Jump to content

Dijana77

Члан
 • Број садржаја

  4
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

Репутација активности

 1. Волим
  Dijana77 је реаговао/ла на Milica Bajic у Бoжија чуда у нашем животу   
  Ја бих најпре поделила са вама чудо које се дешава ових дана а чији сам сведок. Овде ми можда баш @Vladan :::. може помоћи својим искуством.
  Мој малени син често ,,из чиста мира" подигне рукице и поглед ка небу и из свег гласа дозива тату. То траје пар минута и престане. Има три године и за сада још нико са њим није разговарао на ту тему, нити је још питао. Ништа друго не могу да помислим него да је, чудом Божијим, сам себи, на најлепши могући начин, објаснио празнину коју осећа од смрти свог оца.
  И не, ово никако није тужна прича, ово је заиста за радост.
 2. Волим
  Dijana77 је реаговао/ла на JESSY у Da li vreme „leči sve rane” i zašto ne?   
  postoje situacije gde ni vreme ni vera ne mogu isceliti samu ranu...znaci mogu samo pomoci da naucis kako da je nosis nezaceljenu i potrudis se kako da na iole normalan nacin provedes ostatak ovog zivota...strpas sve to u svoje dzepove koji su pri tvom telu i ne otvaras ih...svestan si uvek da su tu, ali ne dozvolis sebi da razmisljas o tome...svako otvaranje je kao skidanje krhke kraste i rana opet pocinje da krvari...
 3. Волим
  Dijana77 је реаговао/ла на Lady Godiva у Зоран Ђуровић: О причешћу   
  @ana čarnojević 
  И доношаху к Њему децу да их се дотакне; а ученици брањаху онима што их доношаху.
  А Исус видевши расрди се и рече им: Пустите децу нека долазе к мени, и не браните им; јер је таквих царство Божје.
  Заиста вам кажем: који не прими царство Божје као дете, неће ући у њега.
  И загрливши их метну на њих руке те их благослови.
 4. Свиђа ми се
  Dijana77 је реаговао/ла на Ana B. у Šta znači nositi svoj krst?   
  Cestitam svima onima koji su u srecnom braku! To je prava stvar! Kad si sam lako se slomis, zato blago onima koji su u srecnom braku!!!
 5. Волим
  Dijana77 је реаговао/ла на Milica Bajic у Потребна ми је ваша молитвена подршка...   
  Тако је ружно и немилосрдно ово што си написала. Ако не можеш молитвено помоћи уздржи се макар од наношења бола људима у оваквој ситуацији и моли се Богу да не доведе тебе у исту. 
   
   
   
   
 6. Свиђа ми се
  Dijana77 је реаговао/ла на obi-wan у Оглашени и да ли има смисла да у освећењу причешћа учествују они који сматрају да нису достојни да се причесте   
  Covek hricanin je treba da je u nacelu uvek spreman. Spreman hriscanin nije ni savrsen ni besprekoran, nego onaj koji zivi koliko-toliko zivotom hriscanina, tj. pokajanjem. A kad kazemo pokajanjem (= metanoja, preumljenje) - da to malo razjasnimo - to znaci koji stalno misli o nebeskom i kome je Smisao uvek centar zivota.
  Za prilazak Casi ne postoje neka posebna pravila upravo iz gore navedenog razloga - ceo zivot hriscana treba da je jedno svesteno pravilo. To ne znaci ni strogo, ni narocito rigorozno, a posebno ne zatvoreno i skamenjeno, nego - opet ponavljam - to je zivot sa jednim Centrom, koji osmisljava sve u nama i oko nas.
  Dakle, hriscanin je pozvan na Tajnu veceru Gospodnju uvek i bez ostatka. Jer, "koji ne jede Tela mojega, i ne pije Krvi moje, nema zivota u sebi".
  Ovo mora mnogo dobro da se upamti: "NEMA zivota u sebi." Sta to znaci? To znaci da nema ni snage da zivi hriscanski. Utoliko je naopako i pogresno misljenje mnogih koji misle da ce sacekujuci sami sebe jednom nekad da dospeju do tog nekakvog umisljenog stanja uma da smeju slobodno da pridju, tj. da navodno budu "dostojni".
  Sv. Jovan Zlatoust lepo kaze "nisu u pravu ni oni koji bi da cesto prilaze, ni oni koji bi da retko prilaze, nego oni koji bi da prilaze bezazlene savesti".
