Jump to content
Quora StumbleUpon Banana Lime Leaf vKontakte Sky Blueberry Slack Watermelon Chocolate Steam Black Facebook Tumblr
Quora StumbleUpon Banana Lime Leaf vKontakte Sky Blueberry Slack Watermelon Chocolate Steam Black Facebook Tumblr

Придружите се нашој ВИБЕР ГРУПИ на ЛИНКУ

Неко тамо

Члан
 • Број садржаја

  19
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

О Неко тамо

 • Ранг
  Тек дошaо/ла

Скорашњи посетиоци профила

 1. Тренутно је највећа опасност у Аустралији. Тамо тзв. Слободна СПЦ већ судски добија многе процесе и епископу Силуану неће бити ни мало лако да одбрани своје ставове и имовину СПЦ. Званична СПЦ у Аустралији може ускоро остати без скоро целе имовине. А кад тзв. Слободна СПЦ добије још по неког епископа у Аустралији, и када се тамо раскол распламса, на жалост неће се Срби лако смирити и умирити. Један је Патријарх Павле, који је имао харизму и који је знао да много тога попусти дијаспори ради мира у кући. Све ће то покушати искористити Цариград. Максим је млади лав у СПЦ, али лав који може појести као мале мачиће и Амфилохија и Атанасија, ако се удружи са Бартолемеосом Цариградским и његовим Елпидифором Америчким. Они који су спасавали Максима после свих његових брукања око дарвинизма, каноничности аутокефалије СПЦ и подршке украјинским расколницима, сами ће окушати плодове својих двоструких ставова. Ах да. Максим није педер. Какав квалитет!
 2. Не допада му се много. Не воли Амфилохије то србовање око Цркве у Црној Гори. Он воли искључиво црногорствовање и измишељне титуле са измишљеним јурисдикцијама. Није ли на Синоду 26. јуна. 2019. сам Амфилохије тражио од чланова Синода да када говоре о Црној Гори, Синод и чланови Синода, више не употребљавају реч "Српска Црква" и "српски народ"? Он воли црногорске конструкције. Митрополит Црногорски, Ми Црногорци, Ја Црногорац. Не сећам се кад је задњи пут у Црној Гори рекао "Ми Срби". Он отворено србује само кад се појави на Светосавској Академији у Београду да се исфолира као већи Србин и од Патријарха. Да се Власи не досете. Сад ће можда и Русима да пише жалбе да избацују српство у саопштењима. Амфилохије је провидан ко лакмус папир.
 3. Особа А: Ја сам Амфилохије Архиепископ Цетињски и Митрополит Црногорски и нисам писао писмо са Фанара! Особа Б: Ја сам Мило Ђукановић президент незавизног Карадага, и нисам добио писмо са Фанара! Особа Ц: Ја сам Вартоломеј Најбожанскија Свесветост Васељенски Патријах и прочаја и прочаја, и не сећам се да ли сам писао писмо са Фанара нити да ли сам га прво послао Архиепископу Православне Цркве у Црној Гори Амфилохију на дораду или пак президенту независног Карадага Ђукановићу на увид. Једно сигурно знам - и ако сам га уопште написао па потом некоме уопште и послао, нисам га послао Патријарху Србије Иринеју. Коме веровати? Особи А, Б или Ц?
 4. Тамбураши добили директиву да више не тамбурају. Сувише су њихови патрони направили грешака и офирали се да их ни 100 тамбураша не могу покрити са музиком. Зато сада по директиви ћуте и окачили тамбуре о зид. Да се сувише не таласа о аутоголовима њихових "непогрешивих" авва.
 5. Мислим да је највећи проблем Митрополита Амфилохија тај што идеја о некој црквеној аутономији Православне Цркве у Црној Гори, коју он толико воли, нема подршку Патријарха Иринеја и епископа Бачког. У преводу, може само да је сања. Три четвртине Сабора СПЦ је против аутономије. И сад оволика хука и толики спинови са Вартоломејем, и опет НИШТА. Фрустрирајуће је то за нечију сујету. Посебно црногорску.
 6. Ха, ха, ха ха ... Настави да нас засмејаваш својим глупостима. Чуј, чекате следећу седницу САС да Зокију скинете мантију.
 7. Ја мала девојчица са именом Штампарским сам "обавијештена" и нећу да се дописујем са некима које сматрам ботовима. Осим у пар томова одговора. Јесте да су бесмислени али ми не замерите. Ја сам цурица.
