Jump to content
 • advertisement_alt
 • advertisement_alt
 • advertisement_alt

ana čarnojević

Члан
 • Број садржаја

  4144
 • На ЖРУ од

 • Број дана (победа)

  1

Репутација активности

 1. Хахаха
  ana čarnojević је реаговао/ла на Zoran Đurović у Raskol se zahuktava   
  Кад прође брука. Не моја. - Само могу да вам гарантујем да ће се ова ствар рашчистити до краја. Ја не радим половично ствари. 
 2. Свиђа ми се
  ana čarnojević је реаговао/ла на Перезвон у Тема јасна из прве поруке   
  нека схвати ко како хоће

 3. Радостан
  ana čarnojević је реаговао/ла на RYLAH у Саопштење за јавност   
  НЕМОЈ ТЕ БРАЋО САД ДА КЛОНЕ МО И ДА СЕ СТАВЉА МО НА СТРАНУ ИЗДАИНИКА! ОСТАНИ МО ВЕРНИ СВОИМ ПРИЧАМА ОД ОВИХ ДАНА ЈЕЛ СМО БИЛИ У ПРАВУ ЗНАМ ПРОВЕРЕНО РЕКО МИ ЧОВЕК ОД ОЗДО!!1
  САБЕРИ МО СЕ И ВРАТИ МО СЕ БОРБИ ПРОТИВ БЕЗБОЖНИКА И ЦЕПАЧА ЦРКВЕ ИЗ ЦРНЕ ГОРЕ!!!! 
  ОДБРАНИ МО ВЕРУ ПРАЂЕДОВУ САД КАД СУ И ПАТРИЈАРХ И СИНОД И СВИ У ЦРКВИ ЗАМАЂИЈАНИ ОД ОВИХ СЕПАРАТА И ЈАТАКА МИЛОА ЂУКАНОВИЋА ИЗ ЈУЖНОГ КЛАНА!!! НА НАМА ЈЕ ДА ИМ ОБИЈАСНИМО КОГА ДРЖЕ У ЊЕДРИМА И КОГА СУ ПОДЕЖАЛИ!!!!!!!! 
  СМРТ ФАШИЗМУ И ЦЕПАЊУ ЦРКВЕ И ЈУЖНОМ КЛАНУ И ЗАЛУЂИВА ЊУ НАРОДА У ЦРНОЈ ГОРИ ОД СЕПАРАТА И МИЛОА!!!!!!!!!!!!! 
  КРАИЊЕ ЈЕ ВРЕМЕ ДАСЕ УЗМЕМО УПАМЕТ И СТРАДАМО АКО ТРЕБА ДА БРАНИМО НАШУ ЦРКВУ ОД ОВИХ ШТО СМО СЕ ДО САД БОРИЛИ!!!!!!!!!! 
 4. Оплаках :))
  ana čarnojević је реаговао/ла на Zoran Đurović у Саопштење за јавност   
  И то озбиљно. Слепац код очију мисли да људи не знају ко шта пише овде. Јуче им АВ одржа историјску лекцију!  
 5. Свиђа ми се
  ana čarnojević је реаговао/ла на RYLAH у Саопштење за јавност   
  Шта је ово људи, аман?! 
  Под хитно један од стручњака са Поука да оде пред Патријарха и Синод да им објасни ситуацију! Па ово је оно што причају пучисти и сепаратисти већ данима, и овде се непобитно доказало да све то иде против интереса СПЦ и српског народа! Ово нон стоп причају они што су у договору са Милом да слуђују народ доле шатро неким законом, који никад неће ни да се усвоји ни да се примењује!
  Дајте ови што их слушају сви од Патријарха до Вучића под хитно да укажу Патријарху и Синоду на издајнике и да се ово саопштење под хитно поништи, или одосмо у пропаст, отцепи се коначно МЦП! 
   
