Jump to content
Quora StumbleUpon Banana Lime Leaf vKontakte Sky Blueberry Slack Watermelon Chocolate Steam Black Facebook Tumblr
Quora StumbleUpon Banana Lime Leaf vKontakte Sky Blueberry Slack Watermelon Chocolate Steam Black Facebook Tumblr

Придружите се нашој ВИБЕР ГРУПИ на ЛИНКУ

Млађи Катон

Члан
 • Број садржаја

  14
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

Everything posted by Млађи Катон

 1. У ком смеру мислите да ће се развијати ситуација, јер није стабилизована Украјина и даље?
 2. Мислим да се не разумемо довољно. Поучен искуством, постављам обориву претпоставку и то баш због тога што кажеш - нисмо експерти за друге. Значи, не постављам нешто што држим апсолутном истином. Међутим, не требаш ти мени да кажеш ништа из ове фразеолошке палете да бих ја разумео наш однос боље. На тај начин ми ништа нећеш открити, а можеш ме само довести у опасност. Нисам присталица ове фразеологије, јер може да буде јако опасна.
 3. Пре бих рекао опрезан, него осуђујући. Знаш како се каже, ко се на млеко опржи и у јогурт дува.
 4. Зар само то потенцирање не показује претенциозност? Просто је - не можеш на све да говориш "опрости". Види се кад треба, а кад је исфолирано. То је плод сујете и за мене је ово неспорно. Сва та стремљења ка некој скромности која није реална се лако примећују и обично сам имао лоша искуства са тим "преподобницима". "Душо моја", "срце моје", "брате у Христу"... Добро, доста са овим! Не треба претеривати, јер ће се тежина "излизати". На крају крајева, и сромност може врло лако да буде сујетна, лажна, перверзна и изопачена. Тога се треба плашити. Често се користи као параван. Да резимирамо - уживо је врло лако проценити, по ситуацији, а на чету игноришем такве делове порука, јер се фокусирам на суштину (ако ми нешто "шкрипи", онда се позиван на ове "преподобне" делове текста да боље протумачим и обично им не служе на част).
 5. Прочитају код стараца да је смиреноумље кад на све можеш да кажеш "опрости". Онда крену да се трипују да су смиреноумни. Како људи могу да се прелесте... страшно...
 6. Нешто више. Неограничена лепота мисли, на 64 поља. Материјализација и облик, естетизација мисли, идеја. Невероватно. Страствено сам играо шах. Када сам схватио да узима маха, смањио сам, али никада нећу прекинути.
 7. Зазвуче добро, а дају ти какав-такав плод јако брзо. Онда оно што ти је на почетку зазвучало добро почне да звучи одлично - даје плодове. Настављаш са "ложењем" и онда је касно. У суштини, то је последица. Узрок је нешто друго. У овим случајевима то треба откривати, јер ако лечиш последице, онда ће узрок да своју пројаву прилагођава и ићи ћеш у круг мислећи да нешто радиш. Кад схватиш да ништа ниси урадила, разочараћеш се. Према томе, можда је најпаметније да откријеш узрок и радиш на томе.
 8. Нема потребе за таквим третманом. Просто постоје људи којима не можеш да објасниш многе ствари. Ерго, сулудо је трудити се. Онда налазиш други начин на који можеш да им приступиш - наравно, немој да се надаш да ће било шта да буде ефектно (шанса постоји). На пример, предочавање последица. То може бити добар метод. Тачније, најбољи од свих који ти остају при руци.
 9. "За светог Максима Логос је пре свега Логос Божији, личност Христова. А кроз тог Логоса човек познаје Бога. Максим такође развија идеју о томе да Логос поседује и космолошке пројекције." Догматске теме, Ј. Зизјулас Да ли неко може да појасни и каже нешто више о подвученом и болдованом? Хвала.
 10. Млађи Катон

  Ramazan

  Било би добро да чујемо нешто више о односу муслиманског поста према страстима. Ту имам неке недоумице о којима бих радо разговарао, а немам никога у окружењу ко дубље познаје тематику.
×
×
 • Create New...