Jump to content
Јагода Наранџа Банана Лимета Лист Море Небо Боровница Грожђе Лубеница Чоколада Мермер WhatsApp Ubuntu Угаљ
Јагода Наранџа Банана Лимета Лист Море Небо Боровница Грожђе Лубеница Чоколада Мермер WhatsApp Ubuntu Угаљ

Придружите се нашој ВИБЕР ГРУПИ на ЛИНКУ

Просечан србенда

Члан
 • Број садржаја

  379
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

О Просечан србенда

 • Ранг
  Интересује се

Скорашњи посетиоци профила

292 посетилаца
 1. Могао би и ти мало јер ти кабинетска теологија шкоди живцима.
 2. Архимандрит Јован Крестјанкин у књизи О бесмртности душе је писао да је Бог прве људе стварао непосредно а њихове потомке посредно-свагда дејствујућом творачком силом свога божанскога благовољења. Сагласно СП и Св. Црква учи да је душа човечија, као и васцели човек, створена од Бога посредством родитеља, нашем уму несхватљивим начином. Следујући божанственим откровењима, Црква потврђује да душа настаје заједно са телом, а никако једно пре а друго касније. Ово учење је потврђено од Св. Отаца на 5. Вас. Сабору. Учење о рађању душе заједно са образовањем тела, исправно објашњава: а) наслеђе пале људске природе од Адама на потомке б) сродност деце са родитељима в) овим се потврђује истина о заједничком почетку свих људи. А Господ Бог остаје узрочником зачетка душе људске по првоначалном благослову свом о рађању и множењу чеда својих (пост. 1,28). Дакле, силом творачког благовољења, човек исходи од човека, не само као живи од живога, него и као разумни од разумнога, духовнотелесни од духовнотелесога, тј. сваки човек и душом и телом исходи од својих родитеља. Стр. 1,2,3
 3. Већ рекох да су душа и тело једна целина тако да не знам колико је теолошки исправан израз "душа сама по себи".
 4. Просечан србенда

  Шта ЈА тренутно слушам...

  Просто научимо да живимо,прелепа песма и порука
 5. И ја сам помислио то али од шока сам остао без речи и нисам могао да одговарам
 6. Изгледа да се тајна човековог бића и живота налази у Богу и Његовом промислу али оно што знамо је да су свети оци су писали да душа и тело чине једну целину, па јена основу тога моје мишљење да пошто ми тело а самим тим и грех наслеђујемо рођењем од наших родитеља онда и душа коју Бог даје у тренутку нашег зачећа ту трпи и наслеђује све наше слабости.
 7. Просечан србенда

  Raskol se zahuktava

  Замолио је да се молимо за владику
 8. Просечан србенда

  Raskol se zahuktava

  Богородица Љевишка
 9. Просечан србенда

  Raskol se zahuktava

  Што је баби мило то јој се и снило...Видећемо шта ће бити.
 10. Просечан србенда

  Raskol se zahuktava

  Овај израз не одобравам.
 11. Просечан србенда

  Raskol se zahuktava

  Докажи да није тако и да је ово из мржње речено? Не омаловажавамо је Глупост, ни св. Гора а и ни једна помесна Црква не одобрава против канонске активности Цариградског патријарха и његових саучесника.
 12. Просечан србенда

  Raskol se zahuktava

  Човече нико не пљује и не мрзи Вартоломеја него то ти приписујеш стање твог духа другима. У питању је најгрубље кршење светих канона и смим тим негирање саме Цркве од стране фанарске патријаршије. Исто то радите и ви у МПц! Шта теби није јасно? Ви стављате етнофилетизам изнад Цркве и то оправдавате неким квази историјским теоријама али за раскол нема оправдања већ само покајање.
 13. Просечан србенда

  Raskol se zahuktava

  Пази брате, ти не знаш њихово покајање. Ромеји су не ретко насртали на нас па још и да смо заратили са целим западом, шта би остало од нас? И онако смо били не сложни.
 14. Просечан србенда

  Raskol se zahuktava

  То је та вест. Св. Гора је баш осетљива по овом питању. Боже помози:(
×