Jump to content
Quora StumbleUpon Banana Lime Leaf vKontakte Sky Blueberry Slack Watermelon Chocolate Steam Black Facebook Tumblr
Quora StumbleUpon Banana Lime Leaf vKontakte Sky Blueberry Slack Watermelon Chocolate Steam Black Facebook Tumblr

Придружите се нашој ВИБЕР ГРУПИ на ЛИНКУ

motorheadsd

Члан
 • Број садржаја

  67
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

Everything posted by motorheadsd

 1. Далеко сам ја од љубави према Христу. Ја сам још на нивоу роба. Шта радити док не заволиш Христа? Да ли је моје преумљење покајање?
 2. Свесност, својеврсно преумљење које не мора нужно да прати и осећај туге, стида и гриже савести. Већ само спознаја да је то нешто што чинимо или смо чинили грех, да је штетно за нашу душу и друге и решеност да тај грех оставимо. Наравно, кад су већи греси ту је присутна грижа савести док постоје и они тежи греси који су се десили давно па нас је грижа савести и прошла.
 3. Помаже Бог, оче Саво Мучи ме прича о потопу или како то неки називају мит. Да ли је стварно мит или истинит догађај у то можемо само веровати. Наука тврди да потопа никаквог никад није било. Ово је пољуљало моју веру, док сам раније некако рационализовао у својој глави причу о потопу сада не могу. Не би био никакав проблем да се у Новом Завету потоп не помиње на 4 места. Како то прихватити ако је заиста мит а да не смета нашој вери у Христа? Хвала
 4. Својом добродушношћу и жељом да ми помогнеш си ми већ помогао донекле, радује ме твоја човечност.
 5. Драге сестре и братијо, Прекопираћу вам писмо које сам послао једном јеромонаху. Унапред молим за озбиљност и саосећајност. Оче, нисам вам дуго писао километарска писма али ћу сад морати јер ме мука тера. Неће баш бити километарско, чита се за 2 минута. Покушавам да дефинишем, да опишем, уђем у своју подсвест како бих вам објаснио тачно оно што ме мучи.Те помисли ми стварају страх који није мали, који ме паралише и који може бити погубан по мене. Може опет да ме одведе у Институт за ментално здравље а они ионако једва да могу да помогну човеку а тек мени не могу помоћи јер је мој проблем везан за духовност. Ви морате бити мој лекар. А и да се што пре скинем са ових лекова. Само би ме кљукали лековима. Читајући Псалтир и слушајући једну духовну емисију ја сам стекао слику о Богу који уме сурово да кажњава. Почео сам да се бојим Бога, стекао сам страх од Божје казне.Како да правилно поимам Бога? Ја имам тзв општи анксиозни поремећај (ОАП)или како га у психијатрији зову- слободно лебдећи страх. Ухвати ме безразложни страх и оно чега се прво латим што ме плаши то ми ствара панику и преокупира ми ум. Рецимо, бојим се заразних болести. Па кад сам у фазама тог ОАП ако мислим о хигијени онда је страх од инфекција, када мислим о Богу онда је страх од Бога. Већину страхова сам победио али ми је преостао тај религијски, почео сам да се бојим Бога, стекао сам страх од Божје казне. Како да правилно поимам Бога како га се не би бојао.
 6. Оче, нисам вам дуго писао километарска писма али ћу сад морати јер ме мука тера. Неће баш бити километарско, чита се за 2 минута. Покушавам да дефинишем, да опишем, уђем у своју подсвест како бих вам објаснио тачно оно што ме мучи.Те помисли ми стварају страх који није мали, који ме паралише и који може бити погубан по мене. Може опет да ме одведе у Институт за ментално здравље а они ионако једва да могу да помогну човеку а тек мени не могу помоћи јер је мој проблем везан за духовност. Ви морате бити мој лекар. А и да се што пре скинем са ових лекова. Само би ме кљукали лековима. Читајући Псалтир и слушајући једну духовну емисију ја сам стекао слику о Богу који уме сурово да кажњава. Почео сам да се бојим Бога, стекао сам страх од Божје казне.Како да правилно поимам Бога? Ја имам тзв општи анксиозни поремећај (ОАП)или како га у психијатрији зову- слободно лебдећи страх. Ухвати ме безразложни страх и оно чега се прво латим што ме плаши то ми ствара панику и преокупира ми ум. Рецимо, бојим се заразних болести. Па кад сам у фазама тог ОАП ако мислим о хигијени онда је страх од инфекција, када мислим о Богу онда је страх од Бога. Већину страхова сам победио али ми је преостао тај религијски, почео сам да се бојим Бога, стекао сам страх од Божје казне. Како да правилно поимам Бога како га се не би бојао.
