Jump to content
Претражи у
 • Још опција
Прикажи резултате који садрже
Прикажи резулте из

Августин

Члан
 • Број садржаја

  1695
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

 • Број дана (победа)

  4

Everything posted by Августин

 1. Послушао сам поново ову послушницу која је очито борац против новог светског поретка али што је врло инди8кативно и против фискалне касе на којој је наводно жиг антихриста и три шестице.Један мој друг држи ресторан и кад су уведене те касе питао сам га да ли је то добро.Он ми је рекао да јесте јер запослени не могу више да поткрадају фирму продајући свој пиће.Нико други у име манастира није причао против фискалне касе сем ње којој наравно директно смета.С обзиром да прича против патријаршије која се наводно повезала са папом и сличне глупости можда иза овога стоје артемити. са друге стране тачно је што каже да су иконе и кнјиге биле јефтине јефтиније чак него код издавача тако да је све ово баш чудно.
 2. Не могу да верујем да их је неко наговорио .То би било као да човека неко наговори да скочи прозор и ништа му не да за узврат.Мени изгледа као да их је неко уценио.
 3. Па ниси сасвим у праву имењаче око тога да не знамо ко је у праву. ја бих то овако поставио и ово је сигурно што ћу рећи тако.Монахиње сигурно нису у права а друга страна ко год то био можда јесте а можда није у праву.На име оне сигурно нису у праву јер дају изјаве за медије и буне се чак се или од њих или њихове околине шири прича да истерују игуманјију из манастира и никаквог оправдања нема за њихово понашање. Чак да их је неко тукао или слично требало би то да пријаве црквеним властима и полицији а није их тукао саме траже да име се да контрола над парама..У свакој анализи наиме треба да поступамо фенеоменолошки дакле да полазимо од онога што се види, а види се оно што сам написао и то сви виде, па онда да гледамо шта још има.Нико их није ни оптужио за злоупотребе.Једноставно има више пара него што њима треба и митрополија је преузела контролу.Тако је и са Острогома и са другим манастирама у којима је слична ситуацији.Не знам што су то уопште битни неки како их зовеш"попови" јер они никако неће моћи да контролишу новац.
 4. Зашто би било који епископ полагао рачуне збо0г онога што има право да ради и то свима.Гледам синоћ на фејсбуку нека баба од 70 година даје изјаву за јавност пише доле искушеница м.Рако0вице.Та Данас су вероватно искушенице и курири црквени великодостојници.Дотакли смо дно.
 5. Без обзира који је повод монахиња за ово појављивање у јавности то је до сада нечувено у нашој историји и оне то знају.Може неко да се пита па зашто то раде.Оне нису глупе и знају да ће због овога бити кажњене што и треба.Дакле неко их је наговорио да то раде и оне се не боје последица.Ја живим У Раковици 35 година и понекад идем у манастир.Не сећам се да је манастир икада имао духовника-јеромонаха него су увек служили мирски свештеници.Монахињама је неко обећао да ће их примити или их је нечим уценио јер се иначе не би овако понашале. И њихов је исказ потпуно непримерен да говоре како ће бити млади поп у женском манастиру.Као да читаме неке памфлете о женским католичким манастирима из 18 века.Ко је онај народ.Ако су то парохијани свака прича о мирским свештеницима постаје смешна.Ако нису ко су онда.Зашто је Борба за веру прва објавила позиве на протесте, ми наиме не знамо коме они служе-тај сајт..Срамота је да монахиње траже било какве паре јер су оне положиле завет сиромаштва и не би се баш требале узбуђивати због пара. Ово има и другу причу,а то је форсирање и истицање патријарха Павла на рачун садашњег патријарха. Монахиње су веома добро припремљене за медијски наступ.У том смислу било би добро да Патријаршија објави зашто је поставила благајника. да ли .Свашта је могуће и не треба бити сентименталан и наванОпет кажем оне знају у шта су ушле и ми знамо али је веома чудно зашто. Прича да су зли попови преварили патријархга иде на то да се прича да је патријарх сенилан или слично.
 6. Молим вас да неко контактира администрацију да се овај Родољуб Лазић макне одавде.Колико је фиксиран на о.Зорана и то болесно срамота ме да читам.Ово је стварно гадљиво.Назива Ђуровића погрдним именима и све нас вређа зашто се то допушта
 7. Ако их све оћерамо створићемо расправе типа да ли више волимо Иринеја или Порфирија и да ли је дубље пао Григорије или Максим.Главно што смо оћерали Милана Ракића.
