Jump to content
Претражи у
 • Још опција
Прикажи резултате који садрже
Прикажи резулте из

goranger

Члан
 • Број садржаја

  1859
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

 • Број дана (победа)

  1

Репутација активности

 1. Волим
  goranger је реаговао/ла на Поуке.орг инфо у МИТРОПОЛИТ ПОРФИРИЈЕ: Највећи наш непријатељ јесу наш егоизам, мржња и самољубље   
  Ко може мирно да спава? Ко може за себе да каже да нема слабости и греха? А највећи грех је одсуство радости. Одсуство радости показује да имамо немир, да смо са неким у завади, да са неким нисмо у добрим односима. Да смо оптерећени мислима о њему . Да неког не волимо, па и кад није пред нашим очима да се њиме бавимо , и на јави и у сну. И зато није чудо што најнепосреднији наши ближњи, ближњи који су чланови наших породица међусобно не могу да комуницирају. Многи су већ рекли да је угрожена породица. Угрожена је заиста, браћо и сестре, зато што смо ми угрозили себе, свако од нас појединачно. Зато што нема Христа у срцу, нема Његову истину и заповест о Љубави у своме уму и пред својим очима. Како онда да не буде сукоба међу народима, међу државама? О, каква је, и авај каква је то трагедија браћо и сестре! Иста крв тече у свима нама, исти Бог нас је створио и позвао да будемо заједница – да сви једно буду – То нису случајне речи , изговорио их је нико други него наш Спаситељ Господ Исус Христос.

  Опрости нам дугове наше као што и ми опраштамо дужницима својим – да ли ће нам бити опроштено ако не праштамо другима? Нека свако одговори за себе , нека свако у дубини свога бића нађе одговор на то кључно и најважније питање. Ако нам Господ не опрости нема нам спасења и Царства небеског, али нема ни мира и радости овде. А да ли ће нам опростити ако ми другима не опростимо? – Нека свако одговори себи .
  Зато браћо и сестре, данас, да знамо да смо сви одговорни једни за друге и да је свако сам себи највећи непријатељ. Јер живот видимо као нешто што почиње овде и сада, али продужује се у вечности. Да ли ћемо ми у тој вечности бити удостојени да сретнемо Христа ако смо једни против других? Сви смо одговорни једни за друге и нико нема изговора за зло, за мржњу, за нетрпељивост. Нико нема оправдања за то, ма колико спољашње околности понекад указивале да можда можемо бити у праву . Јер, линија која дели добро од зла није нити између народа, нити између држава, нити између партија, нити између било чега споља. Линија која дели добро од зла пролази кроз срце сваког од нас – ту се бије битка . И зато свако од нас има одговорност за добро и мир у свету – свако од нас понаособ и сви ми заједно .

  Највећи наш непријатељ јесу наше страсти, егоизам, мржња, самољубље, нетрпељивост према другима и зато треба да победимо себе.
    МИТРОПОЛИТ ПОРФИРИЈЕ: Највећи наш непријатељ јесу наш егоизам, мржња и самољубље
  VIDOVDAN.ORG Ко може мирно да спава? Ко може за себе да каже да нема слабости и греха? А највећи грех је одсуство радости. Одсуство радости показује да имамо немир, да  

