Jump to content

Августин

Члан
 • Број садржаја

  1695
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

 • Број дана (победа)

  4

Репутација активности

 1. Волим
  Августин got a reaction from nesha973 in Мирољуб Петровић код Амиџића у емисији! (video)   
  Мирољуб Петровић који је напре годинама проповедао креационизам када се овде није схватило да је то протестантска секта па је прешао на лажно православље постао је звезда шљам телевизија.Разобличен је да није православан.Добро не мора да буде.Али упитајмо се ко га форсира и зашто.Коме је потребна најпре проповед Старог завета међу Србима ,а онда и застрашивање.Овде су људи суђени због много мањих ствари за прављење спискова непријатеља где ником није прећено,или за говор против педера где је много мање прећено.А Мирољуб може све.Измислили су и кривично дело Говор мржње да би могли да гоне оне који им не одговарају.Али Мирољуб није из те приче.оно што он прича иако прича није вербални деликт него спада у најтежа кривична дела например убиство али у подстицању.Он је већ осуђиван јер је хтео да потопи Холандију али није осуђиван што си његови војници премлаћивали безбол палицама родитеље јер нису хтели да макну иконе.Откуд сад ренесанса Мирољуба и то још за време предизборне кампање када и полиција и тужилаштво мало више пазе.Како неко може да позива на убијање и увођење робовласништва.Наравно први ниво зла а то је Мирољубово профитерство и окупљање умоболника од којих ће узимати новац за своје лажне факултете је сам по себи довољан.Али упитајмо се КОМЕ он прети и у ЧИЈЕ ИМЕ-Каква је то људска или грађанска да не говоримо хришћанска и национална свест која једног опасног човека доживљава као симпатичну појаву.
 2. Волим
  Августин је реаговао/ла на Ćiriličar у Обраћање Епископа Митрофана и Епископа Кирила у вези са Ванредним црквеним сабором у Клирвотеру   
  Mislim da je stvar jednostavna, ako se ide putem selekcije: vl. Longin je ve istupa javno, malo i ponično i javno iznosio odanost Saboru i Sinodu pre. Vladika Mitrofan i Kirilo....mislim da tu nema dvojbe da su čestiti qudi. Ovo sam vec rekao, ponavljam, mislim da vl. maksim, ma kako on mozda samovoljno hteo da neke stvari resava, cesto tvrdoglavo, pokazao je da kad pogresi gresku nece da prizna, nego ide okolo i opravdava, a time sam sebe jos vise stavlja u nezgodan polozaj a i samu crkvu....ipak mislim da ce on biti odan, a da sve ono u čemu ucestvuje cini da umanji stetu, da "spase obraz" sto se kaze. Ne verujem da on ucestvuje u nekim raskolima ili muckama oko para....on voli knjigu, malo vise paznju, ima i talenat da okupi neke ljude oko sebe (mada nije lako liberale ocrkoviti, neka mu je sa srecom).
  Ostaje vl. irinej...i citali smo tu je bilo zestokih propusta, knjizenje, preknjizavanja i da su TU u igri ogromne pare....
  Ne sudim, ne zakljucujem, ali ljudi/covek/neko je kupi dvorac za vladiku (ajde treba imati pristojno mesto da se primaju psoete i to) ali hram koji su Anglikanci iz postovanja ka V. Nikolaju prodali za sitan gros SPC u samom centru Njujorka, je bez krova, rusevina....nema smisla sve to.
  Da neko razvlaci, vrda, menja teze...pa jasno je iz avinoa. Zato pominjem dvor(ac) i crkvu izgorelu bez krova....mi imamo episkopa, Amfilohije i Atanasije recimo...žive bukvalno u manastiru. Ok mitropolit na Cetinju je malo kao odvojen...ali to je manastir, sve skromno....a covek obnovi 600 hramova...a imamo da se kupuje dvorac...ma kupujte ostrva i dvorce nisam zavidan...ali crkva nema krova!
  Ovo je odlicno...ali odlicno....s ozirom na probleme koji vec jesu....dva episkopa iz tih krajeva najlepse moguce pokazuju odanst svojoj Crkvi, ne samo to iznose nepravilnosti, vl. Longin ce se verovatno prikljuciti....nikavog raskola biti nece da ga neko i htedene...a sad....ko nece da slusa Crkvu....neka snese posledice...niko nije nezamenljiv. Sinodalci ce pomiriti narod....to sta misli Vlada Divac o crkvenim svarima...pa koga to, bre, briga. On neka se bavi kosarkom.
 3. Волим
  Августин је реаговао/ла на александар живаљев у Обраћање Епископа Митрофана и Епископа Кирила у вези са Ванредним црквеним сабором у Клирвотеру   
  Сад су, очигледно, супротстављени, епископи у самој Северној, Централној и Јужној Америци (Епископском савету за ту област.) 
  Са једне стране су епископи професор др Митрофан и Кирило, а чини се да и епископ Лонгин све више уважава њихове аргументе, а са друге стране епископи др Максим и др Иринеј (Добријевић). Када се десе овако значајна размимоилажења,  коначну реч има једино Свети Архијерејски Сабор.
 4. Волим
  Августин је реаговао/ла на Света_Матрона у Raskol se zahuktava   
  Неко се брине за углед Бартове канцеларије?
  Докон поп и јариће крсти. А Патриајрх Вартоломеј је сам држи као да је излапели деда, све умуљано и неуредно. Канцеларија нашег Патријарха се зато блиста, свака ситница је на свом месту. Што и приличи канцеларији за Главу цркве која има 800 година историје. 
   
