Jump to content

Isusovo magare

Члан
 • Број садржаја

  1399
 • На ЖРУ од

 • Последња посета


Репутација активности

 1. Тужан
  Isusovo magare је реаговао/ла на Zoran Đurović у Зоран Ђуровић: Митрополит црногорско-приморски Амфилохије запретио расколом   
  Такав сам по целом телу!:))) 
  Доста ми је фолираната. Јако добро познајем ове мрзитеље људског рода. Уста им пуна речи љубави и мира, а грло им отворен гроб! Ти си сведок колико сам се борио и борим за мир са католицима и да се сјединимо. Али имамо и превише ових  мрзитеља људског рода који нас деле и од видљивог јединства. - Сада пак ови безумници покушавају да ми кажу како радим на прављењу раскола у СПЦ! И то исти ликови који мрзе католике из дна душе и негирају им сакраменте. Тотално лудило мозга. 
  Ја сам писао да ће нас Господ казнити што не радимо на јединству са католицима, и да ће се код нас расколи само умножити. Има о томе на сајту Светосавље и неким чудом је та моја нота тамо остала.  Мрзитељи људског рода које имамо у нашим редовима само настављају своју причу. Да сви буду појединачно, или пак да се агрегирају под натовски Фанар, али чија идеја првенства нема везе са папским приматом. Вриштим! 
 2. Волим
 3. Оплаках :))
 4. Волим
  Isusovo magare got a reaction from Zoran Đurović in Зоран Ђуровић: Митрополит црногорско-приморски Амфилохије запретио расколом   
  Znači..obožavam Vas kao osobu..kako direktno i iskreno..zakon..
 5. Оплаках :))
 6. Оплаках :))
  Isusovo magare је реаговао/ла на Zoran Đurović у Зоран Ђуровић: Митрополит црногорско-приморски Амфилохије запретио расколом   
  Ти си само успаљена, ништа друго. 
  Сутра, када рашчине Максима, опет ћеш да пљујеш по СПЦ? Хоћеш, јер имам искуства са вама секташицама. Глума није била професија за тебе. То могу да раде јаке особе.  
 7. Оплаках :))
  Isusovo magare је реаговао/ла на Zoran Đurović у Raskol se zahuktava   
  Уплатите!:))
 8. Оплаках :))
  Isusovo magare got a reaction from Zoran Đurović in Raskol se zahuktava   
  Jest vala evo upeklo 26'C..
 9. Свиђа ми се
  Isusovo magare је реаговао/ла на Zoran Đurović у Raskol se zahuktava   
  За разлику од тебе ја сам докторирао на првом Папском Универзитету - што је, наравно, за тебе из Доње Памбуковице, чисти шит. 
  Жекс на нашој групи за Поуке: "Нико да не дира Рилета! Риле је мој друг"... Да ниси социопата поверовао би одмах. Ако хоћеш и скрин шотове? Мада може и о. Сава да ти то да. Он је на нашој групи. Ваљда Сави верујеш? 
  Пишаш по себи. Било је 32 предавача, 4 су били спречени да дођу. Релатори су са Харварда, Оксфорда, Латеранума, Московске Духовне Академије итд. Истина, никог са најпрестижнијег ПБФ није било, ако се не рачунам ја који сам тамо завршио основне студије. Просипаш се као Таса кад је узео да гратис... по Симонетију, једном од најзначајнијих патролога икада, а од кога није прочитао у животу једн једину студију. Само сведочите о својој беди. Тај исти Симонети је приређивао критичка издања Отаца из којих је Таса могао да чита. Мињова патрологија није - по садашњим стандардима - критичко издање него се користи по нужди.
