Jump to content
Quora StumbleUpon Banana Lime Leaf vKontakte Sky Blueberry Slack Watermelon Chocolate Steam Black Facebook Tumblr
Quora StumbleUpon Banana Lime Leaf vKontakte Sky Blueberry Slack Watermelon Chocolate Steam Black Facebook Tumblr

Придружите се нашој ВИБЕР ГРУПИ на ЛИНКУ

Stavros K

Члан
 • Број садржаја

  28
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

О Stavros K

 • Ранг
  Почетник

Скорашњи посетиоци профила

92 посетилаца
 1. Како је Бачки зао човек. Сада када је Амфилохије на великим мукама, Бачки га гура у провалију уместо да притекне у помоћ свом брату. Опште познато је да Бачки има комплекс од Амфилохија и да га деценијама оговара на сваком кораку не би ли у јавности поготово код младих теолога створи негативно мишљење о Амфилохију. Бачки не може да поднесе искрену братску заједницу Атанасија и Амфилохија. Ко му је крив, сам себе је изопштио из те свете заједнице. А ово са Ђуровићем ради уз договор са својим секретаром Владаном Симићем који даје инструкције Ђуровићу. Бачки је добио свог Виловског (Владана Симића). Када би Бачки изгубио Владана могао би одмах отићи у пензију. Без Владана ништа не зна. Ако ништа друго, сустиће их плач и ридање бачких свештеника и њихових породица које су обојица гонили на правди Бога. Бачког дефинитивно треба послати у пензију, јер све ради испод жита. Баш је ситна душа која жели да постане патријарх, али му то неће поћи за руком. Слично је мислио покојни Сава шумадијски. Не мислим да ће Бачки убрзо променити светом, већ да неће никада постати патријарх. Живи били па видели.
 2. Ђе си Леоне (Лаве). Да ли си ово питање некад поставио епископу Бачком, који је деведесетих година на ПБФ одражао максимално десетак предавања из Новог Завета и Грчког језика, све је држао отац Милован Миодраговић, кога је по Стаљиновој пракси бацио у канту за отпатке, наравно, то је одрадио његов секретар Владан Симић. Нови Сад је само 1 сат вожње аутом од Београда. Епископ Бачки је мирне савести подизао плату редовног професора ПБФ за сво време деведесетих а није било боље ни после 2000. године. Али епископ Бачки је имао благослов и послушање светог старца Порфирија да на ПБФ остане докле год буде могао (због тога се тако грчевито борио пре неколико година када је донео папир да може да остане на ПБФ). Млађи епископи који су професори на ПБФ су се надоградили на стабло које је на ПБФ посадио свети старац Порфирије. Мислим да би ПБФ постао руина од факлутета када на њему не би предавали епсикопи СПЦ. Ми не можемо слепо следовати пример грчке Цркве која је много озбиљнија црква од СПЦ. Доста професора млаже генерације попут Ђуровића је заблудело у својој теологији (протестантској и католичкој). толико о плаћању карата Л.А. - Београд и платама.
 3. Колико дугачка деманатија на једно кратко питање. Зашто је потребно толико дугачко прање и оправдавање?
 4. Нашој Цркви је потребно што више слободних епископа, слободних свештеника, слободних лаика. Када кажем слободних, мислим на слободу у врлини и сваком добру Божијем; слободу од уцена било које врсте па и оне од свог духовног оца које знају бити веома суптилне и префињене а све под видом нека је благословено. Сви Свети су били слободни, стога су били веома храбри пред било којом претњом па и претњом смрћу. Примера је безброј. Стојте дакле у слободи којом нас Христос ослободи и не дајте се опет у јарам хватати са властодржцима овога света.
 5. Нема овде објективени критика. Ђуровић и њему слични брију Максима на правди Бога. Овај Ђуровић се никако не смирава и поред саборског саопштења. Па зашто би он поштовао саборска саопштења друге Помесне Цркве , којој не припада.
 6. Баш си се нешто упреподобио. Ниси ти никакав пророк, само си се мало залупао. Рекао бих ипак да си ипак у прелести. Људи се јављају јер ви нећете никада престати да пишета док вам Бачки не каже, доста је Ђуровићу. Чудно је што Вам сметају људи који имају другачији став.
 7. Зар нисте видели на сајту да је Ђуровић служио у Љубљани код Порфирија нешто око мајског Сабора. Значи договор је пао.
 8. Дај Ђуровићу слику са ручка са бачким Иринејем. Баш си опасан само качиш Амфилохија.
 9. Какви су ово фарисеји и верски фанатици, Ђуровић, Талични Том и Вукашин. Шта би они урадили владици Максиму да га се докопају.
 10. Идеју ви оживљавате, као што оживљавате мртваца, паки, паки. Нема ту ништа више код Максима што је противно Уучењу на помесне Цркве, него овај форум управо то жели, да тендециозно склони Максима. То је циљ овог форума.
 11. Онда си ти остао једини пред ким се није покајао. Видим да ти је то највећа мука и препрека за служење.
×
×
 • Create New...