Jump to content
Quora StumbleUpon Banana Lime Leaf vKontakte Sky Blueberry Slack Watermelon Chocolate Steam Black Facebook Tumblr
Quora StumbleUpon Banana Lime Leaf vKontakte Sky Blueberry Slack Watermelon Chocolate Steam Black Facebook Tumblr

Придружите се нашој ВИБЕР ГРУПИ на ЛИНКУ

Branislav81

Члан
 • Број садржаја

  171
 • На ЖРУ од

 • Последња посета


Репутација активности

 1. Свиђа ми се
 2. Хахаха
  Branislav81 је реаговао/ла на Ромејац у Тема јасна из прве поруке   
 3. Хахаха
  Branislav81 је реаговао/ла на Ромејац у Тема јасна из прве поруке   
 4. Хахаха
  Branislav81 је реаговао/ла на Nebojš.a у Napredna zona sumraka   
 5. Оплаках :))
  Branislav81 је реаговао/ла на ana čarnojević у Napredna zona sumraka   
 6. Свиђа ми се
  Branislav81 је реаговао/ла на GeniusAtWork у Napredna zona sumraka   
  Мала разлика је што је 13. тих 30-50.000 (није их било 100.000) људи дошло својом вољом, плативши из свог џепа, и поред одбијања већине превозника да их возе, забране поласка редовних линија баш на тај дан, раскопаног града да би им се отежало кретање колико год је то могуће, прскања травњака по киши да би стајали у блату, склањања тоалета и непрекидне фашистичке, болесне пропаганде уперене против њих и њиховог скупа са скоро свих медија.
  Ови данас знамо сви како и зашто су дошли и ко је то организовао и платио. Може и милион да их довуку, то ништа не мења ту чињеницу.
 7. Хахаха
 8. Свиђа ми се
  Branislav81 је реаговао/ла на obi-wan у Napredna zona sumraka   
  https://www.facebook.com/ljubisabeli/photos/a.1807678442806717/2342495115991711/?type=3&eid=ARAZtUNfXGJ4VtpLr5O5Sj0De4gEZGalHN7mJ1F8cz0FmoV5Q0mVYavMA5KDafyJ1J38cVQqqH66z6Ko&__tn__=EEHH-R
 9. Хахаха
  Branislav81 је реаговао/ла на Ромејац у Тема јасна из прве поруке   
 10. Хахаха
  Branislav81 је реаговао/ла на АлександраВ у Napredna zona sumraka   
 11. Хахаха
  Branislav81 је реаговао/ла на Предраг М у Тема јасна из прве поруке   
 12. Хахаха
  Branislav81 је реаговао/ла на АлександраВ у Тема јасна из прве поруке   
 13. Хахаха
  Branislav81 је реаговао/ла на АлександраВ у Тема јасна из прве поруке   
 14. Свиђа ми се
  Branislav81 је реаговао/ла на Avocado у Gajba Avokada   
 15. Хахаха
  Branislav81 је реаговао/ла на Nebojš.a у Marko Vidojković: ŠTA ĆE BITI POSLE TRINAESTOG APRILA   
  trepće na tri hiljade obrtaja.
 16. Свиђа ми се
  Branislav81 је реаговао/ла на Милан Ракић у Харанга на генерала или како патриЈоте замишљају издајнике   
  О генералу авијације у пензији-пилоту Срети Малиновићу не треба трошити пуно речи. Више пута одликован за учешће у борбеним дејствима на свим ратиштима 1991-1999. године, овај ратни командант 98. ловачко-бомбардерског пука који се за време НАТО агресије као и сваки часни официр ставио на чело људи које је водио, својим делима је у "клаустрофобичној" кабини ловца-бомбардера "Орао", показао ко је и шта је.

  Од одласка у пензију са дужности Заменика команданта РВ и ПВО, Срето је поред пензионерских "обавеза" и гајења унуке, нашао по који пут време и да се огласи о актуелном друштвено-политичком тренутку, а нарочито о стварима које се тичу војске и ваздухопловства најпре.
  Не! Није Срето само пуки критичар ове наше стварности или експонената власти. Тамо где је нешто било добро, ако га се питало, Срето је знао да похвали или како год. Чак и најекстремније гласило режима, дневник "Информер", није штедео мастило и боју да понеку цртицу о нормалним потезима власти (које су новинџије поменутог листа мултиплицирале безмало у панегирике) и објави.

