Jump to content

Камењарац

Члан
 • Број садржаја

  180
 • На ЖРУ од

 • Последња посета


Репутација активности

 1. Оплаках :))
  Камењарац је реаговао/ла на Поуке.орг инфо у Који је то сајт "Политикон" на коме пише г. Вук Бачановић и напада вл. Давида и свештеника Зорана Ђуровића?   
  Колико ми инсајдерски знамо, о. Зоран није клирик епархије крушевачке
   
 2. Свиђа ми се
  Камењарац је реаговао/ла на Протомајстор у Који је то сајт "Политикон" на коме пише г. Вук Бачановић и напада вл. Давида и свештеника Зорана Ђуровића?   
  Какве реакције на текст, значи истина је!?
  Мене под број један занима да ли је истина да је отац Зоран клирик крушевачке епархије већ два месеца? То уопште није небитно у целој причи...
 3. Оплаках :))
  Камењарац је реаговао/ла на Поуке.орг инфо у Који је то сајт "Политикон" на коме пише г. Вук Бачановић и напада вл. Давида и свештеника Зорана Ђуровића?   
  Да...
  Свакако да знамо ко је г. Бачановић, тако да је ово питање из наслова постављено у реторичком смислу.
  Ево неколико текстова и радова новинара Бачановића... стављамо не због критике већ због разговора у теми са којим кредибилитетом он пише овакве текстове
  vuk bačanović - Moja Hercegovina
  MOJAHERCEGOVINA.COM vuk bačanović | Srpskacafe
  SRPSKACAFE.COM https://www.youtube.com/results?search_query=Vuk+Bačanović
   
 4. Оплаках :))
  Камењарац је реаговао/ла на Поуке.орг инфо у Који је то сајт "Политикон" на коме пише г. Вук Бачановић и напада вл. Давида и свештеника Зорана Ђуровића?   
  Папазјанија од текста.
  Уредник сајта НИЈЕ свештеник крушевачке епархије, сајт јесте у Мисионарском одељењу (као и доста других сајтова) и апсолутно није тачно да се овде "блате" неки епископи, а другима гледа кроз прсте... На сајту је ЗАБРАЊЕНО да се блате људи лично, али да се коментаришу текстови, то је сасвим дозвољено, чак и препоручљиво. Јасно је да се многима неће нешто допасти, али тога је увек било на Поукама. 
  Ни један епископ се овде не вређа нити је то дозвољено, свако ко то ради бива опоменут а и банован.
  Сад, што некима смета што постоји сајт који је у благослову СПЦ - шта да радимо? 
  Сад, ко стоји иза сајта Политикон и ко је г. Бачановић који је написао текст? Сведоци смо да је у кратком времену никло неколико сајтова са сличном тематиком, као печурке после кише?
  Ми смо као уредници поносни што имамо једно место где може да се изнесе мишљење, да се објави текст чак и оваког типа, да се коментарише... али смо највише поносни што је СПЦ препознала један овакав пројекат. Сад, што то смета одређеним круговима, интересним групама и осталим мешетарима - ах, шта да ту радимо?
 5. Оплаках :))
  Камењарац је реаговао/ла на Zoran Đurović у Danas: Патријарх одбио захтев 14 владика за ванредни Сабор; Direktno.rs: Текст захтева   
  Сасвим је јасно ко стоји иза писања Данаса. Није Патријаршија. Амфилохије и компанија раде подмукло. 
 6. Оплаках :))
 7. Волим
  Камењарац је реаговао/ла на александар живаљев у Који је то сајт "Политикон" на коме пише г. Вук Бачановић и напада вл. Давида и свештеника Зорана Ђуровића?   
  ВУК БАЧАНОВИЋ – С КИМ СИ ОНАКАВ СИ: ДВОЈАЦ ЂУРОВИЋ-ПЕРОВИЋ
  Аутор: Вук Бачановић
  Некако се сматра за ствар лијепог васпитања да клирици једне епархије или епископа не би требало да се негативно изјашњавају о епископима или клирицима других епархија. То они не би требало да чине чак ни са знањем свог локалног епископа, а камоли без његовог знања. Ниједно ни друго није лијепо. Зар не? 
  Ипак, за разлику од других православних црквених средина гдје се овај принцип лијепог понашања поштује, на српској црквеној сцени видимо оне који пате не само од одсуства пристојности, него и канонских норми. 
  Када је с прољећа 2019. године црквена јавност (највише она која чита интернет форуме) наишла на низ клеветничких текстова свештеника Зорана Ђуровића уперених против појединих личности у Српској Православној Цркви (као и против Васељенске патријаршије и њеног поглавара), многи су се питали откуд таква острашћеност код једног служитеља Божијег олтара? Како неко ко приноси бескрвну жртву Јагњету Божијем може да бљује толики отров на рачун неистомишљеника? Одговор је лак: та личност пати од чудне спреге гордости, зависти и неваспитања. Неистомишљеници јереја Зорана Ђуровића су вјероватно многи, али је он „таргетирао“само неке. Десило се (случајно?) да су то искључиво они које не подноси бачки владика Иринеј, а међу њима се нашао и епископ Максим, иначе професор универзитета. 
  Поклопила су се писања поменутог јереја са писањима (и поступцима) двојице српских епископа: бачког Иринеја и крушевачког Давида. Оно што је Ђуровић прикупљао као „радни материјал“ и објављивао на форумима, то су ови епископи преузимали и објављивали у својим текстовима. Кад год би овој двојици понестало„доказа“, ту се налазио јереј Ђуровић са својим исконструисаним и по интернету набацаним лажима и клеветама. Није уопште тешко пронаћи ту везу јер примера има на претек. Индикативно: Иринеј бачки креће у лични рат са Вартоломејем (преко Српске Цркве), а Ђуровић (са осталим „форумашима“) потпомаже оспоравањем сваког првенства и свих прерогатива. Но, довољно је видети шта је против Максима писао Ђуровић и како је то вјешто прикривено, али ипак препознатљиво, понављао бачки владика Иринеј. А онда, послије мајског Сабора ове године, писања Ђуровићева се у потпуности подударају са „писанијима“ крушевачког владике Давида. А мета њихових текстова су епископи Атанасије и Максим, као и неки професори Православног богословског факултета. Са великом дозом наслађивања двојац без кормилара по имену Перовић-Ђуровић измишљао је којекакве неправовјерности и тобожње пропусте у мисли и дјелу поменутих личности. 
   