  Dakle, ko posti postove na koje nas Crkva upucuje, ko dolazi u hram i ucestvuje u bogosluzenju, ko se drzi svakodnevno bar kakve-takve molitve, a pri tom svemu povremeno pristupa i ispovesti, neka slobodno prilazi sto redovnije. I to, naravno, uvek sa smirenjem (= smirenoumljem), znajuci da Hristu svi prilazimo uvek beskrajno krivi pred Njim, jer "i Nebo je necisto prema Gospodu", kako veli apostol.
  Dakle, nema nekih posebnih pravila, ceo zivot prosto treba da je usmeren tom jednom Cilju, i onda covek moze slobodno (a smireno) da prilazi Casi.
 7. Свиђа ми се
  Dijana77 је реаговао/ла на Milica Bajic у Оглашени и да ли има смисла да у освећењу причешћа учествују они који сматрају да нису достојни да се причесте   
  Мени се опет јавља да се у ствари ова тема све више врти око припреме за причест. То је у ствари једини разлог због кога неко ко је дошао на Литургију ( а притом је крштен и није под ептимијом) не приђе светој чаши - сматра се неприпремљеним.
  Молим вас да нам пренесете и правила цркве везана за то, сигурно ћемо и ми онда смелије приступати. 
 8. Волим
  Dijana77 је реаговао/ла на Рапсоди у Оглашени и да ли има смисла да у освећењу причешћа учествују они који сматрају да нису достојни да се причесте   
  Желела бих, али не смем, не нећу,....нисам спремна, нисам увек хришћанка каква бих требало да будем.  
 9. Свиђа ми се
  Dijana77 је реаговао/ла на obi-wan у Мартиновић: Човек није власник својих органа   
  Kako ne mogu da tvrdim? Ko je mene smeo da proglasi obaveznim donorom u slucaju da ja to jasno ne odbijem? Apsolutno niko. Normalno je da postoji zakon koji mi omogucava da postanem donor ako ja to zelim, a ovo sad sto zlotvori rade potpuno je nenormalno.
  Znaci, jednostavno niko i apsolutno niko nema ni najmanje pravo da bilo sta odlucuje u vezi mog zivota i zdravlja. I tu se svaka dalja prica zavrsava.
 10. Волим
  Dijana77 је реаговао/ла на Рапсоди у “ Видела сам… све је исто како си ми причао. “   
  “ Видела сам… све је исто како си ми причао. “
   
  Ово је једна прича у низу, од милион сличних,  једна тужна прича, многи би рекли случај, али за мене је прича јер познајем  јунаке .Прича се управо дешава, данас и овде  има своју прошлост  и имаће своју,  ако не земаљску а онда сигурно есхатолошку будућност.
  У једном месту  Н. постоји једна усамљена  старија жена, која је  пала и поломила се.
  Њени проблеми почињу управо тада . Сама у стану, непокретна ( може само мало главу да подигне) .
  Муж јој је одавно умро, ћерка  у Београду своје муке мучи и свој живот живи са ћеркицом. Не бих да улазим у причу и осуђујем, зашто није са њом, или зашто она није код ње, овај пут ћемо то прескочити. Трагедија је,  да је једна жена сама и непокретна на 4 спрату једне зграде без струје. (Од пензије по одлуци суда плаћа трошкове  адвокату од неког  судског процеса  одраније)  Е ,сад замислите ситуацију  болесне непокретне  жене на 4 спрату без струје ,  са врло малим остатком  пензије, која не може да реши  проблем  са туђом негом и заштитом  јер постоји ужасна  бирократска заврлзама око здр.картона. Значи  скоро пуних 7 месеци  без туђе неге и помоћи  ( тек од марта успели су да реше проблем око пребачаја з. картона и остало ). Остављена на милост и немилост, мештанима тога града ( где се отприлике сви знају) у згради где јој нико (ужас) од комшија не отвора врата , која ни не закључава од несреће. Нико од комшија не  жели да чује њене јауке у ноћи, када болови постану неиздржљиви. Нико од комшија  ни чашу воду да јој пружи, ни да наврати, нико да јој преко продужног кабла да струју бар за осветљење, нико од комшиница да донесе макар тањир топле супе што остане или било чега другог, нико да се понуди да јој нешто из пекаре или продавнице донесе а најгоре од свега нико да отвори врата и 5 минута … најкраћих 5 минута  да јој прави друштво па и да ћути , али макар да је ту са њом.
