Jump to content

David Rakic

Члан
 • Број садржаја

  4
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

О David Rakic

 • Ранг
  Тек дошaо/ла

Contact Methods

 • Facebook
  https://www.facebook.com/

Скорашњи посетиоци профила

317 посетилаца
 1. Makar si svjesna da si takva. To je dobro. Vjeruj da niko ne valja, a tek kad to shvati, otvara sebi put da isto i popravi. Drugog puta nema. Svi smo egoisticni u vecoj ili manjoj mjeri. Pokusaj biti malo pozitivnija i radi na sebi. Nemoj sad padat u pesimizam neki, zivot je pred tobom.
 2. Zavisi. Ja sam osjetio tugu i duboko nezadovoljstvo sobom. Bog je ljubav, i On zeli da se svi spase (1 Tim 2;4), pa tako i ti. To sto osjecas strah je od toga sto ne poznajes Boga i sto ga ne volis. Pridji mu iskrenim pokajanjem, i On ce ti sve oprostiti, jer je milostivi Otac, pa ces ga poznati, i bice sve super. Kada centar covjekovog zivota nije Bog, ovaj propada. O tome pise Sveti Teofan Zatvornik; "Odvrativsi se od Boga, on (covjek) upravlja paznju na sebe i samoga sebe postavlja za glavni cilj svekolikog svog zivota i djelanja. To vec i stoga sto za takvog ne postoji nista sto bi b
 3. Da li je tebi prihvatljivo da je Bog stvorio svijet palim, odnosno smrtnim, jer je predvidjeo da će ljudi svakako pasti i odstupiti od Boga?
 4. Ovo je isječak iz teksta arhimandrita Save Janjića, i za mene je ovo prihvatljivo; - " Иако је крајње незахвално правити амалгам између науке и вере у овим питањима, јер је немогуће јасно реконструисати еволутивни развој човека, сматрам да није суштински противно нашој вери рећи да је Бог удахнуо дух животни човеколиком бићу које је прошло еволутивни пут од примата, чиме је направљен јасан скок између природног еволутивног развоја и Божанског акта коначног стварања човека као целине тела и душе. "
 5. Kao što neki tvrde, knjigu postanja ne trebamo tumačiti bukvalno. Pisac te knjige se hvata u koštac sa vavilonskim mitom 'Enuma Eliš', prepravlja ga, i poručuje nam da je Bog tvorac svega te da je On stvarao ni iz čega. Dakle, možemo li onda, mi hrišćani prihvatiti teoriju evolucije i abiogenezu?
×
×
 • Креирај ново...