Jump to content

Талични Том

Члан
 • Број садржаја

  350
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

О Талични Том

 • Ранг
  Интересује се
 • Рођендан 02/15/1978

Скорашњи посетиоци профила

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Драга Сања, довољно сам израстао и порастао да могу да разлучим како ствари функционишу, и у Србији и у белом свету. Имам и довољно година, не недостаје ми ни животно искуство, а не може да ме наљути ни када ми тепаш (Томо) к’о малом детету, још мање када напишеш за мој коментар (моје мишљење) да је фуј(илити: дно дна). Просто, зато што површно гледаш на неке ствари. Поздрав од Томе за тебе.
 2. Драга сестро Лидија, ако си пратила дискусију пажљиво могла си да прочиташ излагање Александра Милојкова. Код његове ћерке (и код многих других њених колега студената) није проблем у незнању, него у иживљавању једне особе која из ко зна ког ралога ради то што ради. Када један студент (Милојкова ћерка) зна готово наизуст целу књигу да преприча на испиту код нормалног професора то би значило једну од највиших оцена. Код дотичне особе то само ствара додатну мржњу, па онда крену додатна питања, па крене мрцварење само да би се нашао разлог да се студент обори. Да не улазимо у дубљу анализу зашто т
 3. Драга сестро, размисли добро пре него што напишеш једну тако тешку реч! Ово ти заиста говорим добронамерно. Много веће ”фуј” је иживљавање дотичне професорке од овог мог предлога. Јер, у Србији то је понекад једини начин да се исправи нека неправда. Да неко ко има утицаја (па и неко из Цркве) крајње благо и добронамерно потегне своје везе и и тиме исправи очигледну неправду. Замисли кроз шта пролази брат Александар и цела породица Мијалков. А највише пати дете које због неке тамо исфрустриране жене губи вољу за учењем, да не кажем за животом, итд. Толико од мене.
 4. Драги брате Александре, надам се да нећу бити погрешно схваћен, али мислим да уз мало ангажовања твој/ваш/ћеркин проблем можете решити. Прво, распитај се да ли је та професорка крштена, па ако јесте замоли свештенике и јеромонахе (монахе и монахиње, браћу и сестре на овом Форуму) које познајеш да је спомињу у молитвама и на Проскомидији. Да јој се срце смекша и да буде боља према студентима (и према себи самој). Ко зна кроз шта је она у животу пролазила, па сада лечи те своје животне фрустрације на деци. Друго, ниси од јуче у Цркви. У Београду (Новом Саду, Загребу...) постоји макар ј
 5. Немој, молим те, да ми учитаваш нешто што није истина. Ја на људе не гледам инфериорно. Напротив! Покушавам да се према свима односим са дужним поштовањем. Можда, некада погрешим, али нисам једини који то ради. Таквих има чак и у администрацији сајта.
 6. И, да не заборавим: јесте ли на овом форуму гадљиви када се каже да су астрологија (израда наталних карти, итд) и бела магија у православљу дозвољене?
 7. Овде многи нису толерантни ни на Светоотачко предање, а да не буду на нешто друго. Тако да уживај. За твоју информацију ово су све само нису католичке моралистичке глупости.
 8. Како не капираш да разговараш са човеком који је окусио многе животне сокове, па и тај. Зато мени о. Зоран не може да продаје ово што је Вама успео да прода. Ни на психијатрији нећете наћи да се душевни болесници лече тако што им се каже да онанишу. Итд.
 9. Лепо и ја тебе питам. Уз то могу и да додам: и јеси ли се и покајао за грех празнословља?
 10. Јеси ли ти исповедио грех празнословља?
 11. На жалост, никако не можете да будете у праву, по питању Светог Јакова Постника. Јер како можете грех гордости да лечите такође гордошћу (мастурбацијом)?. Да поновим: Свети Јаков Постник би и са и без мастурбације пао у грехе у које је пао. Када је Свети Антоније Велики почео да размишља о судовима Божијим, и постављао себи нека непотребна питања, Бог му се јавио и рекао: ”Антоније, пази на себе; јер су то судови Божији и није ти од користи да их разумеш”. Тако и Ви не разумете да су греси у које је Преподобни пао са девојком, затим њено убиство и бацање тела у реку део судова Божијих
 12. Нисам чуо за тај случај. Баш бих волео да овде поставите аудио запис, ако је то могуће! А, све и да је то истина, то никако не може да важи као генерални принцип, већ више као изузетак од правила. О. Јустин није био будала, то смо закључили. Јиш мање је терао људе да свесно иду у грех. Тако, када будете поставили аудио или видео записа овога што је, како тврдите, о. Јустин урадио, тек након одслушаног моћи ћу да Вам изнесем своје мишљење о томе.
 13. Оче Зоране, како не схватате да ви нисте правило вјери, још мање сте образац кротости?! Има на милион православних свештеника, владика, духовника који не деле Ваше ставове гледе сексуалности. И сами сте имали тему о погрешивости Светитеља, а себе градите непогрешивим. Да није то мало много? Значи, и о. Јустин није делио Ваше мишљење да је мастурбација нешто што се препоручује Хришћанима (и другим људима, уопште)?
 14. Драги брате, да не испадне да те игноришем и да сам побегао са бојног поља, потрудићу се да одговорим када сам већ ”прозван”. Онанија (мастурбација, рукоблуд) је грех, у то буди сигуран, јер је човек створен да живи у заједници. Баш због тога што је човек ”биће заједнице” самосталним ”тандрљањем” (мастурбацијом) чини грех према заједници, те не стоји да када мастурбира ”сам је у греху”. Шта је онанија (мастурбација)? То је једна врста телесног и страсног самозадовољства (самозадовољавања). Када рукоблудничи човек заједници говори да је довољан сам себи, да му заједница (телесно сједињење
 15. Није спорно да морам да се лечим. Имам пуно тога што морам да исправљам. И, за Вашу информацију, имам опитног архипопа који ме усмерава и лечи. Само, питам се добронамерно, имате ли Ви кога да Вас духовно усмерава и лечи?
×
×
 • Креирај ново...