Jump to content
Јагода Наранџа Банана Лимета Лист Море Небо Боровница Грожђе Лубеница Чоколада Мермер WhatsApp Ubuntu Угаљ
Јагода Наранџа Банана Лимета Лист Море Небо Боровница Грожђе Лубеница Чоколада Мермер WhatsApp Ubuntu Угаљ

Придружите се нашој ВИБЕР ГРУПИ на ЛИНКУ

srb_Lo

Члан
 • Број садржаја

  3
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

О srb_Lo

 • Ранг
  Тек дошaо/ла

Скорашњи посетиоци профила

67 посетилаца
 1. srb_Lo

  Raskol se zahuktava

  Украјинска православна црква Московске патријаршије је престала да постоји, рекао је представник Васељенске патријаршије при Светском савету цркава, архиепископ телмиски Јов (Геча). '’Веома је важно то да је од 11. октобра одбачен акт из 1686. године. Са канонске тачке гледишта, то означава да у Украјини црква Московске патријаршије више не постоји'’, рекао је архиепископ Јов у интервјуу за Би-Би-Си Украјина. '’Сви архијереји у Украјини су де факто према одлуци синода архијереји Васељенског престола, и сада треба да чекају директиву Васељенске патријаршије која се односи на даље функционисање и постојање у перспективи давања аутокефалности цркви у Украјини, рекао је он. https://www.ukrinform.net/rubric-society/2571865-constantinople-moscow-patriarchate-no-longer-exists-in-ukraine.html
 2. srb_Lo

  Raskol se zahuktava

  http://orthochristian.com/116958.html. The Orthodox Church of the Nativity of Christ and St. Nicholas the Wonderworker in Florence, Italy has elected to move from the jurisdiction of the Patriarchate of Constantinople to that of the Russian Orthodox Church Outside of Russia (ROCOR), reports the Union of Orthodox Journalists with reference to the French site Parlons D’orthodoxie.
 3. srb_Lo

  Raskol se zahuktava

  Пратим све ово од почетка и нисам се укључио у дискусију . Пошто се спомињала Света Гора да испричам неке ствари са моје посете од пре месец дана . Био сам са тројицом грчких другара на Светој Гори ,2 из Немачке 1 из Америке . Обишли смо леп број Манастира и Скитова(сви грцки осим Пантелејмона) и у буквално сваком манастиру су моји грцки другари упозорени од стране грцких монаха да се пазе ста им свештенство прича у њиховим парохијама у дијаспори(Цариградски Патријаршија) и да владају разне струје тренутно у ВП . Ја као Србин сам био као увек на СГ лепо прихваћен и углавном су ме монаси питали за ситуацију на КиМ . У Пантелејмону се осетио притисак али тад још нису биле донеше одлуке од стране ВП и ваљда су се монаси надали другим исходима. Ето моје скромно виђење како грцки светогорци гледају на “своју” ВП тренутно .
×