 5. Волим
  Августин је реаговао/ла на Света_Матрона у Raskol se zahuktava   
  у реду је то што си се вратио, али можеш барем ћирилицом да пишеш да сви разумемо
 6. Волим
  Августин је реаговао/ла на Zoran Đurović у Raskol se zahuktava   
  Слажан има огроман успех и добро ради, али знам да је хтео да буде при СПЦ, али еп. Андреј није имао слуха. Због анимозитета је ово направио, тако да сада Срби и други радо иду код о. Слађана у ту мисионарску парохију. Заборавља се да је у комшилуку и Артемијева катакомба, и о томе нико ништа не прича, а смета им један канонски свештеник! Андреј није хтео ни мене у Риму и Срби 10 година немају литургију на српском, осим оних који дођу код мене. Народна: Има кост, сам је не глође, а другоме не даје. Само народ трпи. И то одговорнима у СПЦ не смета. Ја пак нисам неко ко би правио своје цркве. Римска ситуација је срамна. 
 7. Волим
  Августин је реаговао/ла на The Godfather у Raskol se zahuktava   
  Izmisljenoj na metafizickom nivou - ali u realnom prostoru i vremenu ta " izmisljena stvarnost " kako je o.Darko u zanosu teoloskog sozercanja pomalo pesnicki definise, je odavno dobila i svakog dana dobija materijalne obrise, tj manifestovala se i postala realan subjekt ili objekt ( kako god ) i utice na drustveno politicke prilike ( i duhovne ) sirom pravoslavne vaseljene.
  Koliki i kakav je taj uticaj je podlozno analizi, ali je de fakto prisutan i nije zanemarljiv.
 8. Волим
  Августин је реаговао/ла на Vladan :::. у Raskol se zahuktava   
  Чудно је ово са цивилизованошћу и црквено-политичком коректношћу у вези Барта и термина јазбина...
   
  1) Проблематичан је термин јазбина за канцеларију човека који је "томосом" подржао "цивилизоване" украјинске расколнике, унијате, националисте који су са фантомкама "цивилизовано" обијали цркве, истеривали и пребијали народ и свештенике:
   
  2) Проблематичан је термин јазбина за канцеларију човека који је подржао "цивилизоване" нео-нацистичке бандеровце и “Правий Сектор” у отимању и храмова а припадици тих фашиста су на ратишту истицали "цивилизовани" нацистичи кукасти крст:
  3) Проблематичан је термин јазбина за канцеларију човека који је дао "томос" "аутокефалности" саморукоположеним и проклетим расколницима?
  4) Проблематичан је термин јазбина за канцеларију човека који себи даје власт какву папе могу само да сањају?
  5) Проблематичан је термин јазбина за канцеларију човека који отворено шурује са американцима на разбијању Православне цркве?
  6) Проблематичан је термин јазбина за канцеларију човека који уводи еклисиолошку јерес фанариотске мајке цркве која има власт на свим осталим црквама?
  7) Проблематичан је термин јазбина за канцеларију човека који неће да изговори СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА?
  8) Проблематичан је термин јазбина за канцеларију човека који нашег патријарха не ословљава са светост као што би требало у цивилизованом православном свету?
  9) Проблематичан је термин јазбина за канцеларију човека који се непозван меша у унутрашње питање СПЦ око македонског раскола?
  10) Проблематичан је термин јазбина за канцеларију човека који ради на највећем расколу у Цркви од 1054?

