Jump to content
Quora StumbleUpon Banana Lime Leaf vKontakte Sky Blueberry Slack Watermelon Chocolate Steam Black Facebook Tumblr
Quora StumbleUpon Banana Lime Leaf vKontakte Sky Blueberry Slack Watermelon Chocolate Steam Black Facebook Tumblr

Придружите се нашој ВИБЕР ГРУПИ на ЛИНКУ

Дејан Мачковић

Члан
 • Број садржаја

  89
 • На ЖРУ од

 • Последња посета


Репутација активности

 1. Свиђа ми се
  Дејан Мачковић got a reaction from superthedjole in Свети архијерејски Сабор 2019.   
  Па чему сад драма. Требамо рационално сагледати своје интересе, и сарађивати са онима са којима имамо на чему да сарађујемо. Сабор се не може водити емоцијама. Папа је већ био у посјети СПЦ бар 5 пута, Бања Лука, Сарајево, Осијек, Сплит, сад Скопје итд. То су све митрополије СПЦ у којима је папа био и састао се са локалним епископима. Лудачки је мислити да је само Београд СПЦ. Тако да драма око посјете Папи Београду је најантисрпскија прича која постоји. Напротив, по мени Папа мора што прије да дође у Београд и да се нагласи да је то наставак претходних посјета.
  Са друге стране, ми морамо добро да размислимо и анализирамо шта имамо од Папине посјете Јасеновцу, сем конкретног понижења Хрвата, практично не бисмо имали ништа. У самој Хрватској се ситуација не би промјенила ни за длаку. Било би нам значајније да Папа натјера Кардинала из Загреба ко год то да буде, да он дође тамо на конкретно и недвосмислено покајање и провинцијала фрањеваца, а да од Папе добијемо нешто друго, нешто конкретно опипљиво. Побољшање положаја Срба у Хрватској, већу подршку за Косово,  за Републику Српску итд.
  Овако се вртимо у круг у коме се доживљавамо као неки побједници ниокочега, тако што се СПЦ доживљава као неки непријатељ Папе, а при томе држава се супер слаже са Ватиканом и у свакој прилици се понавља да је само захваљујући Папи и Ватикану спречен притисак Америке да Аргентина, Бразил и остали Латиноси не признају Косово и тако се пређе онај магични број од 120 земаља. Требамо се сабрати и поредати приоритете у животу.
   