 6. Оплаках :))
  ana čarnojević је реаговао/ла на HOA+ у Саопштење за јавност   
  Чим је овако срочено, значи да је било мучно.
  Вучић је сигурно Патријарху показао извештаје о тајним договорима Амфилохија и екипе око њега са Милом.
 7. Свиђа ми се
  ana čarnojević је реаговао/ла на RYLAH у (VIDEO)ĆIRILICA - Vlast Crne Gore otima imovinu SPC sramnim aktom   
  Ајд само да поставимо ретроспективу спиновања, и то само око ове једне теме, за оне који не прате форум толико темељно или се баш не сећају како се вода све мутила:
  1) Прича о закону је спин Митрополије јер су их Ђуровић и њему слични детективи провалили да иду у раскол, и да раскол припремају годинама
  2) Раскол се можда не припрема годинама, можда га још нема, али Ђуровић и слични детективи пишу превентивно, да их упозоре да су на посматрању и да им не падне на памет да иду у раскол
  3) Закон не предвиђа отимање црквене имовине, то је спин
  4) Закон је ујдурма Митрополита и Ђукановића, да се Ђукановићу дају поени пред изборе, то никад неће да се изгласа
  5) Нико није рекао да неће да се изгласа, али неће да се примењује
  6) Закон је заправо у служби стварања аутокефалне ЦПЦ, и то му је једина функција. Нико неће заправо да отима земљу или богослужбене објекте.
  7) Писма подршке која су стизала нису била коментарисана, сем једног, које је дошло од Васељенског пратријарха. Нема везе што се тим писмом стало на страну СПЦ у спору са комуњарама из ЦГ, битно је било да је писмо писано у ЦГ
  8) Нико никада и нигде није говорио да законом није предвиђена отимачина имовине, нити да закон неће да се изгласа, то је најобичнија лаж. Речено је да закон неће "да прође", у смислу да неће да се примењује
  9) Све и да се закон примењује, имовина која ће да се отима није имовина Српске Православне Цркве. То је имовина Митрополије. Чекамо само одговоре на ову гадост, која иде и против Устава СПЦ и против обичаја многих Епархија да имовину у катастрима уписују на себе.
  У међувремену је било толико спиновања да не може да се поброји, ово је само генеза ове приче, која је коначно дошла до онога до чега сам вазда причао да ће да дође: "Па шта ако и отимају, то ионако није наше!".
  Ето, само нек стоји овде као подсетник како иде генеза манипулације. Ово је школски пример покушаја анестезирања и припремања терена за ово што имамо доле. У мђувремену, исте овакве приче су ишле кроз све владине медије у ЦГ, са потпуно истом генезом. Од приче на почетку да Митрополит није нормалан и да нико никад није ни помишљао да одузима цркве, да држави нису потребне цркве, до ових сад прича да је то свеопште добро и да може да буде и посластичарница, само ако се комуњарама то прохте.
 8. Свиђа ми се
  ana čarnojević је реаговао/ла на RYLAH у (VIDEO)ĆIRILICA - Vlast Crne Gore otima imovinu SPC sramnim aktom   
  Плашили су се да остану испред, са народом који ће Црква да скупи, али који Црква није могла да поведе. Преварили су Патријарха чврсто му гарантујући да закон никад неће да прође ако су они у Скупштини а не напољу са народом. Видели смо како су одржали обећање.
  Кренуо нов круг спиновања. Пошто више не може да прође прича да режим доле неће да отима имовину, а ни прича да се ради о залуђивању народа јер су се договорили Митрополит и Мило, сад се иде на то да та имовина и није СПЦ?! 
  Којом помереном логиком идемо против Устава СПЦ и одричемо се имовине која је уписана под канонским именом Митрополије ?! Па ово само потпуно поремећен човек може да поверује, а да исконструише може само потпуни подлац, коме су све досадашње приче пале у воду. 
  Побогу, докле ћете више да пуштате овог да сеје овакве подлости по форуму? И то баш кад сви треба да стану у одбрану управо ове имовине које се он одриче, а коју зликовци чије приче он прича и у чијем интересу те приче прича гледају да отму целокупну ту имовину?!
  Једини који овде спинује си ти и они који попут тебе шире исте АНБ приче. Ко не верује нека оде на неки од црногорских сајтова, и нека врати вести мало уназад. Прича је прво ишла да то што прича Митрополија једноставно не постоји у овом закону, па се онда пуштале приче о договору Митрополита и Ђукановића, па онда како закон, кад се усвоји, неће да се примењује. Сад, кад је свака прича пала у воду, имамо феноменално ново откриће да то заправо и није имовина СПЦ п аонда није ни фрка ако би неко да је узме.
