Jump to content
Јагода Наранџа Банана Лимета Лист Море Небо Боровница Грожђе Лубеница Чоколада Мермер WhatsApp Ubuntu Угаљ
Јагода Наранџа Банана Лимета Лист Море Небо Боровница Грожђе Лубеница Чоколада Мермер WhatsApp Ubuntu Угаљ

Придружите се нашој ВИБЕР ГРУПИ на ЛИНКУ

Гагић

Члан
 • Број садржаја

  61
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

Everything posted by Гагић

 1. Приликом паљења свеће за живе (односно упокојене) људи у себи кажу молитву (или молитве). Којом молитвом се треба молити у том тренутку паљења свеће, или непосредно након тога ?
 2. Цвет у коси Само је рекла: "Било ми је лепо..." и додирнула нежно по рамену мом, покретом складним однела ми врело, па остадох сам, у тренутку свом... Није одвећ лако бити често сам, Кукавица нећу бити из дана у дан, и можда ћу јој рећи: "Дивна си ко сан..." а тако слабо и површно је знам. Да ли можда она боље позна мене Ил` је то само привид њен, спрам месечеве сене, те пратиље њене док напушта мене ? Докучити то, лако ником није, ни мени ни њој у зори што нас трже Јутарње сунце лице јој сад мије, док нестаје у даљини све брже и брже . . . (преписано од Живота и слободом срочено)
 3. Белина неисписаног папира, убија све писце... Али јој се математичари не дају, и опиру јој се, попут дрвосеча у шуми...
 4. Гагић

  Sanduk za predrasude

  Предрасуда 1: Сви адвокати су кварни... Предрасуда 2: Сви угоститељи су лопови . . . Сигурно да није тако, али то су предрасуде...
 5. Ако ко иде у иностранство на рад, треба у иностранству да остане ограничено дуго (таман толико колико му је потребно да добије минималну инострану пензију ) 6-7 година и да се врати једног дана. Зашто ? Зато што би та пензија била у Србији довољна за какву такву пристојну старост. За тих 6-7 година рада у иностранству могуће је у Србији решити стамбено питање. Управо овако су радили преци наши... Ово говорим због очувања идентитета јер га је теже очувати у иностранству него када се налазиш у својој земљи.
 6. Мислио сам озбиљно . . . Ал` шта да радим кад се људи шале...
 7. Не треба их гледати, јер ко се "навуче" на те садржаје спаса му нема... Забрана има смисла како се будуће генерације не би "навукле" на те садржаје... Забрана- не дати им уопште фреквенцију за емитовање, или барем не за емитовање у току обданице, већ ноћу после поноћи омогућити емитовање, па ко хоће нека се "части"... Ето.
 8. Треба их забранити, не дати им националну фреквенцију, не треба их гледати. Не треба их гледати јер, оно за шта се интересује маса (људи) сигурно није никакве пажње вредно, када су у питању ријалити програми. Оно што је жалосно у свему томе јесте то да та маса људи која се интересује за такве садржаје, својим мноштвом дефинише оно што постаје, нажалост нормално у друштву. Против те "нормалности ријалитија и порнографије" треба се борити. Зашто се интернет на пример, не би поделио на онај део који би у себи, са једне стране садржавао ријалити програме и порнографију, а са друге стране садржавао све остало ???? То на пример замишљам овако: Кликнем на интернет прегледач и он понуди две опције, једну која улази у свет порнографије,-прљави интернет, а другу која улази у остали-чисти интернет... Техничка реализација овога би захтевала да се људи организују тако да прљавографски - порнографски интернет буде доступан само уз ЈМБГ личне карте онога који има 18 година или више. Тај ЈМБГ био би шифра за приступ порнографичарским садржајима.То опет захтева да компјутерска контрола ка порнографским серверима буде у полицијским станицама које се налазе у области у којој људи живе. Чистом интернету сви би имали приступ. Да ли је то могуће направити, у техничком смислу ????
 9. Да ли би површина аутомобила била довољна за његово покретање на соларни погон ??? Рецимо да је читава спољашња површина аутомобила прекривена (осим потребних прозора, предњих, задњих и шофер-шајбне) материјалом који врши конверзију сунчеве светлости у електричну енергију, да ли би произведена енергија била довољна да покреће аутомобил у градској вожњи ??? Тако добијена енергија могла би да служи за пуњење батерија аутомобила, које би се празниле у градској вожњи. Не знам да ли је то могуће . . . Треба бројке укључити у причу. Видео сам такве "соларне шклопоције" на ТВ-у. Тада би сви аутомобили деловали једнолично, али због уштеде енергије треба дати предност функционалности пре него естетици.
 10. Гагић

  Који аутомобил вам се свиђа?