 2. Радостан
  Дејан Мачковић је реаговао/ла на Vladan :::. у Зоран Ђуровић: Зашто треба уклонити владику Максима?   
  Ја нешто нисам склон да замишљам е. Максима било како... тако да...
  А целив мира сам обрадио чисто да се зна да га није било са или без инсинуација, мада мислим да јеси мало хтео нешто да инсинуираш али ајде...
  На форуму можеш лако да тагујеш Мачковића... ево види, пуф! @Дејан Мачковић
 3. Хахаха
  Дејан Мачковић је реаговао/ла на Поуке.орг инфо у Зоран Ђуровић: Зашто треба уклонити владику Максима?   
  Забрањено је на теми користити непристојне речи. То ће довести до затварања теме. Администрација.
 4. Хахаха
  Дејан Мачковић је реаговао/ла на farisejski.bukvojed у Зоран Ђуровић: Зашто треба уклонити владику Максима?   
  Не знам ниједну јавну личност која је више пута имала потпуно погрешне процене које је без задршке заступала, а да не само да због погрешних процена није сносила никакве консеквенце, него са неокрњеном искључивошћу и непољуљаним самопоуздањем наставља у потпуно истом маниру, као да се ништа није више пута догодило.
  О осталом што је отац Зоран написао, нека му је Бог у помоћи, али ово је по мом мишљењу глас (слово) праведника.
  Једино што мислим да се ни о каквом "бријању" без оптужнице на Сабору није могло ни расправљати. Једино што је постојало то је представка владике Иринеја, а представка није оптужница.
 5. Свиђа ми се
  Дејан Мачковић got a reaction from msahost@live.com in Епископ западноамерички Максим: Пасхални прелаз   
  Само кратко пошто то није тема. Сабор не треба да доноси политичке одлуке о преселењу 300 000 Срба на Косово. То је требало да ради Држава. Проблем тог "преселења" је посљедица што немамо десничаре. Израел не би имао проблема да насели 300 000 Јевреја десничара који имају по 15 дјеце у Газу, или Шпанци из Опус Деи који имају исто по 15 дјеце да им се каже идете тамо. Наша десница се своди на породичне шетње једне бебе и драму око геј параде.
  СПЦ без икаквог плана живи у потпуној слободи и готово средњевјековним привилегијама већ 30 гдоина, може се рећи чак и 40 колико је трајао комунизам. Све су ране могле бити залијечене 5 пута до сада. Недостатак плана и мисије је искључиво кривица Сабора. Људи који су 1986 имали 20 година данас имају преко 66 и спремају се за сахрану.
  Ја нисам монофозита, ја сам више еклисиолошки несторијанац, али трудим се да будем халкидонац.
  Крикет и превод вјерске литературе на урду и фарси су нам будућност, то уопште није лоша идеја. Студенти ће умјесто старогрчког да уче сад друге језике. 
 6. Свиђа ми се
  Дејан Мачковић got a reaction from Nikola R. in Свети архијерејски Сабор 2019.   
  ,Па зависи колико је и по коју цијену коштао избор Елпидофора за архиепископа Америке. Амери се морају одужити Македонцима за НАТО причу. У осталом није ни уреду да Македонци не буду награђени за све жртве које су поднијели.
  Ситуација је да ће се се они мање или више попеглати, биће трзавица око имена и титуле, можда и дијаспоре. Више ме брине како ћемо ми реаговати, и какве ће бити посљедице. Хоћемо ли одмах у раскол са Фанаром? Коме ће Бугари и Румуни забити нож у леђа? Нато је Нато и они га воле.
  А потом је једина тема која је стварни проблем - колико ће Фанар да нас коље? Хоће ли правити, на захтјев Тачија, Косовску православну цркву? Хоће ли  океан Божје љубави да запљусне  и Црну Гору и Хрватску? Хоће ли тамошњи правослани хришћани да добију један другачији начин и могућност да уђу у благодатно општење са Фанаром?
  Заправо само ме занима, колико ће јадни народ страдати и коме ће сломити руке и ноге и отимати Цркву јер су нас водили терористи фундаменталисти који нису могли да виде два корака унапријед, иако је све било јасно и видљиво из авиона.
   
 7. Волим
  Дејан Мачковић got a reaction from Srdjan61 in Свети архијерејски Сабор 2019.   
  Хајде де, сваком се деси да се "невешто изрази". Битно је да је исказао оданост Сабору и да подржава став о непризнавању насиља у Украјини. Сад само да то још јавимо на Фанар, милет паши.
 8. Радостан
  Дејан Мачковић got a reaction from Благовесник in Свети архијерејски Сабор 2019.   
  Хајде де, сваком се деси да се "невешто изрази". Битно је да је исказао оданост Сабору и да подржава став о непризнавању насиља у Украјини. Сад само да то још јавимо на Фанар, милет паши.
 9. Свиђа ми се
  Дејан Мачковић got a reaction from александар живаљев in Свети архијерејски Сабор 2019.   
  Хајде де, сваком се деси да се "невешто изрази". Битно је да је исказао оданост Сабору и да подржава став о непризнавању насиља у Украјини. Сад само да то још јавимо на Фанар, милет паши.
 10. Радостан
 11. Оплаках :))
  Дејан Мачковић је реаговао/ла на Благовесник у Свети архијерејски Сабор 2019.   
  Dakle, svaka daljnja tema o Vl. Maksimu je izlisna i oni koje nastave o tome pokazace samo kolik su sami zli, zlonamerni i bez ljubavi...
 12. Тужан
  Дејан Мачковић је реаговао/ла на Srdjan61 у Свети архијерејски Сабор 2019.   
  Од речи до речи као што рече брат Мачковић :

  “Максим се крајње елегантно извукао из цијеле приче. Након почетне агресивности, почео је да спинује, и сад смо дошли до тога "слажемо се у свему". Додатни проблем је што Иринеју треба три мјесеца да напише одговор, па се сад више нико ни не сјећа шта је заправо била тема и повод за дискусију. Максимови текстови су кратки јасни и питки, и сами за себе имају неку унутрашњу логику и систем, који не може да прође судар са стварношћу, али могу у бесконачним дописивањима. Ова тема више никог не занима и због тога је Максим овде побједио тактиком и техником. Иринеју остаје утјеха да је морални побједник, ако му то ишта значи.

