Jump to content

Срндаћ

Члан
 • Број садржаја

  648
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

О Срндаћ

 • Рођендан 09/29/1993

Profile Information

 • Пол :
  Мушко
 • Локација :
  Београд

Скорашњи посетиоци профила

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Срндаћ's Achievements

 1. Е сад већ једеш не сендвич него... Здравствени систем у Србији не може да лијечи тешке случајеве за које се и прикупља помоћ порукама, како би се лијечили у иностранству, Русији, Њемачкој, САД... И ти се сад ту правиш лала:"Па СрБиЈа ИмА бОлНицЕ". Извини, али ти ниси сендвичар. Нешто си далеко горе јер ти је ово инаћење дРуГоСрБиЈанЦиМа спржило и мозак и душу. Је ли толико ниско си спреман да идеш у свом искреном ботовању за Вучића? Мислим, има доста разлгоа да се он подржава, али ти вала... ниједан од њих не представљаш.
 2. Одакле новци, синовци? Ако се милионче евра може тек тако одријешити за гањање лопте по трави (и то само за квалификационо, није освојена медаља чак), онда се може исто тако лако одријешити и за кризне случајеве попут болесне дјеце, људи у нужди итд... А ако се то милионче није могло одријешити из државне касе ни у овом случају за фудбалере, онда је упитно поријекло тог новца. Е то је проблем.
 3. Не. Опозиција је комедија. Трагикомедија.
 4. Врхунац комедије.
 5. Па хвала Вучићу што не мисли као ти, него шаље људе и у НАТО и Русима Војна политика се срећом води из прагматичних и јасних разлога, а не по принципу "лупамо као Максим по дивизији". Макар да се у томе сложимо. Више шанси има Ћута, реално.
 6. Заправо је ишао на стандардна међународна предавања и семинаре који су свакако неопходни за војску током мира. Као што је и требао ићи Причао је о том догађају са одликовањима у интервјуу за Време 2007.-е или кад већ (нашао сам га када сам чуо да хоће њега да метну за кандидата, да видим ко је и шта је човјек). Ако ишта, изузетно је образован и професионалан судећи по његовим размишљањима у том тексту, јер је упорно истицао између редова како му је најбитније да ради свој посао као официр војске. Мислим, што се тиче првих утисака које оставља, човјек ми изгледа сасвим океј. Е сад, шта ће све тек вријеме можда открити - видјећемо. Након скоро 10 година добијања по г**и од Вучића, схватили су да МОЖДА нису баш омиљени у народу. Ајмо још једно 10 година да схвате да их нико неће, па још 10 година да се заиста и повуку из политике Можда се до тада ДС још пар пута размножи путем митозе па међу стотињак тих ћерки-странака нешто и буде ваљало да се макар изабере за скупштину станара зграде?
 7. Нешто се у опозиционим порталима говорка о трећем човјеку - бившем начелнику Генералштаба ВС, Здравку Поношу. Из Јеремићеве је странке и сада се по опозиционим порталима баца идеја да га кандидују за предсједника Републике у априлу (док би Мариника парилала Брнабићевој за премијерку, а онај "наочити" момак из Не давимо Београд да се кандидује за градоначелника). Nova.rs - "Генерал који би могао у "рат" са Вучићем: Ко је Здравко Понош?" Danas.rs - "Здравко Понош је добар кандидат" Недељник.рс - "Понош: Предуслов да се кандидујем...", "Јеремић: Понош као председнички кандидат је изненађење за све нас у странци. Свакако један од најквалитетнијих људи." Ево његов чланак са Википедије. Рођени Крајишник из Книна, породица избјегла у Олуји, стручњак у својој бранши, нема мржње према Западу и НАТО-у због бомбардовања, чак је ишао и на неке НАТО семинаре 2000-их гдје им је показао своје одликовање добијено током бомборадњовања '99-е у борби против њих Био је постављен за начелника Генералштаба ВС под Тадићем, али га је Бота смијенио када је Понош ушао у сукоб са Шутановцем у вези војске (није тешко одабрати праву страну у том сукобу, супротно од Шутановца). Са друге стране, обични војници га нешто не воле како сам чуо. Мада, претпостављам да би мрзили било кога ко им је руководио Генералштабом у оном периоду брзе и тешке транизиције и корумпираних реформи, па био им он крив или не. Не сумњам у Поноша - тј. немогуће је ма и да окрњи Вучића, али ми је свакако занимљиво што су се опозиционари уопште и досјетили да макар размисле о њему као кандидату. Свакако им је то корак унапријед А и Ђилас и Јеремић већ говоре да не желе себе да истурају испред бирача јер су коначно свјесни да су реално омражени код људи и неизбирљиви.