  Трајало је то и прије а и послије 9. августа. А зашто је тај датум необичан? Да ли због празника Св. Пантелејмона? Не баш. Постоји један разлог који повезује сва претходна и потоња писанија како Ђуровића тако и Перовића.
  Наиме, презвитер Зоран Ђуровић је 9. августа 2019. године добио канонски отпуст из Митрополије Италије и Мелите за Епископију крушевачку, на захтјев епископа крушевачког Давида од 2. августа 2019. године. Овај трансфер је услиједио као награда Ђуровићу за сав његов прљави посао. Прљав из два разлога: прво, због тога што је Ђуровић вулгарно клеветао Цркву која га је хранила, па онда је,када му је то више одговарало, напустио, а друго, зато што је владика Давид (који је, да ствар буде бизарнија, био професор хришћанске етике на теолошком факултету) постао пуна подршка и преносилац ове моралне прљавштине и вулгарности. Наиме, није само неетично подстицати своје клирике да се доказују бљувотинама, него је то и нехришћански, небратски и нељудски. Али каквог смисла има прелазак Ђуровића у епископију којом управља Перовић?
  Епископ Давид је годинама важио за ћутљивог монаха и повученог епископа који се трудио да својим теолошким списима вјерно изрази предање. Оно што он чини у посљедњих пола године спада у теолошки шунд увијен у логореју теолошких фраза. Осим што се удружио са оговарачима, сплеткарошима, клеветницима, ругачима, завидљивцима (све ово на трагично репрезентативан начин персонификује Ђуровић) владика Давид је несвјесно показао истинитост оне древне: „с ким си онакав си“.
  У историји Цркве постојали су такви завидљивци и клеветници: у 4. веку Јероним Стридонски је са Запада (а и на самом Истоку) клеветао и ружио своје неистомишљенике у Палестини, док против Св. Атанасија Великог многи „нису престајали да пишу (сплеткаре), и тако су против њега били упорни, да су клеветали и стање у његовој епископији, показујући се као непријатељи и мрзитељи овог мужа, и лагали су, само да би га лажима представили кварнога“ (Апологија против Аријанаца 6,2-4). Тешко, међутим да се овај примјер, у потпуности, може примијенити на тандем Перовић-Ђуровић, будући да су у прошлости и клеветници имали обзира барем утолико да буду клеветници са стилом. Дочим, су сви простаклуци и „искакања из шина“ поменутог двојца, у толикој мјери бахати да немају проблема да отворено признају како су и на који начин купљени. Па тако на Ђуровићевом фејзбук профилу који служи као главни полигон његове морбидне циркуске тачке дословно читамо: „Данас смо имали част да будемо угошћени код Владике Иринеја. Велики господин. Дођосмо празних руку, а вратисмо се са даровима да смо их једва могли носити. Да не помињемо част да разговарамо са њиме. А имамо и најновију максимијаду…“ Дакле, Ђуровић не само да није исто што и древни црквени оговарачи, већ се спушта на ниво „Парова“ и „Задруге“, чији учесници свјесно пристају да од себе праве идиоте за храну и нешто сиће.
   