  Игра је завршена, некима је јасно да имамо Јуду међу апостолима, некима није. Мислим да ће се Максим провући на Сабору, тј неће се десити ништа спектакуларно. Иринеј максимално може да извуче неко оштрије саопштење против Украјине, које неће импресионирати никога. Грци су сад у својим унутрашњим сукобима око упражњених златних кока у Америци и Аустралији и Енглеској, чим се стабилизују вратиће се да нас прогутају. Већ јастребови пријете да ће одузети Косово и дати га Албанској цркви јер она може боље да управља и брине се о храмовима. Бугари јуче помињу Охрид и Климента Охридског као дио своје Цркве пред Папом, а ми ћемо да се бавимо еволуцијом и глупостима ко је геј, а ко није, и ко има каква кола.”
 13. Свиђа ми се
  Дејан Мачковић је реаговао/ла на farisejski.bukvojed у Свети архијерејски Сабор 2019.   
  I jos: Ovo je globalni proces i globalna kriza. Mislim da bi od juce trebalo da pocnemo odvajanje stada SPC u dijaspori od Fanariota (veroucitelji i porez u Austriji npr.).
   
  Po onome sto citam po netu, Fanarioti imaju grdnih problema sa svojim stadom upravo u USA.
 14. Волим
  Дејан Мачковић got a reaction from Srdjan61 in Свети архијерејски Сабор 2019.   
  Сви други немају проблем који имамо ми. Једна Црква у више држава. То имамо ми и Руси и донекле Антиохија. Сви остали су ОК и боли их уво. Албанија, Грчка, Бугарска итд немају страх да ће њихов предсједник затражити од Вартоломеја аутокефалију, како нама могу Колинда, Тачи, Ђукановић и ко све не још-
 15. Волим
  Дејан Мачковић got a reaction from Srdjan61 in Свети архијерејски Сабор 2019.   
  Каква црна свеправославна реакција, Румуни су се већ договорили са Фанаром да признају и Украјину, ако им се гарантује њихова дијаспора да ће бити нетакнута, и да ће они добити румунски викаријат у Украјини, на територији Епифанијевој. Бугари једва чекају да се прогласе мајком црквом Македонцима. Њихов Патријах је неки дан Папу поздравио са ријечима добродошли у земљу.. Климента Охридског... Водили су неког Македонца сад у Јерусалим по огањ, као дио своје делегације. Евентуално се можемо поуздати у Атину, али само у мјери у којој смо свјесни да је Грчка црква само дио тј један сектор у грчком Министарству иностраних послова, и да се тамо зна ко је главни Бабо, и у којој знамо да њима заправо само смета што се ови називају Македонска црква.
  Ми по сваку цијену морамо остати у општењу са свима. Ако упаднемо у самоизолацију, држаћемо се неко вријеме, и онда само угасити. Не видим могућност да се за сад Србија и Српска посвађају по црквеном питању, али ме никад ништа не може изненадити. Слушао сам предавање ЈОвана Скопског, тешка самообмана и фундаментализам, немогућност да се нађе рјешење због робовања прецијењеним идејама, а у коначници због тога ће обичан народ патити. Неком ће полиција долазити на врата, тући га, отимати цркве, и имовину, јер је ето неко сматрао да није ок да се они називају по нацији, а не по територији и јер канонске процедуре предвиђају бла бла.Јадан наш народ.
 16. Волим
  Дејан Мачковић got a reaction from Srdjan61 in Свети архијерејски Сабор 2019.   
  ,Па зависи колико је и по коју цијену коштао избор Елпидофора за архиепископа Америке. Амери се морају одужити Македонцима за НАТО причу. У осталом није ни уреду да Македонци не буду награђени за све жртве које су поднијели.
  Ситуација је да ће се се они мање или више попеглати, биће трзавица око имена и титуле, можда и дијаспоре. Више ме брине како ћемо ми реаговати, и какве ће бити посљедице. Хоћемо ли одмах у раскол са Фанаром? Коме ће Бугари и Румуни забити нож у леђа? Нато је Нато и они га воле.
  А потом је једина тема која је стварни проблем - колико ће Фанар да нас коље? Хоће ли правити, на захтјев Тачија, Косовску православну цркву? Хоће ли  океан Божје љубави да запљусне  и Црну Гору и Хрватску? Хоће ли тамошњи правослани хришћани да добију један другачији начин и могућност да уђу у благодатно општење са Фанаром?
  Заправо само ме занима, колико ће јадни народ страдати и коме ће сломити руке и ноге и отимати Цркву јер су нас водили терористи фундаменталисти који нису могли да виде два корака унапријед, иако је све било јасно и видљиво из авиона.
   
