Jump to content
Quora StumbleUpon Banana Lime Leaf vKontakte Sky Blueberry Slack Watermelon Chocolate Steam Black Facebook Tumblr
Quora StumbleUpon Banana Lime Leaf vKontakte Sky Blueberry Slack Watermelon Chocolate Steam Black Facebook Tumblr

Придружите се нашој ВИБЕР ГРУПИ на ЛИНКУ

Богомислић

Члан
 • Број садржаја

  19
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

О Богомислић

 • Ранг
  богослов-аматер
 • Рођендан 01/17/2001

Profile Information

 • Пол :
  Мушко
 • Локација :
  Београд
 • Интересовање :
  Патрологија, догматика, еклисиологија и пецање.

Скорашњи посетиоци профила

58 посетилаца
 1. Иду, јер су нечастиви и иду широким путем, који у пропаст води.
 2. Стварање које врши Бог Отац или Његов постанак? Ово друго би била страшна јерес и хула помислити, да је беспочетни Бог створен, а не беспочетан и вечан по природи.
 3. Мораш да будеш православан ако не желиш да завршиш у Гени огњеној, где црв не умире и где се ватра не гаси.
 4. Верујем да ће човек постати бесмртан по благодати и да ће му тело Бог дати непропадљиво, протицало време или не. Али време неће протицати, јер ће време бити замењено Вечношћу. Вечност је један тренутак који не пролази, без прошлости, без будућности. Само непролазно САДА.
 5. Укинуо бих робовање времену, а не мерне системе као такве. За почетак бих протерао календар, да се не би удови Христови имали око чега гложњати и проклињати.
 6. Ове "цивилизације" палог човека, која зависи од времена и пара и гомилања материјалних добара. Никако, али зато би се Црква могла организовати тако да не робује времену.
 7. Исто као што су се молили вековима уназад, па и пре Христа. Да не мислиш ваљда да је свети Јован Крститељ гледао у неко сокоћало кад ће и како ће да се моли? Да је гледао у календар?
 8. Бесмртни зато што немају трулежно тело које ће да умре. Толико је и људска душа бесмртна. Христос постоји ван времена јер се вазнео, али је живео у времену 33 године.
 9. Ово је богохулно и помислити. Таман посла да је Христос некаква валута. Ми смо већ искупљени крвљу Христовом, а време нам служи да Његову жртву за себе прихватимо, јер неће моћи кад нестане времена и наступи Есхатон.
 10. Да искупљује време за вечност, а не да му робује. Време је као новац. Као што новцем купујеш потрепштине, тако временом купујеш вечност. Пали човек робује новцу, али пали човек исто тако робује и времену. Исто му је да ли му је господар постао прљави папир што иде из руке у руку или папир са данима наштампаним.
 11. Да не желиш можда да кажеш да је Бог без почетка почео у времену? Да време постоји колико и Бог? Ја се на ту хулу не бих усудио. Није време пало, него је време категорија палости. У паклу га неће бити јер га неће бити нигде.
 12. Зар не видиш ове поделе на старокалендарце, новокалендарце и новотарце? Све зато што су се дрзнули да беспочетног Бога угурају у време и службу Њему да одређују према времену.
 13. Створио га је, али је наставио да постоји ван њега. Време или имаш или немаш. Трећег нема, а пре него је Бог створио време, било је без времена. Чак и да време није само по себи пало, опет му није оправдано робовати.
 14. Мораш га измислити да би имао око чега да поцепаш Цркву - Тело Христово. Да се удови међу собом кољу око слепачког папира са данима, чији је исправнији.
 15. Лако. Не робујемо времену. Молимо се усрдно кад Дух да снаге, бацимо календаре, не гледамо часовнике и живимо као духовно узвишена боголика бића. Али то значи да верујемо Духу, а не сокоћалу.
×
×
 • Create New...