  Међутим, оно што заиста повезује Ђуровића и Перовића са тужним историјским примјерима неправедног гоњења разних личности јесте управо то да су и они ангажовали сва расположива, паи недопустива  средства – клевете, интриге, подметања моралних, канонских и политичких „кривица“, незаконите синодске осуде, подбуњивање народа путем медија, припрему прогона и изолације.
  Поменусмо интернет форуме. Један од њих је „Живе речи утехе“ (pouke.org) гдје се по правилу о неистомишљеницима владике Давида, владике Иринеја бачког и презвитера Ђуровића ријетко када може наћи лијепа реч. Ако узмете у обзир да је уредник овог сајта свештеник из крушевачке епархије, да на њему под псеудонимом наступају сарадници бачког и крушевачког владике, а да је овај форум у ствари „мисионарско одељење СПЦ“, тада ћете схватити о каквој злоупотреби Цркве се ради. Мисионарска установа СПЦ блати оне епископе који нису по вољи епископа бачког и епископа крушевачког. Питате се зашто на мети форумаша нису нашли, рецимо, професори литургике или пастирске психологије теолошког факултета? После ових увида, одговор вам се намеће сасвим јасно: зато што се на тим катедрама се налазе искључиво духовна деца владике бачкога.
  Ко год је читао Св. Јована Златоустог зна да су и у његово вријеме, слично нашем, изношене разне клевете на рачун свештеникâ. Међутим, овај отац Цркве који доживио интриге од једног дела клира ипак најоштрије осудио клеветање свештенства као „најкукавнију“ од свих страсти, и најоштрије укорава чак и оне који не се не труде да „побијају“ (данас речено: демантују) те клеветнике свештеникâ, „не само када је то што говоре лаж, него и када је истина“. Црквено гледано, лаицима није дозвољено да осуђују оне у свештеничком чину. Као што примјећујемо, Златоустове речи су значајне и актуелне и данас.
  Можда ћете се запитати да ли у Цркви постоји механизам који би онемогућио овакве појаве? Наравно да постоји: двијехиљадугодишње предање је изњедрило низ канона који то предупређују. 
  Читаоци ће претпоставити да постоје канони, попут шестог канона  Другог васељенског сабора, који се баве проблемом оних који желе „да смуте и сруше црквени благопоредак, злобно и клеветнички измишљају некакве оптужбе против православних епископа који управљају Црквама, покушавајући (тиме) ништа друго него да окаљају углед свештенства и да изазову нереде код мирољубивог народа“. У свим тим случајевима, постоји могућност да онај „који каже да му је нанета неправда, ма какве да је вјере, треба да нађе правду” (исти канон). Међутим, како тражити правду када и клеветник и епископ удруженим снагама, са дистанце интернета, ударају на своје противнике? 
  Тако, Св. Василије Велики у канону 89 каже: „Стари обичај, који је владао (практикован) у Црквама Божијим, служитеље је Цркве, провјеравајући са сваком тачношћу, примао, и веома се разматрало њихово владање: да нису клеветници… како би могли остваривати освећење, без којега нико неће видети Господа (Јевр. 12,14). И то су испитивали презвитери и ђакони, који живе са њима, и о томе су извјештавали хороепископе, који би, добивши гласове поузданих свједока, о томе обавјестили епископа, те би тако убројали (дотичнога) црквенослужитеља у ред свештенства“.
  Међутим, да ли се може очекивати да је крушевачки владика – у духу наведеног канона – прије пријема једног проблематичног клирика претходно размотрио његово владање и, тек на основу мишљења и савјета свог свештенства, одлучио да позитивно одговори на молбу презвитера Ђуровића? Ако није, онда штета по крушевачку епархију. Ако јесте, онда су достојни жаљења.
  Мислите ли да је презвитер Зоран Ђуровић извјестио своје читаоце на разним форумима о своме трансферу од 9. августа? Одговор вам је познат (наравно да није!), а разлог томе није његова луда храброст, како он то дефинише, него још један у низу његових марифетлука. Зашто откривати своју епархијску припадност у тренутку када можете под плаштом Васељенске патријаршије да се хвалите како сте храбри јер, ето, можете Вартоломеју да у лице саспете све што имате против њега?! Или зашто откривати да сте клирик крушевачког владике у тренутку када удружено наступате против неистомишљеника? Врло смјело (зар не?!) за једног „пророка“ и „аву“ који сљедбенике опчињава својим јефтиним форама и вулгарним „открићима“. Оно што је Томислав Терзин у биологији то је Зоран Ђуровић у теологији.
  Осим тога, крушевачки владика г. Давид тренутно заузима положај члана Светог архијерејског синода Српске православне Цркве.Многи су били непријатно изненађени оглашавањима овог епископа који је својим писменим саставима злоупотријебио службени положај члана Синода тако што је јавно коментарисао одлуке и дописе који су повјерљиве природе и небратски и уврједљиво писао о другим личностима, посебно архијерејима. Његово сврставање уз једну овако компромитовану особу уноси до сада небивалу праксу неукусног доцирања и вријеђања других архијереја са чиме би се морало хитно престати, па и то тражи саборску расправу.
  Напустивши Васељенску патријаршију, пошто је исту оцрнио и оклеветао као можда ниједан клирик ове древне првопрјестолне Цркве, Ђуровић се обрео у крушевачкој епархији. Судећи по његовом претходном понашању, за неке би било природно да се крушевачки владика запита докле ће овај презвитер бити вјеран његовој„агенди“ и када ће се окренути против њега. А можда би и благочестиви клир ове епископије могао да се запита како је његов епископ у свезу свога клира могао да причисли театралног оговарача, сплеткароша, клеветника, ругача, завидљивца? Једном рјечју, вирутелног циркусанта? Да ли они имају неку одговорност у томе?
  Политикон
  ВУК БАЧАНОВИЋ – С ким си онакав си: двојац Ђуровић-Перовић – Политикон
  POLITIKON.RS
 8. Оплаках :))
  Камењарац је реаговао/ла на Жељко у Вучићу Орден Светог Саве   
  Што говори шта?
  Да је одликовање искоришћено за нове сукобе и тензију унутар СПЦ.
   