 17. Волим
  Дејан Мачковић got a reaction from Srdjan61 in Свети архијерејски Сабор 2019.   
  http://www.novosti.rs/вести/планета.480.html:794572-Sinod-Vaseljenske-patrijarsije-ce-razmatrati-zahtev-MPC---Ohridske-Arhiepiskopije
  Нек им је срећно!
  Нама је тема у ком је салону Вучић примљен, да ли га подржава цио Сабор или само две трећине итд. Ово са Македонцима је почетак нашег краја, дај Боже само да брзо пропаднемо да се не патимо.
 18. Свиђа ми се
  Дејан Мачковић је реаговао/ла на Ведран* у Свети архијерејски Сабор 2019.   
  Барт је био јасан у интервјуу Политици. Ко хоће да чује. 
  Тражи се "односни захтев" (подразумева захтев државе и расколника) и "већа црквена потреба", а то нам је владика Максим, као портпарол Фанара, објаснио шта значи када је рекао да је циљ "да сви уђу у благодатни простор Цркве .....на један другачији начин". 
  Све је јасно ко дан. 
  Једини детаљи око којих ће Фанар да се препуцава с Македонцима јесу име Цркве у Северној Македонији и то колико ће пара да траже, и какве друге повластице. 
   
 19. Свиђа ми се
  Дејан Мачковић got a reaction from Ведран* in Свети архијерејски Сабор 2019.   
  Сви други немају проблем који имамо ми. Једна Црква у више држава. То имамо ми и Руси и донекле Антиохија. Сви остали су ОК и боли их уво. Албанија, Грчка, Бугарска итд немају страх да ће њихов предсједник затражити од Вартоломеја аутокефалију, како нама могу Колинда, Тачи, Ђукановић и ко све не још-
 20. Свиђа ми се
  Дејан Мачковић је реаговао/ла на farisejski.bukvojed у Свети архијерејски Сабор 2019.   
  Nema potrebe da me podsecas o ociglednom.
  Racunam, ako su Bugari mogli da vise od 70 godina prezive u raskolu za Carigradom u 19. i 20. veku, uz Boziju pomoc moci cemo i mi.
 21. Радостан
  Дејан Мачковић је реаговао/ла на farisejski.bukvojed у Свети архијерејски Сабор 2019.   
  Samo si jednu stvar prevideo.
  Svi oni koji budu priznali autokefaliju Makedonije koju im bude darovao Fanar, priznaju i pravo Fanaru da prekraja granice svih autokefalija po svom nahodjenju. To ce biti malo vise skakljivo, jer je razbojnistvo u Ukrajini Fanar pravdao time sto Ukrajinu navodno nikada nije predao Moskvi.
   
