Jump to content
Јагода Наранџа Банана Лимета Лист Море Небо Боровница Грожђе Лубеница Чоколада Мермер WhatsApp Ubuntu Угаљ
Јагода Наранџа Банана Лимета Лист Море Небо Боровница Грожђе Лубеница Чоколада Мермер WhatsApp Ubuntu Угаљ

Придружите се нашој ВИБЕР ГРУПИ на ЛИНКУ

Задње Време

Члан
 • Број садржаја

  155
 • На ЖРУ од

 • Последња посета


Репутација активности

 1. Свиђа ми се
  Задње Време got a reaction from Milica Bajic in Слобода од греха   
  Нисам љут на тебе и њега, само ми не одговарада причамо на тај начин, па сам хтео да најавим да се повлачим из даље расправе.
 2. Радостан
  Задње Време got a reaction from Vladan :::. in Слобода од греха   
  Изокрећеш ствари јер не разумеш шта причам.
  Мислиш ли да ћеш изгледати паметније ако ме омаловажаваш
  Видим Ану си одушевио овим својим коментаром
  Нас двојица смо довољно рекли један другоме
   
 3. Хахаха
  Задње Време got a reaction from ana čarnojević in Слобода од греха   
  Види Ана; филозофирање је тамна страна духовности.
  Када човек покушава кроз интелект да разуме духовно онда се то зове филозофија, и то нема веза са љубављу према мудрости.
  Духовно разумевање подразумева да ми чинимо дела љубави према ближњима и да кроз чињење дођемо до раумевања.
  Ја у овоме што си написала видим да ти интелектуално покушаваш да разумеш духовно. Твоја ствар; ал ја нећу да причам на том нивоу.
 4. Свиђа ми се
  Задње Време got a reaction from SerbCro in Слобода од греха   
  А воли ли он своју жену ако јој чини нажао идући с другом?
  Онда не воли своју жену, Не понаша се по љубави.
  Љубав не лаже. Хоће ли такав рећи жени да иде с другом или ће лагати.
  Брак је прво место где се ми учимо животу у заједници.
  Ако лажемо, крадемо, скривамо део свог живота од породице; неће лисе то осетити и довести до неповерења у породици, А каква је то заједниоца када у њој не може да се оствари однос поверења. Ми можемо да глумимо пред светом да је све супер али ћемо у срцу знати да у нашем браку није све како треба да буде.Да ту нема љубави, поверења, слоге, свега онога што чини да живот у зајеници буде хармонија. 
  За рад мало свог личног задовољства ми разарамо заједништво,где је ту љубав? Због пар тренутака свога задовољства ми уништавамо цео живот у заједници у којој живимо.
  А ми треба да се спремимо за други Христов долазак, где ћемо сви бити једна велика заједница, Заједница у којој неће бити, лагања, крађе, варања, отимања,себичности већ ће сви који се удостоје Христовог царства на земљи живети као браћа и сестре који чине, милост и добра једни другима, Да се спремимо за царство у коме неће бити, зависти, охолости,лицемерја, гордости, поноса, неморала, Царство у коме ће се људи радовати једни другима а не да смо непријатељи једни другима, пуни љутње, гнева, беса
  Ако знамо какво ће бити Царство које долази онда ћемо знати и какви ми треба да будемо да би могли да га се удостојимо.Тако ћемо знати шта је грех а шта није грех за нас.
  Сваки недостатак љубави је грех
 5. Свиђа ми се
  Задње Време got a reaction from Рапсоди in Слобода од греха   
  Св. Ап павле нас учи да је сила греха закон, Па каже: ја греха не познах док закон не рече не зажели. 