  А сме ли овде да се каже усташка јазбина? Је ли и то нецивилизовано? Јер су усташе били нацисти као што су нацисти припадници Правог сектора који са Бартовим аутокефалним расколницима бију народ и отимају храмове?
  Бартове присталице у САД нам цепају СПЦ а овде се неки брину како неко овде зове његову канцеларију!? Неко се брине за углед Бартове канцеларије? То се види као нешто јако важно и цивилизовано на шта треба да се скрене пажња на овој теми?
  Стварно браћо Срби и православци? Стварно??
   
 9. Волим
  Августин је реаговао/ла на Hadzi Vladimir Petrovic у Raskol se zahuktava   
  Ипак Вартоломеја изопштити!
 10. Волим
  Августин је реаговао/ла на Вукашин у Raskol se zahuktava   
  Где њему то да кажеш  Ја јуче помислих, овај @Родољуб Лазић , борац против екуменизма, је по ставовима један од већих паписта овде, кад је кренуо јуче да тражи укидање дискусије и остало...
 11. Волим
  Августин је реаговао/ла на Hadzi Vladimir Petrovic у Raskol se zahuktava   
  Јесте, и то сам рекао +Игњатију, може он да буде Христос али само кад смо сви ми Христос, са чиме сложио, додавши да је он на мјесту Христа односно да служи.
  А за то да је епископ извор благодати ја бих те посло на пут око свјета пјешке, јер иако јесте није једини, а читав проблем је у том сужавању из мултимензијалности у једнодомензијоналност па Црква бива као наша заједница у Тврдошу сви волимо Владику и идемо тамо због њега, он прича а ми климамо главом и смијемо се на сваку успјелу или не шалу. Међусобни односи су сасвим занемарени.
  Ти онда и не знаш шта је благодат, има ли је у моштима, иконама, људима, причешћу, згради,писму, или се само раздаје кроз епископа? Пази не негирам епископа нисам протестант, али нисам ни католик као ти. Да ли си уочио разлику између благодати и Духа Светога?
  У крајњој рачуници то је јеретичка манипулација црвом која служи томе да се сви покоримо, док је Христос (епископ) по среди нас онај који нас ослобађа.
 12. Волим
  Августин је реаговао/ла на Hadzi Vladimir Petrovic у Raskol se zahuktava   
  Опасни по Зизијуласова учења. Конкретно: на приговоре Николе Лудовикоса  да није личност релациона него природа ( то је оно кад каже Ава да је овај свјет рај, али и пакао)  ова екиипа све ове године "академски"  одговара: Никола не воли Зизјиуласа са правом јер му није омогућио неко напредовање.
  Дакле њима безаконо распоређивање по катедрама служи и као крунски теолошки аргумент, своди се на оно све знам али ме не воли учитељица.
  То Николино сам заоштрио и негирао личност као релацију рекавши (+Игњатију,+ Атанасију.,+....): Покидам све релације, одрекнем се Бога, епископа, заједнице,и одем у пакао, али ипак и тамо сам личност па ви кажете; ено Денице, Јуде, Владе..
  Дакле личност сам и без релације, осим тога ако би се личност уништила кидањем релација онда ђаво када нуди самоубици да прекрати постојање не би лагао него нудио аутентичну опцију. А ако ђаво лаже, лаже и Зизијулас.
  За +Атанасија је ово опасно зато што на овоме пада један од темељних ставова Зизијуаштине, који није оргинаналан него је преузет од Хајдегера1  који идентитет  сагледава из односа... но ово је потпуно истргнуто из контекста, просто узето без навођења, иначе човјек се фрапира када сагледа колико не разумију оно за чим посежу.
  На крају Зизјулас који покрао и оскрнавио Хајдегера сматра да га је превазишао и обрачунава се са њим једном лаконском реченицом на крају Бића и Заједнице (његовог Бића и времена).
  То је сујета онтолошких размјера и имамо посла са опасним лудацима који немају Напилеонов комплекс, Него комплекс Христа, Оца па и Духа Светога.
  Додао бих још да је Игњатије поштенији.
  Приговора има још, читава прича је шупља.
  1 Идентитет и диференција, М.Хајдегер
 13. Не свиђа ми се
  Августин је реаговао/ла на Родољуб Лазић у Raskol se zahuktava   