  Стицајем околности, Срето је своједобно и вашем уреднику за један портал дао веома запажен (није да се хвалим  ) интервју, који смо пренели и на страницама Поука.
  Но, наша стварност каква је мрачна и мучна; људи који су о неким стварима одлучивали и одлучују; жртве трагичних удеса и елементи циркуског у појединим стварима које се тичу војске у целини, РВ и ПВО, Министра одбране и проче, Срето је сецирао и критиковао, што је "прозвана" страна схватила као атак на њих; на власт; на друштво и државу у целини.
  Како је Срето о некој актуелности имао шта да каже, новинџије режимских писаних и електронских медија су се не мало пута налазиле у "необраном грожђу". Са једне стране добију налог да Срета ставе на "стуб срама", а са друге стране, свакако онај етички човек у њима "проради", па каже самом себи: "Како?"
  На пример, након Сретине анализе хеликоптерског удеса и критика упућених одговорнима, врхушка се нашла у проблему како да "одреагује". Са једне стране имате пилота са највишим летачким звањем (Златни летачки знак и Инструктор летења); са друге стране официр и борац који има три рата иза себе у којима је обављао борбене задатке; са треће стране човека којем нема неке посебне "зачкољице" да га се оплете по новинама и медијима.

  Тада је морао да реагује и саам Премијер, садашњи Прецедник, који је уместо новинџија које нису умеле, умео да каже за Срета да је "НАТО генерал".
  Е алал му вера! Ни мање ни више. Казати НАТО генерал човеку који је два пута ратовао против НАТО.
  И тако се у неколико последњих година, циклично смењују напади на Срета када каже нешто "против власти" (како они то схватају), а онда следећи пута, као што поменух, ако има нешто позитивно да се каже о "власти" (везано најпре за РВ и ПВО), ти исти рачунајући на кратко сећање конзумената вести, објаве Срета као да га пре неки дан нису "развлачили". Као "НАТО генерала". "Издајника". "Додај по жељи". Хистерија, шта ли?
  Али опет морам да подвучем, све то некако стидљиво и увијено, јер ипак већина зна ко је Срето. И да се разумемо - Срето није никакав надчовек из германских сказки оплемењених протестантском етиком, но је само један частан човек и официр. Каква је већина... Но се не чују, а Срето је ето хтео да се чује.
  Ипак, два последња наступа умировљеног генерала су показала да је ова власт изгубила компас, што је ипак одавно знано, али...
  Срето Малиновић: „Колико износи отпремнина да на дан НАТО агресије стојите уз Шредера?“
  Прво говор на протесту "1 од 5 милиона" на дан уочи 20-е годишњице НАТО агресије где је, као ловац-бомбардер што му је и "урођено", болно сецирао све недостатности пошасти која управља Србијом.
  А можда још и више пре неки дан, када је коментарисао саопштење са заједничке седнице Колегијума министра одбране и начелника Генералштаба Војске Србије, рекавши да је ово "увод у могућу злоупотребу војске у политичке сврхе".
  Борбено збијени у редове спремне за "одсудну битку" ради опстанка на власти у најкраћем, поједини елементи исте су показали недостатак свих скрупула и панику готово епских размера.
  Прво анонимно, путем извесног (опскурног) ФБ портала, у једној објави.

  А потом, када су све (или већина) маске пале, рачунају ваљда - нека падне и последња.

  Тако су на интернет страници странке из које је актуелни Министар одбране, објавили саопштење за јавност, где су, у паници можно бит, и Сретино име погрешили - "прекрстивши" га у Сретко.

