Jump to content
Јагода Наранџа Банана Лимета Лист Море Небо Боровница Грожђе Лубеница Чоколада Мермер WhatsApp Ubuntu Угаљ
Јагода Наранџа Банана Лимета Лист Море Небо Боровница Грожђе Лубеница Чоколада Мермер WhatsApp Ubuntu Угаљ

Придружите се нашој ВИБЕР ГРУПИ на ЛИНКУ

Srdjan61

Члан
 • Број садржаја

  7
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

Everything posted by Srdjan61

 1. Srdjan61

  Raskol se zahuktava

  А ни осиромашени уранијум не послаше нам никад. Ма стока једна невиђена. Послато са SM-A310F користећи Pouke.org мобилну апликацију
 2. Srdjan61

  Raskol se zahuktava

  Него не одговори ти мени чика буквоједе шта би прво 1054 анатема или раскол ?
 3. Srdjan61

  Raskol se zahuktava

  Пази молим те митрополита.
 4. Srdjan61

  Raskol se zahuktava

  Благосиљао УТО . Мени само није јасно да су овог типа позивали на Сабор. https://rusprav.tv/v-okormlenii-sodomitov-39504/
 5. Srdjan61

  Raskol se zahuktava

  Шта да очекујеш мој брате невски од силе од владике хиротонисан ог у 30 години живота и са једнодневним монашким искуством. Духовна громада.
 6. Srdjan61

  Raskol se zahuktava

  Не дај Боже да ја неког поучавам оче буквоједе само сам изрекао своје скромно мишљење. Мислио сам да до 1054 није било раскола него је настао после бацања анатемà. Али хвала Богу ти си ту да нас незнавене подучиш. Раскол је наступио 16. јула 1054. године, када су тројица легата римског папе Леона IXнакон доласка у Цариград одлучили да екскомуницирају цариградског патријарха Михаила Керуларија и охридског архиепископа Леона.[2][1][3] Легати су претходно затражили од патријарха и архиепископа да признају римског папу за врховног поглавара Цркве и одобре извесна западна учења и обреде, али православни јерарси на то нису пристали. Правна ваљаност екскомуникације која је изречена 16. јула показала се као упитна, пошто се римска катедра у међувремену нашла у стању упражњености, пошто је папа Леон IX умро још 19. априла, а његов наследник је коначно изабран тек у пролеће наредне 1055. године. Услед таквог поступања римских легата, патријарх Михаило је сазвао сабор који је одржан 20. јула у Цариграду.[4][3] На овом сабору је донета одлука да се поступци папских легата одбаце и осуде, а на саме легате је бачена анатема.[5] Саборске одлуке су потом свечано обнародоване 24. јула у цариградском храму Свете Софије. Узајамне екскомуникације из 1054. године означиле су прекид литургијске заједнице између католичког запада и православног истока.
 7. Srdjan61

  Raskol se zahuktava

  Какав раскол. Нема правог раскола без анатема; као што није било ни мира ни рата без Јасера Арафата. Овај прекид општења са ВП је само први жути картон Барту за клизећи старт и опасну игру. Други жути повлачи аутоматски искључење ако могу да се изразим фудбалски.
×