  View full Странице
 2. Волим
  goranger got a reaction from Pontifex Emeritus in Шта ЈА тренутно слушам...   
 3. Оплаках :))
  goranger је реаговао/ла на JESSY у Како критиковати мушкарца?   
  Пет основних мисли:
  Директност критике, на пример: «неправилно држиш дете», ја чак мислим да то и није критика, него покушај жене да се само-утврди, да продемонстрира своје превасходство (надмоћ) над мушкарцем! Наравно, жена држи дете «исправније», она просто проводи више времена са њим, код ње је боље формирана навика. Немојте се задивити ако мушкарац с временом уопште престане да узима дете на руке. Ако животу детета ништа не угрожава, прећутите! Или замените фразу: Драги, гледај, овако ће ти бити удобније држати.
  Не прелазите на личност. Критика треба да је управљена на поступак, а не на личност. Замените фразу «теби је све свеједно» на «у даној ситуацији би хтела да више учествујеш»
  Критика – ради критике. Засипајући мушкарца гомилом претензија, знајте да, полсе друге он престаје да их слуша. Овде би требало да одговорите себи на питање: Који је мој циљ? Дали ја просто само желим да избацим напоље своје негативне емоције? Или желим да коригујем понашање вољеног? Боље је да изаберете за разговор једно своје незадовољство и спокојно га опсудите.
  Упоређивања. Мушкарца уопште не мотивише то што муж Ваше пријатељице зарађује више. Мушкарац рачуна да, ако је други бољи, значи он Вам је и портебан. Треба да говорите о добрим странама Вашег мужа и на њих да стављате акценат: Ти си најбољи мајстор у својој радионици, хајде да размислимо, шта би могао да урадиш, па да постанеш надзорник?
  Насамо. Не би требало да се руши ауторитет мужа, тим пре пред сведоцима, нарочито пред децом. Разматрајте сва питања удвоје. Нека друштво стекне утисак да имате најбољег мужа, па Ви сте га и бирали!
  https://poznajsebe.wordpress.com/2016/03/20/kako-kritikovati-muskarca/
   
 4. Волим
  goranger got a reaction from Ayla in Шта ЈА тренутно слушам...   
 5. Свиђа ми се
  goranger got a reaction from Eurod in Нестварни талент Димаша Кудајбергена - глас распона 6 октава!   
  Protracen talenat za zabavu plitkoumnih. Plus grozne kompozicije. Jadan decko
 6. Свиђа ми се
 7. Не свиђа ми се
  goranger је реаговао/ла на Smaragdni kamičak у Слике форумаша   
  Nisam odavno...

 8. Свиђа ми се
  goranger got a reaction from Драшко in Тема јасна из прве поруке   
 9. Волим
  goranger got a reaction from Драшко in Klonite se bluda.   
 10. Хахаха
  goranger got a reaction from Драшко in Offtopic до миле воље   
  Lepo
 11. Хахаха
  goranger got a reaction from Nikola Stojanovic in Offtopic до миле воље   
  Lepo
 12. Волим
  goranger got a reaction from sanja84 in Vesti iz Slovenije   
 13. Свиђа ми се
 14. Радостан
  goranger got a reaction from Јелена М. in HAOS koji je izazvala epidemija koronavirusa   
 15. Хахаха
  goranger got a reaction from Tanja M in HAOS koji je izazvala epidemija koronavirusa   
 16. Хахаха
  goranger got a reaction from obi-wan in HAOS koji je izazvala epidemija koronavirusa   
 17. Оплаках :))
  goranger got a reaction from emilija in Тема јасна из прве поруке   
 18. Волим
  goranger got a reaction from Nikola Stojanovic in Klonite se bluda.   
  video-b44fa085fa57789cee96f049d3f816c2-V.mp4
 19. Оплаках :))
 20. Хахаха
  goranger got a reaction from Nikola Stojanovic in Klonite se bluda.   
 21. Свиђа ми се
  goranger је реаговао/ла на Nikola Stojanovic у "Fenomen" COBY ili o ukusima se ne raspravlja?!   
  @goranger Kakva je petarda ovaj sureal, ne zna de udara . Srecan rodjendan brate moj ! <3
   
 22. Хахаха
 23. Свиђа ми се
  goranger је реаговао/ла на Anika у Offtopic до миле воље   
  Gde mi je brat @goranger ?
  Da ga obradujem da sam konacno krenula na casove gitare, malo je reci da sam odusevljena. 
 24. Свиђа ми се
  goranger got a reaction from Natasa. in Ко стварно жели брак а ко само да прича о томе?   
  Budi svoj a zena otom potom....moze a i ne mora..najgore prolaze papucari koji prave idola od zene...znaci, i da je imas, gledaj kao da je nemas, kako kaze apostol
 25. Волим
  goranger got a reaction from Nikola Stojanovic in Коју ствар сте последњу купили себи....?   
  Unuče za gandžu
   

×
×
 • Креирај ново...