 7. Христис је причестио Јуду, Тому неверног и Петра који га се три пута одрекао... Шта је мера вере, ко то може измерити...
 8. Хвала на увиђавности брате Милоше. Бог ти помогао. Веруј ми да ми не сметаш питањима, јер Богу хвала имам сада времена, кроз њих проверавам себе, а можда ја и грешим у одговорима јер сам човек грешан. Не прихватај здраво за готово оно што ти ја напишем, него из свог искуства евентуално провери о томе. Ако ишта добро или лепо напишем то је Богу хвала, благодаћу Божијом урађено. Стање маловерје је стање и моје душе, а мислим из невеликог свог искуства да је то стање многих од нас. У Св. писму Господ говори често својим најближим ученицима да су маловерни, па ме и то потрепљује, а волео бих да и Вас укрепи да то стање није опасно за човека. Наравно треба се трудити да га превазиђемо, али ту етапу не моћемо избећи и корисна нам је да се у свом маловерју са већим усрђем Богу обраћамо за помоћ и наравно користимо сва средства и знања од Господа дарована Цркви Божијој, а то су увке Свето Причешће и Свете тајне и Свето предање.
 9. Питање, цењени оче Саво Из књиге Несвети а свети. Парафразирам следеће--На вечери праштања благочестиви епископ избацује из манастира пред народом, чувајући га од саблазни, игумана и једног јеромонаха због некаквог сагрешења. Одмах потом одржао је беседу о вечери праштања и све људе замолио за опроштај. Аутор је тада био дете од 12 година и није то најбоље могао да схвати. Закључак аутора је да баш зато што се догодило једно за другим, истеривање тј одсуство праштања а потом смирена молба да му сви опросте и његово праштање свима нама, казна може послужити као почетак праштања И ДА БЕЗ ЊЕ НЕМА ОПРОШТАЈА!?
 10. АУТОР ЈЕ ТО УКАПИРАО СА 12 И ЈОШ ЈЕ ПРИ ТОМ СТАВУ А ЈА НЕ МОГУ СА 30
 11. Питање Из књиге Несвети а свети. Парафразирам следеће--На вечери праштања благочестиви епископ избацује из манастира пред народом, чувајући га од саблазни, игумана и једног јеромонаха због некаквог сагрешења. Одмах потом одржао је беседу о вечери праштања и све људе замолио за опроштај. Аутор је тада био дете од 12 година и није то најбоље могао да схвати. Закључак аутора је да баш зато што се догодило једно за другим, истеривање тј одсуство праштања а потом смирена молба епископа да му сви опросте и његово праштање свима нама, казна може послужити као почетак праштања И ДА БЕЗ ЊЕ НЕМА ОПРОШТАЈА!?
 12. Помирили смо се и опростили једно другом
 13. Пре неколико месеци имао сам жестоку расправу са мајком. Пале су тешке речи, увреде, псовке... Од тада имам страх од "судбине", страх од сутра, страх од Бога и страх од божје казне. Тај страх који се укоренио у мени бих назвао страхом од судбине тј о будућности. Пример манифестације тог страха од јуче. Писао сам једном јеромонаху који ме страх мучи и гледао сам филм и слушао аудио књигу о оптинским новомученицима. Тамо се помињу 3 девојчице глуве, неме и ментално заостале. Кад је мајка девојчица отишла код прозорљивог старца да се посаветује и затражи помоћ, старац је одговорио да су деца болесна јер је њен муж срушио звоник у Оптини пустињи. Па како онда да немам страх од Бога, страх од сутра, страх од "судбине"? Читајући житија и свете оце, Бог ипак кажњава а ја имам страх да ће ме Бог казнити због тог греха који сам учинио мајци. Грех сам исповедио и горко се покајао. Како да се ослободим тог страха?
 14. Јесте, измешао си га са неким.. Не знаш човека а знаш да није квантни физичар. Човек је само послушао Теслин савет да проучава "нефизикалне" појаве и далеко је догурао. Има везе. Можеш Докинсову слику да скинеш са зида и да је однесеш у шупу, контејнер или тоалет.
 15. Раковић јесте квантни физичар... Ленокс уништава Ричарда Докинса.
 16. Такође ти препоручујем да погледаш предавање професора Џона Ленокса на ЕТФ са насловом Д ли је наука сахранила Бога
×
×
 • Create New...