  А јасно је да Ђуровић нема интерес да се ова ситуација легално разреши, у оквиру постојећих црквених институција (јер би притив Амфилохија поднео тужбу) него му је интерес да спиновањем направи што већу пометњу и збрку и на посредан начин, дискредитоовањем оствари нешто од циљева које је замислио да оствари.
  А јасно је и да нема дозволу надлежног епископа да ради ово што ради, тако да је он обичан самозванац који бије неку своју битку.   
 14. Волим
  Августин got a reaction from Bernard in Зоран Ђуровић: Шта има Амфилохије против Степинца?   
  Чини ми се да код  м.Амфилохија поред сујете постоји и несхватање не крштења ни хришћанства него религије уопште.Биће да он религију своди на психологију, а то је стварно највећа опасност за сваку веру па и хришћанство.
 15. Оплаках :))
  Августин got a reaction from farisejski.bukvojed in Епископ западноамерички Максим: Као варалице и као истинити (2 Кор. 6, 8) (или: о номадима и о надилажењу свог ега)   
  Сестро избаци то што помињеш са три тачке из уста као и доживљаје из своје спаваче собе.Кога брига за то.
 16. Волим
  Августин got a reaction from Рисбо in Верници узнемирени одузимањем од сестринства благајне манастира Раковица   
  Послушао сам поново ову послушницу која је очито борац против новог светског поретка али што је врло инди8кативно и против фискалне касе на којој је наводно жиг антихриста и три шестице.Један мој друг држи ресторан и кад су уведене те касе питао сам га да ли је то добро.Он ми је рекао да јесте јер запослени не могу више да поткрадају фирму продајући свој пиће.Нико други у име манастира није причао против фискалне касе сем ње којој наравно директно смета.С обзиром да прича против патријаршије која се наводно повезала са папом и сличне глупости можда иза овога стоје артемити.
  са друге стране тачно је што каже да су иконе и кнјиге биле јефтине јефтиније чак него код издавача тако да је све ово баш чудно.
 17. Свиђа ми се
  Августин got a reaction from Жика in Верници узнемирени одузимањем од сестринства благајне манастира Раковица   
  Послушао сам поново ову послушницу која је очито борац против новог светског поретка али што је врло инди8кативно и против фискалне касе на којој је наводно жиг антихриста и три шестице.Један мој друг држи ресторан и кад су уведене те касе питао сам га да ли је то добро.Он ми је рекао да јесте јер запослени не могу више да поткрадају фирму продајући свој пиће.Нико други у име манастира није причао против фискалне касе сем ње којој наравно директно смета.С обзиром да прича против патријаршије која се наводно повезала са папом и сличне глупости можда иза овога стоје артемити.
  са друге стране тачно је што каже да су иконе и кнјиге биле јефтине јефтиније чак него код издавача тако да је све ово баш чудно.
 18. Свиђа ми се
  Августин got a reaction from Благовесник in Верници узнемирени одузимањем од сестринства благајне манастира Раковица   
  Не могу да верујем да их је неко наговорио .То би било као да човека неко наговори да скочи прозор и ништа му не да за узврат.Мени изгледа као да их је неко уценио.
 19. Свиђа ми се
  Августин got a reaction from ekdikos_apomahis in Верници узнемирени одузимањем од сестринства благајне манастира Раковица   
  Послушао сам поново ову послушницу која је очито борац против новог светског поретка али што је врло инди8кативно и против фискалне касе на којој је наводно жиг антихриста и три шестице.Један мој друг држи ресторан и кад су уведене те касе питао сам га да ли је то добро.Он ми је рекао да јесте јер запослени не могу више да поткрадају фирму продајући свој пиће.Нико други у име манастира није причао против фискалне касе сем ње којој наравно директно смета.С обзиром да прича против патријаршије која се наводно повезала са папом и сличне глупости можда иза овога стоје артемити.
