Jump to content
Јагода Наранџа Банана Лимета Лист Море Небо Боровница Грожђе Лубеница Чоколада Мермер WhatsApp Ubuntu Угаљ
Јагода Наранџа Банана Лимета Лист Море Небо Боровница Грожђе Лубеница Чоколада Мермер WhatsApp Ubuntu Угаљ

Придружите се нашој ВИБЕР ГРУПИ на ЛИНКУ

прота Бранко Тапушковић

Члан
 • Број садржаја

  25
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

О прота Бранко Тапушковић

 • Ранг
  Почетник
 • Рођендан 03/14/1969

Contact Methods

 • Facebook
  branko.tapuskovic@gmail.com
 • Crkva.net
  Бранко Тапушковић

Скорашњи посетиоци профила

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. прота Бранко Тапушковић

  Васпитачица из Прокупља постала херој у САД (видео)

  ЦНН ће ово објавит како је геноцидна Српкиња ускратила слободу кретања једноипогодишњем дјетету...
 2. прота Бранко Тапушковић

  Наша нова пјесмица...

  Дјечји Црквени хор Златица из Подгорице постоји скоро 10 година. Осим што дјеца колико је могуће редовно активно учествују на Литургији, покушавамо да мало обогатимо избор духовних пјесмица сопственим стваралаштвом. Подједнако су ту активни и дјеца и прота. п.с. Сад кад сам провалио како да качим наше пјесмице има да ве удавим...:) VID_20181125_100636.mp4
 3. прота Бранко Тапушковић

  Дарко Р. Ђого: Срљање у катастрофу

  Потенцира се да нијесу нађени у догматском гријеху. ОК, слажем се, а шта ћемо са канонским гријехом?Каноне су доносили Васељенски и поједини Помјесни Сабори које Васељенски потврди, овдје је ријеч о канону ( закону) који само ЈЕДНА ( Цариградска ) Црква мијења и поништава, који је иначе сама донијела, па ваљда у Православљу не важи оно: оћу к..., нећу к....!
 4. Извињавам се, јел` постоји Цариград више? Или је то сада Истанбул?
 5. Даклем, Селаковића и Ђурића позвати на покајање, уколико одбију, искључити из Цркве! Толико!
 6. прота Бранко Тапушковић

  Покрет антихлебиста

  Је ли ово Њуз-нет?
 7. Зато је превасходна улога родитеља у ВАСПИТАВАЊУ дјеце! Бар се ми у БЈРЦГ борима са тим, што је оличено у подукљанизовању и помонтенегрисању дјеце у школама и вртићима веома активно. Једноставно сједнеш са својим дјететом послије школе, пропиташ га шта су све тог дана учули и полако натенане му објасниш шта све од тога што су учили нема благе везе са животом. Оно што је евидентан проблем у породичним односима јесте чињеница да су многи, и то већина , родитеља просто приморани да раде на по 2-3 мјеста зарад основне егзистенције, што проузрокује недостатак времена за активно бављење сопственом дјецом. Ал` су га осмислили ( систем и у Србији и овамо) свака им час`!
 8. прота Бранко Тапушковић

  SAŠA KNEŽEVIĆ: RĐAVA EKONOMIJA

  Искрено, ко од нас не воли помпу? Да све сјаји, фанфаре, трубе и остало. Кад се погледају фотографије ( "завидим" онима који су тамо били) мјеста гдје је Јован крстио Господа, види се да је у питању омања ријека, скоро поток, а свједоци смо да се често представља као да је Дунав! Раздвајање мора куда су Јевреји киднули фараону десило се помоћу "источног вјетра". Далеко од тога да негирам чудеса Божија, јер је тај вјетар оруђе у рукама Творца ( ко има очи да види, нека види). Некако превише идемо, понекад, да " иштемо знаке и чудеса". А текст је заиста охрабрујући.
 9. прота Бранко Тапушковић

  Великопосна "искушења" сајта ЖРУ

  Не дајте се, јуначки синови свакаквом интернет паденију!
 10. прота Бранко Тапушковић

  Гласно из олтара

  Постоји једно оправдање за тајно читање молитви да их неко може тако научити напамет и почети да их злоупотребљава " служећи" можда, негдје, неку своју "литургију". Не би ме ни то зачудило, има мангупа разних У свему овоме не бисмо смјели да заборавимо и ОБРАЗОВНИ и ВАСПИТНИ дио самих Литургијских молитви, у смислу да нам се кроз наше активно учешће на Св. Литургији појањем, тишим или гласнијим, како ко има слуха, и пажљивим СЛУШАЊЕМ Ријечи које нам се предају, враћа ОБРАЗ и ПОДОБИЈЕ по којем смо створени од Господа. То народно " АМИН" ( нека буде тако) потврђује народно присуство активно на служби, не као пуку бројку већ као учеснике саборног дјела, што и јесте Литургија. Питати изворно значи хранити, ако се не варам, дакле, Литургијом и Светим Тајнама се хранимо за живот вјечни. Даклем, читање молитви на Св. Литургији је више него душекорисно свима, и свештенослужитељима и народу Божијем. А и љепше звучи него мрмљбргхвљасти
×