  Али вам прича не пролази где постоји макар један који познаје ситуацију доле, зато није упутно да је причате на тим местима. 
  Нико никад није рекао да си за Дедеића.
 9. Не свиђа ми се
  ana čarnojević је реаговао/ла на Zoran Đurović у (VIDEO)ĆIRILICA - Vlast Crne Gore otima imovinu SPC sramnim aktom   
  Џома је чак неприкривено алудирао: Шта ће човеку од 82 године да прави некакву аутокефалну Цркву? - Видимо Барта и још старијег Денисенка... Но, то су популистички аргументи. 
  Питао бих да ми се само да плаузибилно објашњење на чињеницу зашто су Мандић и Кнежевић из ДФ отишли код Патријарха по благослов, а дан раније је Мандић рекао да им је Амфилохије казао да не праве Бугарску скупштину? Једноставно су видели да Митрополит неће штитити српске интересе него свог "пријатеља и умног човјека", Мила Ђукановића. Нису могли ићи код Јоаникија да не би уносили раздор у црквеним редовима, иако су ови доле сасвим јасно подељени. Хтели су да добију несумњиву подршку. 
  Ваљало би такође престати да се прича како се у ЦГ отима имовина СПЦ. Тамо ништа није укњижено на СПЦ осим нечега у будимљанској и милешевској. Штавише, у будимљанској имамо и неке цркве на МЦП!, што је нон-сенс јер Митрополија не може имати ставропигије - оне су привилегије патријараха. 
  Праштајте ме, али вечерас нећу бити овде, славимо св. Игњатија. И мене Бог, као и њега, доведе у Рим!
  Да, да додам и да ова прича није упутна да се шири јавно јер је лако спинују Амфилохијеви следбеници. Тамо имамо већ изграђен култ личности, па разумна прича се ту не прима. Најбоље се спинује кад се прича нон-стоп да сам за Дедеића или Мила и против народа који зипоће тамо и добија педреке.     
 10. Волим
 11. Радостан
  ana čarnojević је реаговао/ла на lab_man у Владика Атанасије о Патријарху није писмо   
  Slozices se da je problem sa montenegrinima opasniji ili tezi od tzv. opasnosti koja preti od takozvanih darvinista. Dozvolili ste da budete izmanipulisani kao mladi majmuni i da budete pijuni u rukama grupice UDBA episkopa u njihovoj borbi za stavljanje cele crkve pod svoju i SNS kontrolu. Kao maniti ste vikali na mogucnost takozvanog otcepljenja americkih eparhija, a sada, kada se odvija poslednji cin otimanja 650 crkava i manastira u CG, cutite kao babe...I ne samo to...Nego ne propustate priliku da iskazete mrznju prema naistomisljeniocima i svima onima na koje vas napujda tzv proyorljivi Ava, onaj koji je ovaj forum pretvorio u reality kaljugu i glib.
 12. Свиђа ми се
  ana čarnojević је реаговао/ла на lab_man у Владика Атанасије о Патријарху није писмо   
  Samo za stradanje tog srpskog ogranka jedinstvene Crkve na ovom forumu nikom nije stalo....A i opasno je zameriti se prozorljivom Avi koji ko zmija noge krije gde sluzi ili njegovoj visosti Potparolu...
 13. Свиђа ми се
  ana čarnojević је реаговао/ла на Ђорђе Р у Da li je ovo zaista profil profesora Rodoljuba Kubata, ako nije...   
  То што причаш је чисти СНС “спин”, илити промоција једноумља.
  Не занимају ме ставови Маринике о Сребрници, него факти које износи о корумпираној власти. Која је узгред и више “антисрпска” од свих осталих политичких опција, које сте прогласили да су антисрпске. И то не по изјавама, јер су им изјаве “просрпске”, него по делима, “антисрпска”, антиуставна, антидржавна, почев од Бриселског споразума, па до потпуног урушавања државних институција.
  Тако да ако тврдиш да је проблем на ПБФ-у предизборна политичка кампања опозиције, онда оптужујеш и Синод и патријарха да воде СНС предизборну кампању. Сам ти то радиш, оваквим ставовима оптужујеш Синод и патријарха, а не професор Кубат, који, као и сви професори, и часни и поштени људи, треба да устану против диктатуре, тираније, једноумља, вучићоумља, уништавања, приватизације државе, које је тренутно актуелно.
 14. Радостан
  ana čarnojević је реаговао/ла на Лазар Нешић у Пред лондонским судом поднета тужба против СПЦ због случајева педофилије   
  Јесте, у врху СПЦ има само пар нормалних људи. Па срамота ме је због тога, наравно ...
 15. Свиђа ми се
  ana čarnojević је реаговао/ла на александар живаљев у Пред лондонским судом поднета тужба против СПЦ због случајева педофилије   
