Jump to content
Quora StumbleUpon Banana Lime Leaf vKontakte Sky Blueberry Slack Watermelon Chocolate Steam Black Facebook Tumblr
Quora StumbleUpon Banana Lime Leaf vKontakte Sky Blueberry Slack Watermelon Chocolate Steam Black Facebook Tumblr

Придружите се нашој ВИБЕР ГРУПИ на ЛИНКУ

Срђан61

Члан
 • Број садржаја

  16
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

 1. Ја сам за Дијалог. Дијалог све решава. Ако нема пара за Дијалог може и она домаћа мотка г....а.
 2. Сега ми Србите во тем случај помилувамо во папига. Душата мојата.
 3. Душо погоди ко би то могао бити ? https://www.monasterodibose.it/comunita/notizie/vita-comunitaria/12695-commissione-internazionale-mista-per-il-dialogo-teologico-tra-la-chiesa-cattolica-romana-e-la-chiesa-ortodossa
 4. Али зато они на сваком редовном сабору објављују рат румунској цркви због двије парохије у браничевској. Да се покажу мало мишићи.
 5. У вези оних података колико има римокатолика,бискупа,свештеника ..... знам да нема везе са данашњим временом .... и темом, али ето ради помена. Данас славимо СПОМЕН СВЕТИХ 26 ПРЕПОДОБНОМУЧЕНИКА ЗОГРАФСКИХ, пострадалих од Латина
 6. Ма знам но смејем се а плакао бих (што рече Оливер)на ове апсурдне ситуације. Ево хипотетички да рецимо и СПЦ одлучи да смо у расколу са ЦП и ја дођем код тебе и причестим се хоћел’ме Господ спалит ? Ако ме не спржи к’о шибицу у секунди јел морам то после да исповједим свом попи који ће ми онда преписат епитимијицу или дати неки анти-расколик 3 пута на дан послије јела ?
 7. Али рече и да је Варт расколник што аутоматски повлачи за собом да је и ава Ђуровић расколник. Значи са авом можете јести и пити и лумповати али причестъ нет. Да ли ава сад може да ми освешта крсни колач или освети водицу ? или се општење завршава на ракијици и вечери ? Где су црвене линије раскола ? Помоћ.
 8. Што рече један наш владика : ал тирјанству стати ногом за врат, довести га к познанију права, то је људска дужност најсветлија!
 9. Не. Дошао секретар школе код мајке детета које у школи малтретира 14 деце да га мајка уразуми да то не ради.
 10. Ако ништа само због тога ми је дражи задњи есфигменски искушеник од читавог фанарског сабора са Бартом приде. А да не причам у односу на ватиканску репрезентацију бискупа и кардинала са Фрањом приде.
 11. Ко ће га позвати на покајање. ? РПЦ ? СПЦ. ? Неки будући Сабор ако га уопште буде. ?
 12. Амен чика буквоједу. Историјски и канонски аргументовано оно што сам и ја мислио. Сваки дан и у сваком погледу све ми се више свиђаш.
 13. Све је то у реду брате : канони, закони, правила. Ок нису требали да прекину помињање. Али ето од 12 октобра га не помињу “канонски”. Ја сам више мислио на суштину саме приче. Јесу ли они били у праву с ким имамо посла читаво време ? Нама је требало мало више времена због политике, интереса и комодитета. Сад кад од тога свега нема ништа пуј пике не важи Барт је неваљао бата.
 14. Па ако је на нивоу целе Цркве онда и РПЦ мора да га помиње док се не сагледа проблем на нивоу целе Цркве и примени канонска мера. Мало доследности не би фалило свима. Не би требало бити важно ко прича него шта прича.
×
×
 • Create New...