  Поменуо бих само оца Patrick Descourtieux, Institutum Patristicum Augustinianum, Rome, који је и инквизитор у Ватикану. Приредио критичка издања Климента и Иларија за Сурс кретјен (тако се зове колана, нису кретени или ретарди о којима ти волиш да причаш). Доћи ће нам у госте са Giulio Maspero, Vicedean of the Faculty of Theology, Pontifical University of the Holy Cross, Rome. Прво ће бити код мене на литургији а после идемо на ручак. Вероватно ћу спремити зечији гулаш. 
  Рекао сам ти да се не брукаш, али ниси хтео да ме послушаш. 
  Пројекција је озбиљан зез. Ти си у екипи са патолошким лажовима - овде сам показао и доказао лажи којима се служите, сквичали сте као прасићи кад сам демонстрирао 5-6 Максимових лажи. Нико није узео и пресавио табак па да каже: Фајл који си презентовао је лажан због тог и тог. Само лупетате и бацате прашину. 
  Жао ми је само што Максима још у мају нису рашчинили. Било би мање проблема данас, и не би било овако вреле јесени коју сам пророковао. Мада ће падати још глава. То што сте намислили да радите неће вам проћи.          
 10. Оплаках :))
  Isusovo magare је реаговао/ла на SerbCro у Teologija uz jutarnju kafu   
  Ako sam dobro skuzil, Kopitar, vi ste katolik, a ipak redovito dijelite protestanstski sadrzaj, ili sam u krivu ?
 11. Хахаха
  Isusovo magare got a reaction from Zoran Đurović in Зоран Ђуровић: Колико ролекса треба да купи Патријарх Српски Иринеј?   
  Evo zašto ja dobijem čir na želudcu..znači nema mi ništa gore od licemjerja..ovo je isto kao kad danas moja draga poznanica izađe iz crkve pa me pozdravi kiselim osmjehom jer sam ju nedavno "oprala" istinom k'o budalu.E ali o čemu se radi danas smo izašli iz crkve nakon svete Mise pa smo fini.Kru mu ljubim i životu i ljudima.
 12. Свиђа ми се
  Isusovo magare got a reaction from kopitar in Зоран Ђуровић: Колико ролекса треба да купи Патријарх Српски Иринеј?   
  Evo zašto ja dobijem čir na želudcu..znači nema mi ništa gore od licemjerja..ovo je isto kao kad danas moja draga poznanica izađe iz crkve pa me pozdravi kiselim osmjehom jer sam ju nedavno "oprala" istinom k'o budalu.E ali o čemu se radi danas smo izašli iz crkve nakon svete Mise pa smo fini.Kru mu ljubim i životu i ljudima.
 13. Оплаках :))
  Isusovo magare got a reaction from Istopljeni kamen in Зоран Ђуровић: Колико ролекса треба да купи Патријарх Српски Иринеј?   
  Evo zašto ja dobijem čir na želudcu..znači nema mi ništa gore od licemjerja..ovo je isto kao kad danas moja draga poznanica izađe iz crkve pa me pozdravi kiselim osmjehom jer sam ju nedavno "oprala" istinom k'o budalu.E ali o čemu se radi danas smo izašli iz crkve nakon svete Mise pa smo fini.Kru mu ljubim i životu i ljudima.
 14. Љут
  Isusovo magare је реаговао/ла на kopitar у Зоран Ђуровић: Колико ролекса треба да купи Патријарх Српски Иринеј?   
  Ima nešto, odnosno može ponekad biti licemjerno i ispričavanje za zločine koji je počinio neko iz mog naroda. Jer kao ja ću ti pokazati kako sam velik i mogu se ispričati ...ne mora biti kod vladike ali danas na emisiji peti dan sam vidio tako nešto...Javna ličnost i znanstvenik Petar Mikirevski se ispričao za ubojstvo kralja Aleksandra a kasnije svu krivicu i nacionalizam svalio na Srbe.
   
