Jump to content
Quora StumbleUpon Banana Lime Leaf vKontakte Sky Blueberry Slack Watermelon Chocolate Steam Black Facebook Tumblr
Quora StumbleUpon Banana Lime Leaf vKontakte Sky Blueberry Slack Watermelon Chocolate Steam Black Facebook Tumblr

Придружите се нашој ВИБЕР ГРУПИ на ЛИНКУ

Hyoscyamus

Члан
 • Број садржаја

  11
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

О Hyoscyamus

 • Ранг
  Тек дошaо/ла

Profile Information

 • Пол :
  Мушко

Скорашњи посетиоци профила

294 посетилаца
 1. Hyoscyamus

  Историја у слици

  Ово је слика са састанка Хитлера и Франциска Франка у градићу Андеју 1940. године, који се памти по доста комичној атмосфери. Хитлеров циљ је био да увуче Шпанију у рат на својој страни, што Франко никако није желео, па готово да госту није дао да проговори. Од почетка састанка је према њему заузео став као према старом пријатељу кога није видео дуги низ година, гласно га поздрављао и глумио одушевљење што га види. Када су се дотакли теме о уласку Шпаније у рат, Франко је врдао рекавши да су они већ на њиховој страни, али да је њихово савезништво 'у духу'. Потом је рекао да му је јако жао што не може и званично да уђе у рат, али хоће... Једног дана. Потом је скренуо са теме и Хитлеру сатима причао о свом животу. Састанак се завршио потписивањем једног врло неодређеног документа који је ишао у прилог шпанској неутралности. Када се Хитлер вратио у Немачку, рекао је да би пре пристао да му изваде неколико зуба, него да поново разговара са Франком.
 2. https://www.miniclip.com/games/monster-marbles-turf-war/en/ Игра ли неко ову заразу?
 3. Ако се не варам, пре тачно 70 година је за својим радним столом преминуо Николај Берђајев.
 4. https://www.miloserdie.ru/article/blazhennaya-kseniya-peterburgskaya-istoriya-lyubvi/ http://hram-kupina.ru/cerkovnyj-kalendar/svyataya-blazhennaya-kseniya-peterburgskaya/ Неке од слика, чини ми се да их није било до сада на теми.
 5. Hyoscyamus

  Српска Историја

  Не заборављај никада ни једног тренутка зашто си оставио своје отачаство и дошао овде. Знај, да ниси дошао овде да уживаш, него да се и дању и ноћу трудиш, да што више прибавиш знања и науке, што је твојој домовини од преке потребе. Памти, да у домовини још има Турака, који сметају полету и развићу, да Швабе задржавају сваки напредак. О, да јадни народе српски, тешка ли ти је судбина, што си тужан и грозно раскомадан. Пази, дакле, и знај, да је у Србији огањ, који треба да загрева просветом све српске крајеве. Старај се да с временом и ти можеш привредити своме драгоме и љубљеноме народу. То су речи које је митрополит Михаило Јовановић написао у дневнику и држао на свом столу за време студија у Кијеву.
 6. Ово вртим редовно ових дана... Једна од лепших песама које сам чуо месецима уназад, а и цела група ми је откриће.
 7. Ако је свет за тебе постао одвећ празан и суров, сети се цветића, памти како се рађа и како живи, и тада ти неће бити потребно да тражиш благороднију утеху. Како он, усамљено, носи у себи раст, своју слабашну тајну и споро зри ради своје одбачене судбине, беспомоћно подвргнут непостојаном или, чак, суровом времену, поверен, кришом, једино самоме себи и Богу! Он је спокојан и ћутљив, покоран судбини, а, ипак, изнутра одолева. Припремајући драгоцен дар и сам је, зарана, спреман за незахвалност света. Затим се појављује пупољак као живо обећање лепоте, као привлачна будућност још невидљивог цветића. Он је према себи снисходљив, као да зна да све што је верно долази само, и то у оно потребно време, да не треба убрзавати тајни ход живота, као да би желео да научи нас, несталне, нестрпљиве људе, тој нежној и спокојној мудрости. Иван Александрович Иљин
 8. Е да, видео сам Anno 1701, то ме је и подсетило на Settlerse. Занимљиво је, а ваљда сам и ја ушао у неки мирнији mode ове зиме па ми се тако нешто игра. Хвала на препорукама! Играо сам скоро и Warhammer: Dawn of War II, исто табање у свемиру, није лоше. Blitzkrieg II ми је исто добар, има доста разноврсну кампању и не понавља се, што код неких стратегија уме да умори... Сећам се и одушевљења кад сам открио Battle for Middle Earth.
 9. Ову нисам, али сам сад потражио по нету и мислим да би ми се свидела. Видећу да је скинем, ионако тражим да играм нешто за промену. А знаш ли какви су Settlersi? Нисам играо ниједан део, али делује добро.
 10. Ја негде од 2005. играм онај стари Stronghold Crusader. Сем тога сам играо још све и свашта, али се обично највише задржим на стратегијама... Може бити да умишљам, али мени се чини да неке игрице могу да учине да другачије и можда мање сувопарно него обично представимо неке делове прошлости. Говорим у своје и име неколико другара који смо са својих 10-11 година били заражени овом игрицом ко блесави. Али сем тога, кад се дете на тај начин стави у позицију владара који треба да, на пример, изгради средњевековни замак, врло ће лакше разумети и време и све тадашње потребе људи, него што би то учинио уколико би му све било побројано по ставкама и дато да научи... Не умањујем значај уџбеника нити ишта слично, само мислим да ово може бити згодна допуна. Каквог ли оправдања за моје десетогодишње борбе са Саладинима и Ричардима.
 11. Поздрав свима! Нов сам на форуму, али га читам већ пар година и могу рећи да сам захвалан за много корисних информација које сам овде нашао. А о себи... 24 године ('93 годиште), дипломирани историчар, тренутно на мастер студијама... Занимам се још и за теологију и филозофију, волим и да пишем. Друштвењак, све у свему. Надам се да ћемо се још боље упознати кроз постове, унапред се радујем дружењу! И да, волим животиње, да се приметити.
×
×
 • Create New...