 8. Што се мене лично тиче, не свиђа ми се оваква одлука Синода због опасности гушења слободе говора и мишљења, гушења дебате, живог разговора, размјене идеја... Знам сам по себи колико сам научио и о Цркви и о вјери само кроз жив разговор са људима, читање и слушање других свештеика, и добрих и лоших проповједника, дебатера, људи, и кад смо се слагали и када нисмо - а од чега доста не би било могуће да је ова мјера и њен дух био на снази у ондашње "моје" вријеме. Дошло је дотле да у разговорима са људима који су јако јако јако протуцрквено расположени углавном браним црквене или само вјерске ставове - аргументовано. Мислим да би се овај проблем са ексцесима код разних свештених лица много боље (али не и брже) ријешио тако што би виши црквени великодостојници давали добар лични примјер на који би се остали угледали. Јасно је овдје да је намјера да се "строжим" пастирским приступом ствар стави под контролу па да се почне са активним рјешавањем проблема, али ће оваква одлука на дуже стазе покварити додатно слику Цркве у народу, јер сада је и званично на снази контрола изношења сопственог мишљења. Још ако би се временом појавио већи број свештеника проповједника који унисоно говоре исте или сличне ствари, легитимитет и повјерење у њихове проповиједи би било додатно урушено због ове мјере. Мени је заправо веома мило видјети разноликост људи међу свештенством, и оних који ми се свиде и оних који ми се не свиде по својим ставовима. То ми је најјачи и најбољи доказ да је Црква једно живо тијело, жива заједница која је и поред бројних разлика међу својим члановмиа увијек исте окупљала на истоме, на најбитнијој Истини, те је због тога и била донекле флексибилна. Додуше, не могу рећи да није било неких заиста лоших ексцеса од стране појединаца (кад се само сјетим да је Мирољуб Петровић држао некакво предавање у цркви Св. Марка, или недавно што се бивши богослов окренуо проповједању чудних јереси на интернету...), па се ово донекле и може разумјети. Мање је напорно за црквену бирократију на овај начин, него да се стално опомињу појединци тек након што направе белај. Све у свему, разумијем наум и намјеру, али ипак не свиђа ми се метода.
 9. Па с обзиром да је јасно да сам исмијавао читаву вашу назадњачку (али не у смислу да назадујете Србију, него јер се Вођи увлачите из тог правца као најгори секташи) пропаганду чије је оличење "Ааааа Ђилас" - џаба ти сада ваљање у блату са свађањем на нивоу обданишта "ти си први рекао". Небитно је ко је шта ту први споменуо. Битна је умоболност Алекових пионира и КОЛИКО ВАМ ЈЕ ПРОПАГАНДА ДОСАДНА ИСТО СЛУШАМ 10 ГОДИНА ДАЈТЕ ОСВЈЕЖИТЕ ТО МАЛО ХОЋУ НЕКЕ НОВЕ ПРИЧЕ ДА СЛУШАМ. Изем ти тај режим са досадном истом причом. Мора да и теби досади некад
 10. Ради, ради, стари, неко ти је рек'о и све што си стек'о потрошиће неко!!! https://www.youtube.com/watch?v=GlduWagRVzE&ab_channel=ZavicajuMiliRaju
 11. Ено вид' ти враголана билбијашког Ја Ђиласу ни комплимент ни погрду, али ти опет "Ааааа Ђилааас". Ти га и сањаш како ја видим. Кажем ти... до-са-дни сте са једним те истим. Дај болан неког новог, нађите новог црног ђавола, а не овог риђег. Није IQ мјеродаван...
 12. И у години 3024. а.д. понављаћете:"Ааааа шта су Ђилас и банда радили". Брате, дајте мало свјежију пропаганду. Ово постаје досадно
 13. Срндаћ

  Joe Biden, 46. predsednik SAD

  "Why, yes I am a libertarian. How did you know?"
×
×
 • Креирај ново...