  Али на срећу у том истом граду Н. постоји један  брат који може да јој буде унук (у овој ћу га причи звати брат Добри ) који је сазнао за њену муку ( ваљда га је сами Бог послао) који иде једном  дневно, а некада и два пута  већ скоро пуних 9 месеци   да јој колико може  помогне  правећи јој друштво колико му околности дозвољавају  и да је нахрани. Да напоменем  да су некако у својој режији плаћали жену која је долазила на  пола сата да је пресвуче (промени пелену) и то не свих 9 месеци. Две  снаје  поприлично старе и оне , једна са непокретним мужом,  такође су је обилазиле али не редовно, када је која могла смењивале су се и храниле је . Имало је  ситуација,  када нико по цео дан није могао да дође  и када је са последњом надом  исчекивала брата Доброг  увече да се појави и унесе светлост   у мрачну собу , да  јој да воде и нахрани је .Ја и мој супруг када смо отишли   да је обиђемо и када смо је по  први пут видели и упознали затекли смо је  у мраку   покривену бундом ( око Аранђеловдана  прошле године ) .Да  напоменем  да је врло блага, без  трунке мржње према некоме, без  роптања на околности и ситуацију. Мирно је прихватила  сав терет и муку која је пала на њена плећа.  Оно што је светло и што даје наду у овој причи је то, што се по  први пут  у животу исповедила и причестила , Божијом промишљу наравно , али  и захваљјући брату  Добром. Иначе брат Добри  правио би јој друштво свакодневно колко је могао и успут јој причао о царству небеском  и о вери . Све је то она са пажњом м али и са сумњом слушала, слушајући али и сумњајући. Једноставно никада  јој нико тако нешто није причао, а брат Добри је  имао стрпљења  и начина да допре до њене душе. 
  Како су текли њихови разговори  не знам , само пар пута сам била свeдок  њиховог дијалога . Углавном сама је пожелела да се исповеди и причести али и даље ,не могу рећи сумњајући у Вaскрсење и живот после смрти, већ више  слушајући  приче о вери као фантастичне и невероватне .  Није ни чудо када стара жена  која ништа о Богу и вери не зна  одједном чује  причу  о    истини Васкрсења. Сада је  у коми и на апаратима је , и молила бих  вас, ко год прочита  ову причу да је помене у молитви (Стојанка ) И наравно,  помените и брата Доброг   у молитви .  
  Њене последње речи пре падања у  кому  биле су  упућене брату Добром и биле су  :
  “  Видела сам... све  је   исто како си ми причао  “  .                
 11. Волим
  Dijana77 got a reaction from Kaludjerovic Sreten in Sveta Blažena Ksenija Petrogradska   
  Oprosti sto tek sad odgovaram, slavili smo pa sam bila u guzvi. Nisam mislila da je djevojka bila zlotvor, daleko od toga, vec prosto da je iz nekog razloga bolje da je zavrsilo tako. Iako jos nisam izgubila nadu u pomirenje,  a dosta je vremena proslo, ako cu biti iskrena prema sebi ja sam vec svjesna da ovo nije potpuna tragedija za mene. Prije svega opet sam pronasla vjeru, jer sam u svoj toj svojoj tuzi utjehu pocela traziti u molitvama i odlasku u crkvu. On je stranac, ja sam trebala da idem vani sa njim i ostavim svoju porodicu i prijatelje. A najteze bi mi palo to sto bih propustila odrastanje bratanca koji sad u junu puni tri godine. Ne bih znala koliko je to divno i pazljivo dijete, ne bih imala ovaj odnos sa njim kakav imam sad. Kad se rodio zvala sam ga kekino majmunce jer je njegova omiljena igracka bio jedan majmuncic. Sada znam da je on kekin andjeo koji me svakim danom sve vise iznenadjuje i usrecuje. A da sam otisla vidjala bih ga jednom ili dva puta godisnje. 