  Sa Makedonijom je to drugacije. To naravno nece spreciti Fanariote da ispune zelje svojih nalogodavac, ali...
  Edit:
  A da se ja nesto pitam, ja bih u tom slucaju trazio od Fanara povracaj onih silnih para koje su Fanaru placene za Makedoniju, sa kamatom. To bi sada bilo vise desetina milijardi dolara/evra. I ne bih dizao anatemu dok te pare ne dobijem nazad.
 22. Свиђа ми се
  Дејан Мачковић got a reaction from Млађи Катон in Свети архијерејски Сабор 2019.   
  Сви други немају проблем који имамо ми. Једна Црква у више држава. То имамо ми и Руси и донекле Антиохија. Сви остали су ОК и боли их уво. Албанија, Грчка, Бугарска итд немају страх да ће њихов предсједник затражити од Вартоломеја аутокефалију, како нама могу Колинда, Тачи, Ђукановић и ко све не још-
 23. Свиђа ми се
  Дејан Мачковић got a reaction from Млађи Катон in Свети архијерејски Сабор 2019.   
  Каква црна свеправославна реакција, Румуни су се већ договорили са Фанаром да признају и Украјину, ако им се гарантује њихова дијаспора да ће бити нетакнута, и да ће они добити румунски викаријат у Украјини, на територији Епифанијевој. Бугари једва чекају да се прогласе мајком црквом Македонцима. Њихов Патријах је неки дан Папу поздравио са ријечима добродошли у земљу.. Климента Охридског... Водили су неког Македонца сад у Јерусалим по огањ, као дио своје делегације. Евентуално се можемо поуздати у Атину, али само у мјери у којој смо свјесни да је Грчка црква само дио тј један сектор у грчком Министарству иностраних послова, и да се тамо зна ко је главни Бабо, и у којој знамо да њима заправо само смета што се ови називају Македонска црква.
  Ми по сваку цијену морамо остати у општењу са свима. Ако упаднемо у самоизолацију, држаћемо се неко вријеме, и онда само угасити. Не видим могућност да се за сад Србија и Српска посвађају по црквеном питању, али ме никад ништа не може изненадити. Слушао сам предавање ЈОвана Скопског, тешка самообмана и фундаментализам, немогућност да се нађе рјешење због робовања прецијењеним идејама, а у коначници због тога ће обичан народ патити. Неком ће полиција долазити на врата, тући га, отимати цркве, и имовину, јер је ето неко сматрао да није ок да се они називају по нацији, а не по територији и јер канонске процедуре предвиђају бла бла.Јадан наш народ.
 24. Свиђа ми се
  Дејан Мачковић got a reaction from Жељко in Свети архијерејски Сабор 2019.   
  ,Па зависи колико је и по коју цијену коштао избор Елпидофора за архиепископа Америке. Амери се морају одужити Македонцима за НАТО причу. У осталом није ни уреду да Македонци не буду награђени за све жртве које су поднијели.
  Ситуација је да ће се се они мање или више попеглати, биће трзавица око имена и титуле, можда и дијаспоре. Више ме брине како ћемо ми реаговати, и какве ће бити посљедице. Хоћемо ли одмах у раскол са Фанаром? Коме ће Бугари и Румуни забити нож у леђа? Нато је Нато и они га воле.
  А потом је једина тема која је стварни проблем - колико ће Фанар да нас коље? Хоће ли правити, на захтјев Тачија, Косовску православну цркву? Хоће ли  океан Божје љубави да запљусне  и Црну Гору и Хрватску? Хоће ли тамошњи правослани хришћани да добију један другачији начин и могућност да уђу у благодатно општење са Фанаром?
  Заправо само ме занима, колико ће јадни народ страдати и коме ће сломити руке и ноге и отимати Цркву јер су нас водили терористи фундаменталисти који нису могли да виде два корака унапријед, иако је све било јасно и видљиво из авиона.
   
 25. Свиђа ми се
  Дејан Мачковић got a reaction from Жељко in Свети архијерејски Сабор 2019.   
  http://www.novosti.rs/вести/планета.480.html:794572-Sinod-Vaseljenske-patrijarsije-ce-razmatrati-zahtev-MPC---Ohridske-Arhiepiskopije
  Нек им је срећно!
  Нама је тема у ком је салону Вучић примљен, да ли га подржава цио Сабор или само две трећине итд. Ово са Македонцима је почетак нашег краја, дај Боже само да брзо пропаднемо да се не патимо.
×
×
 • Create New...