Jump to content

Августин

Члан
 • Број садржаја

  716
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

3 Пратиоца

О Августин

Скорашњи посетиоци профила

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ово би требало дати оном профундираном бизгову од синоћ као пример како хришћани треба да пишу.@Vladan :::.
 2. Тешко је сада бити Московски патријарх и носити толику одговорност али ипак ствари иду боље него што смо очекивали кад Денисенко у јавним изјавама осуђује амбиције фанариота.Москва их никад није назвала фанариотима.А Денисенко би могао да нешто одради и да се рехабилутује код Москве.Да позове Вартоломеја мало у госте па да му његови људи објасне неке ствари.
 3. Ово на крају је најсмешније.како се само тога сетио.Ово се мора прочитати.Свака част добром митрополиту Луки на овом писму.
 4. Августин

  Raskol se zahuktava

  Они сигурно са Филаретом неће моћи изаћи на крај.А он је врло вешт и искусан и болесно амбициозан тако да ко зна шта ће бити.
 5. Не разумем какве везе има Чкаљин син са телевизијом и како то да је мајка тадашњег министра информисања Вучића била у згради кад је погођена.И како су Срби криви што су погођени па чак и садашњи директор Телевизије Бујошевић.Зар смо толики матохиста да се кривица не само генетски неги и функционално преноси.Ово је уосталом и у Данасу објављено у рубрици лични став-дијалози.
 6. Августин

  IVO GOLDSTEIN: Tragedija djece s Kozare – istina o krvavoj brutalnosti ustaša

  Николу Николића који је писао о Јасеновцу сам упознао.Долазио је у нашу цркву у Загребу иако је био Хрват. Нека би Бог страдањима наших мученика и њиховим молитвама дао свако добро нашем напаћеном народу и мојој мајци Даници која је са 12 година отерана у усташки заствор а јуче је напунила 89 година.
 7. Августин

  Drago Pilsel: Mala Aleksandra Zec nasuprot užasnom spomeniku Tuđmanu

  Ово је први текст који сам прочитао у коме неки Хрват доводи у питање одбрамбени карактер рата који је водила Хрватска.Сви па и например Иван Пернар који прича против капитализма мора увек да понавља о србијанским агресорима.Битно је што је и аутор овог доброг и поштеног текста колико знам теолог.Није лако у Загребу ово написати и изаћи на улицу.Свака част аутору, а нама Србима нека молитвама и страдањима наших невиних жртава помогне Бог.
 8. Августин

  Карл Маркс о Фанариотима

  @o. Miroljub ИЛи један пример из новијег времена.Јелена Гускова руски историчар написала је добру и реалну књигу о распаду Југославије.И причали смо са њом и пошто је рекла да сваког четвртка један сат Путин има састанак са Оделењем за југоисточну Европу Министарста спољњих послова где и она присуствује ја сам је питао да ли је Путин читао књигу.Она је рекла не знам да ли ју је и видео.Ја сам јој рекао па што му је Ви не дата.Она је била шокирана.Кажем па зашто.Па како да му дам књигу.Па лепо дате му књигу.Онда је она схватила шта ја не схватам и рекла.Знате ја када бих њему давала књигу морала би да му се обратим а то не могу.Могу само да кажем ако ме нешто пита.Е то ми Срби не схватамо.Зато они какве год грешке праве изађоше из последње кризе за десет година.Не кажем да сваку власт треба апсолутно поштовати.Не дај Боже.Али морају постојати правила и та правила се морају апсолутно поштовати.
 9. Августин

  Карл Маркс о Фанариотима

  @o. Miroljub Ми Срби Русе које сам помињао тешко можемо да схватимо.Ево једног примера.Ја сам доста везан за св.Тихона задонског(1724-1783)Имам и лични доживљај овог свеца.Када је изабран био је најмлађи до тада архијереј.Мало је био викар.Онда је отишао у Вороњеж.Ту је био само 4 године и пензионисан је.Отишао је у манастир и никада више није служио иако је установљено да није имао епилепсију.Иначе је био генијалан за језике например и сваки пут на молитви је имао имао је виђење нестворене светлости.Али нико није знао зашто није служио, чак су и у биографијама и научним и житијама писали да се не зна.Неко је можда знао.Али Руси све крију и крили су и у царској Русији и емиграција и СССР. Почели су да причају после 2000.И знали су.Прича јавно јеромонах који чува мошти.Њега је као свог фаворита повела у Москву на крунисање царица Катарина.Успут је повела и поменутог Арсенија митрополита коме је судила.Свети Тихон као Рус а ми Срби то не можемо да схватимо није могао у себи да каже владика није у праву.или да царица није у праву И у тој унутрашњој напетости он је доживео серију можданих удара.Пуцања крвних судова у мозгу.Али је остао на ногама јер није могао како је он сматрао да прекида царицу или да квари крунисање.Остале су наравно последице и након 4 године није могао да служи да дуго стоји и пензионисан је.Косио је траву и цепао је дрва али то је могао да прекине кад му позли.После је имао један сан где служи и из путира мало дете га ошамари.Пита он ко си ти.Дете каже Василије.Он је схватио да је то Цар Христос.Тад је доживео тежак мождани удар одузета му је била лева страна али је то прошло.Иначе пошто није могао да спава по целу ноћ је проводио у затвору где је причао са затвореницима и дружио се са простим људима Целу пензију која је за народне појмове била огромна владичанска делио је људима.Имао је два сандука књига у једном сва дела Златоуста у другом сва дела Августина.На грчком и латинском.Дружио се са простим људима.Ноћ након упокојења јавио се схимонаху Амфилохију и рекао-Оче Амфилохије Бог је одлучио да ме прослави.Јављао се десетинама година.Нису реаговали.Онда се почео јављати еп.Антонију вороњешком који није реагово док једне ноћи не зна се како се јавио да је овај у три ујутро дошао у манастир да лупа надгробну плочу у олтару.И нашли су потпуно нетрулежне мошти у води.Само је један прст на нози иструлео како кажу житије да се покаже људска природа.Можда сам био дуг јер св.Тихона што би рекла деца -Волим највише на свету.Али да се види како Руси па чак и свети и генијални доживљавају власт.Сваку.Од тога и разочарење и револуција и сва њихова чудна историја коју не можемо разумети.
 10. Августин