  Zakazano prvo ročište u Londonu po tužbi grupe građana zbog seksualnog nasilja protiv Srpske pravoslavne crkve Suđenje SPC zbog pedofilije počinje 17. januara
  Prvo ročište po tužbi grupe građana protiv Srpske pravoslavne crkve (SPC) zbog pedofilije i seksualnog nasilja biće održano 17. januara 2020. godine pred Visokim sudom u Londonu, saznaje Danas.
  Piše: Jelena Diković 23. decembra 2019. 12.30   Foto: spc.rs U pozivu za početak suđenja (u koji je Danas imao uvid) navodi se da će ročište početi u 10.30 časova po lokalnom vremenu, kao i da je prvo ročište trebalo da bude održano 19. februara, ali je u međuvremenu pomereno na 17. januar. Zasad se radi o šest tužbi, a kako saznajemo, tokom postupka biće dodavane i druge tužbe koje su trenutno u procesu pripreme.
  Da suđenje zaista počinje za Danas je potvrdio Bojan Jovanović, bivši đakon i jedan od tužitelja, koji za naš list kaže da je pedofilija i seksualno zlostavljanje nekih sveštenih lica u SPC već dokazano i od strane same SPC. Jovanović je još 2015. izneo u javnost da ga je vladika Kačavenda seksualno uznemiravao i tražio da mu dovodi dečake. 
  – Kolika je važnost ovog sudskog procesa govori i to da isti sud kojem je svojevremeno podnesena tužba protiv britanske vlade u vezi sa ulogom parlamenta u postupku izlaska iz Evropske unije – ističe Jovanović. Kako dodaje, ovo je suđenje “jednoj ostareloj političkoj kasti koja je uzurpirala sve institucije države Srbije među kojima je i crkva”.
  – To će biti suđenje i jednom sistemu u kojem je zabranjeno da postavljate pitanja i razmišljate svojom glavom, kao i bolesnom srpskom pravosuđu koje odavno kašljuca i koje je u potpunosti politizovano – naglašava Jovanović.
  Prema njegovim rečima, suđenje će biti održano u Londonu zbog lošeg pravno-političkog sistema u Srbiji.
  – Umesto da su država i crkva prihvatile u svoju zaštitu žrtve one su se na žrtve obrušile svom silom da ih prikažu stranim plaćenicima i izdajnicima. Postupak je pokrenut u Londonu jer pravosuđe Srbije i Bosne i Hercegovine nije moglo da ponudi nikakvu zaštitu žrtvama – ukazuje Jovanović.
  Upitan da li očekuje da se predstavnici SPC pojave na prvom ročištu, Danasov sagovornik odgovara da ni on ni pravni tim nemaju nikakav kontakt sa SPC “iako im je to ponuđeno u više navrata preko njihovih pravnih zastupnika”.
  – To se i moglo očekivati, jer vrh SPC na čelu sa sadašnjim patrijarhom decenijama prikriva slučajeve pedofilije. Sadašnji patrijarh bio je u svim komisijama koje su se bavile ovim problemom i umesto da su dokazni materijal predali nadležnim organima, oni su garantovali za pedofile da se radi o časnim i poštenim ljudima – navodi Jovanović.
  Naš sagovornik ukazuje da će pored žrtava svedočiti i “časni i pošteni sveštenici” iznoseći svoja znanja i dokaze o pedofiliji u SPC, poput sveštenika Gorana Arsića, koji je “prvi progovorio o pedofiliji u vezi sa eparhijom vranjskom i slučaj Pahomija”.
  – Na sudu će se pojaviti i veštaci, koji su dali osvrt na uticaj SPC na pravosuđe i organe gonjenja. Među njima je Marko Kmezić sa Univerziteta u Gracu, kao i Džejms Gau, profesor i šef katedre na Kings Koledžu u Londonu – navodi Jovanović.
  Naš sagovornik naglašava da je “država u poptunosti i otvoreno stala na stranu SPC”, kao ni da nijedna institucija, poput Zaštitnika građana, ne štiti žrtve.
  – Policiji su vezane ruke jer se sve radi smišljeno da na nikog ne možete pokazati prstom. Meni je u posetu došao sveštenik koji je dobio informacije iz Patrijaršije da sam ja ubijen. To sam prijavio policiji, ali ništa se nije dogodilo – ukazuje Jovanović i naglašava da se uopšte ne plaši i da će uskoro javnosti pokazati još dokaza “zašto ova vlada štiti SPC”.
  Prema navodima oštećenih, zlostavljanje se desilo u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj, ali je šest oštećenih – dva đakona, i dve žene, kao i porodica 19-godišnjeg polaznika semeništa koji je preminuo 1999. godine, a za čiju smrt njegova majka krivi penzionisanog vladiku Vasilija Kačavendu, pravdu zatražilo u Londonu, pošto tvrde da je ne bi dočekali pred domaćim sudovima.
  Naša redakcija nije uspela da dobije komentar iz SPC povodom ovih tužbi.
   
