Jump to content

Бојан Илић

Члан
 • Број садржаја

  39
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

О Бојан Илић

 • Ранг
  Напише по коју

Profile Information

 • Пол :
  Мушко
 • Локација :
  Република Српска

Скорашњи посетиоци профила

712 посетилаца
 1. А Аврам одговори: Бог ће се, синко, постарати за јагње себи на жртву. 1 Мој:22:8
 2. Част Експресу, али најбоља је она наша, како ја кажем: српско-турска.
 3. Право питање. Можда је и најважније за ову тему.
 4. Мишљења сам, да је могуће, да у Царство небеско не уђу само они који су веома егоистични, они који не могу да трпе да буду у заједници са неким на истом нивоу.
 5. Мислим да ће Бог да спасе много више људи него што се мисли. Један светитељ каже, да мисли, да Пакао није трајна категорија, јер је Пакао: одсуство љубави. Тако да он сматра да је не могуће да одсуство љубави траје вјечно. Потрудићу се да нађем о ком је светитељу ријеч, да не буде да причам напамет.
 6. Мислим, да је одлична тема. Да расправљамо о правој православној теми. Једна од највећих љепота Православља, по мом мишљењу, је то што се у први план не ставља страдање, већ Васкрсење Христово.
 7. Треба да увијек будемо окренути ка Христу. Да живимо у Христу. Само тада ћемо бити избављени од очајања.
 8. Немој замјерити, што ти нисам одмах одговорио. Мој ти је савјет да прочиташ Јеванђеље од Матеја, ако ти се неда да читаш цио Нови Завјет. То је ријеч Божија. Читај полако, дио по дио. Немој оно: "Прочитао сам за дан, па ми се све помијешало." Имаш на почетку тог Јеванђеља родослов Господа Исуса Христа. Можда ће ти се чинити да је досадно читати сва та имена, али добро би било да и њих прочиташ. Још бих ти препоручио да не схваташ сваку ријеч буквално и да те не изненади то што ће ти вјероватно пасти на памет неки изговор да не читаш Јеванђеље. То се свима дешава. Немој се на то обазирати. Ти п
 9. Види се да нисам учио Латински. Хвала на исправци.
 10. Обрати се оцу Сави Јањићу, игуману манастира Високи Дечани или оцу Зорану Ђуровићу. Имаш их овдје на сајту. Они ће ти паметније објаснити од мене. Свако добро!
 11. Данас да. Знаш ли ти човјече разлику између Новог и Старог завјета. Левитски брак нпр. који данас, колико ја знам, није благословен. Некад је био.
 12. Како може да буде инцест брак, који је Бог благословио?! Савјетујем ти да научиш основне ствари из живота. Надам се да их знаш, али си их можда заборавио.
 13. Не потцјењујем медицину. Свети Козма и Дамјан су били љекари. Само нема тог медикамента који може да се мјери са љубављу, коју човјек може да добије од Христа.
 14. Честитам! Нека је жива и здрава!
 15. Људи, маните се тога. Осим када је у питању састрадавање са Христом и учествовање у светој Литургији (предукусу Царства небеског). Приликом овог другог, мислим да је могуће.
×
×
 • Креирај ново...