  За десет Божијих заповести он каже да су сила греха, јер оне указаше шта је грех.
  Даље Павле објашњава да је Христос својом смрћу на крсту укунуо закон, Јер закон важи док је жив онај који га је поставио.
  Тако и жена је под законом свог  мужа док је жив, кад умре слободна је и може да пође за другога.објашњава Павле даље
  Тко ми више нисмо под законом јер Христос умре и ми сада слободни од закона можемо да пођемо за другим, оним што је васкрсао.
  А тај други за кога полазимо је проповедао закон љубави који се од своје воље врши а не зато што се мора.
  Ми нисмо више дужни да извршавамо закон него из љубави чинимо Божија дела.
  Јер закон каже: немој да чиниш ово, не чини оно.своди се да не чинимо неке ствари. А љубав је нешто више од нечињења, Љубав се не задовољава не чињењем зла него тражи да чинимо добро, Значи љубав сем што испуњава закон не чинећи зло ближњима него још унапређује закон терајући нас да чинимо добро и милост, Човек који живи у љубави са ближњима осећа потребу да чини добро људима у својој околини.
  И будући да више нисмо под законом то грех више не влада над нама ако устрајемо у љубави. Ако чинимо љубав наши греси су обрисани, слободни смо од њих. Разговарао сам са Адвентистима Јеховиним Сцведоцима који се држе закона и исповедају да се закон мора творити, И не можеш им доказати да нису у праву, једноставно не желе да виде шта је то Павле говорио.
 6. Радостан
  Задње Време је реаговао/ла на sanja84 у За све вас којима говоре да сте преосетљиви   
  Milane, ja sam kriva, pustite coveka. Nisam naglasila o kom poremecaju licnosti je rec. A inace kad govorimo uopste o psihickim bolestima, nema tu sramote... vecina ljudi ima bar nesto... pa makar zavisnost od interneta.. sve to je doista pofemecaj... svi imamo makr nesto tokom zivota. Nije to nikakav stid...
 7. Свиђа ми се
  Задње Време got a reaction from SerbCro in Пушење   
  Ми смо бића смисла; и мотив да би био добар мора да буде набијен смислом,
  Значи нора да да јасан одговор зашто ми желимо да престанемо да пушимо? Шта ми тиме добијамо?Мотив мора да даје више него што узима; морамо да имамо у виду да се одричемо свог ужитка и да би мотив био добар он мора да даје више.
  Мени се дешавало да после пар месеци заборавим мотив и први пут када ме сколете мисли да запалим једну ја немам мисли којима ћу да се одбраним и готово, пао сам. Тако да сам за следећи пут решио да запишем мотив и да га стално држим у новчанику. Значи ратна стратегија.
  Добро је одвојити петнаестак минута дневно које би провели у размишљању како да престанемо да пушимо и у смишљању правог мотива.
  Прави мотив кад дође: он те моментално повуче  да престанеш да пушиш. у њему видимо смисао и то у нама изазове одушевљење и истог тренутками осећамо да можемо тода урадимо, Устајемо остављамо цигаре у страну, неко их згужва, и више их не узимамо.Ја сам знао да навијем аларн на раније време како би се ујутру сетио да сам престао да пушим, да ме ђаво не би сањивог преварио.
  Следећи пут пишем о томе шта је одлучност и како њу да користимо у нашој борби са самим собом.
   