 8. ... Dvojica arhijereja su se složili da svi trebaju tražiti načine da se uspostavi jedinstvo Pravoslavlja kao Jedne, Svete, Katoličanske i Apostolske Crkve ... ... Izražena je i želja da se svi problemi koji se tiču pravoslavnih u Crnoj Gori rješavaju u skladu sa crkvenom tradicijom, u duhu ljubavi i dobrobiti pobožnih ljudi ... Заиста "дражесно". Сад се сваки нормалан Србин пита: Да ли ће Митрополија Црногорско-приморска убрзо демантовати цитиране речи и реаговати са пуним објашњењем на ово Саопштење издато од парацрквене структуре ПЦУ? Да јавности поближе објасни тај тајни па потом јавни састанак између митрополита Амфилохија и парацрквеног Индијанца из Украјине званог Евстратије? У супротном неко са стране и необавештен може помислити да је парацрква под лукавим именом ПЦУ жељна неког истинског јединства те да она уопште и припада Православљу. Да ће тзв. ПЦУ проблеме у Православљу коме ни по чему не припада, решавати као и сви Индијанци у складу са (пара)црквеном традицијом. Вероватно мисле као што су решавали на дивљем западу Украјине. Уз револвере, полицију и фашисте Бандеровце. Док врх Митрополије Црногорско-приморске данима ћути и глуми мутаву рибу у Јадранском мору, тај неми језик са Цетиња много говори и тихо уводи нове речи у црквену дипломатију са ПАРАЦРКВОМ. На пример "од Цариграда новоформирана "ПЦУ". Не чусмо одавно ни од Митрополита Амфилохија ни од проте Џомића ни од једног човека у врху Миитрополије Цетињске праве речи, оне из званичног става СПЦ о тзв. ПЦУ, као што су на пример ... парацрквене структуре, расколници ... Језик им је постао нем као у риба у Јадранском мору. Брзо шалтају из немологије до презирологије. Или можда Митрополију више и не занима званични став наше СПЦ и од СПЦ званично усвојено име за Индијанце из Украјине а оно је ПАРАЦРКВА? Овако, преко ноћи, после пар кафица и доброг ручка на Цетињу, у немом језику врха Цетињске Митрополије Индијанци из Украјине од парацркве дођоше на корак до признања. Дотични Индијанци тј. пљачкаши храмова, лопови и насилници из Украјине, за Митрополију Цетињску сад одједном постадоше "од Цариграда новоформирана "ПЦУ". Шта рећи, него: "задивљени" смо језиком фанариотске љубави наше дражесне браће у Христу из Црне Горе.
 9. Те су ствари Штампаре неупоредиве. Поново пишеш вишеструке неистине. Тзв. МПЦ је директно проблем јурисдикције СПЦ јер они вршљају по окупираној Јужној Србији већ 70 година. Наравно да ће Бачки да их прими у посету. То су посла у нашем српском дворишту. Поред тога, за разлику од тзв. ПЦУ, Македонци се никада нису налазили под анатемом као на пример неки Индијанци из тзв. ПЦУ. Такође, зна се да су Македонци чести тајни гости и митрополилта Амфилохија. Не само Патријаршије и Бачког. Према томе спин ти је неинтелигентан. Владика Петар је иначе човек Србин, само што то изгледа не сме да каже да га не убију јер у С. Македонији су методе комита и дан данас у моди. Такође зна се да је и СПЦ годинама школовала кадрове из Македоније. Нису дакле само Руси. Зар и сам Архиепископ Охридски Јован (Вранишковски) није завршио Богословски факултет у Београду? И последња твоја неистина је око саслуживања РПЦ и тзв. МПЦ. Руска Црква не саслужује са Македонцима на нивоу свештенства. Да саслужују то би био стални бестселер на свим северномакедонским илити јужносрпским ТВ станицама. Штампаре, изгледа да си давно тилтовао. Додај боје.
 10. Шта ће нама снимак. То те само вучемо за уши слепче. Шта се палиш ко хепо коцкица. Нама снимак није ни потребан. Видиш да те зезамо и играмо се добацивке са тобом. Монтевидео, Бог те видео. Ви сте већ усликани Саопштењима са Цетиња и из Кијева. Већ сте се сликали биролијевским дочеком разбојника из Кијева код вашег "непогрешивог" аве са Цетиња. Посебно сте се прославили "Његошевским" испраћајем тог духовног смрада до Подгорице и Храма Христовог Васкрсења. Добро је што сте обукли сукњице том приликом. Да вас бије мања брука. Кад сте већ девојчице из Оза, онда вам сукњице и приличе.
 11. Од свих цмакања само не видесмо то цмакање Архиепископа Евстратиа из разбојничке ПЦУ и, како он рече а Митрополија са Цетиња пренесе, његовог брата у Христу, митрополита Амфилохија. Кријете ли те фотке? А зашто кад сте већ објавили сусрет? Мора да су лоше осушене после развијања филмова па се прилепиле једна за другу. Или кријете сопствену бруку и срамоту? А тако су се можда лепо изпоздрављали и изцмакали. И тај сусрет био је изгледа, по Саопштењу из Митрополије и оног из Кијева, мулти пријатан и мега радостан. Евстратиа сте још водили као најмилијег госта да прошета до Подгорице и види Храм Христовог Васкрсења. Лепо. Монтенегрини су вазда били добри домаћини. Од дочека Пирцију Биролију 1941. до овог топлог пријема код једног вееееликооог "аве" са Цетиња за једног велииииког духовног разбојника из Украјине.
 12. Муљају ли муљају. Тешко да ће проћи у СПЦ. Митрополит Амфилохије изгледа да воли тајне сусрете, тајне документе, тајне договоре итд. Како ли ће Срби Црне Горе реаговати на све ове ове муљаже испод жита?
×
×
 • Create New...