Jump to content

Мирослав1

Члан
 • Број садржаја

  27
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

О Мирослав1

 • Ранг
  Почетник
 • Рођендан 12/13/1991

Profile Information

 • Пол :
  Мушко
 • Локација :
  Нови Сад

Скорашњи посетиоци профила

157 посетилаца
 1. Када САД, Велика Британија или Немачка повуку признање, онда ће то бити неки успех.
 2. Ви што сте мало старији и сећате се деведесетих се сигурно сећате да су и тада постојали људи попут овог који су забављали масу, док су се друштво и држава распадали.
 3. Како помоћи неком ко није свестан или не жели да призна да има проблем са алкохолом?
 4. Немој да плашиш форумаше.
 5. Много ми је тешко да одговорим озбиљно на ову тему.
 6. Свима је јасно да нешто не ваља, ал' нико да понуди решење.
 7. Врли Нови Свет - Хаксли
 8. Знам за један руски сајт тог типа. Од српских нисам чуо да има, скоро сам и за Кану чуо.
 9. Извозне верзије руског оружја су обично сиромашније по могућностима и технологији у односу на оне које се користе у њиховој држави.
 10. То су подлоге (оно на шта се калеми садница) које не дозвољавају воћки да буде превише бујна. Код трешања је на пример то гизела 5 или гизела 6 (код нас), уместо магриве која је бујна подлога. Са мањом бујношћу добија се већи број садница на мањем растојању по хектару, око 4х1,3 метара (неки саде чак и на пола метра растојање у реду!), већи принос... уместо класичних 4х5 или 4х4 метара. (Све има на јутјубу). Величина воћке у зависности од коришћене подлоге: https://www.battistinivivai.com/en/dettaglio-innesto.php?idcategoria=3 Раде и домаћи расадници (не сваки) производњу таквих садница, али се морају поручивати две године раније. Исто се ради и са јабукама, крушкама или кајсијама.
 11. И ја бих да напишем нешто што није баш популарно рећи а то је да се јако мали број људи бави савременим воћарством, што минимум значи густа садња са кржљивим подлогама, са обавезним наводњавањем, прихраном и противградном мрежом. Само тако је на малој површини могуће постићи обилан и крупан род и таква роба ће сигурно наћи купца по доброј цени. Код откупа се гледа само крупноћа и изглед, укус је последња ставка. Рече скоро један човек - Боље је имати један хектар потпуно опремљеног воћњака, него 5 хектара под отвореним небом.
×
×
 • Create New...