  Карл Маркс о Фанариотима

  Моји преци су били под нашом Карловачком митрополијом.
 11. Августин

  Карл Маркс о Фанариотима

  Како Грци пагани.Па мање од један одсто у Грчкој су се изјаснили као пагани.Има тамо и муслимана.Зар су сви други муслимани.Не могу да верујем.
 12. Августин

  Карл Маркс о Фанариотима

  И то латиницом.Пази тамо је латиница забрањена а отварају им се сви путеви.Истина у провалију.Али шта ћеш не може баш све бити потаман.
 13. Августин

  Карл Маркс о Фанариотима

  Врло је занимљиво и корисно ово што наводиш, да је чак и Маркс знао какви су фанариоти иако му то свакако није био основни предмет интересовања.Знали су и наши црквени људи.како ми се чини Радослав Грујић пише да су фанариоти у српским крајевима чак и пекли живе људе.Своје вернике.Православни су то заборавили и понашали се као да ништа није било.Можда то изгледа као хришћанска љубав.Али ако се нешто заборави онда је то и прелест.Сада смо се жестоко подсетили ко су фанариоти и тек ћемо да се подсетимо. Са друге стране не треба да се правдаш што цитираш Карла Маркса.У тексту чији је наслов чини ми се "Које је добро од комунизма" св.Николај Српски каже да ће ако пропадне комунизам капиталисти показати своје право лице и у капиталистичким земљама у којима се тада кад је то писао добро живело.То сада видимо.Италија која је била пета индустријска сила света је пред пуцањем.Нису људи дизали побуне због масних колача или што их је неко завео.Прогон Цркве се не може оправдати али требамо ипак знати да је после Духовног регламента цара Петра 1722 и укидања патријаршије Црква у Русији где је једино била систематски прогоњена била део државног апарата и да су је бољшевици тако доживљавали.Прогањана је католичка Црква у Јужној Америци од стране фашистичких режима по наредби протестантске Америке.Поред тога ни режим царске Русије није штедео ни старобрјадце које је палио на ломачама а ни православне који су им се супротставили од Патр.Никона па до св.мученика митрополита Арсенија Мацевича који је жив зазидан.То је била такозвана бирократска држава у којој су сви имали чинове и платне разреде.Тачно је било одређено да је ђакон као поручник,јереј као капетан а владика као генерал.Када је Синод 1903 тражио од цара патријарха он је рекао Може ако ја будем патријарх.Када је Александар 3 био болестан звао је св.Јована Кронштатског да се моли за њега.Када је светац дошао чекао је три дана да га приме.Јер како да цар који је и на самрти и тражи помоћ прими одмах једног обичног попа.Успут док је чекао св.Јован васкрсао је једног муслимана.Када је коначно ушао код цара рекао је-Ја Теби не могу помоћи.Ставио му је леву руку под главу ,десну на чело и цар је умро. О животу радника у 19 веку у Лондону где су деца од 14 година имала двадесето часовно радно време у неком радничком делу Лондона не знам да ли је <Ист енд или Вест Енд.О томе није писао само Карл Маркс него и Фјодор Достојевски као нечем најстрашнијем што су видели. Ани Безант председница Теозофског друштва описујући тај пакао на земљи каже-Тада сам први пут помислила да смрт добра ствар.У то време у Лондону су држали у зоолшком врту пигмеје и још неке афричке народе и јужноамеричке индијанце.
 14. Августин

  Карл Маркс о Фанариотима

  Јел то јавио радио"Глас Чокалистана"

Све поруке на форуму, осим званичних саопштења Српске Православне Цркве, су искључиво лична мишљења чланова форума 'Живе Речи Утехе' и уредништво не сноси никакву материјалну и кривичну одговорност услед погрешних информација. Објављивање информација са сајта у некомерцијалне сврхе могуће је само уз навођење URL адресе дискусије. За све друге видове дистрибуције потребно је имати изричиту дозволу администратора Поука.орг и/или аутора порука.  Коментари се на сајту Поуке.орг објављују у реалном времену и Администрација се не може сматрати одговорним за написано.  Забрањен је говор мржње, псовање, вређање и клеветање. Такав садржај ће бити избрисан чим буде примећен, а аутори могу бити пријављени надлежним институцијама. Чланови имају опцију пријављивања недоличних порука, те непримерен садржај могу пријавити Администрацији. Такође, ако имате проблема са регистрацијом или заборављеном шифром за сајтове Поуке.орг и Црква.нет, пошаљите нам поруку у контакт форми да Вам помогнемо у решавању проблема.

×