Jump to content

Ђорђе96

Члан
 • Број садржаја

  30
 • На ЖРУ од

 • Последња посета


Репутација активности

 1. Волим
  Ђорђе96 је реаговао/ла на Zoran Đurović у Епископ новосадски и бачки др Иринеј на литургијском сабрању у Москви   
  На јавним наступима се види где је ко. Немамо других "русофила" овде. Врата су им затворена. Подсетио бих на народну: Конац дело краси. Руси знају кога да позову. 
  Наравно да је прича и сложенија, јер бачки није неко ко се диригује него самосвојна особа. Највише је спинован епископ од либераша у Србији. У једној кризи, која је најозбиљнија од 1054. овде се не треба гледати као на сврставање за неку страну, него за опстанак Православне Цркве као такве. Рак раскола само напредује. Наша улога је да јасно и гласно укажемо на проблем и бед бојс, а не да су ту сви криви и да се ништа не зна. То пропагирају мешетари који би да профитирају из такве ситуације. Ствар је јасна и нема могућности да се некаквим млаким или опсенарским изјавама може оправдати сврставање на страну расколника - али богме и јеретика - у овом пресудном историјском моменту. 
 2. Волим
  Ђорђе96 је реаговао/ла на Ромејац у Зоран Ђуровић: Пуч на Православном Богословском Факултету Универзитета у Београду   
  Назвао си нас верским фанатицима! Само зато што се залажемо за очување Косова и Метохије у саставу Републике Србије.
 3. Волим
  Ђорђе96 је реаговао/ла на Vladan :::. у Зоран Ђуровић: Пуч на Православном Богословском Факултету Универзитета у Београду   
  И ти си такође добио јаке аргументе за "ти". Сенилко  
   
  Шта каже? Авокадо "не капира" контекст на једном снимку а на свим осталим га капира? Вау!
   
  Сећам се како си черечио Питерсона контекстима и унапред и од позади... А код Порфирија блокада. Цццц...
   
 4. Волим
  Ђорђе96 је реаговао/ла на Жељко у Зоран Ђуровић: Пуч на Православном Богословском Факултету Универзитета у Београду   
  Ок, светиш се Ђуровићу. Ако.
  Није Ђука света крава, а није ово ни Индија.
  Но ипак, сад после свега испливава да у цркви поделе ипак постоје, за разлику од оног твог претходног тврђења да не постоје и да их Ђука вештачки ствара.
   
 5. Волим
  Ђорђе96 је реаговао/ла на Vladan :::. у Зоран Ђуровић: Пуч на Православном Богословском Факултету Универзитета у Београду   
  Снимак је на макар једном месту сечен а могуће на још 2-3 места. Тешко је да се утврди јер је јако лош за данашњи квалитет звука који имају телефони и рекордери. Овакав снимак са дисторзијама, сечењем и лошим квалитетом је сумњив и било би добро да се потврди аутентичност у целини.
  Али чак и ако је снимак аутентичан и не-модификован контексти изјава су јасни.
   
  1)
  Док говори о Сергеју и његовим идејама око Косова Порфирије каже: сви који се противе Вучићевој идеји поделе су за независност.
  Дакле, не каже: "свако ко се     у било чему    противи Вучићу  је за независност Косова"
  него:  "(Сергеј и сви слични њему) који се противе Вучићевој подели су у ствари за независност"
  Значи не може се учитати уопштавање да је Порфирије рекао како било ко критикује, рецимо, Вучићев Београд на води да је такав и за независно Косово.
  Дакле, по Порфијију: Сви они (из опозиције) који (као Сергеј) критикују Вучићеву поделу су у ствари за независност Косова.
  Ја лично мислим да ни ово није тачно али није ни битно шта ја мислим него шта је Порфирије тачно рекао.

  2)
  Након ове изјаве он каже: "нажалост и неки из Цркве". Шта "и неки из Цркве"? Па исто оно што и Сергеј (и сви остали слични): и неки из Цркве критикују поделу јер су за независност (као и Сергеј) али не сви.
  Дакле, опет не може да се учита да сви из Цркве који критикују поделу то раде јер су за независност него само неки. Да је то тако говори и његова изјава о самом себи где каже да није ни за једно ни за друго.
  На крају, повезане ове две изјаве гласе: Сви из (Сергијеве врсте) опозиције који критикују поделу су за независност, а и неки из Цркве нажалост тако размиљају (али не сви).
   
