Jump to content

IgorMayerRadovanov

Члан
 • Број садржаја

  5
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

Posts posted by IgorMayerRadovanov

 1. On 5/26/2013 at 21:21, Гром рече

  Да је то тако сви који приђу реликвији би се исцелили а не само они који верују.

  Џабе освештана кућа ако укућани чине зло. може ли им свештеник помоћи. 

  На свештеника гледају ко да је бабаврачара која ће чинима да им сачува кућу. 

  Узалуд носиш ладанку ако ти је срце пуно лоших мисли, а ако су ти мисли светле и пуне доброте и љубави, ладанка ти и не треба. 

  Такви ко ти су свели веру на мађијање. Само што реликвија нема магијску вредност него је освештана. Реликвије помажу онима који верују, па шта им је онда помогло, реликвија или вера? Ни Исус Христос није могао да чини чуда у месту где је живео, јер су га знали и нису веровали да је светац. И чудио се њиховом неверју. И када исцели некога говорио је: вера ти је твоја помогла. Наглашавајући да исцељења и чуда нису дело његове светости, већ вере људи који траже исцељење.Не каже ли се за исцељења  православљу да су Чуда Вере? Дакле твори ли Св. Василије Острошки чуда или су то чуда вере људи који траже лек.

  Имали смо ми у месту чудотворца, долазили људи са свих страна и исцељивали се, и сви у селу знају каква је то бараба био и преварант. Али људи су долазили с вером у исцељење и чуда вере су се дешавала. Тако исцељују и магови и хоџе и врачаре, и чуда вере се дешавају и у другим религијама, није то привилегија хришћанства. Него треба творити оно што је Христос говорио да треба, јер ту је спасење а не у реликвијама о којима он ништа не говори. Додуше рекао је:  Тешко вама што зидате гробове пророцима, а ваши су их очеви побили. Ви дакле свједочите и одобравате дјела отаца својијех; јер их они побише, а ви им гробове зидате.

  По луки 11.47и48

  Kako ovce da idu za svojim pastirom,kada ih on tera od sebe svojim mislima,recima i delima.

 2. On 5/25/2013 at 18:26, Denci рече

  Brojanica em sluzi za molitvu, em je podsetnik, ne vidim da je nesto svetija ladanka od brojanice niti da je nesto veci podsetnik.

  Nije u svetosti,brojanica je za Isusovu molitvu,radi brojanja izgovorenih kratkih molitvi,a Ladanka ima Zivu Moc od Duha Svetoga.

×
×
 • Креирај ново...