 8. Свиђа ми се
  Задње Време got a reaction from SerbCro in Пушење   
  Јел видиш како мотиви утичу на вољу. 
  Без доброг мотива нема ни воље.
  А исто тако си могао да видиш како воља падне кад мотив изгуби смисао, када сте се посвађали.
  Кад нађемо, кад смислимо прави мотив, онда ништа није тешко, нема апстиненцијалне кризе.
  једноставно кад се појави мисао о пушењу наш мотив је отера и нема потешкоће да се престане са пушењем.
  А ако је наш мотив лош, или једноствно нисмо ни смислили мотив, Кад се појаве мисли које нас маме да пушимо ми немамо чиме да се одупремо и падамо у замку. Некоме је мотив здравље, Ја нисам имао здравствених проблеме тако да тај мотив није могао да држи воду за мене. 
  Дешавало се да нема пара,па ми паре буду мотив: али дођу паре и мотив падне и пропушим.
 9. Свиђа ми се
  Задње Време got a reaction from emilija in За све вас којима говоре да сте преосетљиви   
  Не знам: Моје мишљење је да је боље ређи дирекно како стоје ствари па да људи схвате да имају проблем који тражи решење, него да околишимо и држимо људе у уверењу да је с њима све уреду заваравајући их на тај начин. 
  Христово учење је лек за такве ствари, то је смисао његове науке, да се људи исцеле душевно и духовно, Чему исцељење ако нисмо психопате,
  Ја сам био на прагу да постанем опасност за друштво, и да у то време нисам почео да читам јеванђеља која су ми отворила очи да видим своје лудило до сад бих стекао станарско право у Лази.  Хвала богуи да ми је отворио очи да видим своје лудило.
  Неће истина никог довести у заблуду већ може да избави из заблуде.
  Ок нећу више писати на овој теми
 10. Свиђа ми се
  Задње Време је реаговао/ла на Драгана Милошевић у За све вас којима говоре да сте преосетљиви   
  Океј, твој пут је био такав.
  Други су можда кренули друкчије, па стога треба бити опрезан.
  Пиши слободно.
 11. Волим
  Задње Време got a reaction from emilija in Стрес из хришћанске перспективе   
  Наш интелект покушава да нас заштити од могућих лоших искустава: па ако смо једном имали неко лоше искуство, или довољно је да смо видели да се некоме у некој ситуацији десило нешто лоше, наш интелект ће покушавајући да нас заштити у свакој сличној ситуацији алармирати на узбуну. Он ће нам представљати шта све може да се деси ако будемо урадили ово или оно,, ако се буде десило ово или оно. У нашој машти он ће оживљавати сцене могућих лоших исхода.
  И будући да душа не зна да ли се то стварно дешава или само сањаримо то се душа колеба и почињу лоша осећања, Дух који покреће тело види та лоша осећања и за њега је то узбуна, нешто лоше се дешава и треба раговати, почиње да се лучи адреналин, срце почиње брже да лупа, расте притисак.
  Временом се наш интелект отме контроли и све више времена проводимо под узбуном, А то није нормалан режим рада за тело, ДНК спирала је за време избуне запертлана да се не би радило нешто непотребно, већ да се омогући сагоревање шећера и производња неопходне енергије за акцију.
  Да би ћелија нормално и здраво функционисала потребно је да ДНК буде распертлана и да се копирају делови ДНК који су неопходни за рад, нормалан и здрав рад ћелије. Будући да стрес долази од нашег интелекта то се духовна борба своди на борбу са самим собом.
  Рецимо: Пушач би да престане да пуши, разум му каже да би тобило добро за њега, али оног тренутка када почне да се спрема да престане креће Интелект. И убеди човека да то баш и није толико важно и неопходно: Има времена, здрав си, зашто би себи ускраћивао задовољство, живот је један искористи га.
  Немој да пијеш, немој да пушиш, не јури жене: па шта ће ти такав живот. И човек погледа шта му његов интелект прича, чини му се да је у праву и одустане од идеје да престане да пуши или пије, А жене: то није опасно по здравље, а чини му се да тако никоме не прави штету, лепо њој лепо мени.
  Спасење није ништа друго до Бог је научио човека да влада својом вољом, да свом интелекту ама баш ништа не верује, него све проверава.
  Проверавајте  све што вам од интелекта долази ако мислите да савладате стрес.
  Интелект ради по навици, Тако да у истим ситуацијама реагује на исти начин па можемо да се припремимо за напад. 
  И пошто ми имамо дневну рутину која се из дана у дан понавља то се брзо може научити кад ће какав напад уследити 
  Имало би много да се прича о тој борби; ту се развијају стратегије, праве ратни планови.
  тај рат се без Божије интервенције не завршава, чекам други Христов долазак кад ће он дахом уста својих спалити мог непријатеља.
   