  3)
  За оно око норвешког амбасадора и људи из Цркве који су наводно разумели бомбардовање се јасно оградио и рекао да му аутоматски не верује. Ипак, навођење тог разговора у контексту Сергијеве посете о. Сави наводи да можда мисли да ту ипак има неких поклапања.
   
 6. Волим
  Ђорђе96 је реаговао/ла на The Godfather у Зоран Ђуровић: Пуч на Православном Богословском Факултету Универзитета у Београду   
  Mitropolit je jasno rekao na koga misli kada kaze da su oni koji su protiv sadasnje vlasti ( misleci pri tom na Sergeja i drustvo ) u stvari za nezvisno Kosovo, i ne vidim sta je tu toliko sporno. ( jer je nedvosmislena istina u pitanju )
 7. Волим
  Ђорђе96 је реаговао/ла на Жељко у Зоран Ђуровић: Пуч на Православном Богословском Факултету Универзитета у Београду   
  О чему ти причаш леба ти?
  Да ли сам ја јавно објавио ИП адресу Леона?
  Да ли сам рекао ко је Леон?
  Управо сам реаговао на то прозивање Леона да је Џома.
  Твој пост би имао смисла да сам ја изнео јавно Леонове податке ИП, мејл и реално име и презиме, овако или си глуп ко тоцило или си злонамерни трол који обрће причу да би дискредитовао уредништво и форум. Хајде лепо признај да си глуп да те не банујем као трола.
   
 8. Волим
  Ђорђе96 је реаговао/ла на Zoran Đurović у Зоран Ђуровић: Пуч на Православном Богословском Факултету Универзитета у Београду   
  То говориш зато што не познајеш Максима. Никада ништа он не би прихватио. Као што није прстом мрднуо када су дарвинисти пострадали. Он је опрелешћен човек, мегаломан, и ту нема бога да он нешто доведе своје ставове у питање. Видео си на примеру кад је казао да је св. Сава неканонски добио аутокефалију, а онда је Благоје Пантелић после не знам колико дана 10ак или 2 седмице, убацио те наводнике за неканонски, јер су тиме мислили да нас мајмунишу. Са и без наводника видело се шта је рекао и мислио. Он ни то није хтео да прихвати, него су прибегли кривотворењу. Код њега: погрешио сам, не постоји. Зато не стоји твоја бонистичка опаска.
  Друго, сама по себи ТЕ не мора да значи јерес, али је проблем што је Максим и дружина приписују Оцима (Григорије Богослов), и ту је онда посреди силовање текстова и убацивање ТЕ у један неприродан контекст. Но, о томе сам доста писао, као што си и сам могао пратити. То је бесмислица као и протестантски кретартизам који се увлачи и код нас.  
   
 9. Волим
  Ђорђе96 је реаговао/ла на Поуке.орг инфо у Зоран Ђуровић: Пуч на Православном Богословском Факултету Универзитета у Београду   
  @Ronald Милојков је себе уградио у овај сајт, један од најзаслужнијих људи, а ови што "ложе" причу су посебна фела... нека их...
 10. Волим
  Ђорђе96 је реаговао/ла на Zoran Đurović у Зоран Ђуровић: Пуч на Православном Богословском Факултету Универзитета у Београду   
  Јако велике, односно 100% ако се одлучим на тај корак. Јер су помрли они који су тражили душу дјетета. Међутим, ја сам рекао да имам и других планова, да радим на мојим пројектима, али ако треба да будем тамо, прихватићу. Не патим ни најмање од титула или слично, него хоћу да радим. Тако радим целог живота, и биће тако докле буде даха у мени. Веома је могуће да је то по неком божанском промислу, па да будем кориснији тим младим генерацијама тамо. Сав овај гратис рад на Поукама је био бесконачно драгоцен. Људи су се могли окористити. Сада ћемо видети како ће се даље развијати ствари.  
 11. Волим
  Ђорђе96 got a reaction from александар живаљев in Зоран Ђуровић: Пуч на Православном Богословском Факултету Универзитета у Београду   
  Зоран Ранковић  
   
  Послато са 6044D користећи Pouke.org мобилну апликацију
   
   
   
   
   
   
   
 12. Свиђа ми се
  Ђорђе96 got a reaction from Жика in Зоран Ђуровић: Пуч на Православном Богословском Факултету Универзитета у Београду   
  Зоран Ранковић  
   
  Послато са 6044D користећи Pouke.org мобилну апликацију
   
   
   
   
   
   
   