  Мада су стварно могли да прескоче Вучића.
 9. Оплаках :))
  Камењарац је реаговао/ла на Жељко у Вучићу Орден Светог Саве   
  Брате па зар не видиш која се фрка дигла. Јеси гледао ти Маратонце?
  Погледај ону сцену кад отварају лажне тестаменте, ово ти је то исто. Игре престола су у току. Ако то до сада некоме није јасно мој сућут.
   
 10. Свиђа ми се
  Камењарац је реаговао/ла на feeble у Вучићу Орден Светог Саве   
  Je li patrijarh stvarno misli to sto govori? Nije do umora, opet je pominjao lavovsku borbu AV za Kosovo. Kao da nikad nije cuo ideje o podeli i kompromisu u kome gubimo Kosovo i Metohiju za parce teritorije na severu.
 11. Оплаках :))
  Камењарац је реаговао/ла на Жељко у Вучићу Орден Светог Саве   
  Патријарх је једва жив а ви пуританци му мерите речи, па где ће вам душа?
 12. Оплаках :))
  Камењарац је реаговао/ла на Вукашин у Зоран Ђуровић: Колико ролекса треба да купи Патријарх Српски Иринеј?   
  Tipichno za nas da se porokamo i podelimo u dane kada bi trebalo da svi zajedno slavimo. 
  P. Irinej je upozoravao u Zichi na podele, ali vec je kasno. Izgleda da su ga neki vec sahranili  
   