 12. Волим
  Задње Време got a reaction from emilija in Disciplina misli   
  Када се говори о расуђивању; треба знати да за расуђивање није довољан само интелект, јер Око само себе не види. Потребан нам је неко ко може наше идеје да осмотри са стране и да да исвој суд.
  Ми као божанско биће, јер смо по слици Божијој створени, имамо у себи још два ума којих нисмо ни свесни;
  Имамо Дух који нам је од Бога дат; који модерна наука назива подсвест 
  И имамо део Бога у себи који се у науци помиње као надсвест.
  Ми у молитви можемо да упутимо питање овим умовима и да после чекамо одговрор:
  Одговор често дође као идеја која се роди у нашем уму па многи мисле да су они сами то смислили. 
  Или кроз неки догађај у животу, кроз неку књигу коју прочитамо, песму коју чујемо..
  Бог је Живот у он с нама комуницира кроз наш живот, и ако умемо да слушамо свашта можемо да научимо.
  Дакле наше биће има чак три различита ума која може да искористи за расуђивање, и зато расуђивање није врлина него способност и многи не користе ту своју способност него се ослањају само на свој интелект.
  Можемо да останемо без  тела, да нам одсеку руку, да изгубимо памћење, али три ствари се не могу одцепити од нас је су оне наша суштина.
  Расуђивање
  Воља
  И Пажња
  Ако не умемо да расуђујемо, ако не владамо својом вољом него идемо за жељама душе, ако не бдимо над својом пажњом усмеравајући је вољом на тачно одређене ствари, ми смо робови и нисмо спознали себе
 13. Волим
  Задње Време got a reaction from emilija in Disciplina misli   
  Управо тако.
  Осећања су од пресудног значаја за здравље, Осећање љубави, та  животна радост човека који никоме не суди него воли све људе је извор живота у човеку, извор здравља, Када смо задовољни собом, својим животом људима ми смо испуњени радошћу и то доводи до тога да је наша ДНК спирала распредена и омогућено је копирање информације у њој која је неопходна да би се обавили потребни процеси у ћелији за њено здраво функционисање. Рецимо да нас нападне лав, ДНК се запертлава и више нема уобичајених радњи, узбуна је и сада се само сагоревају шећери да би се обезбедила неоходна енергија да се преживи. Али дух који покреће наше ћелије не зна да ли смо ми у стварној опасности или само маштамо да смо у опасности,.за њега је то исто. И када ми бринемо, судимо, љутимо се , страхујемо за посао, да ли ћемо имати да вратимо кредит, свако лоше осећање је за дух знак за узбуну, И наша ДНК почиње да буде стално упредена, Услед тога не могу да се обаве основни животни процеси у ћелијама ими полако клизимо у болест. Љубав која је извор радости у нама је неопходна за један здрав живот.
  И када гледамо шта је Христос говорио да треба чинити; праштати, бити милостив не лагати не красти, ми видимо да нас све то води ка једном животу испуњеном љубављу која би у нама била извор здравља. Кад чинимо Божију вољу ми смо ти који имају највећу корист од тога. Нама се чини да кад служимо богу да постајемо робови а нисмо ни свесни да служећи богу ми служимо себи, свом здрављу и свом животу
 14. Волим
