Jump to content
Quora StumbleUpon Banana Lime Leaf vKontakte Sky Blueberry Slack Watermelon Chocolate Steam Black Facebook Tumblr
Quora StumbleUpon Banana Lime Leaf vKontakte Sky Blueberry Slack Watermelon Chocolate Steam Black Facebook Tumblr

Придружите се нашој ВИБЕР ГРУПИ на ЛИНКУ

Богољуб 1

Члан
 • Број садржаја

  41
 • На ЖРУ од

О Богољуб 1

 • Ранг
  "Није знање светлост, него је светлост знање."

Profile Information

 • Пол :
  Мушко
 • Локација :
  дислоциран
 • Интересовање :
  Царство Божије

Скорашњи посетиоци профила

589 посетилаца
 1.  

 2. Не видех ничије очи од форумаша лично. Познајем само једнога донекле добро, и увек ме изненади колико га недовољно познајем. Праштајте и помените. Мир Христов свима и свако добро од Господа.
 3. Христос — мир наш!

 4. Хтео бих да поделим с вама искуство с овога форума и неке плодове. Што ме наводи на овај закључак - као мера коју нисам достигао: "Треба се прво очистити, а онда чистити (друге), (себе) умудрути, а онда умудривати друге, постати светлост, а потом просветљивати (људе), приближити себе Богу, па приводити (друге), (себе) осветити, а онда освећивати друге." Свети Григорије Богослов Хвала пуно. Праштајте и помените.
 5. Го́споди Иису́се Христе́, Сы́не Бо́жий, поми́луй мя гре́шнаго.
 6. Е, баш вам хвала и Слава Богу. Испливају неке белешке... Потписујем.
 7. Ово ми се свиђа о реалности, и о расуђивању (@Bokisd). То је можда најтеже постићи, бити у стварности чим више, јер смо склони маштању. А Бог нам стално проговара, изнутра или извана, по савести, људима, читању и по свему што се дешава у животу, само што нисмо увек отворени и свесни тога. Љубав, да... Али високо је љубав. Свети Оци уче да се иде најпре од покајања и страха Божијег; то мора бити у корену молитве и труда (да не би упали у неку тешку прелест). Код мене је опит да сам све опите у негативним стварима стекао искључиво на тежи начин - личним опитом. Али то је већ посебан антиталант . Оно што не смемо заборавити, најважније, иако се "подразумева" - Света Литургија. "Светлост Христова просветљава све" (значење криптограма на икони Тројеручици)
 8. Сад кад је затишје ту, да се јавим кратко. Праштајте и помените ко год је осетио смарање и кога год сам може бити повредио.
 9. Истина. Сами себи штетимо. Оно што је Bokisd рекао јако је важно, не поуздати се сам у себе, разговарати са свештеником. Треба времена да човек схвати која је мера за њега. Ето, и једноставност, иако је добра, ни она није мера за свакога. Неки дан прочитах од св. Јована Златoуста: "Нити је за сваког знање, нити је за свакога блажена једноставност, тај оклоп који човека штити од свих искушења злих духова." И већ сам то био заборавио .Склони смо се одушевити нечим, али време показује док помало познајемо себе...
 10. Ех, да. Цео је океан литературе... Док читам и ове неке стручне расправе на форуму, некад ми буде превише комплицирано. Морам пазити да ми не прегори мозак. Размишљам како ли је благословен био онај једноставни монах о којему приповеда свети Пајсије: "Свети Вазнесење, дај ми једну рибицу за брата." ...
 11. Никакво замерање. Нека ни мени нико не замери. Не... ја сам само у пролазу... a ево где је још понешто из оног текста
 12. @Bokisd Слажем се. Полако и не сам. Ово писмо написано је човеку који је имао негативно мишљење о монаштву. Мени се свидело како је објашњена заједничка суштина једнога и другога начина "путовања".
×
×
 • Create New...