Jump to content
Quora StumbleUpon Banana Lime Leaf vKontakte Sky Blueberry Slack Watermelon Chocolate Steam Black Facebook Tumblr
Quora StumbleUpon Banana Lime Leaf vKontakte Sky Blueberry Slack Watermelon Chocolate Steam Black Facebook Tumblr

Придружите се нашој ВИБЕР ГРУПИ на ЛИНКУ

Srdjan61

Члан
 • Број садржаја

  7
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

 1. А ни осиромашени уранијум не послаше нам никад. Ма стока једна невиђена. Послато са SM-A310F користећи Pouke.org мобилну апликацију
 2. Него не одговори ти мени чика буквоједе шта би прво 1054 анатема или раскол ?
 3. Благосиљао УТО . Мени само није јасно да су овог типа позивали на Сабор. https://rusprav.tv/v-okormlenii-sodomitov-39504/
 4. Шта да очекујеш мој брате невски од силе од владике хиротонисан ог у 30 години живота и са једнодневним монашким искуством. Духовна громада.
 5. Не дај Боже да ја неког поучавам оче буквоједе само сам изрекао своје скромно мишљење. Мислио сам да до 1054 није било раскола него је настао после бацања анатемà. Али хвала Богу ти си ту да нас незнавене подучиш. Раскол је наступио 16. јула 1054. године, када су тројица легата римског папе Леона IXнакон доласка у Цариград одлучили да екскомуницирају цариградског патријарха Михаила Керуларија и охридског архиепископа Леона.[2][1][3] Легати су претходно затражили од патријарха и архиепископа да признају римског папу за врховног поглавара Цркве и одобре извесна западна учења и обреде, али православни јерарси на то нису пристали. Правна ваљаност екскомуникације која је изречена 16. јула показала се као упитна, пошто се римска катедра у међувремену нашла у стању упражњености, пошто је папа Леон IX умро још 19. априла, а његов наследник је коначно изабран тек у пролеће наредне 1055. године. Услед таквог поступања римских легата, патријарх Михаило је сазвао сабор који је одржан 20. јула у Цариграду.[4][3] На овом сабору је донета одлука да се поступци папских легата одбаце и осуде, а на саме легате је бачена анатема.[5] Саборске одлуке су потом свечано обнародоване 24. јула у цариградском храму Свете Софије. Узајамне екскомуникације из 1054. године означиле су прекид литургијске заједнице између католичког запада и православног истока.
 6. Какав раскол. Нема правог раскола без анатема; као што није било ни мира ни рата без Јасера Арафата. Овај прекид општења са ВП је само први жути картон Барту за клизећи старт и опасну игру. Други жути повлачи аутоматски искључење ако могу да се изразим фудбалски.
×
×
 • Create New...