Jump to content

Caњaлицa

Члан
 • Број садржаја

  10
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

О Caњaлицa

 • Рођендан 08/09/1999

Скорашњи посетиоци профила

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Caњaлицa's Achievements

Тек дошaо/ла

Тек дошaо/ла (1/9)

10

Форумска репутација

 1. Много хвала на појашњењу. Сад имам и питање како да "нахватам" свештеника за разговор? Мислим заиста немам представу како разговор са духовником иде. Да ли верници могу било када било ког дана у цркви да разговарају са свештенуком ако га затекну ту или се то ради и након литургије или вечерња?
 2. Имам неколико недоумица у вези са литургијом с обзиром на то да ми је православље ново и још увек не у потпуности познато. Нажалост не успех да пронађем одговоре на интернету, па би ми значило да ми неко разјасни пар ствари. 1. Када и да ли током литургије из цркве излазе верници који не желе ( тј не могу) да се причесте? Да ли само стоје са стране док причест траје? 2. Када се на литургији пале свеће? 3. Када се исповеда свештенику? Да ли то иде непосредно пред литургију? Да л исе долази дан раније? Уопште ако ми можете објаснити како то функционише. Извините на баналности питања и значило би ми да ми што детаљније објасните сам процес како изгледа у пракси. Хвала унапред!
 3. Caњaлицa

  Pitanja o sektama

  Недавно сам прочитала текст о искуству једне девојке у хришћанској секти '' Јеховини сведоци '' и окачићу га ако успем да га пронађем. Занима ме да ли је неко упознат са сектама на подручју Балкана. Мислим да је ово интересантна тема, а и врло корисна.
 4. Питам Ја видех ово JW, на S не обратих пажњу. И би ми чудно, шта ли се они мешају... ?
 5. @Bojan Kostić Boki Јеховини сведоци, исправите ме ако грешим.
 6. Ја запалим мало тамјана и покушам да се за почетак смирим.
 7. Хвала вам свима на одговорима, ценим ваше мишљење!
 8. Занима ме шта мислите о књизи ''Колиба'' Вилијем Пол Јанг. Верујем да је већина чула за исту, ако је нисте прочитали. Наиме Бог је ту приказан као црнкиња, Исус као обичан радник, а Свети Дух као девојка азијског порекла. Осим што се очигледно крши са основом хришћанског учења, да ли мислите да књига може позитивно утицати на људе? Моје мишљење је да носи корисну и лепу поруку пре свега, а многима је вероватно и повратила веру у Бога.
 9. Како по вашем мишљењу треба да се понаша један прави верник? Сви знамо како има много оних ''православаца'' са истетовираним Острогом који су последњи пут били у цркви на сопственом крштењу. Шта разликује искрене вернике и које су њихове дужности? Питам ово из више разлога. Одајама сам као атеиста и релативно скоро сам се окренула цркви. Имам много питања и недоумица...
×
×
 • Креирај ново...