   
 15. Волим
  Isusovo magare је реаговао/ла на uomo del Ve.Te. у Зоран Ђуровић: Колико ролекса треба да купи Патријарх Српски Иринеј?   
  Народе да вас не мучим покушаћу што је могуће мање да причам-пише...
  Колико школовање,Теологија има везе са мисионарењем-мисијом цркве? 
  Ако неког занима одговор нек прочита даље текст.
  Један од учесника ове теме на једном месту тврди да мисионарење како каже “нема баш пуно везе [са] школовањем и теолошким знањ[и]ма” и онда уважени учесник ове дискусије даље  цитира дуги текст од  старца Софронија као потпору за свој став... без да неведе одакле је текст...  Већ сам раније о томе писао да Софроније прави разлику измећу две врсте Теологије.... да не понављам...
  Нема сумње старац Софроније је био добар чоек, светог живота, што јест јест. То надам се нико не оспорава. И похвално је да Православни Хришћани буду упознати са ликом старца Софронија. АЛИ не почиње Хришћанство са Софронијем, неки се овде понашају као да ништа није било пре старца Софронија а ни после њега...
  Сликовито да прикажем. Замислите један мозаик површине 20 м2 и сад  да се неко усредсреди на један детаљ-каманчић и да врти у круг како је тај мали каменчић важан или најважнји у целом делу-мозаику који је огромне површине, или да при томе не прмећује целу композицију. Дакле може се  постави питање шта је претежније један каменчић или сви остали детаљи (каменчићи) што чини композицију. Е управо старац Софроније је само један каменчић у том целом мозаику.  
  Кад говоримо о мисији, образовању-теологији човек треба да има општи увид представу о мисији Цркве и Теологији Цркве од самих почетка па до данашњих дана а не да се фокусира на један детаљ из 20-ог века. 
  Ово што сам горе споменуо је веома комплексна тема тј. питање општег-свестраног-заједничког и појединачног у Цркви али покушаћу што једноставније да то представим. Апостол павле у 1 посланици Коринћанима каже “Различни су дарови, али је Дух исти.”  “ Сада пак, многи су удови, а једно тијело. А око не може рећи руци: Не требаш ми; или опет глава ногама: Не требате ми.”
  Дакле према Апостолу Павлу све је битно унутар једног мозаика. Дакле Павле нас учи да  не можемо само да се ослонимо на старца Софронија а да нисмо упознати са Оцима ране Цркве јер је  поребно да градимо да заснивамо своје ставове-мишљење на њиховим целокупиним списима, тј. изучавајући све списе отаца ране Цркве можемо да имамо праве координате у коме правцу ми треба да идемо да размишаљамо као Православни Хришћани и како да образујемо-формирамо своје мишљење- ставове. Ава Римски је један од ретких на поукама који види се чоек познаје оце ране Цркве, цитира их и позиваа се на њих, не прича ништа напамет, као што то раде зилоти који се ухвате појединачно за неки канон или цитат тј. служе се протестанском методологијом.
  Даље кад је у питању уопште Хришћанство а поготово Православље ако човек хоће да зна нешто о том више, на првом месту треба да се упозна са источним монаштвом, јер Православље Православно Хиршћанство на себи има један неизбрисиви печат монаштва, тј. велики дио што имамо у Цркви долази из моншатва или грубо речено продукт је монаштва. 
  Е сад ако би неко вришио неко истраживање и обишао све манстире у СПЦ (конкертно у Р. Србија, Р, Српска и Црног Гори) и разговарао успут са мушким и женским монаштвом видио би да је велики дио монаштва нема баш нешто велике симпатије према образовању па чак и кад је Теологија у питању.....сад да не елаборирам у детаље али верујем да су многи од вас посетили неке панстире и видели сте како то функционише и знате о чему причам....
  А ставари су много једноставне ако човек чита текстове отаца ране Цркве у првих 8 векова, а поготово у права три века.   Из ових текстова може се доћи закључак да у самом почетку имамо ако се може тако рећи два типа монаштва: египтаско и кападокијско монаштво а овде би се могло додати и сријско монаштво као трећа група. 