  са друге стране тачно је што каже да су иконе и кнјиге биле јефтине јефтиније чак него код издавача тако да је све ово баш чудно.
 20. Свиђа ми се
  Августин got a reaction from Стаљиново унуче in Верници узнемирени одузимањем од сестринства благајне манастира Раковица   
  Послушао сам поново ову послушницу која је очито борац против новог светског поретка али што је врло инди8кативно и против фискалне касе на којој је наводно жиг антихриста и три шестице.Један мој друг држи ресторан и кад су уведене те касе питао сам га да ли је то добро.Он ми је рекао да јесте јер запослени не могу више да поткрадају фирму продајући свој пиће.Нико други у име манастира није причао против фискалне касе сем ње којој наравно директно смета.С обзиром да прича против патријаршије која се наводно повезала са папом и сличне глупости можда иза овога стоје артемити.
  са друге стране тачно је што каже да су иконе и кнјиге биле јефтине јефтиније чак него код издавача тако да је све ово баш чудно.
 21. Хахаха
  Августин got a reaction from Аристарх in Верници узнемирени одузимањем од сестринства благајне манастира Раковица   
  Послушао сам поново ову послушницу која је очито борац против новог светског поретка али што је врло инди8кативно и против фискалне касе на којој је наводно жиг антихриста и три шестице.Један мој друг држи ресторан и кад су уведене те касе питао сам га да ли је то добро.Он ми је рекао да јесте јер запослени не могу више да поткрадају фирму продајући свој пиће.Нико други у име манастира није причао против фискалне касе сем ње којој наравно директно смета.С обзиром да прича против патријаршије која се наводно повезала са папом и сличне глупости можда иза овога стоје артемити.
  са друге стране тачно је што каже да су иконе и кнјиге биле јефтине јефтиније чак него код издавача тако да је све ово баш чудно.
 22. Свиђа ми се
  Августин got a reaction from feeble in Верници узнемирени одузимањем од сестринства благајне манастира Раковица   
  Послушао сам поново ову послушницу која је очито борац против новог светског поретка али што је врло инди8кативно и против фискалне касе на којој је наводно жиг антихриста и три шестице.Један мој друг држи ресторан и кад су уведене те касе питао сам га да ли је то добро.Он ми је рекао да јесте јер запослени не могу више да поткрадају фирму продајући свој пиће.Нико други у име манастира није причао против фискалне касе сем ње којој наравно директно смета.С обзиром да прича против патријаршије која се наводно повезала са папом и сличне глупости можда иза овога стоје артемити.
  са друге стране тачно је што каже да су иконе и кнјиге биле јефтине јефтиније чак него код издавача тако да је све ово баш чудно.
 23. Свиђа ми се
  Августин got a reaction from Аристарх in Верници узнемирени одузимањем од сестринства благајне манастира Раковица   
  Не могу да верујем да их је неко наговорио .То би било као да човека неко наговори да скочи прозор и ништа му не да за узврат.Мени изгледа као да их је неко уценио.
 24. Волим
  Августин got a reaction from ekdikos_apomahis in Верници узнемирени одузимањем од сестринства благајне манастира Раковица   
  Зашто би било који епископ полагао рачуне збо0г онога што има право да ради и то свима.Гледам синоћ на фејсбуку нека баба од 70 година даје изјаву за јавност пише доле искушеница м.Рако0вице.Та Данас су вероватно искушенице и курири црквени великодостојници.Дотакли смо дно.
 25. Свиђа ми се
  Августин је реаговао/ла на The Godfather у Верници узнемирени одузимањем од сестринства благајне манастира Раковица   
  Upravo! Namece se neizbezno samo jedan zakljucak - pucisti su umesali svoje prste i ohrabrili sestrinstvo da izadje u javnost u sklopu kordinisane akcije obmanjivanja sa ciljem da se diskredituju patrika i Sinod sto za krajnji cilj ima preuzimanje vlasti u SPC.
×
×
 • Креирај ново...