Jump to content

Августин

Члан
 • Број садржаја

  1695
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

 • Број дана (победа)

  4

Everything posted by Августин

 1. Послушао сам поново ову послушницу која је очито борац против новог светског поретка али што је врло инди8кативно и против фискалне касе на којој је наводно жиг антихриста и три шестице.Један мој друг држи ресторан и кад су уведене те касе питао сам га да ли је то добро.Он ми је рекао да јесте јер запослени не могу више да поткрадају фирму продајући свој пиће.Нико други у име манастира није причао против фискалне касе сем ње којој наравно директно смета.С обзиром да прича против патријаршије која се наводно повезала са папом и сличне глупости можда иза овога стоје артемити. са друге стране тачно је што каже да су иконе и кнјиге биле јефтине јефтиније чак него код издавача тако да је све ово баш чудно.
 2. Не могу да верујем да их је неко наговорио .То би било као да човека неко наговори да скочи прозор и ништа му не да за узврат.Мени изгледа као да их је неко уценио.
 3. Па ниси сасвим у праву имењаче око тога да не знамо ко је у праву. ја бих то овако поставио и ово је сигурно што ћу рећи тако.Монахиње сигурно нису у права а друга страна ко год то био можда јесте а можда није у праву.На име оне сигурно нису у праву јер дају изјаве за медије и буне се чак се или од њих или њихове околине шири прича да истерују игуманјију из манастира и никаквог оправдања нема за њихово понашање. Чак да их је неко тукао или слично требало би то да пријаве црквеним властима и полицији а није их тукао саме траже да име се да контрола над парама..У свакој анализи наиме треба да поступамо фенеоменолошки дакле да полазимо од онога што се види, а види се оно што сам написао и то сви виде, па онда да гледамо шта још има.Нико их није ни оптужио за злоупотребе.Једноставно има више пара него што њима треба и митрополија је преузела контролу.Тако је и са Острогома и са другим манастирама у којима је слична ситуацији.Не знам што су то уопште битни неки како их зовеш"попови" јер они никако неће моћи да контролишу новац.
 4. Зашто би било који епископ полагао рачуне збо0г онога што има право да ради и то свима.Гледам синоћ на фејсбуку нека баба од 70 година даје изјаву за јавност пише доле искушеница м.Рако0вице.Та Данас су вероватно искушенице и курири црквени великодостојници.Дотакли смо дно.
 5. Без обзира који је повод монахиња за ово појављивање у јавности то је до сада нечувено у нашој историји и оне то знају.Може неко да се пита па зашто то раде.Оне нису глупе и знају да ће због овога бити кажњене што и треба.Дакле неко их је наговорио да то раде и оне се не боје последица.Ја живим У Раковици 35 година и понекад идем у манастир.Не сећам се да је манастир икада имао духовника-јеромонаха него су увек служили мирски свештеници.Монахињама је неко обећао да ће их примити или их је нечим уценио јер се иначе не би овако понашале. И њихов је исказ потпуно непримерен да говоре како ће бити млади поп у женском манастиру.Као да читаме неке памфлете о женским католичким манастирима из 18 века.Ко је онај народ.Ако су то парохијани свака прича о мирским свештеницима постаје смешна.Ако нису ко су онда.Зашто је Борба за веру прва објавила позиве на протесте, ми наиме не знамо коме они служе-тај сајт..Срамота је да монахиње траже било какве паре јер су оне положиле завет сиромаштва и не би се баш требале узбуђивати због пара. Ово има и другу причу,а то је форсирање и истицање патријарха Павла на рачун садашњег патријарха. Монахиње су веома добро припремљене за медијски наступ.У том смислу било би добро да Патријаршија објави зашто је поставила благајника. да ли .Свашта је могуће и не треба бити сентименталан и наванОпет кажем оне знају у шта су ушле и ми знамо али је веома чудно зашто. Прича да су зли попови преварили патријархга иде на то да се прича да је патријарх сенилан или слично.
 6. @Аристарх Svakako da si dosta u pravu ali i ja sam.Ti koji su budale postaju i NATO agenti.Сећам се када се појавио Горбачов и кад се видело да уништава СССР питао сам једног пријатеља да ли је дотични будала или издајник.Он ми је одговорио да је и једно и друго јер само будала може бити издајник.То се може односити и на ове домаће издајнике.
 7. Ako разумеш да су неки на вези са НАТо службама све ће Ти бити јасније.
 8. Meni izgleda da je neka pometnja u taboru neprijetelja Sinoda i naše Crkve.Glavni neprijatei se ne oglašavaju a njihovi botovi su poludeli kao i pojedinci sa BF.Neko bi trebalo da analizira šta se dešava.
 9. Па из тога што си рекао да они нису изопштени па не можемо да прекинемо општење са њима нужно следи да треба да служимо са њима.Зато сам рекао да нам вређаш интелигенцију.
 10. Прођи се ти ове напаћене Српске цркве и мученичког народа.
 11. Зашто нам вређаш интелигенцију.
