Jump to content
Quora StumbleUpon Banana Lime Leaf vKontakte Sky Blueberry Slack Watermelon Chocolate Steam Black Facebook Tumblr
Quora StumbleUpon Banana Lime Leaf vKontakte Sky Blueberry Slack Watermelon Chocolate Steam Black Facebook Tumblr

Придружите се нашој ВИБЕР ГРУПИ на ЛИНКУ

Петар Божовић

Члан
 • Број садржаја

  28
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

О Петар Божовић

 • Ранг
  Почетник

Скорашњи посетиоци профила

178 посетилаца
 1. Управо се на том линку, који си прикачио, говори о помодној употреби овог англицизма. Ето зашто наводници
 2. Одговарао сам на Леонову оптужбу да се правим да не видим “доказе” у вези са Еп. Максимом.
 3. - “Спиновање” је, пошто већ помињеш правопис, реч која је непозната нашем језику, те стога наводници стоје да укажу на такво усвајање и примену речи. -Што се самих наводника тиче, моја телефонска тастатура, нажалост, нема опцију наших наводника. -Да је истина да Вас је брига “шта је мислио он”, онда не бисте покушавали да га браните јаловим извртањем и превођењем на реч коју он није искористио. -Еп. Максима, у овом случају, нисам ни коментарисао, нападао нити бранио, те се стога ништа “не правим” као што написасте. Има ко је позван да то чини! -Свако је на овом форуму слободан да изабере тему на коју ће се осврнути. Ја сам указао на једну појаву која је учестала, која је жалосна и која изискује пажњу свих нас. -Цркви не мисли добро онај који је својим прљавим и простачким језиком своди на ниво улице и користи непримерене аналогије у контексту са Црквом. Свако добро!
 4. Леп покушај “спиновања” и одбране брата по намерама. Проблем је само што он није искористио реч “општење” (која има вишеструко значење) већ “сношај” (која, нажалост, има само једно)!
 5. Христос Васкрсе! И ја сам, колико видим као и г. Милојков, још пре месец дана одлучио да не учествујем у дискусијама, јер сам схватио да се са овдашњим појединцима, који су (гле чуда!) најагресивнији, не може имати нормалан, људски и аргументован дијалог уз обострано уважавање, без обзира на разлику у мишљењима. Међутим, принуђен сам да реагујем јер сматрам ми је то, као човеку и свештенику, дужност, и да замолим “админе” на овом форуму да учине исто. Наиме, рећи да су Цркве у “интезивном сношају” може само неко ко: - није психички уравнотежен - нема добре намере према Цркви - пати од духовне самообмане, па сматра да има ексклузивно право на такво понашање Шта год да је у питању од горенаведеног (нисам позван да се тиме бавим), сви смо дужни да са гнушањем одбацимо и прокажемо такве појединце, без обзира на њихов “углед”, титуле или популарност у овом виртуелном свету. “Непријатеља Цркве се гнушај” (Св. Атанасије Велики)
 6. Проблем је управо, и ја на то од почетка указујем, о острашћеном и нетрезвеноумном “дијалогу” од појединих чланова овог форума. Принцип је попљуј га иноптужи за нешто измишљено без обзира што то није истина! Тако и ја од проте постадох владика Али, ето, користило је сврси Лаку ноћ!
 7. Шта је са тобом човече? Ја нигде, али нигде, нисам коментарисао њихову преписку!! Ја сам се укључио јер сам чуо клевете о докторату в. Максима и само сам то коментарисао. Прочешљај мало ову тему и моје објаве. Превише лако упадаш у осуде и инсинуације.
 8. Стварно не знам ко си и у којим примедбама си се нашао. Примедбе сам изнео само на рачун о. Зорана из већ поменутих разлога а само руковођен намером да укажем на истину. Све осталом што сам писао су биле појашњења и одбране од твојих и сличних “подразумевања”, импутирања и инсинуација.
 9. Ето га опет Да ли ћеш ми веровати ако ти кажем да немам појма ко си? Звучаће смешно али стварно је тако. Опрости ми на незнању, посебно ако си неко остварен и значајан! Стварно ми није намера да умањујем твој лик али најискреније немам појма.
 10. Поредиш их ти, јер својим питањем да ли в. Максима познајем са форума као и све остале (Ђуровића, па и Епифанија) сугеришеш да су једнаки, јер ето како је могуће да не знам Епифанија а ви пишете толико о тој теми.
 11. Изгледа да је теби искреност чудна. Рекох да сам претпостављао да је неко од актера раскола али сам морао да проверим да будем сигуран пре него што одговорим. Не стижем ја баш сваки дан, као данас, да пратим форум и дешавања. Саборске одлуке, свакако пратим и прихватам, али се превише имена помиње па некада долази до збуњености.
×
×
 • Create New...