  Исту вест-саопштење је објавио и портал који "каже" да није званична презентација актуелног министра одбране, али је ипак "јединствено место на коме се објективно и фактографски прате све државничке и политичке активности Александра Вулина..." (На истом порталу, трилингвално, на српском, руском и енглеском језику можете прочитати и Вулинов рад: "Зашто сам за разграничење")
  Поводом тога, на свом личном Фејсбуку, Срет(к)о је рекао:
  "Поштовани пријатељи!
  Мислио сам то по обичају игнорисати, јер нема потребе објашњавати оне који својим коментарима желе да увреде или само одрађују прљаве замисли, да ово нема, нити може имати било какве везе са мном. Није тешко претпоставити одакле ветар дува. Ако су ово патриоте, какви ли су нам тек непријатељи? Ваљда овакви као ја! Онда сам почаствован тим звањем! А није ми ни први пут.
  Глупости је тешко коментарисати. Вама на знање, Стреле-2М су биле углавном у трупној ПВО у КоВ, а ја нисам био у близини њих, осим када су испаљене на мене или када сам `99-е оформио једну групу пилота које је наш друг из базе Саша Чилерџић (нека извине ако сам погрешио име) обучио за руковање, ради самоодбране на размештајној просторији.
  Иначе, у каријери се нисам бавио логистиком, материјалним пословањем или делаборацијом убојних средстава, већ струком, обуком јединица и употребом снага.
  И да јесам, било је оних на вишој функцији од мене чији би потпис на сагласност био потребан. Али они, а ја још мање са позиције четвртог у хијерархији, нисмо били, нити могли бити надлежни за тако нешто. Тако да овај излив “патриотске” жучи, слање на преки суд или Голи оток морају одложити до неке нове “издаје” са микрофоном у руци.
  Свима који познају моју каријеру, мене и моје деловање, јасно је с којим циљем крећу прљавштине и подметања, али ради оних који ме прате, а не знају како ствари стоје морао сам рећи неке ствари.
  Пре две године сам се политички ангажовао и ако је то некоме, посебно од мојих колега, проблем и мисли да сам после тога постао нешто друго, нека ме отпрати и заборави, нећу замерити. Ко ми је веровао и верује, нека не брине, неће се стидети због мене. Недајте, ни да се ја стидим због вас. Нико не може прљавштинама да брише моје или ваше постојање!
  Онима који злонамерно реагују на било шта везано за мене и свему налазе ману, остављам нека одрађују посао и живе са својим фрустрацијама, а ја ћу се већ некако снаћи са својима.
  Очекујем да се интензивирају овакве умотворине и подлости, али пси лају каравани пролазе. Зато, драги моји, премостићемо ово и нећемо се деранжирати. Нема потребе расипати енергију на перфидије и пакост појединих свезналаца!
  У сваком случају, Вама хвала на подршци! Нисам ни сумњао!
  Свако добро свима!
  ПС.
  Мада би овај караван могао платити мостарину… Иде лето, требаће кинта, видећемо?!"
  К`о што Срето рече, "пси лају..." Или пак Јеванђелиста у Мт. 7, 6. Можда се и ниси требао правдати њима. Надам се да су скапирали да су дошли до краја.
  А да не грешим(о) душу, агенција Бета је пренела ову вест.

   
  Како год, нека Господ дадне мудрости свима! За после ћемо видети...
  Милан РАКИЋ
 17. Свиђа ми се
  Branislav81 је реаговао/ла на Sofija_ у Napredna zona sumraka   
  Pinokio bi mu pozavideo 
   
 18. Свиђа ми се
  Branislav81 је реаговао/ла на -Владимир- у Napredna zona sumraka   
 19. Хахаха
  Branislav81 је реаговао/ла на ana čarnojević у Napredna zona sumraka   
 20. Свиђа ми се
  Branislav81 је реаговао/ла на АлександраВ у Kalmar Zoltan   
 21. Хахаха
  Branislav81 је реаговао/ла на Tumaralo. у Колегијум МО и НГШ поручује да војска "неће дозволити никакве покушаје државног удара"! Генерал у пензији Малиновић оцењује да је ово "увод у могућу злоупотребу војске у политичке сврхе"   
  To je moguće samo ako budu siti. To jest ako prethodno dobro "založe".
  Snaga na usta ulazi.

