Jump to content
Quora StumbleUpon Banana Lime Leaf vKontakte Sky Blueberry Slack Watermelon Chocolate Steam Black Facebook Tumblr
Quora StumbleUpon Banana Lime Leaf vKontakte Sky Blueberry Slack Watermelon Chocolate Steam Black Facebook Tumblr

Придружите се нашој ВИБЕР ГРУПИ на ЛИНКУ

Августин

Члан
 • Број садржаја

  1328
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

 • Број дана (победа)

  3

Everything posted by Августин

 1. Ево једно искуство са Грцима.Десило се то између 1995 и 2000.СЕдео сам са митрополитом дабробосански Николајем у његовој резиденцији на Сокоцу.Одједном после ручка ван радног времена долази грчки амбАсадор са преводиоцем.Каже ми владика ајде седи и Ти да нисам баш сам.И ГРк прича како ће помоћи епархији тако да ће јој послати шлепер са додатном приколицом поморанџи.И одједном каже владици-Преосвећени могли би да се заложите да грчки језик буде обавезан у основним и средњим школама.Ми у шоку.И заврши се разговор.Они би свагде да хеленизују.Па после те хеленизоване који говоре грчки матерњи користе за ругање.Лично сам то доживео у једном грчком манастиру.Причали су имамо два шиптара и само о томе.Упознам људе кажу ми смо грци из Албаније.Ови други су им се смејали кад прођу и слично.Ето.
 2. Ја сам изнео шта је писало у уџбенику.А тврдња да Црквено право нема везе са Римскоим правом је смешна.Од кога су могли да узму правне појмове.Па последњи кодификатор Римског грсађанског права је Јустинијан у 6 веку Corpus iuris civilis romani.Pa svi sveti oci su završavali pravno-retorske pkole od Vasilija velikog do Zlatousta pa sve do Grigorija Palame..
 3. Ја нисам наводио своје ставове него навео уџбеник Римског права јер је Црква прилично преузела те ставове.Први пут чујем да је У Риму био култ глумаца.Нигде то нисам нашао.Ево погледао сам Жорж Димезила Римска религија где су наведени сви култови нема никаквог култе глумаца.Ти би као вероватно религиозна особа требала да знаш шта је култ.Да ли су им можда приносили жртве.То би био култ.Нису тад били култови као сад кад се каже култни филм или слично.
 4. То да су жене "прљаве и нечисте"је врло опасна прича јер не треба"причати са демоном који те искушава"него се молитвено окренути ка Христу.То је била прича пензионисаног епископа Василија Качавенде па знамо где га је то одвело:Жене су чисте колико и мушкарци,а ако неко почне да мисли да су посебно нечисте јадна му мајка. Што се тиче глумица и глумаца знам да У Римском праву у уџбенику из којег сам ја учио писало је да глумци не могу да сведоче из два разлога 1.Јер су представе у Риму биле често представе са правим сексом на бини 2.Јер мењајући улоге они фактички лажу да су неко други и претварају се и практично су професионални лажови па би одглумили своје сведочење.
 5. Јесу свакако безобразни.Али нису ваљда безобразни према Богу.Ако овако причају и верују Бога онда су луди.
 6. Па то је отворена претња.Да ли су они полудели.Просто не разумем.
 7. Требало би истражити где ју је тај јеромонах видео.И зашто се монаштво бави изборима за мис.
 8. @Ведран* Дакле овако овај митрополит се позива на харизму да би рушио структуру(организацију Цркве) а онда се као носилац харизме појављује истамбулски патријарх који ради по милој вољи шта хоће.Ово је Богохулно што прича.Човек није теолошки неписмен значи свесноп лаже.Страшно.
 9. Али слажеш се да не треба отварати нове фронтове јер би то закомпликовало процес рашчињења Максима.
 10. Па у праву си да то није случајно.Али не би ме чудило да и француска власт која нема ничег националног или хришћанског учетвује у томе да се скрене пажња на побуне народа која је не само оправдана него и патриотска и хрићанска.