  Е сад кад је у питању Египатско монаштво треба рећи да ови монси нису толико полагали на образовање. У житијима Св. Антонија се наглавашава да је био неписмен и кроз цели текст је наглашен једно нерасопложење према науци-философији.
  Док на другу старну и Кападокији имам диамтерално оперчну ситуацију гдје су кападокијци били аристократског порекла и били изустетно богати и образовани и изусетно добро позанвали грчку фолософију и литературу и са свим тим вршили мисију Цркве.  Св. Василије и Св. Григорије Богослов су провели 10-15 година у атини школујући се код учитеља који нису били Хришћани. Неки православни теолози сматрају да је св. Григорије Богослов био најобразованиј чоек свог времена. Св. Јован Златоусти је имао фолософа-ретора Либанија за учитеља који исто није био Хришћанин. Либаније је био један изузетан чоек-научник-учитељ....а то се види из његових личних писама, као и из примера Св. Јована Златоустог. Српски Зилоти вјешто прескачу ове детаље кад кртикују оне који стеку образовање на Западу, или кад је у питању теологшко образовање.  Нажалост у СПЦ има доста вјерника који су навикли на зилотске сентименталије и сентиш и све се своди на фасицнацију са чудима, на тражење чуда, на опсједнутост са чидима а што је према Златоустом све ово потврда неверовања.  Да би се овај зилотизам избегао, кад неко хоће да се упозна више са Православљем да живи као православни хришћанини поред учествовања на Литругији, личне молитве, поста, ја препоручим прво да се почне са исчитавањем више пута Дела апостолских, Павлових и саборних посланица. У ствари Павлове посланице су састављене прије Јеванђеља...  И саветујем да Охридски Пролог и Јеванђеља као и Откровење да читају касније тек за неко време.  Апостол павле у Посланици Коринаћанима баш говори о овом да се бебама малој деци не може дати твда храна за јело него се мора кренути са лакшом харном. Јеванђеља (чуда из јаванђеља) и Охридски пролог  је прејака храна за почетнике.  Знам за један случај где је човек који је тек ушао у Православље из те неке почетне ревности покушао да пости 40 дани и 40 ноћи као што је Господ Наш Богочвек Исус Христос учинио, и замало да није завршио у болници. Треба велика вештина и умеће човеку да учи друге људе да их подучава у вери а да се овако нешто или слично овом не догоди. Могао бих овде доста других примера и сличајева да наведем али да вас не мучим са тим...
  Да се врати на оно што почех писати, дакле кападокијци нису остали у Кападокији да стекну образовање него су иштли на Запад у Атину, а и  с разлогом.... исто као и днас што је ситуацији. Није митрополит Иларион Алфејев онако напамет ишао на Запад да сткене образовање....човек је знао кристално јасно зашто иде тамо где иде.
  Шта је овде још БИТНО споменути у вези горе написаног. Египатски монаси су велики познаваоци људске душе, док су кападокијци монаси људи који су предочили догмататско учење Православне Цркве.  Ту нема или или, као што нас учи Апостол Павле у посаници Коринћанима.... Према томе битно је све и египатско монаштов и кападокијксо монаштво и старац Софроније али треба то да се зна, сазна кроз исчитавање списа Отаца ране Цркве. 
  Даље да не наводим Крила и Методија као образоване људе који су вршили мисију на језику наших предака на просторима где ми живиом дакле то није било на Грчком језику.... Св. Кирил и Методије били су нормалнији-разборитији од данашњих фанариота.....
  Да се вратим на почетак дакле предлажем учеснику који се само позива на старца Софронија да почне да чита за почетак текстове отаца ране Цркве из трећег и четвртог века. На интернету могу се наћи скоро сви текстови из овог периода. И тако ће  доћи до очигледног закључка да мисија цркве и те како има везе са школовањем и теологшким образовањем тј. припремом за велико дело, јер на пример Кападокјици и Златоусти су прво стекли свестрано образовање па су потом ступили да служе и да врше мисију Цркве. 
  Народе хавала вам за  ваше стрпљење да прочитате овај текст, да сте ми сви живи и здрави. 
   