  Zato cilj aprilskih revolucionara 2019 edition treba biti :
  1. Pronalaženje skladišta sendviča
  2. Uništavanje istih
   
 22. Свиђа ми се
  Branislav81 је реаговао/ла на Vladan :::. у Разговори о политици и разним друштвеним актуелностима   
  Ако се слажеш да је простачки није требало ни да је постављаш, зар не?
  Одакле ти аранђеле идеја да је цензура по наруџбини уопште могућа на овом форуму? Свашта... Вест треба да се пренесе аутентична онаква каква јесте или да се уопште не преноси.
 23. Радостан
  Branislav81 је реаговао/ла на Vladan :::. у Разговори о политици и разним друштвеним актуелностима   
  "Свети" @Архангел Михаило па какав је то речник? Ти си бесполно малтене савршено биће, није у реду да се због тога к*чиш са обичним смртницима... Цццц....  
   
 24. Свиђа ми се
  Branislav81 је реаговао/ла на Предраг М у Да ли сте знали? (разне занимљивости)   
  Медоносне пчеле добију ‘посао’ у кошници на основу своје старости. На примјер, послови радилица изгледају овако:
  1 – 2 дана старости: проводе дане чистећи ћелије, почињући са оном у којој су се родиле
  3 – 5 дана старости: хране старије ларве
  6 – 11 дана старости: хране млађе ларве
  12 – 17 дана старости: производе восак, праве ‘медне лончиће’, носе храну и врше погребне дужности
  18 – 21 дан старости: стражаре на улазу у кошницу, и штите исту од уљеза
  22 дана, па све до смрти (40 – 45 дана): прикупљају нектар, полен, воду, опрашују….
  Јака и здрава пчелиња заједница у тијеку једног дана може опрашити до 3.000.000 цвјетова
  Јака и здрава пчелиња заједница у току једног дана може опрашити до 3.000.000 цвјетова
 25. Свиђа ми се
  Branislav81 је реаговао/ла на Предраг М у Да ли сте знали? (разне занимљивости)   
  1. (Apis mellifera) производе мед већ 150 милиона година и оне су једини инсект који производи храну коју једу људи. Такође су еколошки виталне као опрашивачи.

  2. Пчела замахне око 11.400 пута у минути, због чега и чујемо звук ‘зујања’
   
  3. Медоносне пчеле имају 170 рецептора мириса који им омогућују родбинско препознавање, друштвену комуникацију унутар кошнице и проналажење хране. Њихов њух је толико прецизан да оне могу разликовати стотине различитих биљних сорти.
  4. Просечна пчела произведе око 1/12 жличице меда у свом животу, а током једног лета она посјети 50-100 цвјетова.
  5. Мозак пчеле је овалног облика и велик је као сјеме сезама, али то не значи да оне немају изванредну способност учења и памћења, те да нису способне направити комплексне прорачуне везане за своје ‘излете’.
  6. Матица може живјети и до пет година (у ретким случајевима и до 7 година), а она је једина пчела у кошници која полаже јаја. Она је најпродуктивнија у љетним мјесецима, када полаже и до 2.500 јаја дневно.
  7. Свака пчела у колонији има јединствен мирис, како би је чланови колоније могли препознати.
  8. Само пчеле радилице могу убости, и то само ако осјећају да су у опасности. Матице имају жаоку, али пошто никада не напуштају кошницу, нису ни опасност. Док у већини случајева умру након што убоду човјека, већина пчела не умре након што убоду друге инсекте или животиње. Разлог је тај што се жаока ‘закачи’ за људску кожу и истргне је од тијела пчеле.
  9. Медоносне пчеле комуницирају путем “плеса”.
  10. Пчеле се не роде знајући како да направе мед. Младе пчеле све науче од старијих и искуснијих.
  11. Пчеле радилице су заправо сполно неразвијене женке.
  12. Мушке пчеле се зову трутови и они уопште не раде и немају жаоке, њихов једини задатак јесте парење са матицом.
  13. Kолонија пчела састоји се од 20.000 – 80.000 пчела и једне краљице.
  14. Медоносне пчеле знају да је планета округла, те могу рачунати углове како би се оријентисале (према недавним научним истраживањима). 
×
×
 • Create New...