  Suđenje SPC zbog pedofilije počinje 17. januara
  WWW.DANAS.RS Prvo ročište po tužbi grupe građana protiv Srpske pravoslavne crkve (SPC) zbog pedofilije i seksualnog nasilja biće održano 17. januara 2020. godine pred Visokim sudom u Londonu...  
 16. Не свиђа ми се
 17. Волим
  ana čarnojević је реаговао/ла на Балша у Никшићки сабор око моштију Светог Василија: Ни Турци нијесу радили што ови безбожници желе. Неће моћи!   
  Браћо са свих страна,

  Знајте да је овај скуп веома важан за СПЦ. Ово ми је прва порука овдје, морам признати да сам мало изненађен присуством неких струја које би нашу цркву најрадије видели у пламену и који подржавају ове проклетнике који су на Цркву ударили. Замишао сам да је ово једна православна дискусија, неко интернет православно братство. Ево код мене у нашој мјесној цркви, да неко крене овако да говори, мислим да би свако од вјерника имао право да га замоли да изађе. Једно је дискутовати и имати различит став све док се човјек пристојно понаша и не хули на Бога, а сама имена неких дискутаната овдје су таква.  Но, да се не удаљујем од теме: У Никшићу је било дивно. Није баш тачна ова прича да је у једном тренутку огријало сунце - киша је цијело вријеме падала, и то косимице, па кишобран није помагао, још се вода сливала са околних кишобрана тако да је колико - толико сув остао само онај ко је на себи имао цираду. Али, упркос томе, нисте у маси могли видјети ниједно намрштено лице, нико се није жалио што смо покисли до коже, а притом нас онако мокре шиба хладан вјетар који и кишобране ломи, а кад смо после дуже времена напољу (велика маса вјерника се споро кретала, чекаш по неколико минута да крочиш на следећи степеник), и у Храму нас је дочекала промаја, онако потпуно мокре. . Али, мала је то жртва за тако велики дан, толику радост што имамо прилику да се поклонимо и цјеливамо мошти нашег Светог Василија и да га у овој муци замолимо да моли Бога за нас. Видим да и овдје колају гласине које за циљ имају да обесмисле Сабор, али вјерујте ми на ријеч да је било много људи и да су се сви, како вјерници са стране, тако и домаћини Никшићани понашали релативно лијепо и да је све прошло у миру, чак се могла осјетити Божија благодат. Ето, ја сам у том Храму и крштен и бивао сам у њему много пута, али овакав осјећај у њему још нисам имао, а судећи по лицима и понашању других људи, овај дан је заиста био нешто посебно. Што би наш Владика Раде рекао "ал' је ова слава одвојила са простотом и са веселошћу." Не вјерујте злим језицима наше залутале браће који за ситну корист од својих злих господара покушавају да ружно опишу овај Сабор, јер је ваистину све прошло "како ваља и како требује". Видим да се највише манипулише са бројем вјерника на Сабору, и то је заиста бесмислено, јер један поглед на трг са Храма је био довољан да видите да је сва слободна површина испуњена људима. Сви ти кишобрани збијени један до другог као спартански штитови нису показатељ броја људи, посебно на степеницима гдје су вјерници били потпуно збијени, па је један кишобран покривао и 2-3 вјерника. Иако су поједини медији окарактерисали скуп као националистички, нијесте могли видјети ниједан национални барјак на Сабору, до црквене барјаке са крстовима и Свецима, ни ути друге пјесме до молитвене - једино су отпјеване три строфе од "Онам` онамо". Ја сам лично очекивао свашта и био спреман, јер они који су вјерницима на Сабору мислили зло имали су начина да кваре скуп инцидентима, али то се није десило, хвала Богу и Светом Василију. Када је митрополит Амфилохије при бесједи упитао вјернике да ли су спремни и вољни да бране светиње, као да је свакога појединачно лично упитао, у један глас су хиљаде повикале и "хоћемо" и "амин" и то је и мени и свој браћи и сестрама испунило срце радошћу - то се могло видјети на лицима свих нас. 
  Ето, у овом времену поремећеног система вриједности и међубратских односа, видјети толико много људи збијених у масу без иједног лошег догађаја, без иједне лоше ријечи, како скроз покисли и промрзли смирено крећу ка светим моштима је још једно, савремено чудо Светог Василија Чудотворца, слава му и милост, сада и свагда и у вјекове вјекова - АМИН.
 18. Радостан
  ana čarnojević је реаговао/ла на Н И Н Е у Никшићки сабор око моштију Светог Василија: Ни Турци нијесу радили што ови безбожници желе. Неће моћи!   
  Какве кампање, само је реаговао кад је овај почео да најављује признање Косова. С друге стране Вучко само намигне и крену напади на митрополита са десет страна, укључујући и Поуке.
 19. Свиђа ми се
  ana čarnojević је реаговао/ла на Avocado у Odgovor dvojice profesora Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta na pisanje Kubata i Perišića   
  Prišivanje negativnih epiteta nekome ko ti je ukazao da si ispao glup u društvu ne popravlja tvoju situaciju... samo je pogoršava... naročito kad i tu upotrebljavaš reči čije značenje očigledno ne razumeš...
   