  Molim se ja i Bogorodici naravno i nadam se u Njenu pomoc. A bice kako treba, odnosno kako Gospod po svojoj milosti i volji odredi. Trudim se iz sve duse da prihvatim sve sto mi se desava uz zahvalnost mada priznajem imam puno padova ali kao sto rekoh trudim se  
 12. Волим
  Dijana77 got a reaction from Kaludjerovic Sreten in Sveta Blažena Ksenija Petrogradska   
  Hvala Plavo Nebo  
 13. Волим
  Dijana77 got a reaction from Kaludjerovic Sreten in Sveta Blažena Ksenija Petrogradska   
  Pozdrav svima. Ovo je moja prva poruka na nekoj od tema a s obzirom da sam upravo zbog Svete Ksenije i dosla na forum nekako je logicno da je bas na temi o ovoj svetiteljki.
  Nekoliko puta sam pocinjala citati akatist i svaki put bi me nesto sprijecilo da zavrsim svih 40 dana. Onda sam uzela blagoslov od svestenika i moram reci sa velikom lakocom citala akatist 40 dana. Moj problem nije rijesen, citala sam moleci svetiteljku da mi se vrati moja ljubav. Citacu opet i vjerujem da ce se svetiteljka moliti za mene i moj problem a Gospod po svojoj milosti uslisiti molitve kada za to bude vrijeme.
  Moram spomenuti i iskustvo vezano za Svetu Matronu kojoj se takodje molim. Vjerujem da nam je ta divna svetiteljka pomogla u dva slucaja kada smo se molili za uspjesnu vjestacku oplodnju moje snahe i jos jedne dobre prijateljice. Hvala Bogu i Svetoj Matroni, ja danas imam bratanca koji je jedno divno i dobro dijete, a prijateljica treba da se porodi sljedeci mjesec. Matuska nas cuva, u to sam uvjerena i zahvalna. 
  Nadam se iskreno da ce vam svima pa i meni biti uslisene molitve. 
 14. Радостан
  Dijana77 got a reaction from Плаво Небо in Sveta Blažena Ksenija Petrogradska   
  Hvala Plavo Nebo  
 15. Волим
  Dijana77 је реаговао/ла на Плаво Небо у Sveta Blažena Ksenija Petrogradska   
  Срећна Слава са закашњењем Нема везе, а за оно ''злотвор'', знам, ја сам се глупо изразио и баш сам помислио да ће ти бити криво. Није ми била намера, кажем, глупо сам се изразио јер сам знао да ниси ништа лоше мислила. Уживај ти са твојим лепотанчићем, братанчићем, а Бог ће ти дати правог
 16. Волим
  Dijana77 got a reaction from Плаво Небо in Sveta Blažena Ksenija Petrogradska   
  Oprosti sto tek sad odgovaram, slavili smo pa sam bila u guzvi. Nisam mislila da je djevojka bila zlotvor, daleko od toga, vec prosto da je iz nekog razloga bolje da je zavrsilo tako. Iako jos nisam izgubila nadu u pomirenje,  a dosta je vremena proslo, ako cu biti iskrena prema sebi ja sam vec svjesna da ovo nije potpuna tragedija za mene. Prije svega opet sam pronasla vjeru, jer sam u svoj toj svojoj tuzi utjehu pocela traziti u molitvama i odlasku u crkvu. On je stranac, ja sam trebala da idem vani sa njim i ostavim svoju porodicu i prijatelje. A najteze bi mi palo to sto bih propustila odrastanje bratanca koji sad u junu puni tri godine. Ne bih znala koliko je to divno i pazljivo dijete, ne bih imala ovaj odnos sa njim kakav imam sad. Kad se rodio zvala sam ga kekino majmunce jer je njegova omiljena igracka bio jedan majmuncic. Sada znam da je on kekin andjeo koji me svakim danom sve vise iznenadjuje i usrecuje. A da sam otisla vidjala bih ga jednom ili dva puta godisnje. 