 13. Оплаках :))
  Камењарац је реаговао/ла на Zoran Đurović у Зоран Ђуровић: Колико ролекса треба да купи Патријарх Српски Иринеј?   
  Лохи и компанија: "Сматрамо да би не сазивањем јесењег Сабора дошло до погоршавања наведених проблема и нарушавања јединства Српске Цркве".
  Сада да питам грлице и фоке @Родољуб Лазић @Александар Милојков о чему сам ја писао од маја месеца? Ругали су се кад сам наговестио (лажни пророк) врелу јесен и да смо у расколу! Где су сада ти штихови који су говорили да халуцинирам?
  - У углу лево је потпис Сергија голуба превртача.
 14. Оплаках :))
  Камењарац је реаговао/ла на Zoran Đurović у Зоран Ђуровић: Колико ролекса треба да купи Патријарх Српски Иринеј?   
  Па прете расколом. Зато треба рашчинити, не пензионисати, све американце, а у нашим земљама би народ стао уз СПЦ и ови не би смели да иду у раскол. Народ би их повешао. 
 15. Волим
  Камењарац је реаговао/ла на "Tamo daleko" у Зоран Ђуровић: Колико ролекса треба да купи Патријарх Српски Иринеј?   
  ha ha ha, sure thing, cuveni scenaristo…!
 16. Оплаках :))
  Камењарац је реаговао/ла на Zoran Đurović у Зоран Ђуровић: Колико ролекса треба да купи Патријарх Српски Иринеј?   
  Ко је пустио писмо либерашима? Патријаршија? Не, него пучисти. И онда се још буне. Заводе неопитне. 
  Ко их не зна, скупо би их платио! Они све ово раде испод жита, филују антицрквене медије подацима не би ли преко њих докопали се власти. Као хијене су. 
 17. Волим
  Камењарац је реаговао/ла на сведок у Вучићу Орден Светог Саве   
  Писмо које је јуче група Епископа упутила Патријарху Иринеју и Св. Синоду:
  / PROTESTNO PISMO IRINEJU "Narušen ugled Crkve i vas lično"
  Ogroman broj vernika je počeo da šalje protesna pisma zbog dodele ordena Aleksandru Vučiću, pa smatramo da o toj odluci treba da se saborski dogovorimo, ali Vam sa žalošću svedočimo i da je ugled naše najsvetije Crkve i Vas lično narušen - kaže se u dopisu, koji su potpisale vladike.
  Polovina episkopa večeras neće prisustvovati završnoj svečanoj ceremoniji, a Direktno.rs je došao do pisma, koji su potpisale vladike i u kojem traže hitno zasedanje Sabora SPC. /
  U obraćanju Irineju se, između ostalog, kaže:
  Pismo Vaša Svetosti, s obzirom na nagomilane goruće probleme u kojima se u ovoj jubilarnoj godini nalazi naša svetosavska Crkva, mi, dolepotpisani arhijereji, tražimo sazivanje sednice jesenjeg Svetog Arhijerejskog Sabora. Ovom prilikom navodimo samo neke od problema:
  1. Odluka Svetog Arhijerejskog sinoda da na krajnje skroman način obeleži jubilej autokefalnosti naše Crkve ostavila je tužan utisak na sve jer nije ispunila očekivanja jerarhije i našeg vernog naroda, a žalostan utisak je ostavilo i odustajanje od proslave sa punoćom Pravoslavne Crkve, čime je potcenjeno zaveštanje koji nam je ostavio Sveti Sava.
  2. Po pitanju crkvene situacije u Severnoj Makedoniji, Sinod od maja meseca ništa nije preduzeo i time dezavuisao važnu saborsku odluku o nastavku dijaloga sa delom Crkve u Severnoj Makedoniji koja je u raskolu. Ovakvim ponašanjem ostavljamo utisak da nam je do jedinstva sa sveukupnim tamošnjim narodom ponajmanje stalo i šaljemo dvosmislenu poruku vaseljenskom Pravoslavlju.
  3. Problematično Saopštenje za javnost Svetog Arhijerejskog Sabora, objavljeno 18. maja 2019. na sajtu Srpske Patrijaršije, u kome su neke odluke formulisane suprotno volji Svetog Arhijerejskog Sabora, izazvalo je negodovanje među jerarhijom i narodom. Jedan broj arhijereja je već izrazio protest i u vidu demantija se ogradio od pomenutog saopštenja, što je, međutim, propraćeno ćutanjem i ignorisanjem od strane Sinoda.
