненађен. На неки начин извући ћу и неке поуке из овога. Везано за Ђуровићеву реторику...суштински сам се често слагао са њим, али мислио сам да ће га "поган језик" спречити у било каквом устоличењу у СПЦ. Очигледно је да они који пазе на сваку реч, виде суштинске квалитете код падреа. Из овога видим, иако сам мислио да бар нешто знам, уствари немам благе везе. Кад будем у БГ ићи ћу падреу на исповест, ако Бог да. Значи...ипак се (п)окреће... ПС: Беше нека трибина, симпосион, у Пожаревцу...све профилисаи теолошки ликови, Зизјуласов подмладак, али и оклеветани профа из Ружице беше ту....и вели он, како његове колеге сматрају да (академска) теолошка реч може да допре до народа, а он вели да се баш и не слаже, већ да је Црква ту да народ "помазује"...да баба која после Св. Причешћа 'оће да јој се чита молитва за здравље и да се помаже уљем зна шта иште...да...баш изненеђујуће...Ава Калемегдански...ако, фала Богу, намучио се и испотуцао са породицом по туђини...а биће д су му и штету нанели неки. Вала попе...мало ћеш мање сад звоцати...
 3. Непријатељски акти филџан-државе према Србији:
 4. Боки не тупи са сентишом....Шијаковић: Сврха те државе је да предузмима акте који ће бити против српског народа и против Србије! Како је Шијаковић остао без посла, а лупетало Кривокапић добио стан од 150 квадрата од људи који су рупили Срптво?
 5. О идентитету монтенегрина....јао, човек је за псалтир...
 6. Шијаковић разголићује те јадоове доле....још мало бисера професора....кад човек слуша њега и кад слуша оно кукумакало Кривокапића...шта рећи, оставља без даха:
 7. Odgovor na Bokijevo pitanje....nekad iznenade inteligentni ljudi strasnim banalijama...Sta, Vucko naso sad da brani neko srpstvo od Krivokapica...video pocinje ood tog dela...fenomenalni Sijakovic...
 8. Bravo za Sijakovica...
 9. Филм "Ивкова слава" се дешавао у стварном животу, али у Црној Гори у време Св. Петра цетињског. Геџ и безбожници су долазиле домаћинима на Славу, а сиротиња шта је могла имати тада у оном кршу? Имала је 2 кокоши, птел, козу и јаре, то јела сва имовина. Па багра дође и домаћину све изједе, не устаје, не одлази, образа нема. Толико је било то раширено да јдног дана Светац сазва старешине пред манастир на Цетињу. Дошле геџе, па се питају шта је сад, што владика сазива? Јал су Турци јал је нек аневоља? А Владика, мрк, намрчио се, прострели их очим, диже руке у Небо и повика: Чујте ме Црногорци, нек' чују и ове планине и Бог - ако од сада буде славли Крсно Име као до сада, дабогда га крвљу својом славили! Па у време Петра Друдог крвне освете. Па у време ТитЕ, није горих скотова било, од црногорскиг комуњара. Попа убити, владику, брата рођеног...и то су "дични" Црногорци. И њих је не мало било. Знам једног, живи на западу 35 година прима социјалу, има стан и кућу у Србији, а жесток је монтенегрин. Каже како су Срби "говна, част изузецима", а он(и) Црногорци честити. Па 35 година једе погачу коју други зарађују и през плаћају, у Србији му је и кућа и кућиште а мрзи је горе од усташа. Који "ми"? Не можеш пшеницу млети ако плеву ниси отресао. Не можеш погачу јести са плевом. Зна се за шта је плева! Да се блто, у иловачу, у каљугу умеси и да се за малтер користи. малтер је малтер, а погача је погача...од прсејаног, од плеве чистог, жита. Мани више сентиш'...што да се ја братим са неким ко ме неће? Нек' буде шта 'оће, него нек амоје не присаваја. "неа нама молитве без вас"! Има! Никада безбожници нису заустављали молитву, него повећавали и појачавали! Не можеш ти оче Гојко, ма колико ти болно било, снисходити злу и беумљлу. Можеш, али ено су ти на светиње ударили...па сад и на тебе! Зашто? Снисхођено је за "државу" (прћију продугт мегаломаније краља Николе....чуј краљевина, 2 котара и 3 планине), па је снисхошено за језик! Никшићки професори језика остали без посла, а Здравку стан од 150 квадрата и место премијера! Убио се од патриотизма само којег? Па се снисходило јер се престало спомињати српско име у тој прћији. Па се снисходило да се и црква српском не зове. И тако снисходећи ударише на светиње! Има ли крај атоме? Оћте ли им шећерламе изнети, извинути се што сте своји на своме?
 10. Ја сам шокиран твојим резоном Боки! Па је ли вас нетрпељивост ка Вучићу толико заслепила. Који то "ми" сами себи правимо пробелм? Кривокапић и Бечић нису никави "ми", то су смешне фигуре. Из оне котлине, рупчаге, Црне Горе, људи су изгубили перспективу стварност. Погледај им скупштину, то је смијурија. Окупирана прћија, која се одрекла писма, предака и свега свога, гордо прди о некој демократији. Демократије нема у Скандинавији, да има у конвертитској Црној Гори. Који "ми"? Ђукановић је, поред што је огразао и у кримила и крв, ђавоиман човек, лукав као демон, као демон ии делује, демони и управљају њима. Он је на путу без поовратка Бечић и Кривоикапић су смешнији од Динкића пре 20 година, а по националном питаљу су, без пардона, јајаре! Њихова прича је толико љигава да је мука слушати. Ако ће Срби и Црква поклекнути пред Милом, и пекмезавим, патетичним, прелашћеним Здравком, онда и треба да их помонтенегрине! Видиш ли ти шта се ради? БОЉЕ је да је Мило на власти него ова два фикуса, Бечић и Кривокапћ. Оца Гојка су напали данас....каже он у сузама црногорствујући "нема нама молитве без вас", јес' он образован и поп, боље би му било да је рек'о: Ко нас не прима, Христа не прима, и отресамо прашину са наих опанака! Не зна тај конвертитски чемер за покајање ни истину. Они знају истину али је се гаде, јер су извршили ИЗБОР - лаж! Памети се призовите, спремни су да кољу жешће него усташе, јер су ближе нама, гору су лаж прихватили. Који "ми"...оно кумамакало, онај фикус и празнослов Кривокапић? Вучића ако не волиш ради малих плата, и др., Вучнћ НИШТА лоше Цркви урадио није. напротив, даје плату и Перовићу и другим кројиитељима нека два иидентитета. Светосавља без Српства - н е м а! онЂе ђе се Српство затире и потооире и пориче, пориче се и Светосавље, а тиме и Православље постаје кривославље. То је сва истина. Нема ту мудролија и замена теза. Нека се 99% верника изјасни да су Црногорци, то је Српска Црква! То је народ Срба, а они који су преко комуниста постали нешто треће нек' им је Бог упомоћ. То је зло семе, семе које ће нечија деца крвљу плаћати ако се будале памети не призову. Та багра је успела великог Митрополита, преко сентиментализма, да преведе жедног преко воде 100 пута...100 пута...нема сентиша са њима, само непоколебиво, јер они за друго не знају. И тек тада те цене, кад им зубе покажеш...не онО лапрдало од Кривокапиша, пранословац и лажочина!
×
×
 • Креирај ново...