  Задње Време got a reaction from emilija in Disciplina misli   
  Да наше љубави повлаче шта ћемо ми радити од своје воље . Љубав према коцки одведе коцкара у коцкарницу, Алкохоличара љубав вуче према флаши. Швалера љубав тера к туђим женама, Наше љубави нас покрећу и најјача су покретачка сила. Љубав према ближњима наведе верника да прашта туђе грехе.
  ех та љубав, зна да одвуче човека на зло и на добро
 15. Волим
  Задње Време got a reaction from emilija in Стрес из хришћанске перспективе   
  Наш интелект покушава да нас заштити од могућих лоших искустава: па ако смо једном имали неко лоше искуство, или довољно је да смо видели да се некоме у некој ситуацији десило нешто лоше, наш интелект ће покушавајући да нас заштити у свакој сличној ситуацији алармирати на узбуну. Он ће нам представљати шта све може да се деси ако будемо урадили ово или оно,, ако се буде десило ово или оно. У нашој машти он ће оживљавати сцене могућих лоших исхода.
  И будући да душа не зна да ли се то стварно дешава или само сањаримо то се душа колеба и почињу лоша осећања, Дух који покреће тело види та лоша осећања и за њега је то узбуна, нешто лоше се дешава и треба раговати, почиње да се лучи адреналин, срце почиње брже да лупа, расте притисак.
  Временом се наш интелект отме контроли и све више времена проводимо под узбуном, А то није нормалан режим рада за тело, ДНК спирала је за време избуне запертлана да се не би радило нешто непотребно, већ да се омогући сагоревање шећера и производња неопходне енергије за акцију.
  Да би ћелија нормално и здраво функционисала потребно је да ДНК буде распертлана и да се копирају делови ДНК који су неопходни за рад, нормалан и здрав рад ћелије. Будући да стрес долази од нашег интелекта то се духовна борба своди на борбу са самим собом.
  Рецимо: Пушач би да престане да пуши, разум му каже да би тобило добро за њега, али оног тренутка када почне да се спрема да престане креће Интелект. И убеди човека да то баш и није толико важно и неопходно: Има времена, здрав си, зашто би себи ускраћивао задовољство, живот је један искористи га.
  Немој да пијеш, немој да пушиш, не јури жене: па шта ће ти такав живот. И човек погледа шта му његов интелект прича, чини му се да је у праву и одустане од идеје да престане да пуши или пије, А жене: то није опасно по здравље, а чини му се да тако никоме не прави штету, лепо њој лепо мени.
  Спасење није ништа друго до Бог је научио човека да влада својом вољом, да свом интелекту ама баш ништа не верује, него све проверава.
  Проверавајте  све што вам од интелекта долази ако мислите да савладате стрес.
  Интелект ради по навици, Тако да у истим ситуацијама реагује на исти начин па можемо да се припремимо за напад. 
  И пошто ми имамо дневну рутину која се из дана у дан понавља то се брзо може научити кад ће какав напад уследити 
  Имало би много да се прича о тој борби; ту се развијају стратегије, праве ратни планови.
  тај рат се без Божије интервенције не завршава, чекам други Христов долазак кад ће он дахом уста својих спалити мог непријатеља.
   