 16. Оплаках :))
  Isusovo magare је реаговао/ла на Volim_Sina_Bozjeg у Зоран Ђуровић: Колико ролекса треба да купи Патријарх Српски Иринеј?   
  Snimaju film live:" Istina je samo jedna i maksimalna "
   
 17. Волим
  Isusovo magare got a reaction from Србољуб+ in Зоран Ђуровић: Колико ролекса треба да купи Патријарх Српски Иринеј?   
  Nego kad ste već spomenuli Isusa samo da se pohvalim..bijah danas u "vašoj" i "našoj" vidiš kak je to zeznuto ne znam kak napisati..uglavnom u pravoslavnoj crkvi..prvi put u životu..

 18. Волим
  Isusovo magare got a reaction from Hadzi Vladimir Petrovic in Зоран Ђуровић: Колико ролекса треба да купи Патријарх Српски Иринеј?   
  Nego kad ste već spomenuli Isusa samo da se pohvalim..bijah danas u "vašoj" i "našoj" vidiš kak je to zeznuto ne znam kak napisati..uglavnom u pravoslavnoj crkvi..prvi put u životu..

 19. Волим
  Isusovo magare got a reaction from geronymo in Зоран Ђуровић: Колико ролекса треба да купи Патријарх Српски Иринеј?   
  Nego kad ste već spomenuli Isusa samo da se pohvalim..bijah danas u "vašoj" i "našoj" vidiš kak je to zeznuto ne znam kak napisati..uglavnom u pravoslavnoj crkvi..prvi put u životu..

 20. Волим
  Isusovo magare је реаговао/ла на Zoran Đurović у Зоран Ђуровић: Колико ролекса треба да купи Патријарх Српски Иринеј?   
  Понови, није грех!:))) И ја идем у католичке и служим у католичкој (не као католички поп).   
 21. Волим
  Isusovo magare got a reaction from Zoran Đurović in Зоран Ђуровић: Колико ролекса треба да купи Патријарх Српски Иринеј?   
  Nego kad ste već spomenuli Isusa samo da se pohvalim..bijah danas u "vašoj" i "našoj" vidiš kak je to zeznuto ne znam kak napisati..uglavnom u pravoslavnoj crkvi..prvi put u životu..

 22. Радостан
  Isusovo magare је реаговао/ла на Zoran Đurović у Зоран Ђуровић: Колико ролекса треба да купи Патријарх Српски Иринеј?   
  Да, све је тачно. Сада се иде у фајт без рукавица. Мене радује да су у Синоду схватили да нема шале, да се мора реаговати. Драго ми је да сам био на овој линији, ма како да се ствари развију у будућности. Јасно сам најавио овај раскол и упозорио на опасност. Ваљда ће ми и Исус то убројати у добро дело:))) 
 23. Оплаках :))
  Isusovo magare је реаговао/ла на kopitar у Коментар на Беговићев текст, који је дневни лист "Данас" на крају ипак објавио   
  Kakva su to vremena došla više ne možeš u miru i pošteno da odradiš posao u svoju korist i smakneš sa puta one koje ti smetaju a normalno da pri tome moraš koristiti i malo nedozvoljenih sredstava...ali kud od toliko stvari nađoše da nema osnovne škole.
  Ovo će postati svjetska senzacija u onome " đe to ima..pa samo u nas"
   
 24. Хахаха
  Isusovo magare got a reaction from Kafanski amater in Зоран Ђуровић: Зашто треба уклонити владику Максима?   
  Slika: Unicorn vs Pegasus | ... .com » Hareketli Gifler » Tek Boynuzlu At ...
  IMAGES.APP.GOO.GL Pronađeno na... Velečasni Zorane izvinjavam se,šta Vi imate protiv jednoroga?!
 25. Оплаках :))
  Isusovo magare got a reaction from Жика in Зоран Ђуровић: Зашто треба уклонити владику Максима?   
  Slika: Unicorn vs Pegasus | ... .com » Hareketli Gifler » Tek Boynuzlu At ...
  IMAGES.APP.GOO.GL Pronađeno na... Velečasni Zorane izvinjavam se,šta Vi imate protiv jednoroga?!

Све поруке на форуму, осим званичних саопштења Српске Православне Цркве, су искључиво лична мишљења чланова форума 'Живе Речи Утехе' и уредништво не сноси никакву материјалну и кривичну одговорност услед погрешних информација. Објављивање информација са сајта у некомерцијалне сврхе могуће је само уз навођење URL адресе дискусије. За све друге видове дистрибуције потребно је имати изричиту дозволу администратора Поука.орг и/или аутора порука.  Коментари се на сајту Поуке.орг објављују у реалном времену и Администрација се не може сматрати одговорним за написано.  Забрањен је говор мржње, псовање, вређање и клеветање. Такав садржај ће бити избрисан чим буде примећен, а аутори могу бити пријављени надлежним институцијама. Чланови имају опцију пријављивања недоличних порука, те непримерен садржај могу пријавити Администрацији. Такође, ако имате проблема са регистрацијом или заборављеном шифром за сајтове Поуке.орг и Црква.нет, пошаљите нам поруку у контакт форми да Вам помогнемо у решавању проблема.

×
×
 • Create New...