 8. Роћко се заиста свађа сам са собом.То наравно није могуће сем код подељених личности.Његови комплекси су како би К.Г.Јунг рекао аутономни ентитети.Значи нека врста живих бића или личности на духовном плану.Можда би се могли назвати демони.Као што сам напоменуо то је комплекс ниже вредности јер је био жртва вршњачког насиља и више вредности јер мисли да је паметан.и он тај образац понавља и овде.Дошао је овде и вређао присутне да би сам би жртва критике и тако се храни демон ниже вредности у чијем пољу деловања се осећа јадно бедно и шугаво или буђаво што кажу клинци и онда се активира демон више вредности који му даје привремену сатисфакцију јер суди свима.И тако шејтани играју своје глуво коло са њим.Ту наравно нема изласка јер су ова демонска деловања једино што му даје интензитет живота тј.осећање да је жив.зато се и свађа сам са собом јер се тако додатно појачава осећање живота.
 9. Ево сад си открио своју основну тајну коју нисам хтео да помињем.Наиме сваки нормалан човек мисли да је у праву.Наравно треба да се преиспитујемо.Али ти си дубоко искомплексиран човек и све твоје писање је адлеровска наткомпензација која се огледа у осећању свемоћи да судиш свима.У суштини ти си искомплексиран јер си био жртва вршњачког насиља.Ти ниси прави артемијевац јер немаш храбрости за то али јеси истог склопа ума као они.Али тебе највише боли што дубоко у себи знаш да ниси ни у чему у праву.
 10. Ја њега не могу да замислим како га било шта пече јер је он Тебе и све нас напао када је у нашој Цркви било најтеже стање.Значи он ради по агенди свога шефа то јест по задатку.
 11. Па човече ти пре пар објава говориш о Ђуровићевим трабантима а сад се правиш наиван.Говорио си да су овде сви секташи а тражио си да се вратиш hitno као крмача што трчи у блато.Шта је с тобом.
 12. Кад имаш намеру да судиш свету ?.Или нећеш да откријеш да се људи не уплаше.Уместо да моје речи схватиш како поуку и лек ти их одбацујеш са охолошћу.
 13. Причао сам јутрос са Ведраном Гагићем мало о теологији и о томе како је мало људи које смо срели у животу а да су хришћани. Да имају библијски етос да разумеју да је хришћанство самопревазилажење у сусрет личном и свеопштем Спаситељу,као одговор на његовв позив а не квазинтелектуализам пајаца са БФ који се буне против Цркве, а као реакција на то квазизилотизам који наводи како је неки ава из египатске пустиње читао мисли присутних на литургији што апслолутно нема везе са хришћанством.Сложили смо се о свему.Онда сам рекао.ево Ђуровић је хришћанин и доста људи мисли за њега да је луд или у прелести зато што сами нису хришћани.Сложили смо се да је Ђуровић који наравно има мане као и други људи човек доброте и чисте душе кога зато не разумеју људи који не знају шта је хришћанство.Иначе прелест у којој се налази Родољуб Лазић је веома тешка.Ја могу да знам у коме је духовном стању неки човек и то непосредно осећањем.Како кажу светогорци с акојима сам причао о томе то је први стадијум неког озбиљнијег хришћанства.И мени се у вези Родољуба Лажића кад помислим на њега указује се да у глави нема мозак него стари зартђали радијатор.То је наравно слика његовог духовног стања.Нека свако тумачи како зна.Ово није шала.А пошто има неких који овде проповедају да немамо никакав духовни доживљај хтео бих да кажем да ако се ја молим 50 година и ништа не знам да онда нешто није у реду са мојим Богом.Не са мном јер би ме Бог за све те године усмерио на прави пут.Они који нису на правом путу су идолопоклоници који се моле религији а не Богу. Хтео бих свима који желе да продубе своје хришћанство да медитирају на тему да је васкрсење Христово темељ наше вере а не предмет наше вере.Дакле не да верујемо да је Христос васкрсао него да је васкрсење нашег највољенијег темељ нашег постојања и односа према свему око нас.
 14. Овоме Родољубу Лазићу исто је и Синод и издајници зато што је артемијавац и секташ.Ја кад сам писао овде да се дотични заљубио у попа Ђуровића неко је мислио да се шалим али ево опет га помиње ничим изазван.Шта рећи него тешка прелест.
 15. @Аристарх Svakako da si dosta u pravu ali i ja sam.Ti koji su budale postaju i NATO agenti.Сећам се када се појавио Горбачов и кад се видело да уништава СССР питао сам једног пријатеља да ли је дотични будала или издајник.Он ми је одговорио да је и једно и друго јер само будала може бити издајник.То се може односити и на ове домаће издајнике.
 16. Ako разумеш да су неки на вези са НАТо службама све ће Ти бити јасније.
 17. Meni izgleda da je neka pometnja u taboru neprijetelja Sinoda i naše Crkve.Glavni neprijatei se ne oglašavaju a njihovi botovi su poludeli kao i pojedinci sa BF.Neko bi trebalo da analizira šta se dešava.
 18. Па из тога што си рекао да они нису изопштени па не можемо да прекинемо општење са њима нужно следи да треба да служимо са њима.Зато сам рекао да нам вређаш интелигенцију.
 19. Прођи се ти ове напаћене Српске цркве и мученичког народа.
 20. Зашто нам вређаш интелигенцију.
 21. Уосталом није тачно да ниједан Сабор није осудио турке.Осудио их је и Сабар РПЦ и наш и ко зна чији.Значи турци могу да се мешају у послове других автокефалних цркавба а ови не смеју да осуде то мешање.Ово је толика увреда не само за црквену свест него и за интелигенцију свих нормалних људи.
×
×
 • Креирај ново...