  4. Zabrinutost zbog eventualnog priznanja nezavisnosti KiM, o čemu postoje uznemiravajući signali, kao i problemi oko crkvene imovine u Crnoj Gori gde se pokušava nametnuti antievropski i anticivilizacijski predlog zakona o Crkvama i verskim zajednicama, traže novo oglašavanje Svetog Arhijerejskog Sabora naše najsvetije Crkve. Vreme neumitno teče i odlaganje diskusije i rešavanja problema do majskog Sabora može nas skupo koštati.
  5. Nesporazumi oko teritorijalnog ograničavanja Ustava SPC u Severnoj i Južnoj Americi dosegli su, zahvaljujući medijskim zloupotrebama, šire razmere i to traži hitnu i neodložnu saborsku raspravu.
  6. Takođe, smatramo za potrebno da se saborski razgovara o neutemeljenoj odluci Svetog arhijerejskog sinoda vezano za povlačenje blagoslova za predavanje dvojici profesora na Pravoslavnom bogoslovskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Uz to saborsku raspravu potrebuje i najnovija sinodska odluka da se prvi put u osmovekovnoj istoriji naše Crkve, i to baš na ovu svečanost, dodeli orden Svetog Save prvog stepena jednom predsedniku Srbije. Ovim povodom ogroman broj vernika je počeo da šalje protesna pisma pa smatramo da o toj odluci treba da se saborski dogovorimo.
  7. Podsećamo vas, takođe, na odluku prošlog majskog Sabora da se za ovu jesen sazove Sveti arhijerejski sabor koji bi bio posvećen crkvenoj prosveti. Umoljavamo Vas da tu odluku poštujemo i sprovedemo.
  Vaša Svetosti, mi znamo da oni kojima sve navedeno odgovara skrivaju to od Vas, ali Vam sa žalošću svedočimo da je ugled naše najsvetije Crkve i Vas lično narušen. Zbog svega navedenog, posle dužeg suzdržavanja konačno smo bili primorani da se oglasimo i da zajednički pokušamo - sabrani na Saboru u Svetoj Žiči - da što pre vratimo ugled i stabilnost našoj Crkvi. Povodom svega ovoga umoljavamo Vašu Svetost da shodno Ustavu sazove redovnu sednicu jesenjeg Svetog Arhijerejskog Sabora. Moglo bi i ovo Žičko Sabranje biti proglašeno jesenjim Saborom. Ističemo da je Patrijarh German za 750-godišnjicu naše Crkve sazvao vanredni Sabor. Smatramo da bi nesazivanjem jesenjeg Sabora došlo do pogoršanja navedenih problema i narušavanja jedinstva Srpske Crkve.
  Vaše Svetosti u Hristu odana braća i saslužitelji
  PROTESTNO PISMO IRINEJU "Narušen ugled Crkve i vas lično" | Društvo i ekonomija | Direktno
  DIREKTNO.RS PROTESTNO PISMO IRINEJU 'Narušen ugled Crkve i vas lično' | Društvo i ekonomija | Direktno  
 18. Оплаках :))
  Камењарац је реаговао/ла на The Godfather у Зоран Ђуровић: Владика Атанасије прилази људима на голубљим ногама   
  Ma niko ne sadi tikve....radi se ono sto se mora...@feeble  ovi otvoreno rade protiv patrijarha i sinoda vec unazad ohoho...gledaju samo licne interese, pod plastom patriotizma...
 19. Свиђа ми се
  Камењарац је реаговао/ла на "Tamo daleko" у Зоран Ђуровић: Владика Атанасије прилази људима на голубљим ногама   
  @The Godfather Srecom niko te nista pitao nije!
  Srecom niko te nista pitao nije!
 20. Свиђа ми се
  Камењарац је реаговао/ла на feeble у Зоран Ђуровић: Владика Атанасије прилази људима на голубљим ногама   
  Pa, nije im trebalo da sa djavolom tikve sade. Totalno nepotrebno, a i njemu bi vise znacio orden Vebera ili sta vec protestanti imaju.
 21. Оплаках :))
  Камењарац је реаговао/ла на Zoran Đurović у Зоран Ђуровић: Колико ролекса треба да купи Патријарх Српски Иринеј?   
  Саучешће можете овде да изјавите... 
  Како незванично сазнајемо, нови владика западноамерички треба да буде Димитрије (Дејан) Мачковић - монаши се за Митровдан. Ја се надам да ће то бити што пре.