 11. Иако је наслов да је еп.Лонгин подржао јуду Максима тога у тексту нигде нема ни да је подржао нити да је понављао његове ставове. Има само да је спречавао свештенике да се потписују против Максима.И да се на њега врши притисак он стране Максима и да су агенти ФБИ из редова делегата на Епархијској скупштини притискали Лонгина.Како они знају ко су међу делегатима агенти ФБИ.Ако је тачно да је Лонгин спречавао да потписују.Можда је то радио зато што су свештеници називали Максима мајмуном.У сваком случају он није подржао Максима и не треба отватрати нове фронтове поготово на основи Борбе за веру него се фокусирати на разобличавање Максима.
 12. Па нису византолози и медиевисти никада били атеисти.А Школе су у то време биле далеко озбиљније него сад. Тешко је рећи да је Димитрије Богдановић био атеиста или Божидар Ферјанчић.Овај други је био претплаћен на црквену штампу на факултет и у кабинету његовом на све стране су била Православља и Мисионари.Никад ником од Срба није падало на памет да например каже како је Косовска битка сукоб владајућих класа и тако у целој Југославији сем у Македонији. Поред тога овај како га је Мачковић назвао трол тврди да султан поставио Генадија Схолариса за патријарха.То питање је у византологији нерешено. Тако исто не зна се да је био Сабор којим су се Грци одрекли уније.Овај фанарски трол требао би да зна да Истанбул поседњих неколико година на основу ничега тврди да је био Сабор који је изабрао Генадија Схолариса и на коме су се одрекли уније.Ја сам о томе доста причао са византолозима и из Србије и иностранства и сви кажу да се не зна ко је поставио Генадија Схолариса ни да је био неки Сабор на коме су се Грци одрекли уније.
 13. Ја не замишљам ништа.Биће му понуђен частан излаз да тражи пензионисање.Ако не прихвати биће пензиониса. Мислио сам да знаш да су сву у САбору увређени његовим понашањем које вређа људе.Даје им обавезујуће ставове и слично.Зову га порт парол Стејт департмента.Сад ћеш Ти рећи то није разлог.Али људи нису машине.
 14. Мало си циничан јер браниш неодбрањиво. Свакако да не могу да буду ПРЕДМЕТ суђења јер би се онда судило руској википедији.Али знаш сваки суд користи многе чињенице и доказе да би употпунио чињенично стање.Ја се ипак правом бавим 43 године да не бих знао те ствари.
 15. Па не знам стварно ако не знаш којим ставом се одвојио од других епископа погледај рецимо наводе са руске википедије који су овде презентовани.
 16. Нисам баш сигуран да Максим није починио никакав канонски преступ зато што је то само "вербално". Па сви јеретици и јересиарси су то због "вербалног преступа". У сваком случају Максим јесте прекршио и епископско исповедање вере и заклетву. Суштина епископске службе јесте надзирање других, а сам поготово да правилно исповедају веру.А Максим не исповеда правилно веру и поред тога лаже. Сем тога начинио је пометњу у СПЦ својим ставовима и одввојио се од ставова браће архијереја што исто тако тежак преступ.Дакле нема већег преступа за архијереја него да проповеда лаж, лаже и угрожава јединство цркве. То је грех против саме суштине епископства и он више не може да буде епископ.
 17. @Поуке.орг инфо Где може да се види та исповест ако је јавна и објављена. Не може да се нађе ништа слично на интернету.Било би занимљиво да се прочита. Да видимо ко стоји иза расколничког сајта.
 18. Па не санкционишу се људи по ономе што им је у срцу, . него по делима.А еп.Максиму као неком ко заступа ставове расколника пишу не само код нас него и у свету.За епископа је најважније да је чувар праве вере и да сведочи истину, а не да уноси пометњу.
×
×
 • Create New...