  Molim se ja i Bogorodici naravno i nadam se u Njenu pomoc. A bice kako treba, odnosno kako Gospod po svojoj milosti i volji odredi. Trudim se iz sve duse da prihvatim sve sto mi se desava uz zahvalnost mada priznajem imam puno padova ali kao sto rekoh trudim se  
 17. Волим
  Dijana77 је реаговао/ла на Плаво Небо у Sveta Blažena Ksenija Petrogradska   
  Нисам знао за ову твоју поруку, одговор, па ти зато ништа не одговорих. Случајно га видех синоћ. Јесте, није ми било лако, али, из садашње перспективе сам сам себи смешан. Захвалан сам Богу што ме није спојио са том девојком. Од страсти (хвала Богу нисмо учинили никакав грех) човеку се помути разум па тако и мени је тада био помућен од те заљубљености па нисам схватао да ми у суштини уопште нисмо једно за друго. Да, у праву си, заборавио сам за тај детаљ из живота Светитељке, само, та девојка, у мом случају, није никакав злотвор већ само имамо различите ставове. Битно је само да схватиш, да ни један мушкарац није вредан твојих суза, јер, ако те је оставио, нека га, не тугуј, твоје здравље ће бити важно сутра твом мужу и деци, а даће ти их Бог сигурно. Давно ме је један монах посаветовао да се што више молим Пресветој Богородици. Она је Прва Посредница за нас људе пред Господом. Не кажем да се не треба молити Светој Ксенији и другим Светитељима, не дај Боже, али, нико од њих није близак са Богом као Пресвета Мајка Божја.
 18. Волим
  Dijana77 got a reaction from Kaludjerovic Sreten in Sveta Blažena Ksenija Petrogradska   
  Uh Plavo nebo, vjerujem da ti nije bilo lako. Podsjeti me ovo na jedan dio iz knjige o Svetoj Kseniji, kada su se buduca mlada i njena majka uoci svadbe molile Sv Kseniji za srecu mlade a desilo se da je buduci mladozenja uhapsen jer je ubica. Mozda je i tebe Sveta Ksenija zastitila od necega. Bar se nadam da je tako i da ces, ako vec nisi, naci novu ljubav  
  Ja nadu i vjeru u pomoc nisam jos izgubila. To je jedino sto me drzi na povrsini.
 19. Волим
  Dijana77 got a reaction from Плаво Небо in Sveta Blažena Ksenija Petrogradska   
  Uh Plavo nebo, vjerujem da ti nije bilo lako. Podsjeti me ovo na jedan dio iz knjige o Svetoj Kseniji, kada su se buduca mlada i njena majka uoci svadbe molile Sv Kseniji za srecu mlade a desilo se da je buduci mladozenja uhapsen jer je ubica. Mozda je i tebe Sveta Ksenija zastitila od necega. Bar se nadam da je tako i da ces, ako vec nisi, naci novu ljubav  
  Ja nadu i vjeru u pomoc nisam jos izgubila. To je jedino sto me drzi na povrsini.
 20. Свиђа ми се
  Dijana77 got a reaction from Orthophill in Sveta Blažena Ksenija Petrogradska   
  Uh Plavo nebo, vjerujem da ti nije bilo lako. Podsjeti me ovo na jedan dio iz knjige o Svetoj Kseniji, kada su se buduca mlada i njena majka uoci svadbe molile Sv Kseniji za srecu mlade a desilo se da je buduci mladozenja uhapsen jer je ubica. Mozda je i tebe Sveta Ksenija zastitila od necega. Bar se nadam da je tako i da ces, ako vec nisi, naci novu ljubav  
  Ja nadu i vjeru u pomoc nisam jos izgubila. To je jedino sto me drzi na povrsini.
 21. Волим
  Dijana77 је реаговао/ла на NadaILjubav у Sveta Blažena Ksenija Petrogradska   
  Kada malo bolje razmislim, mozda za nas sve ne "vazi" isti svetac...Nekome ce pomoci sv Ksenija, nekome sv Petka, i sl. Mozda za svakog postoji odredjen svetac, pa cak i svetac slave koju slavimo...Ja sam n.p.rodjena na sv Minu...ali...citanje akatista bi svakako trebalo da pomogne...Ja sam zahvalna i sv Kseniji i sv Matroni...i uvek cu biti, iako se neki moji problemi cine neresivim...
  Pomenula sam sta mi se desilo za posao kada sam citala aktaist sv Kseniji...toliko sam se tada demoralisala i bukvalno sam bila slomljena, ocajna...Da znam da cu se ikada tako osecati u zivotu opet, platila bih da mi se to ne desi za bilo sta u zivotu. Znate li onaj osecaj beznadeznosti, manje vrednosti, ponizenosti...ALI...sa druge strane...ipak mislim da mi se tu uopste ne bi dopao posao...nekako ne bi...odmah mi je to bilo jasno...tako da...hvala ti sv Ksenija, a ti znas da svako zasto ima zato, i ja sav svoj zivot Bogu predajem...On najbolje zna sta je za mene dobro i za moju napacenu dusu.