     
 22. Оплаках :))
  Камењарац је реаговао/ла на Zoran Đurović у Зоран Ђуровић: Колико ролекса треба да купи Патријарх Српски Иринеј?   
  Ја не могу да постигнем да напишем све што знам и слутим јер сам доста усамљен. Најновији потези Синода су ми дали наде да ћемо успети да им станемо на реп. Мада смо у великом закашњењу. Сигурно је да ће неке главе пасти. 
  Неке ствари не могу ни да износим да не бих помогао пучисте. Редовно ме читају. 
 23. Оплаках :))
  Камењарац је реаговао/ла на Milan Nikolic у Зоран Ђуровић: Колико ролекса треба да купи Патријарх Српски Иринеј?   
  Мене је страх, јер ми се чини да у изјави м.Амфилохија стоје отворене карте о свему ономе што је упозоравао о.Зоран.
 24. Оплаках :))
 25. Оплаках :))
  Камењарац је реаговао/ла на Жељко у Црножута штампа узвраћа ударац: Srpski telegraf "раскринкава" америчке кртице у Сабору   
  VLADIKE TRAŽE VANREDNI SABOR Episkopi SPC protiv dodele ordena Vučiću | Društvo i ekonomija | Direktno
  DIREKTNO.RS VLADIKE TRAŽE VANREDNI SABOR Episkopi SPC protiv dodele ordena Vučiću | Društvo i ekonomija | Direktno Crnogorski pritisak na patrijaršiju preko portala Direktno

Све поруке на форуму, осим званичних саопштења Српске Православне Цркве, су искључиво лична мишљења чланова форума 'Живе Речи Утехе' и уредништво не сноси никакву материјалну и кривичну одговорност услед погрешних информација. Објављивање информација са сајта у некомерцијалне сврхе могуће је само уз навођење URL адресе дискусије. За све друге видове дистрибуције потребно је имати изричиту дозволу администратора Поука.орг и/или аутора порука.  Коментари се на сајту Поуке.орг објављују у реалном времену и Администрација се не може сматрати одговорним за написано.  Забрањен је говор мржње, псовање, вређање и клеветање. Такав садржај ће бити избрисан чим буде примећен, а аутори могу бити пријављени надлежним институцијама. Чланови имају опцију пријављивања недоличних порука, те непримерен садржај могу пријавити Администрацији. Такође, ако имате проблема са регистрацијом или заборављеном шифром за сајтове Поуке.орг и Црква.нет, пошаљите нам поруку у контакт форми да Вам помогнемо у решавању проблема.

×
×
 • Create New...