Jump to content
Yelp Reddit Banana Lime Leaf Tumblr Blueberry VKontakte Slack Watermelon Chocolate Marble Steam Black
Yelp Reddit Banana Lime Leaf Tumblr Blueberry VKontakte Slack Watermelon Chocolate Marble Steam Black

Вилер Текс

Члан
 • Број садржаја

  4121
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

6 Пратилаца

О Вилер Текс

 • Ранг
  Не мисли да оде

Profile Information

 • Пол :
  Мушко

Скорашњи посетиоци профила

3279 посетилаца
 1. Душан је био цар Срба и Грка. Ништа Грцима није фалило под Душаном. А Србима под Антом? Нисмо се прославили, слажем се. Али нису због тога пропатили римокатолици, ни Хрвати ни Словенци. Ми по себи удри а Хрвати римокатолици по нама. Свака част Словенцима римокатолицима који су били у четницима и који су били антифашисти али не и свака част за словеначку "јуначку борбу" 1991. године Нећу даље јер није тема...
 2. Наша традиција о том времену је најбоље описана у народним песмама. Он не говоре да смо се ми о њих огрешили него говоре о слободи.
 3. Ти си брате буквалан до коске. Укратко, нико не замишља да су јурили по Србији 500 година и витлали сабљама итд. Било је свега и свачега и и поента мог писања је да се нисмо огрешили о њих него смо их са правом оцрнили. То што би ти волео да се детаљише до бвесвести је друга ствар. Иначе што се тиче прве брачне ноћи и муслимани говоре да је то лаж као и српски националисти. Чудно. Кључ је у овом задњем. Што се ти чудиш што их ја називам душманима. Јесу и то доказују. А то не значи да ја умањујем неко добро код њих или да их замишљам као неке типове што около јуре са сбљама. Али није полуинформација и ли како сви већ рекао набијање на колац и сличне ствари и уопште није битан повод за такве ствари. Имамо пример Светог Теодора Вршачког који је разапет јер је тражио слободу свог народа. После тога и других ствари безвезе је причати о огрешењу о њих. А знати детаље је добро међутим није добро од детаља прескочити суштину. Молитвама Светог Ахмеда Турчина Господе Исусе Христе помилуј нас.
 4. Ја се теби нисам обрати као псу него као човеку који прича о неком огрешењу о Турке. Не нема га и то што ти сматраш под огрешњем просто није то.Ниси једини кога муче пробелми Срба. Извињење је прихваћено. Извињавам се и ја теби што сам те увредио. Свако добро и ја теби желим брате у Христу.
 5. А Срби на нове аутомобиле, викендице и слично? Можда је господин министар много богатији од људи на западу па мисли да је и осталим Србима као њему.
 6. Најлакше је ићи у крајности. А крајност је такође све што је сумњиво прогласити за теорију завере.Немогуће да су све ствари случајне као што је немогувће да су све изрежиране.
 7. Па нису се латини прославили. Да почемо са окретањем леђа приликом пада Цариграда па да идемо до римокатоличког учесвовања у геноциду над Србима у Другом рату.
 8. То кажу и муслимани, да би се оправдали а то кажу и они Срби којима је проблем кад им неко добаци да имамо турске крви. Сигурно је било "прве брачне ноћи" али врло вероватно као што кажеш не правило. А зар мора да буде правило и као сопрадично је зло?
 9. Турци су дошли у Србију и остале српске земље ка освајачи. 500 година смо били у ропству, имали смо данак у крви, набијања на колац, скрнављења цркви, убијања свештенства, отимачину имовине, кулуке, спаљивање моштију Светог Саве. Кад су нам све то чинили зашто не би и отимали жене прве брачне ноћи? У шта не сумњам. Такође последица турске окупације и робовања су ханџар дивизија у Другом рату као и рат са муслиманима у Босни и ситуација на Косову. У нашој традицији су остали забележени као оно што јесу-освајачи и душмани. У популарној култури (филмови и серије и музика) нема много тога о периоду ропства. А требало би да буде филмова о данку у крви, о ћеле кули о спаљивању моштију Светога Саве... И како смо се то огрешили? Тако што се истичемо на првом месту да нам је од Турака остала кафа и баклава и што не истичемо "позитивне последице данка у крви" што смо имали прилике да видимо у оном антисрпском уџбенику историје? Ово што ти пишеш је "праведност" и најобичнија постистина а то је лаж над лажима. Кажем ти седи испред ћеле куле и мисли о њој и целокупном страдањ Срба под Турцима па онда ковори о популарној култури. Турци били и остали душмани!
 10. Да идеш испред ћеле куле и да седиш док се не опаметиш. И да мислиш о данку у крви и најбијању Срба на колац. Нисмо ми ишли у Анадолију да убијамо Турке него су они дошли код нас да нас убијају, муче и турче. За нас су оправдано Турци остали то што јесу-душмани. Какви су били на делу такви су и у традицији и култури (мада се о томе не прича колико треба) @Иван Ц. Молим Вас да реагујете на овакве изливе праведности који врећају здрав разум.
 11. @MKD bez 13 Нажалост постоји. Поента је у томе да ви никада нисте нити имате непријатеља међ Србима. А ви скачите са моста ако вам је воља.
 12. Јел знаш да у Београду има улица Гоце Делчева и дан данас? Видиш како вас мрзимо и не дамо вам слободу. Баш смо гадни а не ко они Шиптари што вас воле па вам пола земље узеше. Баш смо гадни. А да ти си Бугар...тебе Македонци не занимају.
×
×
 • Креирај ново...