Jump to content

Precious

Члан
 • Број садржаја

  166
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

 • Број дана (победа)

  1

Everything posted by Precious

 1. Да си прочитала Јеванђеље једном у животу, прочитала би нешто и о усниновљењу у Христу кроз Цркву.
 2. Синови Божији и кћери Божије не треба да лежу са кћерима и синовима људским.
 3. Божанствена визија је созерцање, посматрање Бога у којем уживају анђели и спасене душе.
 4. Целибатно свештенство је старије од монашког. И баш нећу ни у манастир ни да се женим. Имам ко апостол Павле да живим.
 5. Не знам шта да ти кажем, видиш да нам се и цео хришћански форум смеје што се залажемо за хришћански морал, како ли би то тек други схватили.
 6. Не може. Може али да се само држе за руке. Ако се воле нек се узму, али очигледно се не воле толико, дакле и том логиком долазимо да је блуд у питању.
 7. Па пошто је данас блуд само "претерано мењање партнера", дакле ако повредиш осећања дечку или девојци. Пошто блуд више није сваки секс пре венчања у цркви, то је зла католичка теологија.
 8. Шта ће ми духовник кад имам све вас овде. Супериорност целибата више није популарна теологија, као ни друга учења која угрожавају сексуалну револуцију.
 9. Нема шта ја да га тумачим, тумачи га Црква. Црква одавно учи супериорност целибата над браком. Црква чак одбија да дозволи брак већ рукоположеном човеку. Апостол Павле врло јасан по истом питању. А и да се не лажемо, погледајмо календар светих, ту нема ни 5% брачника.
 10. Нисам само ја, и отац Зоран се слаже. Рекао је да свештеници терају људе да се венчају у цркви да би им узели паре и да ти људи нису у блуду.
 11. Нисам ја то рекао већ апостол Павле. А и јака вам тајна сами сте је релативизовали, закључили смо да је склапа матичар, а да може и пре тога, ако је дериште "сигурно" да је то љубав.
 12. Какво је то оптуживање брата у Христу да је загорео? Какав је то пагански жаргон? Не знате ли да је по Цркви тј. Богу целибат већи од брака?
 13. То је модернистичка теологија где се "мојим укусима и осећањима" замућује истина.
 14. Шта је последица контрацепције и несакраменталног погледа на брак? Оправдавање блуди, у чему су наши теолози веома спретни.
 15. Вероватно се ради о паганској вези која води у душо-погибје. Шта да ти кажем... Гледај да макар себе спасаваш, једном када у рају човек ужива Божанствену визију, заборави и на кћер и све друге, бесконачно созерцање бескрајне једноставности Бога.
 16. Precious

  Decu vam ne damo

  Једно од бољих решења.
 17. Precious

  Decu vam ne damo

  Нема ти ту помоћи. Рани Хришћани су се међусобно плашили паклом да би остали морални у паганском друштву. Данас то више није популарна тактика па ја не знам шта да ти предложим.
 18. Наравно тај канон стоји. Али како знамо да је пар у браку? Јел матичар судија томе или свештеник? И да ли пар живи у блуду ако их матичар није венчао? Ако живе у блуду пре матичара, откуд матичару та власт да укине блуд? Дакле блуд се прекида ако се пар заветује један другом пред било ким? Значи брак није света тајна јер га не администрира свештеник, већ је интерполација.
 19. Почели смо да истражујемо интерполације, па смо стигли о до секса. Схватили смо да је и то учење заправо интерполација.
×
×
 • Креирај ново...