 12. Уосталом није тачно да ниједан Сабор није осудио турке.Осудио их је и Сабар РПЦ и наш и ко зна чији.Значи турци могу да се мешају у послове других автокефалних цркавба а ови не смеју да осуде то мешање.Ово је толика увреда не само за црквену свест него и за интелигенцију свих нормалних људи.
 13. Како те није срамота да браниш расколнике због који је чак пала и крв правоверних хришћана.
 14. Да ли римокатолици дозвоавају да се православни причешћују код њих поштп се обрнуто практикује доста?
 15. Потпуно је тачно да је еп.Иринеј бачки најзаслужнији за реституцију имовине лак можда једини заслужан и да он никада то није истицао нити се икада хвалио тиме.Ако су ови епископи прогањани други због нечега што нису или јесу радили прогањани су управо због патриотског става .Али неки други који свашта раде нису прогањаи због послушности и уподобљавању двојцу без кормилсара који је почео да пропушта воду.
 16. Није он пророк он описује стање које је видео али и које су видели и сви који су били мало обавештенији и мудрији.Па ето каже стижу му писма.Значи он је само свестан своје архијерејске службе и њеног достојанства па је први јавно проговорио о стању које траје већ четрдесет година.Као мудар и разуман човек и као епископ.
 17. Иако обично кажу љубавница Мусолинија она је ипак невенчана жена јер су живели заједно.Тако је њихов однос постао стваран тј.онтолошки.Тиме су успоставили нови онтолошки статус самим чином односа то јест релације и тиме су се уклопили у релациону онтологију. Е сад да ли су и други то јест заједница учествовали у тој релационој онтологији и тиме успоставили личност као заједницу не знам.( O Томе види у епохалном и васионском делу Being as Communion аутора чији је трон у пергаму и чија је појава наговештена у Откривењу 2.13 Знам дјела Твоја и ондје гдје обитаваш гдје је пријесто Сатанин.) Што се тиче самог имена тј да ли име повезује две Кларе склон сам да то видим или у духу монашке ономатодоксије то јест да је име исто што и именовано или у духу шиизма да је име манифестација именоваг. О томе постоји огроман опус Флоренског Лосева и Топорова.Као и књига митрополита Илариона о имјаслвцима која писана са других позиција али не пориче везу имена и именованог.Дакле просто речено сасвим је сигурно да има везе ако не родбинске онда свакако духовне. Али с обзиром да ми Срби фајемо имена по бабама и ђедовима питам се питам.
 18. Стварно није у реду да се сви они који су јединство Цркве а посебно Поуке оптужују да су нечији ботови.Иринеј Бачки је само део народног покрета као и сви они који бране Цркву од оваквих као што је дотични који нас све напада. У свакој цркви у којој сам био људи причају против Блица и Данаса након литургије као и против оних које пропагира Блиц и Данас. Поуке сада имају уравнотежен став јер овде може да се види пре свега истина. Антицрквени елементи где долазе бивају критиковани од народа па чак и од игуманија.То значи да је народу већ превршило. Слично је нешто написао и добри владика Фотије у једној песми.Није баш он као владика могао да напише да је то у ствари побуна у цркви против оних који нас притискају већ четрдесет година својим испадима.Дакле еп.Иринеј нема никакав тим нити ботове нити клан ни било шта друго.Па чак и кад би имао а нема сигурно то би био само део општенародног покрета у нашој цркви који се у ствари бори за цркву и против терора примитивизма псовања и нарцисоидности у нашој помесној Цркви.Чудно ми је да су поједини епископи прихватили подршку случајних Срба а онда и постали део антисрпског покрета само зато што им се интереси поклапају.Наиме другосрбијанци и те епископе који су ипак по свом уверењу Срби мрзе исто као и еп.Иринеја и друге народне епископе.Престаће мрзитељи да се уопште интересују за цркву па чију ће подршку ови који су сада са њима онда имати.Поред тога нејасно је зашто се толеришу имена као Клара Пет.То се ни са чим не може повезати него са невенчаном женом Бенита Мусолинија Кларом Петачи.Каква ли је ово провокација и на шта смера. Можда да себе прикаже као жртву јер дотична Клара Петачи линчована са Бенитом након што су је обесили за ноге. Зато мислим да је сваки разговор са дотичном опасан јер се ради о вештој манипулацији која тек треба да се покаже.Нико ником са стране цркве није претио. Једино кажу да је епископ Григорије претио двојици епископа да ће их голим рукама давити кад његови дођу на власт.
 19. Августин

  Najruzniji forumas

  тИ МОРАШ ДА ми објасниш јер не разумем на шта мислиш.
 20. Августин

  Najruzniji forumas

  Ја нисам ставио Миланчета на списак нити сам рекао да је ЈЕЗИВО ружан.Ја сам покушао да мало умањим погубни ефекат Твојих речи.
 21. Августин

  Najruzniji forumas

  Није језиво ружан то би било да изазива страх.Он више изазива подсмех и сажаљење
 22. Августин

  Najruzniji forumas

  Није у реду да је стављен Ћириличар за кога се не зна како изгледа.То је само да не буде Милан Ракић најружнији који је свакако без конкуренције.
×
×
 • Креирај ново...