 16. Свиђа ми се
  Задње Време је реаговао/ла на Ana B. у Disciplina misli   
  СТАРАЦ ЈЕФРЕМ АРИЗОНСКИ
  - Чедо моје, буди опрезан и кад си срећан и кад си тужан. Кад си срећан, не би требало да услед живахности и смеха изгубиш уздржање нити би, кад си тужан, требало да будеш толико потиштен да се то примети. То се дешава стога што нас сатана гађа помислима као стрелама, али нас не може освојити уколико наше срце није пријемчиво за то.
  Међутим, он је веома вешт и, кад једном баци стрелу, односно кад нас нападне рђавом помишљу, посматра наше лице и сваки покрет нашег тела и, ослонивши се на то, процењује колико је добро стрела погодила наше срце.
  Према томе, кад си срећан требало би да то сакријеш у себи, како он не би разоткрио твоју немарност и опљачкао те неким искушењем. Осим тога, кад си тужан немој му то показати јер ће, разабравши узрок твоје туге, увећати твој бол. Уколико успеш да будеш уравнотежен и кад си срећан и кад си тужан, ђаво неће бити сигуран шта се дешава у теби, тако да неће знати како с тобом да се бори.
 17. Свиђа ми се
  Задње Време got a reaction from sanja84 in Стрес из хришћанске перспективе   
  Мудар неки старац; дао јој је задатак да научи да влада својом вољом.
  Ко научи да влада својом вољом, научио је да влада и мислима и душом и телом; наследио је Царство Небеско
  Занимљиво је да жена тог тренутка мије могла да зна да ли је то добар савет. Ако није веровала да јој је старац дао једно велико благо она је и остала без тог блага. Али ако је веровала и почела да чини тако, убрзо је разумела шта је добила.
  Разумевање долази тек после дела.
  Тако је и Христос рекао: Ко хоће Његову вољу творити разумеће је ли његова наука од Бога.
  Чини тако па ћеш размети.
  Филозофи некако нису били ради да творе Божију вољу, више су се уздали у свој интелект, као разумеће они: И никада нису разумели шта то јеванђеља доносе.
  Вера без дела је слепа вера и скренуће с правог пута такви.
 18. Не свиђа ми се
  Задње Време got a reaction from Natasa. in Погинуо Шабан Шаулић   
  Мислиш, он је певач и биће му драго кад види да се после смрти слушају његове песме на Поукама
 19. Не свиђа ми се
  Задње Време got a reaction from Natasa. in Погинуо Шабан Шаулић   
  Мислиш, он је певач и биће му драго кад види да се после смрти слушају његове песме на Поукама
 20. Не свиђа ми се
  Задње Време got a reaction from Natasa. in Погинуо Шабан Шаулић   
  Мислиш, он је певач и биће му драго кад види да се после смрти слушају његове песме на Поукама
 21. Не свиђа ми се
  Задње Време got a reaction from Natasa. in Погинуо Шабан Шаулић   
  Мислиш, он је певач и биће му драго кад види да се после смрти слушају његове песме на Поукама
 22. Свиђа ми се
  Задње Време је реаговао/ла на Милан Ракић у Smejanje i humor generalno - iz pravoslavnog ugla   
  Нека брате...
 23. Хахаха
  Задње Време got a reaction from АлександраВ in Smejanje i humor generalno - iz pravoslavnog ugla   
  Како ђаво мами у пакао? Преко смеха, преко еуфоричних осећања.
  Па кад нас уведе онда се затворе врата и дође патња.
  Кад би  људи расуђивали свој смех и сами би видели зашто и кад се смеју, па би и сами разумели зашто је смех од ђавола.
  Али мени се чини да ту нема ништа ложе; 
  Па лепа лаж се чини бољом од истине. Како би ђаво уопште неког преварио? А вара тако што се нама чини да ту нема ништа лоше.
  Ма чак нам се чини да је то добро, Божија благодат.
  Али то се само тако чини.
  Како лепо ђаво баца Чини, па смо после опчињени
  Расуђивање
  Па онда више неће да нам се чини и да будемо опчињени
 24. Хахаха
  Задње Време got a reaction from Smaragdni kamičak in Smejanje i humor generalno - iz pravoslavnog ugla   
  Ево још мало о чинима: 
  Младић је опчињен лепотом неке девојке. Како је опчињен, У неком филму сам имао прилику да чујем једну занимљиву изјаву, лепота је у очима онога који гледа.
  У неким државама су на цени дебеле девојке, и девојка не може добро да се уда ако нема бар сто кила, то је минимум.Постоје товилишта за девојке које су за удају; и ту оне само седе и једу, спавају за столом.Нема мрдања од стола.Код њих су лепе дебеле девојке, Пре тридесетак година су облине биле у моди код жена и мало зрелије жене, сада манекенка треба да изгледа као да јој је шеснаест и да јој још нису развијени кукови, Да изгледа као дете. Лепота је ствар маркетинга и кроз рекламе се обликује јавно мњење и опчињавају људи, Па после младић као опчињен гледа лепоту девојке несвестан да је опчињен да је то лепота.Нему се чини даје она лепа
 25. Свиђа ми се
  Задње Време је реаговао/ла на grigorije22 у ПМЦ "о. Данил Сисојев": Последњи "бисер крајосветаша" - "Антихрист ће се појави пре избора у Израелу"!   
  https://spzh.news/ru/news/60003-v-khevrone-obrushilsya-mamvrijskij-dub?fbclid=IwAR3btlgdRtxJJb3SSHN39MPmxg0gl3oXlsntq-2-VhVoVJ4dVNhkWFqUQ-U
×