  Неће бити исто као са игрицама . . . Да, мени је тај аутомобил леп. Тај, или мини-морис.
 11. Гагић

  Који аутомобил вам се свиђа?

  Шкода фабија је леп аутомобил.
 12. Гагић

  Da li igrate kompjuterske igrice i koje?

  Опходим се цивилизовано, само сам (сада разумем) погрешно схватио питање "Да ли играте компјутерске игрице и које ?" које је постављено (по многима) са намером да прикупи искључиво љубитеље видео игара у овом одељку... Ја сам дао одговор на питање, (нисам никоме хтео да ставим пикавац у око) а други су писали у прилог употребе/неупотребе видео игрица.
 13. Гагић

  Da li igrate kompjuterske igrice i koje?

  У овом одељку лепо је постављено питање: "Да ли играте компјутерске игрице и које ?" , и ја сам дао одговор на то питање. Не знам шта је требало да напишем, или поставим у овај одељак, поготово ако не играм игрице . . . Ко жели, нек` стави шта му је воља у овај одељак - немам ништа против игрица (и играча). Моја интересовања су само другачија, ништа више. И још нешто: ако ја нисам љубитељ игрица, то не значи да су оне мање вредне онима који су њихови љубитељи !!!!! А то да ли сам љубитељ причања онога чега нисам љубитељ, јесте питање које има одричан одговор, јер више волим афирмацију (доброг) од изношења негација... Ето. И немој, брате, да ме "подбадаш" да се настављамо преко овог форума . . . Није лепо.
 14. Гагић

  Da li igrate kompjuterske igrice i koje?

  Не играм игрице... Никакве. Нисам њихов љубитељ.
 15. Немојте се љутити, али мени се мота једна "борбена" по глави. Све је почело тако што сам кренуо на шишање, вратио се кући, (јер је шишаона - берберница била затворена) сео за сто и строфе написао сам...Песма може да се пева на мелодију комунистичке-партизанске песме "По шумама и горама.." Искрено, мислим да је та песма проистекла из једне руске борбене, (песме) из другог светског рата, али нисам у потпуности сигуран... БРАЋО, ОЦИ, СИНОВИ Четник ја сам, тим се дичим, То не може бити свак`; Поносан сам на истину, Што сам био Чичин ђак... Барјак слободе се вије, То нас зове Србија! Да животе своје дамо, за слободу потомства... Српска земљо чујеш ли нас ? Ми смо твоји синови! Мајка беше нас учила: "...никад туђи робови.." Наша рука, биће уз те... У јеку борбе знај!!! Србин одступити неће, док душману не види крај... У боју, чојство нек` прати, Сваког часног Србина; јер се отаџбина брани, и хришћанским врлинама... Православна вера краси, Наше душе спокојне... Ко преспава борбе дане, да не спомиње покојне... Поносно ће деца наша, Да памте корен свој, Гледаћемо са небеса, како расте српски сој... Младост српска тад ће рећи, Својој младој принови: "Ваша борба није залуд, Браћо, оци, синови"...
 16. Гагић

  Zašto je zlo privlačno?

  Привлачније је оно што је зло, зато што оно (зло) жели да овлада нама - да нам отме душу, и зато му се морамо одупирати. На добро се тешко натерамо зато што оно (добро) увек захтева мало (душекорисног) напора, да би се остварило...
 17. Око чега се људи (мушко-женско) најчешће не слажу у заједници у којој живе ? Шта је извор њихове неслоге ? Може ли се таква неслога предупредити разговором ? Ја мислим да се људи најчешће не слажу око суштинских ствари. Зато мислим да су извори њихових свађа контрола новца, васпитавање деце и прељуба... Наведено нехијерархијским редоследом...
 18. Слажем се са овим. Нисам довољно раширио причу око суштинских ствари, па је испало да је контрола новца суштинска ствар. Мада, знам да око те контроле материје, људи и те како долазе у неспоразуме.
 19. Гагић

  Ватерполо

  Свака им част, светска су класа.
 20. Гагић

  Мушкарци, какве жене волите?

  Хвала, БанеЛ.
 21. Гагић

  Мушкарци, какве жене волите?

  Волим честите и одговорне жене. (Покушавам да се задржим на примарном наслову овог одељка...)
 22. Гагић

  Познајете ли људе из ваше цркве?

  Познајем неколицину људи који живе у комшилуку (нешто даљем) које видим у храму, али не познајем све људе који су на литургији. Свештеника познају сви из моје породице, и увек је приступачан за разговор.
 23. Код мене је рад на себи, учење, учење, и само учење - и то оно школско- "штреберско". Ваљда ми се тако некако оно намести... ... понекад и преко годишњег одмора.
×