  I naravno da ima pravo da ih iznosi kako god poželi... iznosi svoje lične stavove i to se ne menja kakve god funkcije da ima... jedino ne sme da ih predstavi kao stavove fakulteta ili univerziteta... što piše u prethodnom stavu istog člana Statuta BU...
   
  To samo u nekoj tvojoj fantaziji u kojoj piše da profesori ne smeju da iznose političke stavove osim ako nemaju neku drugu društvenu ili državnu funkciju... u realnosti, u kojoj takva odredba ne postoji, profesori sasvim rutinski iznose političke stavove... svakodnevno... ispod kojeg kamena si ti izmileo pa da nikad nisi čuo profesore kako pričaju o politici??? Eno Porfirije priča čak i na predavanju na fakultetu... bio snimak... pričalo se o tome nedavno...
   
  Fantazirao si još neke poruke osim one na koju repliciraš ili samo ne umeš da se izražavaš?
   
  Nema potrebe da "po meni" ili bilo kome tumačimo odredbu koja je prilično jasna... samo je potrebno da znaš srpski jezik, pročitaš je i u nju ne učitaš ono što ti se u ovom trenutku sviđa, nego samo pročitaš onako kako glasi...
   
 20. Оплаках :))
  ana čarnojević got a reaction from Avocado in Gajba Avokada   
 21. Свиђа ми се
  ana čarnojević је реаговао/ла на Родољуб Лазић у Зоран Ђуровић: Откуд Сандо у херцеговачком клану?   
  Али занимљиви сте као феномен. Увек у групи, никад један на један. Ваљда зато што сте иначе пуни самопоуздања.
 22. Свиђа ми се
  ana čarnojević је реаговао/ла на Макрина у Зоран Ђуровић: Откуд Сандо у херцеговачком клану?   
  Ако имаш хришћснског достојанства и васпитања из куће,ти ћеш се вратити на овај текст твој поново и загрцнути се сопственим словима.
  Ово је циркус!
  Млађи,лепши,перспективнији.....
  О чем' ти пишеш? Како те није срамота?? Шта си ти за Цркву урадио(ла) ?
  Време ће и тебе да" одува" види шта ћеш и како ћеш....
   
