Jump to content

Просечан србенда

Члан
 • Број садржаја

  1763
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

 • Број дана (победа)

  1

Everything posted by Просечан србенда

 1. Појам нације није проблем него је проблем злоупотреба исте. Комунисти су у име народа а не нације чинили злочине.
 2. И да певамо Данке Дојчланд!
 3. @Dragi Нахранио је о. Дамаскин ко да је мало дете:)
 4. Ајде за мила ми није чудно, човек манипулише све у сто, прави своју нацију и тако то али Вучић је жалосно смешан са оваквим изјавама
 5. Зезнуо се мило јер није забарикадирао небо PATRIJARH PORFIRIJE I MITROPOLIT JOANIKIJE STIGLI NA CETINJE: Sprovedeni do manastira pod balističkim štitom (FOTO/VIDEO) WWW.NOVOSTI.RS PATRIJARH Porfirije i mitropolit Joanikije helikopterom su sleteli na Cetinje.
 6. Није теби лако какве глупости причаш. На Косову је наш народ, храмови, па и ти шиптати нису сви лоши и убице а за ове фуруне ћу да те пријавим.
 7. Наравно да нису били одувек хришћани. Не бих рекао да је прехришћански период у потпуости одбачен. Остала је народна ношња, као и народна кола, песме, церемоније свадби итд. Али паганизам као срж старог култа је одбачен јер је просто народ увидео да је поштовање кипова и многих "богова" лажан култ, стигла је блага Христова вест која је преовладала. Православље никада неће нестати јер има много снажније корене од паганизма. Пагани у ствари нису ни знали у шта верују, данас је популаран један, сутра други бог...све је то била магла у поређењу са Христовом Црквом. Па сигурно би Срби наставили да постоје. Како ово нису системске ствари што сам написао? Па шта је тај удбаш тражио испред храма и за кога је радио ако не за државу? Мисло сам на утицај Цркве у народу који сачињава државу.
 8. Па о томе ти и причам, Вилер не заговара етнофилетизам. У овоме се слажем и већ сам објаснио да не мораш да будеш верник али да би био Србин мораш да поштујеш српску културу која је нераскидиво повезана са Богом и Црквом. Ако неко не поштује културу своје нације, како може себе да назива припадником исте. Тако су се многи комунисти и Југословени били одрекли свога Српства па њихова деца када се распаде КСХС И СФРЈ нису знали шта су ни шта је Српство и то нас и дан данас мучи. периодом осамдесетих је атеистички комунизам почињао да слаби. А ја ето знам да је мом једном пријатељу који је седамдесет седмо годиште, учитељ завртао уши јер је ишао у Цркву на дан светог Саве и тамо рецитовао песмицу. То је било на селу. А како је учитељ сазнао, па рекао му је дежурни удбаш који је пратио ко долази у цркву. Обичном народу су испирали мозак да Бог не постоји и било је ретроградно да се иде у цркву. Реци ми како то да су сад цркве релативно доста посећеније у односу на комунистички период и зашто је било укинуто да школе обележавају дан Св. Саве? Већ сам рекао да је Српство нераскидиво везано за Цркву јер је св. Сава отац нације први Српски архиепископ. Култура је изведена из речи култ. Значи култ наших предака нам даје идентитет и то тррба поштовати па макар неко био и атеиста. И оно што сам навео да су кривотворили историју како би сами себе прогласили за култ, деловање Цркве да елеминишу и што више је ограде од утицаја на државу.
 9. Није то само ствар вере јер можеш ти да будеш и атеиста али да поштујеш веру својих духовних предака. Није то изједначавање вере и нације него ствар културе
 10. Убијао се идентитет. Деца су у школама приморавана да слушају атеистичке бљувотине. Укинута је веронаука. СПЦ-и се ломила кичма, одузимала имовина. Ко је ссавио славу или ишао у цркву је био обележаван и шиканиран. Свештеницима је било забрањивано да проповедају ван храмова или да држе часове веронауке. Били би они још гори према Цркви али нису могли због света јер ипак је црвена револуција била много пре њих. Лажима о Драгољубу Михаиловићу су кривотворили историју а историја је део културе ваљда. И зашто да се не пева ко то каже ко то лаже и марширала краља Петра гарда?
 11. Не бих рекао да је то етнофилетизам јер је св. Сава наш отац нације и бити Србин значи поштовати завештање светог Саве и Светосавља, дакле Бога и српске културе јер је нераскидиво повезана са Богом. Ко ово не схвата тај је Србин само на папиру и грађанском праву.
 12. Овакво политиканство показује да њих боли д... за народ, стварно је време да дођу нови људи на власт и да ми генерално променимо многе лоше полтронске и друге навике
 13. Имали смо и ми нашег Димаша, Филипа Жмахера, да је Американац са оваквим гласом би био милјонер
 14. Видех у коментарима да се Снежана скоро упокојила, почивај у миру и Бог те помиловао сестро
 15. Мене или тебе сигурно не би пустили.
 16. Жао ми је Антонијевића али оволика медијска пажња у овом случају је претерана. Белогрлић ће вероватно да попасе неку дисциплинску новчану или условну а режим је добио матерјал за испирање уста
 17. Ни један екстрем није добар. Ја схватам да РС мора на неки начин да одговори на овај закон али ми није јасно како мисле да полиција спречава потенцијална хапшења у колико до тога дође или је то само блеф? Ако до таквих прилика дође, све то може лако да се отме контроли. Добро су били почели са пружањем бесплатне правне помоћи.
×
×
 • Креирај ново...