Jump to content
Quora StumbleUpon Banana Lime Leaf vKontakte Sky Blueberry Slack Watermelon Chocolate Steam Black Facebook Tumblr
Quora StumbleUpon Banana Lime Leaf vKontakte Sky Blueberry Slack Watermelon Chocolate Steam Black Facebook Tumblr

Придружите се нашој ВИБЕР ГРУПИ на ЛИНКУ

Predragmoratic

Члан
 • Број садржаја

  83
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

 • Број дана (победа)

  1

Последњи трофеј

Predragmoratic је имао/ла садржај са највише реакција!

О Predragmoratic

 • Ранг
  Ту је, мало гледа-мало пише
 • Рођендан 03/19/1975

Profile Information

 • Пол :
  Мушко
 • Локација :
  Београд

Скорашњи посетиоци профила

268 посетилаца
 1. Predragmoratic

  Срећан рођендан!

  хвала пунооооо ај за сваки случај да се нађе, ако упознам неког ко је за ... хвала вам, дивни сте . 😊
 2. Predragmoratic

  Срећан рођендан!

  хвала хвала ај послужите се па да запевамо нешто.
 3. неколико пута сам присуствовао литургији под ведрим небом где нема ни д од двери. постоји само антимис, путир и дискос.
 4. Питање за докторку ако је тема још увек актуелна. На који начин очекујете да вам помогне патријарх српски Иринеј и СПЦ уопште? Ово питам из разлога јер видим да сте кивни што вас патријарх није примио па ме занима какву врсту помоћи или подршке очекујете од СПЦ?
 5. мој први одлазак у Раваницу. пролазио сам кроз неки тежак животни период, падао сам, кајао се и исповедао један исти грех скоро 2год. упао сам у неку безвољност, нисам дошао у стање богоотпадништа али сам се молио некако хладно по аутоматизму. пред почетак великог поста дође ми нешто и одлучим да се мало устројим и да будем истрајнији. трећа недеља поста почне и јдне недеље одем у Раваницу на литургију. Када сам ушао у цркву, све је постало ванвременски и ванпросторно, пола литургије лију сузе а иначе ми није дат дар суза. Имао сам утисак да је литургија трајала 5 мин, никад краћа. Док сам прилазио кивоту да целивам мошти Св. Кнеза Лазара толико ме пукла благодат да сам се топио од умилења, пао сам на колена и помолио се. Касније током дана сам још 2 пута долазио до кивота да се помолим. Цео тај дан сам провео у тиховању и неком екстатичном стању. Сутрадан сам схватио да неко ко верује мора бити крајње доследан и истрајан, да нема одступања, вера мора бити непоколебљива, јака, снажна, пламена. Тај догађај ме је натерао да созерцавам о доследности у вери и самој вери. Богу хвала био је један од оних догађаја који оплемењују и обогаћују духовни живот.
 6. жртвујем склоности ка страстима, жртвујем потребу за хедонизмом, жртвујем жељу за комфором, жртвујем научене ми обрасце живљења и мењам их неким благословеним садржајем и много тога. просто може да се каже жртвујем своје старо одело и молим за ново. жртвујем себе сваки дан да бих био ближи Христу. ја то тако видим.
 7. ја дефинитивно одлазим са ове теме. одох да научим папагаја да њаче, биће ми лакше. наравно да могу рећи, да нисам ни за понуђену /наметнуту/ опцију А, ни за понуђену /исто кажем наметнуту/ опцију Б. Све си ми рекао врло јасно реченицом "ово ти је понуда". Даће Бог изаћи ћете из те пећине и видети сав апсурд те кафанске политике коју тако ватрено заступате. Збогом
 8. ил као кад би те неко питао хоћеш да поједеш тврду столицу или ону меку? коју би појео тврду или меку?
 9. разлика између стада тзв."сендвичара" и ријалити револуционара је нестала. ја више не разазнајем ко је ту луђи и забавнији.
 10. Predragmoratic

  Offtopic до миле воље

  одувек их више волем, идеалне су ми оне што тек почињу да жуте...
×
×
 • Create New...