Jump to content

Татјана H

Члан
 • Број садржаја

  52
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

Everything posted by Татјана H

 1. Болно је кад је непроменљиво, брате @Flojd
 2. "..ниси оно што говориш, оно си што мислиш и живиш, уста су лажљива..."
 3. Статистика је саблажњавајућа. Сваки пети брак се завршава разводом а 90% парова одлази у саветовалиште због преваре. О чему се заправо ради? То је статистика из 2019.
 4. А, шта беше тема? Беж'мо од одговорности и мењајмо теме
 5. Како нема? Велики број људи прељубом назива само оно што се у физичком смислу деси...
 6. Е, сад без превише филозофије, да ли нам је и перципирање прељубе исто?
 7. Све смо ближе и ближе одговорима :-) Можда не на ову тему, али на неке сигурно да, што је апсолутно корисно :-)
 8. Моја грешка. Чим сам то написала, поушала сам и сама да одговорим на свој захтев и схватила колико је тешко, па сам се у следећем коментару извинила
 9. Удаљили смо се од теме и мало је изгубила смисао, или сам ја збуњена
 10. Ма на каквој сметњи. Ти си супер отворен и баш ми је увек мило да прочитам неки твој коментар. Почела сам да пишем своје искуство и схватила колико је то заправо тешко укратко објаснити Тако да се овим путем извињавам свима од којих то затражих :-)
 11. Буквално само на тебе нисам мислила :-) :-)
 12. Мили моји, толико прочитах овде савета и теорија о љубави. Као да нико никада није имао сопствено искуство и окусио бол/недоумице/страх итд. Теоријски љубав лепо звучи... Можда би корисније било неко реално животно искуство. Оптостите што ја то овако... Више ми све звучи као неки "час" о љубави. Шта сте ви у пракси окусили/дали/примили? Кад вас је болело како сте се тада опходили према себи, тој особи, према Господу? Неком можда више може да то да помогне него "теоретисање" које може да прочита у некој књизи. Не схватите погрешно. Дељење личног искуства је неупоредиво корисније. Поготово ако сте "победили", успели на прави начин да се "извучете" из нечега.
 13. Не бих да ово грубо звучи, поготово што сам имала искустава и осетила и тугу и бол и патњу о то остављање... Ми који смо волели (чисто и искрено) а бирали оне који то нису могли да нам узврате (чисто и искрено), ко може да нам буде одговоран за наш избор? И боље питање је, што смо изабрали баш такву особу?
 14. Ако се трудимо да живимо хришћански верујем да смо већином времена свесни и саосећајни са ближњима. Да никог не увредимо и ожалостимо. И то јесте одговорност сваког од нас.
 15. Написала сам коментар и не знам којим чудом га избрисах Нико од нас не тражи да престанемо да волимо, напротив. То је друга димензија а ради се о капацитету за љубав који свако од поседује. Дај Боже да смо у стању да волимо чисто и искрено и оне који нас не воле... Оно што мислим (али опет је то само моје небитно мишљење :-)) је да ми не можемо "превијати ране" целом свету, ни онима који "се о'ладе" ни онима што из било ког разлога одлуче да оду од нас. Наша је одговорност себе да преиспитамо и да за себе изаберемо како ваља, јер избор особе са којом ћемо ступити у брак мислим да је једна од највећих одговорности које су на листи наших одлука.
 16. Можда се нисам лепо изразила. Моје скромно мишљење је да људи пропате и оштете се мењањем партнера тако што постају робови страсти, а све удаљенији од суштинске љубави. То је постао тренд и тако се већ генерације васпитавају. Одговорност имамо првенствено према себи. Како себе да сачувамо од свега тога, да "не испрљамо ни душу ни тело".
 17. То је то! Сви остали растанци пре уласка у брак, напустио/ла вас је због овог или онога или сте ви напустили неког јер сте на време увидели да вам та особа није на спасење... Само се Богу захвалите!
 18. Ко зна из каквих побуда људи улазе у везе које називају "љубавне везе". Истина је са се стил живота значајно променио па и те честе промене партнера које толико оштете људе да постају неспособни да тај партнерски однос доживе суштински исправно. Преширока је то тема. И тај синдром "угасиле се емоције" је синдром заправо "угасила се страст", љуваби никад није ни било јер нисмо стигли до ње...
 19. Исто као што интелигентни и информисани постану алкохоличари, коцкари, наркомани, блудници, лопови... Ни ово није другачије. А, сваког у понор одведе неки лични узрок/слабост. Болест, страх, недостатак љубави, слабо расуђивање, карактер, инат, гордост...
 20. @Milica Bajic моја препорука је да попричаш са духовником о свему томе, поготово о свом ангажовању око те пријатељице. А, ако имаш времена и жеље, попричај и са неким ко има сопствено искуство са уплитањем у такву врсту проблема и ко је изашао из тога. Такви људи имају много да кажу и помогну. Сви остали, који су били "посматрачи", имају другачију перспективу и доживљај. Лично искуство је нешто што даје комплетну слику.
 21. Сигурна сам да не постоје исте ситуације, као и што ни ми нисмо исти. Зато свако од нас добија различите духовне медикаменте. Неверујући човек не мора нужно бити огреховњен. Виђам око себе доста неверујућих који живе пристојно и са јасно видљивим моралним врлинама. Исто тако и са друге стране, видим доста контрадикторности. Тако да када сам причала о "пресецању" неких односа, нисам мислила да сваки неверујући носи лоше и може наудити нашој души, као што не мислим да нам је и сваки верујући на спасење.
 22. Време је озбиљан фактор у сагледавању себе. Неко рече у претходним постовима како нас Бог опомиње на нама разумљив начин. Много је тужно кад се осврнеш данас и схватиш како си превиђао та упозорења. Опет, све је до нас самих. Људима буде тешко да се "одрекну" људи. А то је у суштини најлакше. Као што нас било који грех води у пропаст, тако и општење са огреховљеним човеком чини да некако суделујемо у том греху. Уме да буде као инфективна болест. На својој кожи сам осетила последице таквих односа. А није најједноставније када мораш да изађеш из односа који је, или би требало да буде, више од пријатељства. Много ту помогне савет духовника, човек се сам неретко збуни у таквим ситуацијама, па науди својој души.
×
×
 • Креирај ново...