   
 22. Волим
  Dijana77 got a reaction from Nektarija* in Sveta Blažena Ksenija Petrogradska   
  Uh Plavo nebo, vjerujem da ti nije bilo lako. Podsjeti me ovo na jedan dio iz knjige o Svetoj Kseniji, kada su se buduca mlada i njena majka uoci svadbe molile Sv Kseniji za srecu mlade a desilo se da je buduci mladozenja uhapsen jer je ubica. Mozda je i tebe Sveta Ksenija zastitila od necega. Bar se nadam da je tako i da ces, ako vec nisi, naci novu ljubav  
  Ja nadu i vjeru u pomoc nisam jos izgubila. To je jedino sto me drzi na povrsini.
 23. Волим
  Dijana77 је реаговао/ла на Nektarija* у Sveta Blažena Ksenija Petrogradska   
  Sveta Ksenija je, ja sam uverena u to, danas pomogla mojoj porodici i meni, u resavanju nekog problema sa kojim se bas mucimo ovih dana. I to se resilo nakon 5-10 minuta kad sam je zamolila, resenje se odjednom pojavilo. Nisam mogla da verujem. Mnogo sam joj zahvalna. 
  NadaILjubav sigurno ce kupiti svoju ikonu, samo veruj. 
 24. Волим
  Dijana77 је реаговао/ла на NadaILjubav у Sveta Blažena Ksenija Petrogradska   
  Nektarija, zena koja prodaje ikonice mi je i rekla da je zapisala za ikonu sv Ksenije da je nabave...nadam se - bice...pa cu je i kupiti. Sto se tice sv Matrone...u tom trenutku mi je problem bio tezak, mislila sam da cu se namuciti...sve je na to licilo...ali je  problem nestao...To me je bas odusevilo i sada joj se molim za neke neresive zivotne probleme...Mislim da neki moji problemi prosto kao da ne mogu da se godinama rese...ali zaista sada verujem da je Bogom poslat svetac, sv Matrona, da i meni pomogne...i jedva cekam da se neke lepe stvari dese...
  Sto se tice sv Ksenije, ja sam jednom citala akatist i tu negde 40.dan me pozovu na razgovor za posao...Bas sam bila ubedjena da je to to...ali se to tako neslavno zavrsilo, da narednih meseci vise nisam ni trazila posao, bila sam utucena, nikakva, ocajna...Sada kada pomislim - ambijent mi se tu nije ni dopao...Hvala joj svakako, jer verovatno to i nije mesto za mene...Iz nekog razloga se neke stvari ne dese, jer verovatno trebaju bolje...Ja je postujem...Kada je pomogla mojoj majci koja se godinama muci...pomocice svakome...
 25. Волим
  Dijana77 got a reaction from Nektarija* in Sveta Blažena Ksenija Petrogradska   
  Pozdrav svima. Ovo je moja prva poruka na nekoj od tema a s obzirom da sam upravo zbog Svete Ksenije i dosla na forum nekako je logicno da je bas na temi o ovoj svetiteljki.
  Nekoliko puta sam pocinjala citati akatist i svaki put bi me nesto sprijecilo da zavrsim svih 40 dana. Onda sam uzela blagoslov od svestenika i moram reci sa velikom lakocom citala akatist 40 dana. Moj problem nije rijesen, citala sam moleci svetiteljku da mi se vrati moja ljubav. Citacu opet i vjerujem da ce se svetiteljka moliti za mene i moj problem a Gospod po svojoj milosti uslisiti molitve kada za to bude vrijeme.
  Moram spomenuti i iskustvo vezano za Svetu Matronu kojoj se takodje molim. Vjerujem da nam je ta divna svetiteljka pomogla u dva slucaja kada smo se molili za uspjesnu vjestacku oplodnju moje snahe i jos jedne dobre prijateljice. Hvala Bogu i Svetoj Matroni, ja danas imam bratanca koji je jedno divno i dobro dijete, a prijateljica treba da se porodi sljedeci mjesec. Matuska nas cuva, u to sam uvjerena i zahvalna. 
  Nadam se iskreno da ce vam svima pa i meni biti uslisene molitve. 
×
×
 • Креирај ново...