 23. Свиђа ми се
  ana čarnojević је реаговао/ла на Augustinus у Зоран Ђуровић: Откуд Сандо у херцеговачком клану?   
  Можеш, то је твоје право на мишљење, али не значи да је истина. Као што не значи ни моје, већ је само мишљење. У сваком случају ја ти желим свако добро, кад дођеш у Србију знаш где да ме потражиш, биће лепо да седнемо, лично, и да наздравимо. Биће ми драго да угостим свог пријатеља. ПОУКЕ (Живе Речи Утехе), на њима сам од почетка, активно сам учествовао у многим пројектима са оцем Иваном, и заиста ми је било велико задовољтство што сам оставио неки мали траг. Скромно, колико сам могао да помогнем у ширењу речи Христове. На јачању Цркве. Као што рекох постоји само једна страна, Христова, нема никаквих кланова, група и подгрупа - они који то праве, одговараће за свој гријех. И ја сам могао да напустим Србију, али сам одлучио да останем, и да моја борба буде борба исцелења рана, а не продубљене и парање тела Христовог. Болела ме је неправда, свашта сам видео и доживео, и једно време ме је повукло на дно са собом. Хтео сам да напустим свештеничку службу, али хвала Господу на дивној жени, која ме је подигла и показала, да не верујем разуму, јер зна да превари, већ да верујем срцу. То ме је много коштало, и још увек ме много кошта, и тек ће. Али свако од нас носи крст свој. Нажалост, све се претворило у политику, тако и овај форум оде другом страном. Срдачано се свима захваљујем на топлим речима, на лепим дискусијама током година, али мислим да је овде немам више шта да тражим. Нећу никога да убеђујем, довољно сте одрасли људи да можете размишљати својим срцима. Схватите да све што пишете и радите, оставља последице за собом. 
 24. Не свиђа ми се
  ana čarnojević је реаговао/ла на Bonsenjo у Зоран Ђуровић: Откуд Сандо у херцеговачком клану?   
  Preporuka za deterdzent

 25. Свиђа ми се
  ana čarnojević је реаговао/ла на Augustinus у Зоран Ђуровић: Откуд Сандо у херцеговачком клану?   
  Читам ова писанија, пратим и друге изјаве, и ни сам не знам да ли да тугујем, или да једноставно више ништа и не пратим. Свако ко је студирао на ПБФ врло добро зна какав је Вукашиновић човек, ако се ова именица може на било који начин ставити уз његово име. И многи знају како је настао његов магистарски и докторски рад, чија се једна трећина налази и на мом рачунару, пре него што га је објавио. Толико о томе. Али без обзира на све, у Цркви постоје службе који се баве одређеним проблемима, није на нама нажалост да етикетирамо и развлачимо професоре ПБФ. Нек свако ради свој посао. Нажалост, сви смрде, и то подебело - и патријаршија и ПБФ, нема цвећки ни на једној страни. Оптужити само једне, није ни хришћански ни морално, јер за танго потребно је двоје. Сви су се оно водали, и подводали као мута и тута, и док им је било лепо све се гурало под тепих. Сад кад је тепих освануо на брду, куку - откуд тамо, а нико не пита откуд брдо где га није било. И сад се играмо штапа и канапа, и нажалост саблажњавамо народ, који је још више збуњен, и огорчен што се овакве ствари дешавају у Цркви. Добро је водити дијалог, и конструктивно, да је то рађено на време до овога свега не би дошло. Ми треба наш прљав веш, да очистимо унутар наших ''зидина'', а не нажалост да користимо ову трагедију за личне интересе. То раде само мали, јадни и безлични људи, којима није стало до Цркве, него само до себе. Ајмо да почнемо да причамо шта можемо да урадимо, како можемо да се организујемо, да једног малог нахранимо, напојимо и обучемо. Да се потрудимо да вратимо веру народу. Држава нам је у понору одавно, са свим институцијама, корупција боље цвета него органско поврће у Јовањици. Ако и Цркву поткопамо, ми људи у Цркви изнутра, кад буде требало, мислим да наш народ неће имати где више да се склони. Праштајте братијо, пост је.... али туга ми срце стеже.

Све поруке на форуму, осим званичних саопштења Српске Православне Цркве, су искључиво лична мишљења чланова форума 'Живе Речи Утехе' и уредништво не сноси никакву материјалну и кривичну одговорност услед погрешних информација. Објављивање информација са сајта у некомерцијалне сврхе могуће је само уз навођење URL адресе дискусије. За све друге видове дистрибуције потребно је имати изричиту дозволу администратора Поука.орг и/или аутора порука.  Коментари се на сајту Поуке.орг објављују у реалном времену и Администрација се не може сматрати одговорним за написано.  Забрањен је говор мржње, псовање, вређање и клеветање. Такав садржај ће бити избрисан чим буде примећен, а аутори могу бити пријављени надлежним институцијама. Чланови имају опцију пријављивања недоличних порука, те непримерен садржај могу пријавити Администрацији. Такође, ако имате проблема са регистрацијом или заборављеном шифром за сајтове Поуке.орг и Црква.нет, пошаљите нам поруку у контакт форми да Вам помогнемо у решавању проблема.

×
×
 • Create New...