 13. Волим
  Ђорђе96 је реаговао/ла на Жељко у Зоран Ђуровић: Пуч на Православном Богословском Факултету Универзитета у Београду   
  То ја вашем безобразлуку и објашњавам на овом форуму већ 10 година. Само што изгледа ви нисте способни то да разумете.
  Култура дијалога на првом месту. Да нисам културан и толерантан, захваљујући својој природи и кућевном воспитанију, заиста не бих трпео ни секунде ваш умишљени елитизам. Овако све време покушавам да вас доведем к смиренију јер је то једино спасоносно за хришћане. На страну сви трипови о битности, о интелекту, о некој изузетности, о умишљеној правдољубивости, и што би рекао Дарко Ђого јефтиној љубави, ако нисте способни саслушати и покушати разумети оног другог и другачијег једноставно нисте способни и за оно претходно а о љубави хришћанској и толеранцији да не говорим.
  Разумем да сте вођени емоцијама, човек је и емотивно биће, али покушајте схватити да на овој такорећи другој страни су већином мушкарци, којима емоције нису толико изражене као рецимо вама женама. Пре него смо се одлучили да покушамо објаснити и овај други угао ми смо такође размотрили и тај први угао, али нисмо допустили емоцијама, мада не могу да спорим да већина нас и сада гаји позитивне емоције и према Таси и према Амфилохију и другима, да нас омету у рационалном сагледавању. 
  Наравно, ја не очекујем од вас жена, уцвељених попадија, жена сломљеног срца, без мушког ослонца у животу, да разумете све о чему се овде говори. Разумем такође да је много лакше свет посматрати црно-бело, наћи једног кривца за све и сву одговорност свалити на њега, фарисејски опрати руке потом и изигравати праведника.
  Заправо, овај форум ми служи као лакмус-папир, да видим који су то све мушкарци код којих преовладава тај женски елемент, стављајући се навијачки на страну оних који лепше пакују своју причу у либералним медијима. Могу рећи да сам за неке од њих претходно мислио да су превише суптилни или истанчаног духа, али сад је то више него очигледно, они су само сека-персе.
  На жалост, овај проблем у цркви се мора решити мушки. Мада, немам ништа против да чујемо и  уцвељени глас вас жена и оних других мушких жена, ако ни због чега другог оно барем да утврдимо своје позиције и да знамо како не треба да чинимо.
   
   
   
 14. Волим
  Ђорђе96 је реаговао/ла на Vladan :::. у Александријска патријаршија признала аутокефалност ПЦУ   
  Наравно, Бартовој пропаганди је у интересу да се прикаже како је Барт пун љубави и радости и прима у свој загрљај све и свакога а Руси (и сви остали који се са Бартом око тога не слажу) су нетолерантни и искључиви и прекидају општења. Исту ту песмицу пева и Максим у својим домаћим задацима.
  Али то је лаж. И то лаж која (између редова) намеће Бартову нео-папистичку изврнуту перспективу гледања.
  Ствари стоје овако:
  Они који упишу Епи-мафија у дипитхе аутоматски прекидају општење са РПЦ. Само су кукавице да то јасно и јавно кажу. Руси ни са ким самовољно не прекидају општење него само нечији дефакто прекид општења констатују кроз саопштење и списак ради знања свих својих верних.

  P.S.
  Увежбан си за спинове и троловање око ових ствари. Да ниси већ био овде?  
   
 15. Волим
  Ђорђе96 је реаговао/ла на Justin Waters у Александријска патријаршија признала аутокефалност ПЦУ   
  SPC ako prizna PCU, drage volje ću prestati biti njen član. 
  Srbija je prošla kroz mnogo što šta, i nije pristajala na ucjene nekad možda na svoju štetu. Srbi su tvrd, hajdučki narod plus poredak koji je stvoren padom Berlinskog zida se urušava i geopolitičke prilike idu Srbiji na korist. 
  Srbija nema nijedan jedini razlog da prizna PCU, i uvjeren sam da se to neće desiti. 
   
 16. Волим
  Ђорђе96 је реаговао/ла на Vladan :::. у Александријска патријаршија признала аутокефалност ПЦУ   
  Па шта? Одбраном Онуфрија се брани Црква а не Руси.
  Ти си, као и Грци само у супротном смеру, у режиму Руси против Грка. То је лажна дилема. Испада ако Руси кажу да Барт има примат у православљу да га он стварно и има тј. да је православни папа. Ја мислим да не.
   
 17. Волим
  Ђорђе96 је реаговао/ла на Vladan :::. у Raskol se zahuktava   
  Изгледа да је за све лицемере у православљу Онуфријева Црква онај -камен који одбацише зидари- тј. Камен спотицања и Стена саблазни.
   
   
 18. Волим
  Ђорђе96 је реаговао/ла на HOA+ у Зоран Ђуровић: Пуч на Православном Богословском Факултету Универзитета у Београду   
  Није ништа страшно да Црква има свој факултет, а да држава има свој. То је потпуно нормално. Ако професори желе аутономију од Цркве, нека је и добију. Црква треба у својој згради да оснује свој факултет према својим потребама. Па ко хоће да буде поп и вероучитељ иде на црквени факултет, а сва три студента која желе да се напајају на академским пољима научности могу да иду на државни факултет. Држава би могла да суфинансира оба факултета.
 19. Волим
  Ђорђе96 је реаговао/ла на Жељко у Episkop Irinej Dobrijević u depešama Vikiliksa   
  Мене је Ђилас задужио да водим негативну кампању да би везао Синодалце за Вучића, како би владика Григорије могао да тријумфује након Вучићевог пада и постане патријарх.
   
 20. Волим
  Ђорђе96 је реаговао/ла на Vladan :::. у Episkop Irinej Dobrijević u depešama Vikiliksa   
  Барт је сада измислио давање аутокефалије људима који су сами себе рукоположили, рецимо ти сам себе поставиш за владику и Барт ти да аутокефалију у Аризони рецимо. То је лудило.
  И Руси су користили и користе Цркву у дипломатији то нико не спори.
  Наравно да има две стране али то нису Руси и Барт него Црква и Барт. Руси су "само", хвала Богу, на страни Цркве.
  Дакле, нисам на страни Руса него Цркве. Да Руси говоре исто што и Барт (који мисли да ће Руси кад тад да прихвате његов примат) ја бих исто говорио и о њима. Исто важи и за несрећне Грке.
   
 21. Волим
  Ђорђе96 је реаговао/ла на Vladan :::. у Episkop Irinej Dobrijević u depešama Vikiliksa   
  Ја могу да разумем да кажете како је текст фејк.
  Али да кажете како у њему није описано Добријевићево изношење инсајдерских информација Америма не знам како да назовем осим нечитањем текста који критикујете.
   
 22. Волим
 23. Волим
  Ђорђе96 је реаговао/ла на Вукашин у Епископ западноамерички Максим: Као варалице и као истинити (2 Кор. 6, 8) (или: о номадима и о надилажењу свог ега)   
  Ava je direktan.
  Nekoliko Maksimovih tekstova, koje sam citao poslednjih meseci su pisani na isti nacin. Svaki tekst obradjuje neku temu vezanu za umetnost, teoligiju...nebitno sta, ali se u biti odnosi na sadasnji trenutak i odnosi se na "nepravde" koje se cine ep. Maksimu, na uvrede upucene njemu, "medijsku hajku" i sl. 
  Naravno, nikad nije direktan kao Ava, ili njegov duhovni otac Tasa, vec je uvek nazovi dvosmislen i ne mozes ga nikad uhvatiti za rec, ali je svima jasno o cemu pise i na koga se to odnosi.
  Svaki tekst mu sa pocetne teme sklizne u dnevno politicke, ili aktuelne crkvene teme. Pisi brate ili o jednom, ili o drugom.
 24. Волим
 25. Волим
  Ђорђе96 је реаговао/ла на GeniusAtWork у Зоран Ђуровић: Митрополит црногорско-приморски Амфилохије запретио расколом   
  Много волим овај форум!    

Све поруке на форуму, осим званичних саопштења Српске Православне Цркве, су искључиво лична мишљења чланова форума 'Живе Речи Утехе' и уредништво не сноси никакву материјалну и кривичну одговорност услед погрешних информација. Објављивање информација са сајта у некомерцијалне сврхе могуће је само уз навођење URL адресе дискусије. За све друге видове дистрибуције потребно је имати изричиту дозволу администратора Поука.орг и/или аутора порука.  Коментари се на сајту Поуке.орг објављују у реалном времену и Администрација се не може сматрати одговорним за написано.  Забрањен је говор мржње, псовање, вређање и клеветање. Такав садржај ће бити избрисан чим буде примећен, а аутори могу бити пријављени надлежним институцијама. Чланови имају опцију пријављивања недоличних порука, те непримерен садржај могу пријавити Администрацији. Такође, ако имате проблема са регистрацијом или заборављеном шифром за сајтове Поуке.орг и Црква.нет, пошаљите нам поруку у контакт форми да Вам помогнемо у решавању проблема.

×
×
 • Create New...